Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση access point για επιχείρηση

raf_thess

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Σε μαγαζί εστίασης υπάρχει 100αρα σύνδεση (inalan) και θέλω να βάλω ένα acces point που να μπορεί να σηκώνει ταυτόχρονα μέχρι ~200 συσκευές. Μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα στο Ubiquiti UniFi AC HD με recommented maximum simultaneous 250 clients. Από άποψη εμβέλειας νομίζω πως δε θα χω θέμα από τη στιγμή που θα εγκατασταθεί στο ταβάνι και το πιο απομακρυσμένο σημείο από το acces point δε θα απέχει πάνω από 20-30 μέτρα χωρίς κάποια εμπόδια (εκτός των τζαμαριών). Πέραν το σεταρισματος της συσκευής και της εγκατάστασης της, χρειάζεται να προσέξω κάτι άλλο (δηλάδη κουμπώνω κατευθείαν πάνω στο router του παρόχου και τέλος);; Επίσης, από τη στιγμή που ο DHCP server θα βρίσκεται στο router του παρόχου, υπάρχει περίπτωση να έχω κάποιου είδους bottleneck με την έννοια ότι το access point μπορεί να χειριστεί ταυτόχρονα πολλές συσκευές, αλλά το router να μη μπορεί να ανταποκριθεί στο χρόνο που χρειάζεται. Μιας και δεν έχω ξανασχοληθεί με τέτοιου είδους εγκατάσταση, ο τρόπος αυτός είναι σωστός, δηλαδή μία συσκευή που θα χειρίζεται όλους τους ασύρματους clients ή θα πρέπει να πάω σε κάτι άλλο (π.χ. 2-3 mesh devices);;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων! 

Επεξ/σία από raf_thess
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για 200 συσκευές δεν ξέρω αν σηκώνει, αλλά το Ubiquiti θέλει λίγο σετάρισμα παραπάνω δεν είναι έτσι απλό το βάζεις επάνω και παίζει...
Όχι ότι είναι τίποτα δύσκολο, ίσα - ίσα έχεις όλη την πληροφόρηση και μπορείς να κάνεις ότι θέλεις και να διαχειριστείς τις συνδεδεμένες συσκευές...

Θα πρέπει να βάλεις το Unifi Network Controller, το οποίο μπορείς να το περάσεις είτε σε Windows, είτε σε Ubuntu/Linux, είτε σε Mac...

https://www.ui.com/download/unifi/default/default/unifi-network-controller-6023-windows

Αυτό θα βρει το AP, θα το κάνεις adopt και από εκεί θα το σετάρεις σαν παιχνιδάκι...

Επίσης για το dhcp πιθανόν να είναι ένα θέμα αν είναι όντως τόσο πολλοί οι clients, μπορείς να ψαχτείς σε ένα πιο advanced router και να αφήσεις το router του παρόχου στον ρόλο του modem.

Επεξ/σία από mechpanos
  • Like 1

αν θες να παίζεις σωστά, 2 παιχνιδάκια θα πάρεις, ενα mikrotik για να σου κανει ολο το routing/firewall/hotspot/QoS και μια ruckus για να παιξουν 200 χωρίς θεματα.

• Thanks 1

Σ'ευχαριστώ @mechpanos. Επίσης να πω πως το router του παρόχου είναι το HG8546M. Μπορεί να υποστηρίξει τέτοιο φόρτο και αν όχι, υπάρχει περίπτωση να μπορώ ζητήσω από την inalan να μου αλλαξει το router σε κατι δυνατότερο;;

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπέρα.Δεν ξέρω αν έχεις βρει λύση στο πρόβλημα σου αλλα  κι εγω ειμαι της άποψης οτι θα πρέπει σίγουρα να πάρεις ενα Mikrotik για routing-firewall etc. και αμα ενδιαφέρεσαι να παίξεις με ubiquti δεν θα σε καλύψει 1 κεραία που λέει ο κατασκευαστής ενα εικονικό 250 clients. Πάντα τουλάχιστον στις δουλειές μου υπολογίζω περίπου το μισό απο το αναγραφόμενο διοτι στα 30m μακριά πχ ο client δεν θα ακουει καθόλου καλά το ap. Στείλε μου Inbox αν θέλεις λεπτομέριες και δεν έχεις εξυπηρετηθεί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...