Typhoon Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 10 ώρες πριν, patsakoni είπε Να κάνω και εγώ μια ερώτηση. Αν γεννήσεις σε κλινική παίρνεις τίποτα πίσω από εοππυ για τα έξοδα κλινικής - γέννας; Παίρνεις 1Κ αλλά η τιμή που σου δίνουν θεωρεί δεδομένο ότι θα πάρουν και αυτό το 1Κ οπότε είναι πλέον αυτού.
Petropoulou Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 Καλησπέρα! Είμαι σε ταμείο ανεργίας του ΟΑΕΔ. Δυστυχώς δε δικαιούμαι την 6μηνη παροχή μητρότητας, όμως μου είπαν ότι μπορεσω να πάρω αναρρωτική άδεια (παρόλο που δεν έχω εργοδότη) και να την καταθεσω στον ΕΦΚΑ. Γνωρίζετε, αν ισχύει; 1
SilentVoice Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 2 ώρες πριν, Petropoulou είπε Καλησπέρα! Είμαι σε ταμείο ανεργίας του ΟΑΕΔ. Δυστυχώς δε δικαιούμαι την 6μηνη παροχή μητρότητας, όμως μου είπαν ότι μπορεσω να πάρω αναρρωτική άδεια (παρόλο που δεν έχω εργοδότη) και να την καταθεσω στον ΕΦΚΑ. Γνωρίζετε, αν ισχύει; Είσαι σε εγκυμοσύνη ή έχεις γεννήσει; Η παροχή μητρότητας είναι για το αν έχεις γεννήσει. Αν είσαι σε εγκυμοσύνη, παίρνεις άδεια κυοφορίας-λοχειας κλπ , εφόσον έχεις συμπληρώσει 200 ενσήμα τα 2 τελευται χρόνια νομίζω. Αν σου δίνει ο Εφκα αναρρωτική άδεια, πάρτην, αλλα απο ποιον θα πάρεις την άδεια;
Kapetanakos Δημοσ. 5 Απριλίου 2021 Δημοσ. 5 Απριλίου 2021 παιδια για να μην ανοιγω νεο topik το γραφω εδω , η γυναικα μου ειναι να γεννησει τελος Ιουλιου το 2ο παιδι μας, δουλευει κανονικα τι δικαιουτε απο αδεια και τα σχετικα εχω ακουσει πως καθετε 10 μηνες ισχυει;
Maria3012 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Καλησπέρα καλή εβδομάδα είμαι έγκυος και εργάζομαι σε σούπερ μάρκετ αλλά από της αρχές της εγκυμοσύνης μου είμαι με αναρρωτικες και τώρα μπαίνω σε άδεια εγκυμοσύνης η ερώτηση μου είναι η εξής λογο ότι δεν έχω πάρει άδειες που δικαιούμαι λόγο ότι βγήκα με αναρρωτικες τώρα αυτές της μέρες της άδειας θα της πληρωθώ η θα της χάσω και δώρο Χριστουγέννων θα πάρω η δεν το δικαιούμαι ?δουλειά στο σούπερ έπιασα 15/02
Psaras33 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 ➢Οι εργαζόμενες μητέρες δικαιούνται άδεια μητρότητας συνολικής διάρκειας 17 εβδομάδων. Οι 8 εβδομάδες χορηγούνται υποχρεωτικά πριν την πιθανή ημερομηνία του τοκετού (άδεια τοκετού) και οι 9 εβδομάδες μετά τον τοκετό (άδεια λοχείας). ➢Κατά τη διάρκεια της άδειας τοκετού-λοχείας, ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να καταβάλει αποδοχές μόνο 25 ασφαλιστικών ημερών εφόσον η εργαζόμενη έχει συμπληρώσει το πρώτο εργασιακό έτος στην εταιρεία και μόνο 13 ασφαλιστικές ημέρες αντίστοιχα στην περίπτωση που η εργαζόμενη απασχολείται λιγότερο από ένα χρόνο. ➢Οι εργαζόμενες μητέρες δικαιούνται για χρονικό διάστημα 30 μηνών από τη λήξη της άδειας λοχείας, είτε να προσέρχονται αργότερα, είτε να αποχωρούν νωρίτερα κατά μία ώρα κάθε ημέρα από την εργασία τους, ➢Εναλλακτικά με συμφωνία του εργοδότη, το ημερήσιο ωράριο των μητέρων μπορεί να ορίζεται μειωμένο κατά δύο (2) ώρες ημερησίως για τους πρώτους δώδεκα (12) μήνες και σε μία (1) ώρα ημερησίως για έξη (6) επιπλέον μήνες, ➢Η υπολειπόμενη δικαιούμενη άδεια φροντίδας τέκνων σε περίπτωση νέας κυοφορίας δεν διατηρείται και εφαρμόζεται έως και την ημερομηνία έναρξης της άδειας κυοφορίας του νέου τέκνου, ➢Εάν η μητέρα αναλάβει εργασία σε άλλον εργοδότη, δικαιούται να κάνει χρήση της αδείας αυτής για το απομένον διάστημα ➢Το μειωμένο ωράριο «άδεια» θηλασμού και φροντίδας, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, δικαιούται η εργαζόμενη με αίτηση της να το ζητήσει εναλλακτικά ως συνεχόμενη ισόχρονη άδεια με αποδοχές, εντός της χρονικής περιόδου κατά την οποία δικαιούται το μειωμένο ωράριο για την φροντίδα του παιδιού. ➢Οι εργαζόμενες μητέρες οι οποίες είναι ασφαλισμένες στον ΕΦΚΑ και απασχολούνται σε επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις με σχέση εξαρτημένης εργασίας, ορισμένου ή αορίστου χρόνου, με πλήρη ή μερική απασχόληση δικαιούνται ειδική άδεια προστασίας μητρότητας χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, ➢Η άδεια αυτή χορηγείται στις εργαζόμενες μετά τη λήξη της άδειας μητρότητας (τοκετού- λοχείας), της ισόχρονης προς το μειωμένο ωράριο άδειας, καθώς επίσης και στις εργαζόμενες που αμέσως μετά τα ανωτέρω διαστήματα κάνουν χρήση της ετήσιας κανονικής άδειας, εφ’ όσον αυτό είναι απαραίτητο με βάση της ετήσιες προθεσμίες για τη χορήγησή της. Προϋποθέσεις: ❖Η ασφαλισμένη πρέπει να βρίσκεται σε ενεργό εργασιακή σχέση εξαρτημένης εργασίας κατά την έναρξη της άδειας μητρότητας ❖Να έχει λάβει παροχές μητρότητας από τον Ε.Φ.Κ.Α.-Τ. ΙΚΑ – ΕΤΑΜ
SilentVoice Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Στις 6/12/2021 στις 4:18 ΜΜ, Maria3012 είπε Καλησπέρα καλή εβδομάδα είμαι έγκυος και εργάζομαι σε σούπερ μάρκετ αλλά από της αρχές της εγκυμοσύνης μου είμαι με αναρρωτικες και τώρα μπαίνω σε άδεια εγκυμοσύνης η ερώτηση μου είναι η εξής λογο ότι δεν έχω πάρει άδειες που δικαιούμαι λόγο ότι βγήκα με αναρρωτικες τώρα αυτές της μέρες της άδειας θα της πληρωθώ η θα της χάσω και δώρο Χριστουγέννων θα πάρω η δεν το δικαιούμαι ?δουλειά στο σούπερ έπιασα 15/02 Καλησπέρα και με το καλό να έρθει το μωράκι σας. Αρχικά θα μιλήσεις με το λογιστήριο για να μάθεις πόσες ημέρες της κανονικής σου άδειας δικαιούσαι. Αυτές τις ημέρες πρέπει να τις πάρεις από τον εργοδότη σου μέχρι και τον Μάρτιο του 2022. Αν δεν τις πάρεις, κανονικά θα πρέπει να στις πληρώσει. Αλλά για να μην γίνει κάνα μπέρδεμα και τις χάσεις, σου προτείνω να τις πάρεις πριν την άδεια της εγκυμοσύνης-λοχείας. Επειδή η άδεια εγκυμοσύνη είναι 119 ημέρες περίπου 4 μήνες, είναι λίγο 'ρισκο' να τις αφήσεις για μετά. Αφού πάρεις την άδεια εγκυμοσύνης 119 ημέρες + την άδεια που δικαιούσαι για το έτος 2021 , θεωρητικά θα πρέπει να επιστρέψεις στην εργασία σου κάπου τον Απρίλιο του 2021 , αν υπολογίζω σωστά. Οπότε επόμενα βήματα είναι μετά από αυτές τις ημέρες: 1. Ζητάς από τον εργοδότη σου να σου δώσει την άδεια μητρότητας σε ισοχρονη συνεχόμενη άδεια . Περίπου 3.5 μήνες είναι. Δεν είναι υποχρεωμένος να στην δώσει μαζεμένη, οπότε αν αρνηθεί πας σε μειωμένο ωράριο κλπ. 2. Αν αρνηθεί την ισοχρονη άδεια, μπορείς να ζητήσεις όλη την κανονική σου άδεια του 2022 , μαζεμένη. 3. Μετά κανεις αίτηση στον ΟΑΕΔ για την 6 μήνη άδεια μητρότητας.
Denisa5 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Καλησπέρα σας. Είμαι έγκυος στον πρώτο μήνα κύησης έχω κάνει 2/12 πρόσληψη ορισμένου χρόνου μέχρι 31/5 θέλω να φύγω από την δουλειά του είπα να μου κάνει λύση συμβασης ή απόλυση εστω για να μπορεσω να παρω το ταμειο ανεργιας ενω θα μπορουσα πολυ ευκολα με την βοηθεια της γυναικολογου να παρω αναρρωτική αλλά δεν θέλω και συμφώνησε. Με πήρε τηλ. Να μου πει ότι πρέπει να περάσω για να υπογράψω και τον ρωτάω γιατί μου λέει σε αυτές τις περιπτώσεις έτσι γίνεται. Πάω Λοιπών από κει του λέω απόλυση σωστά? Δεν μου απαντάει λέει ότι έχει γράψει ο λογιστής λέω ας το κοιτάξω πρώτα και βλέπω οικηωθελης αποχώρηση. Δεν υπέγραψα φυσικά με την δικαιολογία του ότι σαν εταιρία δεν κάνουμε απολύσεις.Και με έβαλε να διαλέξω αν θα συνεχίσω την δουλειά ή θα φύγω.Και εκείνη την στιγμή άρχισε να φωνάζει οτι τα εκαν εκ του πονηρου αλλα εγω εμαθα οτι ημουν εγκυος την επομενη μερα προσληψης και εχω και δικαιολογητικο οτι δεν το ηξερα και να λέει εγκυος είσαι όχι άρρωστη όλοι είδαμε ότι είσαι μια χαρά για να καταλάβω ότι δεν μπορώ να πάρω αναρωτικες και καλά.Εκεινη την ημέρα που έλειπα την δήλωσε άδεια. Προφανώς κάτι φοβάται αλλά το θέμα είναι τι? Θα ήθελα να ρωτήσω τι μου προτείνετε να κάνω και αν θα δοκαιουμαι το επίδομα του οαεδ άμα κάνω έγκυρα την αιτηση πριν λήξει η σύμβαση. Σας ευχαριστώ πολύ κάποιοι θα με κρίνετε αρνητικά αλλά τι να κάνω να χάσω όσα δικαιουμαι επειδή δεν συμφωνεί να μου κάνει την απόλυση? 1
Ukforthemoment Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 7 λεπτά πριν, Denisa5 είπε Καλησπέρα σας. Είμαι έγκυος στον πρώτο μήνα κύησης έχω κάνει 2/12 πρόσληψη ορισμένου χρόνου μέχρι 31/5 θέλω να φύγω από την δουλειά του είπα να μου κάνει λύση συμβασης ή απόλυση.................. Σας ευχαριστώ πολύ κάποιοι θα με κρίνετε αρνητικά αλλά τι να κάνω να χάσω όσα δικαιουμαι επειδή δεν συμφωνεί να μου κάνει την απόλυση? Eσύ θες να φύγεις,αυτός γιατί να σε απολύσει; 3
majunior Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Πως είναι δυνατό να απολύσει έγκυο; Παρασκευιάτικο είναι το ερώτημα ή legit; 3
Ukforthemoment Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Την ίδια εβδομάδα προσλήφθηκε,έμαθε ότι ειναι έγκυος και θέλει να απολυθεί.Και δεν είχε μπει ακόμα Σάββατο. 2
jimmy213 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 8 hours ago, Denisa5 said: Θα ήθελα να ρωτήσω τι μου προτείνετε να κάνω Να κάτσεις να δουλέψεις μέχρι τον Μάιο που είναι η σύμβασή σου ή να αποχωρήσεις οικειοθελώς. Next. 3
Neptu Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Αν υποθέσουμε ότι δεν είναι τρολλ το θέμα, κανείς εργοδότης δε θα το κάνει αυτό. Και να θέλει να "βοηθήσει" να πάρεις το ταμείο ποιος εγγυάται μετά ότι δε θα το γυρίσεις...."έμαθε ότι είμαι έγγυος και με απέλυσε"; Πράγμα που θα του δημιουργήσει πρόβλημα. 1
Nabuko Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 4 ώρες πριν, majunior είπε Παρασκευιάτικο είναι το ερώτημα ή legit; Φαντάσου να της έκλεβαν και το αμάξι
Vstromrider Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, Neptu είπε έμαθε ότι είμαι έγγυος και με απέλυσε εχω τετοια περιπτωση στον φιλικο μου κυκλο. Εμεινε εγγυος, ζητησε να φυγει και να της κανει απολυση, οπως ακριβως η φιλη μας παραπανω. Πηγε ο βλακας και της εκανε απολυση. Τον ξεσκισε κυριολεκτικα! 100κ του πηρε! 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα