Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, ikorolis είπε

να ρωτήσω ρε παλικάρια γιατί είμαι κάτοχος άδειας οδήγησης (Β) ΙΧ Αυτοκινήτου και με ενδιαφέρει το να αποκτήσω άδεια οδήγησης (Α) για μηχανή έως 125κκ αλλά από το ψάξιμο που έριξα στο διαδίκτυο είδα κάτι τιμές...εξωπραγματικές για καινούργια μηχανή (Scooter) οι οποίες αν ισχύουν κάνουν πιο οικονομικό το να αγοράσω ένα ηλεκτρικό πατίνι ή ποδήλατο (στην έσχατη περίπτωση).

Το κόστος μαθήματα συν τα παράβολα για την αντικατάσταση του διπλώματος στη Θεσσαλονίκη είναι 170 € σε σχολή που ρώτησε φίλος. 

• Απαντ. 340
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

ρε παιδιά, μηχανάκι θα πάρετε, θέλετε να έχει ίσιο τιμόνι, καλά φρένα, καλό κινητήρα και ρόδες? ε τότε πόσο να κάνει κάτω από 1000 ευρώ? Μην ξεχνάμε ότι είναι θέμα ασφάλειας. Το να πάρεις το δίπλωμα δεν σημαίνει ότι ξέρεις και από οδηγική συμπεριφορά.. και ιδίως όταν είσαι σε δίτροχο που με ένα τσακ πέφτεις κάτω.

Επισκέπτης
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

τι εννοείς εξωπραγματικές ;

Το Symphony 125 που είναι γενικώς από τα best sellers της αγοράς έχει 2 χιλιάρικα

https://sym.gr/model/symphony-sr-125i-abs/

Πόσο θα ήθελες να έχει ;

Καταρχήν να διευκρινίσω ότι δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα

Εγώ προσωπικά επιλέγω να μην δώσω 1.500-3.000 ευρώ για αγορά 125κκ Scooter προτιμώ να δώσω χρήματα και να αγοράσω ένα ηλεκτρικό πατίνι/ποδήλατο και να κάνω την μετακίνηση μου από το σπίτι/δουλειά

καθώς αγαπητέ μου φίλε το να έχει 1.500 - 3.000 ευρώ ένα scooter όπως καταλαβαίνεις τα χρήματα είναι πολλά γιατί σε αυτά τα χρήματα θα πρέπει να προσθέσεις τα "έχτρα" δηλαδή κράνος για οδηγό/συνεπιβάτη , κανένα βαλιτσάκι , λοιπά αξεσουάρ , πινακίδες , ασφάλεια 

έτσι ο λογαριασμός μεγαλώνει κατά πολύ μην σου πω ότι φτάνει στην αξία που θα είχε ένα από τα (ATV) Scooter της Piaggio ή μιας τετράτροχης γουρούνας θα προτιμούσα να τα δώσω για αυτό που το οδηγώ με την άδεια του αυτοκινήτου

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ikorolis είπε

Εγώ προσωπικά επιλέγω να μην δώσω 1.500-3.000 ευρώ για αγορά 125κκ Scooter προτιμώ να δώσω χρήματα και να αγοράσω ένα ηλεκτρικό πατίνι/ποδήλατο και να κάνω την μετακίνηση μου από το σπίτι/δουλειά

καθώς αγαπητέ μου φίλε το να έχει 1.500 - 3.000 ευρώ ένα scooter όπως καταλαβαίνεις τα χρήματα είναι πολλά γιατί σε αυτά τα χρήματα θα πρέπει να προσθέσεις τα "έχτρα" δηλαδή κράνος για οδηγό/συνεπιβάτη , κανένα βαλιτσάκι , λοιπά αξεσουάρ , πινακίδες , ασφάλεια 

έτσι ο λογαριασμός μεγαλώνει κατά πολύ μην σου πω ότι φτάνει στην αξία που θα είχε ένα από τα (ATV) Scooter της Piaggio ή μιας τετράτροχης γουρούνας θα προτιμούσα να τα δώσω για αυτό που το οδηγώ με την άδεια του αυτοκινήτου

Mα συγνώμη, συγκρίνεις ένα μηχανάκι με ABS με ηλεκτρικό πατίνι ;

Ηλεκτρικό ποδήλατο αγόρασε ένας συνάδελφος, και πήγε κάνα 1300άρι αν θυμάμαι καλά

Δεν ρώτησα αν έχεις οικονομικό πρόβλημα, απλά μου κάνεις εντύπωση που θεωρείς το ποσόν των 2000€ υπερβολικό, ποιο ποσόν θα σου φαινόταν φυσιολογικό ;

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, ikorolis είπε

Θες τη γνώμη ενός ανθρώπου που καβαλάει 28 συναπτά έτη μηχανοκίνητα δίκυκλα απο 25 ώς 1300 κυβικά;

Επισκέπτης
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, onelonelystar είπε

ρε παιδιά, μηχανάκι θα πάρετε, θέλετε να έχει ίσιο τιμόνι, καλά φρένα, καλό κινητήρα και ρόδες? ε τότε πόσο να κάνει κάτω από 1000 ευρώ? Μην ξεχνάμε ότι είναι θέμα ασφάλειας. Το να πάρεις το δίπλωμα δεν σημαίνει ότι ξέρεις και από οδηγική συμπεριφορά.. και ιδίως όταν είσαι σε δίτροχο που με ένα τσακ πέφτεις κάτω.

ξέρω να οδηγώ μηχανή (με συμπλέκτη για τις ταχύτητες) απλά δεν έτυχε να βγάλω άδεια οδήγησης

έβγαλα μόνο για αυτοκίνητο

απλά τα τελευταία χρόνια δεν έχω πλέον ΙΧ Αυτοκίνητο γιατί δεν μου χρειάζεται

η μετακίνηση μου από το σπίτι-δουλειά γίνεται είτε με τα ΜΜΜ είτε με ταξί

και σκέφτηκα την λύση αυτή αλλά από ότι βλέπω αν κοστίζει ένα 125κκ scooter 3.000-5.000 ευρώ

καλύτερο θα ήταν να αγοράσω της Piaggio αυτό με τις δύο ρόδες που είναι 300κκ ή 500κκ και το οδηγώ με το δίπλωμα του αυτοκινήτου

βέβαια αν το πάω από καθαρά πρακτικής άποψης ένα καλό ηλεκτρικό πατίνι με φουλ έξτρα κάνει μια χαρά δουλειά

Δημοσ.

βέβαια αν το πάω από καθαρά πρακτικής άποψης ένα καλό ηλεκτρικό πατίνι με φουλ έξτρα κάνει μια χαρά δουλειά

εξαρτάται τι αποστάσεις θες να καλύψεις και τι δουλειά θέλεις να κάνεις ;)

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, TsoliasGR είπε

Θες τη γνώμη ενός ανθρώπου που καβαλάει 28 συναπτά έτη μηχανοκίνητα δίκυκλα απο 25 ώς 1300 κυβικά;

φυσικά

παιδιά όλων τις γνώμες θα διαβάσω

όλες οι γνώμες είναι σεβαστές.

9 λεπτά πριν, onelonelystar είπε

εξαρτάται τι αποστάσεις θες να καλύψεις και τι δουλειά θέλεις να κάνεις ;)

Το σπίτι μου είναι στην περιοχή του Παγκρατίου (Βύρωνας/Αθήνα)

Η δουλεία μου είναι στην περιοχή των Εξαρχείων (Αθήνα)

όπως καταλαβαίνεις οι αποστάσεις είναι μικρές οι επιλογές που έχω είναι με τα πόδια , με τα ΜΜΜ , με ταξί ή με δικό μου μέσο (εφόσον αποκτήσω)

Επεξ/σία από ikorolis
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, ikorolis είπε

Με το ηλ. πατίνι τι ισχύει? Απαγορεύεται να κατέβεις στο οδόστρωμα? Μόνο από πεζοδρόμιο? Γιατί βλέπω κάτι τρελούς σε λεωφόρους το βράδυ και χωρίς διακριτικά hi-vi. Μέχρι να τους θερίσει κάποιος

• Like 3
Δημοσ.

φυσικά

παιδιά όλων τις γνώμες θα διαβάσω

όλες οι γνώμες είναι σεβαστές.

Το σπίτι μου είναι στην περιοχή του Παγκρατίου (Βύρωνας/Αθήνα)

Η δουλεία μου είναι στην περιοχή των Εξαρχείων (Αθήνα)

Καταρχήν δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος να πας σε σκούτερ των 5 χιλιάδων, σου έδειξα ένα best seller με 2 χιλιάρικα !

To mp3 που λες κάνει κοντά 7000€, αυτό και αν είναι εξωφρενικό σαν κόστος, χώρια που και εκεί θα θες λεφτά για εξοπλισμό 

Το πατίνι είναι άλλη φάση, αν π.χ. έχεις να κάνεις μια απόσταση 3-4 χλμ αντί να περπατάς, ΟΚ πας με το πατίνι

Ούτε πράματα μπορείς να κουβαλήσεις, ούτε έναν 2ο άνθρωπο αν χρειαστεί να πας κάπου, ούτε μπορείς να το πάρεις για να πεταχτείς π.χ. σε μια δουλειά στην Κηφισιά ή τον Πειραία από το Παγκράτι.

• Like 3
Επισκέπτης
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Με το ηλ. πατίνι τι ισχύει? Απαγορεύεται να κατέβεις στο οδόστρωμα? Μόνο από πεζοδρόμιο? Γιατί βλέπω κάτι τρελούς σε λεωφόρους το βράδυ και χωρίς διακριτικά hi-vi. Μέχρι να τους θερίσει κάποιος

παντού κυκλοφορείς στην αθήνα

ειδικά αν είναι δικό σου

φοράς και ένα κράνος σαν τους ποδηλάτες βάζεις και τα απαραίτητο εξοπλισμό και είσαι άρχοντας

Δημοσ.

παντού κυκλοφορείς στην αθήνα

Είναι σίγουρο αυτό? Μπορείς να κυκλοφορείς με το πατίνι στο οδόστρωμα ανάμεσα στα αυτοκίνητα? 😮😲

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε

Καταρχήν δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος να πας σε σκούτερ των 5 χιλιάδων, σου έδειξα ένα best seller με 2 χιλιάρικα !

To mp3 που λες κάνει κοντά 7000€, αυτό και αν είναι εξωφρενικό σαν κόστος, χώρια που και εκεί θα θες λεφτά για εξοπλισμό 

Το πατίνι είναι άλλη φάση, αν π.χ. έχεις να κάνεις μια απόσταση 3-4 χλμ αντί να περπατάς, ΟΚ πας με το πατίνι

Ούτε πράματα μπορείς να κουβαλήσεις, ούτε έναν 2ο άνθρωπο αν χρειαστεί να πας κάπου, ούτε μπορείς να το πάρεις για να πεταχτείς π.χ. σε μια δουλειά στην Κηφισιά ή τον Πειραία από το Παγκράτι.

για το τελευταίο μην το λες...έχω δει πολλούς από παγκράτι με πατίνι να πηγαίνουν καλλιρόης/συγγρού και να πηγαίνουν καλλιθέα-πειραία κτλ...

για τα άλλα θα συμφωνήσω

2 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Είναι σίγουρο αυτό? Μπορείς να κυκλοφορείς με το πατίνι στο οδόστρωμα ανάμεσα στα αυτοκίνητα? 😮😲

τα βλέπω καθημερινά στον δρόμο (μπροστά από την βουλή - καλλιρόης - συγγρού κτλ...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ikorolis είπε

τα βλέπω καθημερινά στον δρόμο (μπροστά από την βουλή - καλλιρόης - συγγρού κτλ...

Δεν ρώτησα αν το βλέπεις. Ρώτησα αν μπορείς. 😉

Και σε περίπτωση ατυχήματος τι γίνεται? 

Δημοσ.

για το τελευταίο μην το λες...έχω δει πολλούς από παγκράτι με πατίνι να πηγαίνουν καλλιρόης/συγγρού και να πηγαίνουν καλλιθέα-πειραία κτλ...

για τα άλλα θα συμφωνήσω

Bρε εντάξει πηγαίνουν, το θέμα είναι να κάνεις κάτι efficiently, αν είναι να θες2 ώρες να ανέβεις από Δραπετσώνα Κηφισιά (και άλλες τόσες να κατέβεις) να το βράσω το πατίνι :P

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...