Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω αποψη για αναβαθμιση επεξεργαστή σε λαπτοπ απο τα 35watt στά 45watt.

Αν έχει κανει καποιος απο δω μεσα κατι αναλογο , αν παιζει κατι με τα ρευματα , εννοειται επεξεργαστης που βρισκεται σε λιστα αναβαθμισης , απλα ειναι απο i5-2540M σέ i7-2760QM και υπαρχει διαφορά στα watt.

Δημοσ.

Εγώ πήγα σε 2670qm ότι καλύτερο ήταν +80%  όλα τα multithreaded 

Είναι λίγο πιο ζεστό αλλά και το board    και η ψύξη μου ήταν συμβατή hp8560w

Δημοσ.
Στις 6/10/2020 στις 2:47 ΜΜ, triplex1 είπε

Θελω αποψη για αναβαθμιση επεξεργαστή σε λαπτοπ απο τα 35watt στά 45watt.

Αν έχει κανει καποιος απο δω μεσα κατι αναλογο , αν παιζει κατι με τα ρευματα , εννοειται επεξεργαστης που βρισκεται σε λιστα αναβαθμισης , απλα ειναι απο i5-2540M σέ i7-2760QM και υπαρχει διαφορά στα watt.

Μπορείς να μας αφήσεις μοντέλο laptop και την λίστα ;
Αν είναι επίσημη απ την εταιρία κατά 99,9% δεν θα έχεις πρόβλημα. Πιθανών όλα τα laptop της σειράς να έχουν τον ίδιο φορτιστή και ίδια μπαταρία.
Αν έχεις κάποιο μετρητή Watt στο σπίτι σου, μπορείς να βάλεις ένα heavyload και να δεις αν αυτά τα 10W περισσεύουν. Λογικά πρέπει να περισσεύουν πολλά παραπάνω, τουλάχιστον τα μισά ή κάτι λιγότερο

Δημοσ.
1 ώρα πριν, manolis940 είπε

Μπορείς να μας αφήσεις μοντέλο laptop και την λίστα ;
Αν είναι επίσημη απ την εταιρία κατά 99,9% δεν θα έχεις πρόβλημα. Πιθανών όλα τα laptop της σειράς να έχουν τον ίδιο φορτιστή και ίδια μπαταρία.
Αν έχεις κάποιο μετρητή Watt στο σπίτι σου, μπορείς να βάλεις ένα heavyload και να δεις αν αυτά τα 10W περισσεύουν. Λογικά πρέπει να περισσεύουν πολλά παραπάνω, τουλάχιστον τα μισά ή κάτι λιγότερο

Καμια επισημη εταιρεία δεν σε λέει πάρε και καντο τουμπανο και προπάντων η Acer.

Η ερώτηση μου έχει να κάνει με τά περισσότερα watt και κατά επέκταση με τις θερμοκρασίες , τα watt του τροφοδοτικου ειναι 65 κάτι το οποΐο λύνεται μ'ενα μεγαλύτερο universal , αυτό πού δυσκολεύει την κατάσταση είναι η ψύξη , το οποιο και αυτό το λύνω με μια βαση με 4 x 120mm.

Το σκεπτικό μου είναι να πάω σε extreme CPU το οποιο είναι στα 55 watt και ξαναρωταω , το έκανε κάποιος να με δώσει κάποιο συμπεράσμα με θερμοκρασίες?

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, triplex1 είπε

Καμια επισημη εταιρεία δεν σε λέει πάρε και καντο τουμπανο και προπάντων η Acer.

Η ερώτηση μου έχει να κάνει με τά περισσότερα watt και κατά επέκταση με τις θερμοκρασίες , τα watt του τροφοδοτικου ειναι 65 κάτι το οποΐο λύνεται μ'ενα μεγαλύτερο universal , αυτό πού δυσκολεύει την κατάσταση είναι η ψύξη , το οποιο και αυτό το λύνω με μια βαση με 4 x 120mm.

Το σκεπτικό μου είναι να πάω σε extreme CPU το οποιο είναι στα 55 watt και ξαναρωταω , το έκανε κάποιος να με δώσει κάποιο συμπεράσμα με θερμοκρασίες?

σου απάντησα οι θερμοκρασίες ειναι μεγαλύτερες , αν η cpu δεν είναι μεσα στην λιστα που δινει το ιδιο ακριβός μοντελο με την cpu που θέλεις να βάλεις θα εχεις θεμα 

τα +10w είναι ανεχτα μετα την ψάχνεις την δουλειά θα τρως throttle ειδικά το καλοκαιρι 

Δημοσ.

@triplex1

"Noob question"!

Αν υποθέσουμε ότι:

α) Την τροφοδοσία του laptop την λύνετε με μεγαλύτερο τροφοδοτικό του laptop.

β) Τις απαιτήσεις για μεγαλύτερη ψύξη την λύνετε με μια βάση laptop με ανεμιστήρες.

Εφόσον δεν γνωρίζετε αν το συγκεκριμένο laptop υποστηρίζει επισήμως τον πιο "βαρβάτο" επεξεργαστή που θέλεις να βάλεις, πως θα είσαι σίγουρος οτι τα κυκλώματα τροφοδοσίας επεξεργαστή της μητρικής μπορούν να τον σηκώσουν; Αν κάνεις την "ταρζανιά" και βάλεις τον επεξεργαστή και δεν αντέξουν τα κυκλώματα αυτά (που ίσως δεν τον σηκώνουν), σε κάποιο load θα σε αποχαιρετήσει η μητρική!

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, TopCLR είπε

@triplex1

"Noob question"!

Αν υποθέσουμε ότι:

α) Την τροφοδοσία του laptop την λύνετε με μεγαλύτερο τροφοδοτικό του laptop.

β) Τις απαιτήσεις για μεγαλύτερη ψύξη την λύνετε με μια βάση laptop με ανεμιστήρες.

Εφόσον δεν γνωρίζετε αν το συγκεκριμένο laptop υποστηρίζει επισήμως τον πιο "βαρβάτο" επεξεργαστή που θέλεις να βάλεις, πως θα είσαι σίγουρος οτι τα κυκλώματα τροφοδοσίας επεξεργαστή της μητρικής μπορούν να τον σηκώσουν; Αν κάνεις την "ταρζανιά" και βάλεις τον επεξεργαστή και δεν αντέξουν τα κυκλώματα αυτά (που ίσως δεν τον σηκώνουν), σε κάποιο load θα σε αποχαιρετήσει η μητρική!

HM77 ειναι η μητρική και υποστηριζει μεχρι και extreme 2ης γενιας I7-2920xm & 2960xm Sandy Bridge και μάλλον θα πάω στόν πρωτο τον οποιο τον έχω βρει από φιλο και ειναι καλύτερος από τον 2960.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό που αναφέρεις το λέει επίσημα η κατασκευάστρια του laptop; Γιατί άλλο είναι το "To HM77 σηκώνει μέχρι τον τάδε επεξεργαστή" που (πιθανόν) αναφέρει η Intel. Και άλλο είναι το "Το μοντέλο laptop Α (που φοράει ΗΜ77) σηκώνει μέχρι τον ταδε επεξεργαστή (που μπορεί να είναι 35W)" που αναφέρει η κατασκευάστρια του laptop (γιατί απλώς τα κυκλώματά του είναι φτιαγμένα για μέχρι 35W επεξεργαστές).

Επεξ/σία από TopCLR

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...