dimakisk Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Η τελευταία ενημέρωση του προγράμματος προστασίας των Windows 10 έρχεται να “μπαλώσει” ένα σημαντικό κενό ασφαλείας στην εγκατάσταση του λειτουργικού μέσω αρχείου image. Η Microsoft διέθεσε μία νέα ενημέρωση για τον Microsoft Defender (πρώην Windows Defender) με την οποία διορθώνει ένα σημαντικό πρόβλημα σε νέες εγκαταστάσεις των Windows 10, Windows Server 2016 και Windows Server 2019. Συγκεκριμένα, σε enterprise περιβάλλον, η εγκατάσταση του λειτουργικού μέσω αρχείων image είναι αρκετά διαδεδομένη πρακτική, ιδίως όταν αφορά πολλαπλά συστήματα. Στην περίπτωση των τριών προαναφερθεισών εκδόσεων των Windows όμως, δημιουργείτο ένα κενό ασφαλείας για περιορισμένο μεν χρονικό διάστημα, αρκετό δε για να γίνει το κακό. Όπως ανέφερε η Microsoft: Κατά τις πρώτες ώρες μετά την εγκατάσταση των Windows, ο Microsoft Defender των συστημάτων ενδέχεται να αντιμετωπίσει ένα κενό ασφαλείας, λόγω μη ενημερωμένων αρχείων λογισμικού προστασίας. Τα συστήματα αυτά ως εκ τούτου θα προστατεύονται ελλιπώς μέχρι την ολοκλήρωση της πρώτης ενημέρωσης του λογισμικού προστασίας τους. Η Microsoft διέθεσε την προαναφερθείσα ενημέρωση του Microsoft Defender ως script το οποίο μπορεί να εκτελεστεί χειροκίνητα ώστε να ενημερωθούν τα αρχεία image πριν την εκκίνηση της εγκατάστασης των Windows σε ένα σύστημα. Οι χρήστες θα πρέπει να κατεβάσουν τα σχετικά πακέτα (διατίθενται σε εκδόσεις 32/64-bit) τρέχοντας ως διαχειριστές το κάτωθι script: PS C:\> DefenderUpdateWinImage.ps1 - WorkingDirectory<path> -Action AddUpdate - ImagePath <path_to_Os_Image> -Package <path_to_package> Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο 1
ChrisN.S. Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Πραγματικά μια συνταρακτική είδηση που χρειάζεται να προβληθεί. Πολύ σημαντική και αφορά άπειρο κόσμο. 6
koutport Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Τελικα δεν εχω καταλαβει χρειαζεται η οχι extra antivirus στα W10 ? Φτανει ο defender?🤔 1
ZELOMOTH Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, ChrisN.S. είπε Πραγματικά μια συνταρακτική είδηση που χρειάζεται να προβληθεί. Πολύ σημαντική και αφορά άπειρο κόσμο. 5 ημέρες κράτηση λόγο ειρωνίας 6 λεπτά πριν, koutport είπε Τελικα δεν εχω καταλαβει χρειαζεται η οχι extra antivirus στα W10 ? Φτανει ο defender?🤔 Είναι σαν το σεξ. Αμα ξέρεις που μπαίνεις, και χωρις προφύλαξη δεν εχεις θέμα. Αμα μπαίνεις όπου νά ναι, και στολή αστροναύτη να φοράς(το καλύτερο antivirus), κάπου θα την πατήσεις🤣 Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2020 από ZELOMOTH 4
ChrisN.S. Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 11 λεπτά πριν, ZELOMOTH είπε 5 ημέρες κράτηση λόγο ειρωνίας Είναι σαν το σεξ. Αμα ξέρεις που μπαίνεις, και χωρις προφύλαξη δεν εχεις θέμα. Αμα μπαίνεις όπου νά ναι, και στολή αστροναύτη να φοράς(το καλύτερο antivirus), κάπου θα την πατήσεις🤣 Μόνο που αν δε μπαζώσεις, δε χτίζεις.. (firewall).
Federer Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Κακα τα ψέματα η λέξη Antivirus έχει ταυτιστεί με ένα όνομα... Norton Antivirus! Με Windows XP και την έκδοση 2002 που προσωπικά έχω, αισθάνομαι 100% ασφαλής στις διαδικτυακές μου συναλλαγές και περιηγήσεις! 8 1 1
dpolal Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Όταν δουλεύεις με images και πας να περάσεις εγκατάσταση από αρχείο 8-10-12... μήνες παλιό όποιο antivirus και να έχεις επάνω μόλις συνδεθείς στο νετ θα είσαι ξεβράκωτος μέχρι να ολοκληρωθεί η πρώτη ενημέρωση. 2 1
athanaso77 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 4 λεπτά πριν, Federer είπε Κακα τα ψέματα η λέξη Antivirus έχει ταυτιστεί με ένα όνομα... Norton Antivirus! Με Windows XP και την έκδοση 2002 που προσωπικά έχω, αισθάνομαι 100% ασφαλής στις διαδικτυακές μου συναλλαγές και περιηγήσεις! Ένα post που ταξίδεψε με χρονομηχανή!
koutport Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 19 λεπτά πριν, ZELOMOTH είπε 5 ημέρες κράτηση λόγο ειρωνίας Είναι σαν το σεξ. Αμα ξέρεις που μπαίνεις, και χωρις προφύλαξη δεν εχεις θέμα. Αμα μπαίνεις όπου νά ναι, και στολή αστροναύτη να φοράς(το καλύτερο antivirus), κάπου θα την πατήσεις🤣 Αρα το συμπερασμα ειναι οτι οχι χρημα για extra anti....
ZELOMOTH Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 2 λεπτά πριν, koutport είπε Αρα το συμπερασμα ειναι οτι οχι χρημα για extra anti.... Ναι αν είσαι χρήστης συγκεκριμένων σελίδων που ξέρεις οτι είναι ασφαλείς κτλ, τότε μια χαρά είναι . Και πλέον στα windows 10 είναι και πολύ πιο αποτελεσματικό και σοβαρό το defender 2 1
dpolal Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 5 λεπτά πριν, athanaso77 είπε Ένα post που ταξίδεψε με χρονομηχανή! 1
psof Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 25 λεπτά πριν, Federer είπε Κακα τα ψέματα η λέξη Antivirus έχει ταυτιστεί με ένα όνομα... Norton Antivirus! Με Windows XP και την έκδοση 2002 που προσωπικά έχω, αισθάνομαι 100% ασφαλής στις διαδικτυακές μου συναλλαγές και περιηγήσεις! Μετά απο πόσες ώρες ανοίγει το wordpad σ'αυτό το σύστημα; 😁
balt123 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 υπάρχει ακομα ανθρωπος που ενδιαφέρεται για τον defender? Ούτε η Microsoft δεν ενδιαφέρεται καλά καλά και τώρα βγάζουν ενημέρωση γι'αυτόν τι πίνουν εκεί στο σιλικον βαλευ ρε φίλε!?
EuphangeL Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 49 λεπτά πριν, balt123 είπε υπάρχει ακομα ανθρωπος που ενδιαφέρεται για τον defender? Ούτε η Microsoft δεν ενδιαφέρεται καλά καλά και τώρα βγάζουν ενημέρωση γι'αυτόν τι πίνουν εκεί στο σιλικον βαλευ ρε φίλε!? Ναι μωρέ, όλοι τρέχουν να εγκαταστήσουν 3rd party πετσιές για antivirus. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα