ippokampos Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 Καλησπέρα, έχω μια αποθήκη στα 50 τ.μ. ενιαιο χωρο, την οποία θέλω να αρχίσω να χρησιμοποιώ 2 φορές την εβδομάδα απογευματόβραδα , σαν εργαστήρι. Το πρόβλημα μου ειναι δεν υπάρχει δυνατότητα να της συνδεσω ρεύμα και ψάχνω ενα τρόπο να έχω επαρκή εώς δυνατό φωτισμό για 5-6 συνεχόμενες ώρες, κάθε φορά. Η αρχική μου σκέψη ήταν να χρησιμοποιήσω 2 ηλιακούς προβολείς των 50-60 Watt(γυρω στα 40 ευρω ο ενας) ,αλλα ρωτώντας σε μαγαζια σχεδόν όλοι μου είπαν οτι βγάζουν προβλήματα και οτι τελικά θα κλαίω τα λεφτά μου. Επίσης τα lumens μου φαίνονται πολύ λιγα. Η δεύτερη μου σκέψη ήταν να χρησιμοποιήσω μια μπαταρία αυτοκινήτου ανάβοντας με εναν ινβέρτερ, 2 κλασσικα φωτιστικά οροφής 220V ,που καθε ενα έχει απο 2 λαμπες Led (1,2 m ) τυπου φθοριου ,στα 40W και οι 2 , σύνολο λοιπόν 80W. Η ερωτηση μου ειναι η εξης.Μια μπαταρία αυτοκινήτου μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπως θέλω; Να την φορτίζω στο φουλ σπίτι μου , και να την εκφορτίζω σχεδόν τελείως κάθε φορά στην αποθήκη , ή είναι σχεδιασμένες να φορτίζονται από καποια πήγη συνεχεια όσο δίνουν τάση ; Είναι καλύτερη γι αυτη τη δουλειά μια ακριβή μπαταρία βαθιάς εκφόρτισης που χρησιμοποιούν στα φωτοβολταικά ; Είναι κάτι που πρέπει να προσέξω ως προς την ασφάλεια με αυτόν τον τρόπο; Καμιά άλλη πρόταση σε λάμπες λιγότερο ενεργοβόρες στα 12 βολτ αλλα ίδιας κάλυψης χώρου; Ευχαριστώ.
SPYRER_007 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ναι μπορει να δουλεψει ετσι η μπαταρια, το θεμα ειναι αν θα φτανει για τον χρονο που θες Βαλε λαμπες λεντ αυτοκινητου κατευθειαν στην 12 βολτη. Spoiler Υδροπονικης καλιεργειας Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2020 από SPYRER_007
ippokampos Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 Δεν ειμαι χημικός , δεν θελω να αντιγράψω το breaking bad. Ενα mancave θελω να εχω με τα εργαλεία μου χειρός και μπαταρίας , και τα ποδήλατα μου. Μπας και καταφερω να ξεφύγω λίγο απο την παντόφλα 😃. 2
fredd0 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) μπαταρια αυτοκινητου θα τα φτυσει στη 2η -3η εκφορτιση ιδανικα θες μπαταρια λιθιου (που κοστιζει) η καποια gel 12v (https://www.skroutz.gr/c/154/mpataries-kai-aksesouar.html?keyphrase=12v+100ah+gel) οι λαμπες ειναι το πιο απλο, εχω καμια 200ρια 12βολτες στον κηπο και σε περγκολα .. υπαρχουν μεχρι και "κλασσικες" λαμπες 900+lumern σε 12βολτες (πχ https://www.skroutz.gr/s/19937731/Universe-E27-A60-10W-Ψυχρό-Λευκό-A60-10W-E27-Multi-6.html ) υγ αν την αποθηκη τη βλεπει ηλιος μπορεις να φτιαξεις κι ενα μινι αυτονομο φβ με 1-2 φτηνα πανελ κι ενα ινβερτερ/τσαρτζερ Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2020 από fredd0
Drink3r Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Στις 7/10/2020 στις 12:56 ΠΜ, ippokampos είπε Καλησπέρα, έχω μια αποθήκη στα 50 τ.μ. ενιαιο χωρο, την οποία θέλω να αρχίσω να χρησιμοποιώ 2 φορές την εβδομάδα απογευματόβραδα , σαν εργαστήρι. Το πρόβλημα μου ειναι δεν υπάρχει δυνατότητα να της συνδεσω ρεύμα και ψάχνω ενα τρόπο να έχω επαρκή εώς δυνατό φωτισμό για 5-6 συνεχόμενες ώρες, κάθε φορά. Η αρχική μου σκέψη ήταν να χρησιμοποιήσω 2 ηλιακούς προβολείς των 50-60 Watt(γυρω στα 40 ευρω ο ενας) ,αλλα ρωτώντας σε μαγαζια σχεδόν όλοι μου είπαν οτι βγάζουν προβλήματα και οτι τελικά θα κλαίω τα λεφτά μου. Επίσης τα lumens μου φαίνονται πολύ λιγα. Η δεύτερη μου σκέψη ήταν να χρησιμοποιήσω μια μπαταρία αυτοκινήτου ανάβοντας με εναν ινβέρτερ, 2 κλασσικα φωτιστικά οροφής 220V ,που καθε ενα έχει απο 2 λαμπες Led (1,2 m ) τυπου φθοριου ,στα 40W και οι 2 , σύνολο λοιπόν 80W. Η ερωτηση μου ειναι η εξης.Μια μπαταρία αυτοκινήτου μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπως θέλω; Να την φορτίζω στο φουλ σπίτι μου , και να την εκφορτίζω σχεδόν τελείως κάθε φορά στην αποθήκη , ή είναι σχεδιασμένες να φορτίζονται από καποια πήγη συνεχεια όσο δίνουν τάση ; Είναι καλύτερη γι αυτη τη δουλειά μια ακριβή μπαταρία βαθιάς εκφόρτισης που χρησιμοποιούν στα φωτοβολταικά ; Είναι κάτι που πρέπει να προσέξω ως προς την ασφάλεια με αυτόν τον τρόπο; Καμιά άλλη πρόταση σε λάμπες λιγότερο ενεργοβόρες στα 12 βολτ αλλα ίδιας κάλυψης χώρου; Ευχαριστώ. Ξεθαβω αυτο το θεμα γιατι εχω ακριβως τον ιδιο προβληματισμό. Τελικά τι λυση διάλεξες;
Narayan Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Από το 2020 έχουν πέσει αρκετά οι τιμές σε power bank μεγάλης χωρητικότητας που μπορούν να λειτουργήσουν για αυτό το σκοπό. Τυχαίο παράδειγμα https://www.tomtop.com/p-fx-sp-p66-eu-eu.html
andreas1gr Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Drink3r είπε Ξεθαβω αυτο το θεμα γιατι εχω ακριβως τον ιδιο προβληματισμό. Τελικά τι λυση διάλεξες; Πάρε άνθρωπε μου έναν (ή 2) προβολέα ηλιακό με 1000 lumen να κάνεις την δουλειά σου κ μην διαβάζεις μπαρούφες του 2020.... Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2024 από andreas1gr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα