Προς το περιεχόμενο

Hp pavilion dv6-3230

Jim.Panag.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

9 ώρες πριν, snbblp είπε

Δεν έχει έρθει αυτή η στιγμή ακόμα..

Πολύ σωστά τα λες όμως. Αυτό που δεν αναφέρουν τα παραπάνω λινκ είναι πως κάτι τέτοιο ισχύει για IMC που βγάζουν DDR4 bus. Σε αυτή και μόνο τη περίπτωση, χαριστικά λειτουργούν και με PC3L και μόνο. (και imho, κακώς σκέφτηκαν αυτό το τερατούργημα στην Intel, απλά ήταν δύσκολο να σπρώξουν upgrade σε DDR4 για όλους την εποχή εκείνη)

Και αυτό προφανώς ισχύει για οτιδήποτε νεότερο από Skylake (4th gen+). Το συγκεκριμένο λαπτοπ είναι αρκετά παλιότερο (1st/2nd gen) και θα δουλέψει μια χαρά και με τα δυο.

Αν δε πιστεύεις εμένα (γιατί προφανώς ποιος είναι αυτός ο άκυρος που γράφει αυτά) μπορείς να δεις ότι και το 4GB FRU που προτείνει η HP για τα dv6 (599092-001) είναι DDR3 στο 1.5v

• Like 1
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, ioprev είπε

Δεν έχει έρθει αυτή η στιγμή ακόμα..

Πολύ σωστά τα λες όμως. Αυτό που δεν αναφέρουν τα παραπάνω λινκ είναι πως κάτι τέτοιο ισχύει για IMC που βγάζουν DDR4 bus. Σε αυτή και μόνο τη περίπτωση, χαριστικά λειτουργούν και με PC3L και μόνο. (και imho, κακώς σκέφτηκαν αυτό το τερατούργημα στην Intel, απλά ήταν δύσκολο να σπρώξουν upgrade σε DDR4 για όλους την εποχή εκείνη)

Και αυτό προφανώς ισχύει για οτιδήποτε νεότερο από Skylake (4th gen+). Το συγκεκριμένο λαπτοπ είναι αρκετά παλιότερο (1st/2nd gen) και θα δουλέψει μια χαρά και με τα δυο.

Αν δε πιστεύεις εμένα (γιατί προφανώς ποιος είναι αυτός ο άκυρος που γράφει αυτά) μπορείς να δεις ότι και το 4GB FRU που προτείνει η HP για τα dv6 (599092-001) είναι DDR3 στο 1.5v

ΟΚ, θα κάνω μία πρόταση:
Αγόρασε αυτές που θέλεις, κι άμα παίξουν θα τις πληρωθείς.

Πάει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλέ μου άνθρωπε. Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο ήρεμη και ξεκάθαρη μπορώ.

1. Με πόση ευκολία επιμένετε τόσο εσύ όσο και οι υπόλοιποι σε αυτό το φόρουμ ότι μιλάμε για PC3L σύστημα την στιγμή που ο ίδιος ο κατασκευαστής σου λέει ότι ΔΕΝ είναι; Κάνατε τον κόπο να κοιτάξετε τα specs? Μας λέει ψέματα η hp? (!!11!!ΔΙΑΔΩΣΤΕ!11)

2.Είναι πολύ κουλ το να θέλεις να βοηθήσεις. Είναι ακόμη πιο κουλ να googlάρεις. Δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ κουλ να επιμένεις και να χρησιμοποιείς ειρωνία του στυλ "σοβαρέψου", "πάει" κτλπ και να επιμένεις (ειδικά όταν είσαι ΛΑΘΟΣ) σε ανθρώπους που προσπαθούν επίσης να βοηθήσουν.

Πληροφοριακά λοιπόν, επειδή ο φίλος Δημήτρης δεν έκανε τον κόπο να ενημερώσει, θα ήθελα να σε ενημερώσω εγώ ότι:

1.Ναι. Έπαιξαν. (2xhynix 4gb, DDR3 στα 1333 mhz και (ω! θαύμα!) 1.5V.

2. Ναι. προφανέστατα και δεν έφταιγαν τα volts (ή vaults. ό,τι σας κάνει κέφι) ή το cl (τι αλλο θα ακουσουμε Χριστέ μου).

Οπότε. Για να είμαστε και δίκαιοι:
Ο Δημήτρης (Jim.Panag) χρωστάει ένα ευχαριστώ και 2 hynix στον Γιάννη (ας πούμε ότι ξεπληρώθηκε).
Ο Γιάννης (ioprev) περιμένει να τις πληρωθεί γιατί τελικά "πάει" και έπαιξαν.

Οπότε...

Μήπως να σοβαρευτείτε όλοι γενικώς; Μήπως να μην είστε απόλυτοι ή ειρωνικοί, ειδικά εαν δεν έχετε μπροστά σας τον "ασθενή" ή εαν δεν έχετε ψάξει τα specs; Ή τελος πάντων μήπως θα ήταν καλύτερο να είστε λίγο πιο "ανοιχτοί" και να κρατάτε και ένα περιθώριο του να κάνετε λάθος;

Με όλη την καλή διάθεση τα παραπάνω. Προς βελτίωση του φόρουμ.

Καλή συνέχεια.

Επεξ/σία από User20
  • Thanks 1

3 ώρες πριν, User20 είπε

Καλέ μου άνθρωπε. Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο ήρεμη και ξεκάθαρη μπορώ.

1. Με πόση ευκολία επιμένετε τόσο εσύ όσο και οι υπόλοιποι σε αυτό το φόρουμ ότι μιλάμε για PC3L σύστημα την στιγμή που ο ίδιος ο κατασκευαστής σου λέει ότι ΔΕΝ είναι; Κάνατε τον κόπο να κοιτάξετε τα specs? Μας λέει ψέματα η hp? (!!11!!ΔΙΑΔΩΣΤΕ!11)

2.Είναι πολύ κουλ το να θέλεις να βοηθήσεις. Είναι ακόμη πιο κουλ να googlάρεις. Δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ κουλ να επιμένεις και να χρησιμοποιείς ειρωνία του στυλ "σοβαρέψου", "πάει" κτλπ και να επιμένεις (ειδικά όταν είσαι ΛΑΘΟΣ) σε ανθρώπους που προσπαθούν επίσης να βοηθήσουν.

Πληροφοριακά λοιπόν, επειδή ο φίλος Δημήτρης δεν έκανε τον κόπο να ενημερώσει, θα ήθελα να σε ενημερώσω εγώ ότι:

1.Ναι. Έπαιξαν. (2xhynix 4gb, DDR3 στα 1333 mhz και (ω! θαύμα!) 1.5V.

2. Ναι. προφανέστατα και δεν έφταιγαν τα volts (ή vaults. ό,τι σας κάνει κέφι) ή το cl (τι αλλο θα ακουσουμε Χριστέ μου).

Οπότε. Για να είμαστε και δίκαιοι:
Ο Δημήτρης (Jim.Panag) χρωστάει ένα ευχαριστώ και 2 hynix στον Γιάννη (ας πούμε ότι ξεπληρώθηκε).
Ο Γιάννης (ioprev) περιμένει να τις πληρωθεί γιατί τελικά "πάει" και έπαιξαν.

Οπότε...

Μήπως να σοβαρευτείτε όλοι γενικώς; Μήπως να μην είστε απόλυτοι ή ειρωνικοί, ειδικά εαν δεν έχετε μπροστά σας τον "ασθενή" ή εαν δεν έχετε ψάξει τα specs; Ή τελος πάντων μήπως θα ήταν καλύτερο να είστε λίγο πιο "ανοιχτοί" και να κρατάτε και ένα περιθώριο του να κάνετε λάθος;

Με όλη την καλή διάθεση τα παραπάνω. Προς βελτίωση του φόρουμ.

Καλή συνέχεια.

Αυτό θα το δούμε στην σταθερότητα λειτουργίας.
...Λες κι εδώ πουλάμε μνήμες και ξεστοκάρουμε τις απούλητες.

Οταν την έχεις πατήσει μια φορά και έχεις αναβαθμίσει επιτυχώς πάνω από 5 (δεν θυμάμαι πόσες), ΝΑΙ, μπορείς να είσαι απόλυτος για να προστατέψεις κάποιον από το να κάνει την ίδια πατάτα.

https://www.manualslib.com/download/273595/Hp-Pavilion-Dv6-3127.html

https://www.crucial.com/compatible-upgrade-for/hp---compaq/pavilion-dv6-3230us

Φιλικά: αγοράστε πολύμετρο, θα εκπλαγείτε. 1.4 δίνει το board.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και για πες... Επειδή ο φίλος Δημήτρης δεν θα μας κάνει την τιμή, μιας και έλυσε το πρόβλημα του. Εαν σου πω ότι το μέτρησα και μα τα χίλια ρακούν και τους τριάντα λεμούριους δινει 1.5 το board; Πάει;

Φιλικά: ή δεν έχεις κοιτάξει τα λινκς που έδωσες ή δεν διάβασες καν αυτά που γράφουν.
Επίσης φιλικά, το ότι η crucial προτείνει να αγοράσουμε ddr3L δεν μας δίνει καμία ΑΠΟΛΥΤΩΣ πληροφορία για τις κατασκευαστικές προδιαγραφές του board.

Και ξαναλέω. Με όλη την καλή διάθεση προς όλους. Ούτε εμείς πουλάμε μνήμες και εννοείται ότι εγώ σίγουρα τουλάχιστον εκτιμάω πραγματικά τον χρόνο που ξοδεύει ο καθένας για να γράψει τη συμβουλή του σε έναν άγνωστο που ζητάει βοήθεια σε φόρουμ. Αλλά όπως είπα και πιο πάνω. Be open. Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά!

Καλημέρα και καλή συνέχεια!

Επεξ/σία από User20
  • Thanks 1

Καλησπέρα ....λόγω φόρτου εργασίας δεν μπήκα στο φόρουμ. 

Πράγματι  χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που με βοηθήσατε με τις απαντήσεις σας....!!!

Ε πισης οφείλω να ομολογήσω Ο user20 καθώς και ioprev είχαν απόλυτο δικιο.....!!

Και οι 2 × 4gb hynix δουκεψαν αψογα και ρολόι. 

thanks a lot!!!

Παιδες ετουτο και να θελει "L" μου φαινεται αρκετα 'δυσκολο': εκεινη την περιοδο και 1.35?
https://support.hp.com/id-en/document/c02658491 🤓
Νομιζω δυσκολο -> σχεδον ολα τους "εποχης" τα θυμαμαι με 1.5 κανονικα. Αλλο εαν εκ των
υστερων, με τις 1.35 να εχουν <κυριαρχησει> = λογικο ειναι (καθε) Crucial να προτεινει κατα
βαση ο,τι εχει και πουλαει!
Ετσι συστηνει DDR3-1600 • 1.35V, αντι για/των DDR3-1333 • 1.5V!
😛

• Like 1

21 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

Παιδες ετουτο και να θελει "L" μου φαινεται αρκετα 'δυσκολο': εκεινη την περιοδο και 1.35?
https://support.hp.com/id-en/document/c02658491 🤓
Νομιζω δυσκολο -> σχεδον ολα τους "εποχης" τα θυμαμαι με 1.5 κανονικα. Αλλο εαν εκ των
υστερων, με τις 1.35 να εχουν <κυριαρχησει> = λογικο ειναι (καθε) Crucial να προτεινει κατα
βαση ο,τι εχει και πουλαει!
Ετσι συστηνει DDR3-1600 • 1.35V, αντι για/των DDR3-1333 • 1.5V!
😛

Exactly boss!!

Chill παιδιά, όλα καλά 😆 Δημήτρη αν μπορείς στείλε μου τις παλιές Kingston να τρέξω ένα memtest και να μετρήσουμε τάσεις και χρόνους

• Thanks 1

Σιγουρα υπαρχουν λαπτοπ (και Νuc), που δεν παιζουν με 1.5 παρα μονο 1.35, αλλα και το αναφερουν
καπου ρητα, και δεν βρισκονται τετοια πισω απο τριτη γενια i3-i5 κλπ. Αρχισαν να εμφανιζονται στη
τριτη τετοια.. Για την πρωτη γενια πολυ δυσκολο να ετιθετο ζητημα, αποκλειστικης μαλιστα 1.35...😛

Παιδιά, κουράστηκα να λέω τα ίδια. Υπάρχει λόγος που ελάχιστες μνήμες είναι στη λίστα των approved. Είναι όσες έχουν ανοχή σε χαμηλότερη τάση από 1,5. Το chipset δεν είναι L (1,35), όμως το board είναι "μυστήριο τρένο" και δίνει 1,4. Αν δεν μου είχε τύχει, δεν θα επέμενα.

Ας παίξει σταθερά, και ελπίζω να μην ξαναμιλήσουμε γι' αυτό το θέμα.

4 ώρες πριν, ioprev είπε

Exactly boss!!

Chill παιδιά, όλα καλά 😆 Δημήτρη αν μπορείς στείλε μου τις παλιές Kingston να τρέξω ένα memtest και να μετρήσουμε τάσεις και χρόνους

Οκκκ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...