Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω μια αποθήκη στα 50 τ.μ. ενιαιο χωρο, την οποία θέλω να αρχίσω να χρησιμοποιώ 2 φορές την εβδομάδα απογευματόβραδα , σαν εργαστήρι. Το πρόβλημα μου ειναι δεν υπάρχει δυνατότητα να της συνδεσω ρεύμα και ψάχνω ενα τρόπο να έχω επαρκή εώς δυνατό φωτισμό για 5-6 συνεχόμενες ώρες, κάθε φορά.

Η αρχική μου σκέψη ήταν να χρησιμοποιήσω 2 ηλιακούς προβολείς των 50-60 Watt(γυρω στα 40 ευρω ο ενας) ,αλλα ρωτώντας σε μαγαζια σχεδόν όλοι μου είπαν οτι βγάζουν προβλήματα και οτι τελικά θα κλαίω τα λεφτά μου. Επίσης τα lumens  μου φαίνονται πολύ λιγα. 

Η δεύτερη μου σκέψη ήταν να χρησιμοποιήσω μια μπαταρία αυτοκινήτου ανάβοντας με εναν ινβέρτερ,  2 κλασσικα φωτιστικά οροφής 220V ,που καθε ενα έχει απο 2 λαμπες Led (1,2 m ) τυπου φθοριου ,στα  40W και οι 2 , σύνολο λοιπόν 80W. 

Η ερωτηση μου ειναι η εξης.Μια μπαταρία αυτοκινήτου μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπως θέλω; Να την φορτίζω στο φουλ σπίτι μου , και να την εκφορτίζω σχεδόν τελείως κάθε φορά στην αποθήκη , ή είναι σχεδιασμένες να φορτίζονται από καποια πήγη συνεχεια όσο δίνουν τάση ;

Είναι καλύτερη γι αυτη τη δουλειά μια ακριβή μπαταρία βαθιάς εκφόρτισης που χρησιμοποιούν στα φωτοβολταικά ; 

Είναι κάτι που πρέπει να προσέξω ως προς την ασφάλεια με αυτόν τον τρόπο; 

Καμιά άλλη πρόταση σε λάμπες λιγότερο ενεργοβόρες στα 12 βολτ αλλα ίδιας κάλυψης χώρου;

Ευχαριστώ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι μπορει να δουλεψει ετσι η μπαταρια, το θεμα ειναι αν θα φτανει για τον χρονο που θες

Βαλε λαμπες  λεντ αυτοκινητου κατευθειαν στην 12 βολτη.

Spoiler

Υδροπονικης καλιεργειας

Επεξ/σία από SPYRER_007
Δημοσ.

Δεν ειμαι χημικός , δεν θελω να αντιγράψω το breaking bad.

Ενα mancave θελω να εχω με τα εργαλεία μου χειρός και μπαταρίας , και τα ποδήλατα μου.

Μπας και καταφερω να ξεφύγω λίγο απο την παντόφλα 😃

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μπαταρια αυτοκινητου θα τα φτυσει στη 2η -3η εκφορτιση

ιδανικα θες μπαταρια λιθιου (που κοστιζει) η καποια gel 12v (https://www.skroutz.gr/c/154/mpataries-kai-aksesouar.html?keyphrase=12v+100ah+gel

οι λαμπες ειναι το πιο απλο, εχω καμια 200ρια 12βολτες στον κηπο και σε περγκολα .. υπαρχουν μεχρι και "κλασσικες" λαμπες 900+lumern σε 12βολτες (πχ https://www.skroutz.gr/s/19937731/Universe-E27-A60-10W-Ψυχρό-Λευκό-A60-10W-E27-Multi-6.html )

υγ αν την αποθηκη τη βλεπει ηλιος μπορεις να φτιαξεις κι ενα μινι αυτονομο φβ με 1-2 φτηνα πανελ κι ενα ινβερτερ/τσαρτζερ

Επεξ/σία από fredd0
  • 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
Στις 7/10/2020 στις 12:56 ΠΜ, ippokampos είπε

Καλησπέρα, έχω μια αποθήκη στα 50 τ.μ. ενιαιο χωρο, την οποία θέλω να αρχίσω να χρησιμοποιώ 2 φορές την εβδομάδα απογευματόβραδα , σαν εργαστήρι. Το πρόβλημα μου ειναι δεν υπάρχει δυνατότητα να της συνδεσω ρεύμα και ψάχνω ενα τρόπο να έχω επαρκή εώς δυνατό φωτισμό για 5-6 συνεχόμενες ώρες, κάθε φορά.

Η αρχική μου σκέψη ήταν να χρησιμοποιήσω 2 ηλιακούς προβολείς των 50-60 Watt(γυρω στα 40 ευρω ο ενας) ,αλλα ρωτώντας σε μαγαζια σχεδόν όλοι μου είπαν οτι βγάζουν προβλήματα και οτι τελικά θα κλαίω τα λεφτά μου. Επίσης τα lumens  μου φαίνονται πολύ λιγα. 

Η δεύτερη μου σκέψη ήταν να χρησιμοποιήσω μια μπαταρία αυτοκινήτου ανάβοντας με εναν ινβέρτερ,  2 κλασσικα φωτιστικά οροφής 220V ,που καθε ενα έχει απο 2 λαμπες Led (1,2 m ) τυπου φθοριου ,στα  40W και οι 2 , σύνολο λοιπόν 80W. 

Η ερωτηση μου ειναι η εξης.Μια μπαταρία αυτοκινήτου μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπως θέλω; Να την φορτίζω στο φουλ σπίτι μου , και να την εκφορτίζω σχεδόν τελείως κάθε φορά στην αποθήκη , ή είναι σχεδιασμένες να φορτίζονται από καποια πήγη συνεχεια όσο δίνουν τάση ;

Είναι καλύτερη γι αυτη τη δουλειά μια ακριβή μπαταρία βαθιάς εκφόρτισης που χρησιμοποιούν στα φωτοβολταικά ; 

Είναι κάτι που πρέπει να προσέξω ως προς την ασφάλεια με αυτόν τον τρόπο; 

Καμιά άλλη πρόταση σε λάμπες λιγότερο ενεργοβόρες στα 12 βολτ αλλα ίδιας κάλυψης χώρου;

Ευχαριστώ. 

Ξεθαβω αυτο το θεμα γιατι εχω ακριβως τον ιδιο προβληματισμό.
Τελικά τι λυση διάλεξες;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Drink3r είπε

Ξεθαβω αυτο το θεμα γιατι εχω ακριβως τον ιδιο προβληματισμό.
Τελικά τι λυση διάλεξες;

Πάρε άνθρωπε μου έναν (ή 2) προβολέα ηλιακό με 1000 lumen να κάνεις την δουλειά σου κ μην διαβάζεις μπαρούφες του 2020....

Επεξ/σία από andreas1gr

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...