janus5555 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Απλά καλό είναι να αναφερθεί ότι τα θερμόμετρα υδραργύρου έχουν απαγορευτεί από την ΕΕ, λόγω της πολύ υψηλής τοξικότητας του υδραργύρου και των πολύ συχνών ατυχημάτων που μπορούν να προκύψουν από τα αναλογικά θερμόμετρα- ποιός δεν έχει σπάσει έστω ένα θερμόμετρο κάποια στιγμή.. Απορώ πως κυκλοφορούν ακόμα σε φαρμακεία. Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2020 από janus5555 1
Skatzivas Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 Τελικά μετά από ψάξιμο παρήγγειλα το NC150 της Microlife. Το έχουν οι κουμπάροι μας 5 χρόνια τώρα και βάλε κ είναι ευχαριστημένοι. Το βρήκα στα 40 ευρώ. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Ukforthemoment Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 41 λεπτά πριν, janus5555 είπε Απλά καλό είναι να αναφερθεί ότι τα θερμόμετρα υδραργύρου έχουν απαγορευτεί από την ΕΕ, λόγω της πολύ υψηλής τοξικότητας του υδραργύρου και των πολύ συχνών ατυχημάτων που μπορούν να προκύψουν από τα αναλογικά θερμόμετρα- ποιός δεν έχει σπάσει έστω ένα θερμόμετρο κάποια στιγμή.. Απορώ πως κυκλοφορούν ακόμα σε φαρμακεία. Μαλλον γαλλίου είναι .
Silenzio Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 22 λεπτά πριν, Skatzivas είπε Τελικά μετά από ψάξιμο παρήγγειλα το NC150 της Microlife. Το έχουν οι κουμπάροι μας 5 χρόνια τώρα και βάλε κ είναι ευχαριστημένοι. Το βρήκα στα 40 ευρώ. Ευχαριστώ για το χρόνο σας. οι μισοί στο σκρουτζ το κράζουν για μεγάλες αποκλίσεις και οι άλλοι μισοί το θεωρούν αξιόπιστο, άντε βγάλε άκρη..
Skatzivas Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 Το είδα,ξέρω τι εννοείς. Αλλά πιστεύω κ τον δικό μου. Θα δούμε.
Βασίλης_29 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 3 ώρες πριν, janus5555 είπε Απλά καλό είναι να αναφερθεί ότι τα θερμόμετρα υδραργύρου έχουν απαγορευτεί από την ΕΕ, λόγω της πολύ υψηλής τοξικότητας του υδραργύρου και των πολύ συχνών ατυχημάτων που μπορούν να προκύψουν από τα αναλογικά θερμόμετρα- ποιός δεν έχει σπάσει έστω ένα θερμόμετρο κάποια στιγμή.. Απορώ πως κυκλοφορούν ακόμα σε φαρμακεία. Τα πουλάνε ακόμα στα φαρμακεία τα υδραργυρικα; Για τα ατυχήματα έχεις δίκιο. Αρχές 2000 παθαίνω μια αμυγδαλιτιδα με 40 πυρετό και ήμουν πεσμένος στο κρεββάτι, ένα βράδυ ξεχάστηκε το θερμόμετρο στην μασχάλη, την άλλη ημέρα το θερμόμετρο είχε σπάσει και είχε γίνει θρύψαλα μέσα μου, παλι καλά που δεν έπαθα κάτι από αυτές τις μπίλιες υδραργύρου που δεν πιάνονται με τίποτα. 1
james01gr Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 το θερμόμετρο πρέπει να είναι στο δωμάτιο το οποίο θα γίνει η μέτρηση. εάν το βγάλεις από το ντουλάπι ειδικά τον χειμώνα και πας αμέσως να μετρήσεις, θα έχεις λανθασμένη μέτρηση. η πιο αξιόπιστη μέτρηση που έχω βγάλει είναι όταν σκοπεύω στον κρόταφο και όχι στο κούτελο. έχουν διαφορετική θερμοκρασία. έχοντας δοκιμάσει το θερμόμετρο σε εμένα σε κανονική θερμοκρασία, μου δείχνει κατά 99% 36,6 ή 36,5 που το έχω ελέγξει πως είναι σωστό. μεγάλο ρόλο παίζει η απόσταση από την οποία μετράς την θερμοκρασία αλλά μην περιμένετε έτσι και αλλιώς η μασχάλη να έχει την ίδια θερμοκρασία με το πρόσωπο. όπως και η μασχάλη δεν έχει σχέση με το σημείο που παίρνει κάποιος την πιο αξιόπιστη μέτρηση που είναι ο πρωκτός. εφόσον αποδεχθείς πως το ψηφιακό θα έχει μια κάποια απόκλιση, τότε είσαι εντάξει. τα ακριβότερα δεν σημαίνει ακριβώς πως είναι και ακριβέστερα. 13 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Τα πουλάνε ακόμα στα φαρμακεία τα υδραργυρικα; Για τα ατυχήματα έχεις δίκιο. Αρχές 2000 παθαίνω μια αμυγδαλιτιδα με 40 πυρετό και ήμουν πεσμένος στο κρεββάτι, ένα βράδυ ξεχάστηκε το θερμόμετρο στην μασχάλη, την άλλη ημέρα το θερμόμετρο είχε σπάσει και είχε γίνει θρύψαλα μέσα μου, παλι καλά που δεν έπαθα κάτι από αυτές τις μπίλιες υδραργύρου που δεν πιάνονται με τίποτα. και για αυτό κατάργησαν τον υδράργυρο από τα θερμόμετρα και τον έβαλαν στις λάμπες οικονομίας έτσι ώστε όταν σπάσει η λάμπα και αναπνεύσεις, να πάει όλος ο υδράργυρος απευθείας στους πνεύμονες. 3 ώρες πριν, janus5555 είπε Απλά καλό είναι να αναφερθεί ότι τα θερμόμετρα υδραργύρου έχουν απαγορευτεί από την ΕΕ, λόγω της πολύ υψηλής τοξικότητας του υδραργύρου και των πολύ συχνών ατυχημάτων που μπορούν να προκύψουν από τα αναλογικά θερμόμετρα- ποιός δεν έχει σπάσει έστω ένα θερμόμετρο κάποια στιγμή.. Απορώ πως κυκλοφορούν ακόμα σε φαρμακεία. τα λεπτά θερμόμετρα, τα λεγόμενα του ''λεπτού'' δεν κυκλοφορούν πλέον στα φαρμακεία, υπάρχουν μόνο τα χονδρά τα οποία χρειάζονται κανά τρίλεπτο-πεντάλεπτο να πάρεις μέτρηση...
Βασίλης_29 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 11 λεπτά πριν, james01gr είπε το θερμόμετρο πρέπει να είναι στο δωμάτιο το οποίο θα γίνει η μέτρηση. εάν το βγάλεις από το ντουλάπι ειδικά τον χειμώνα και πας αμέσως να μετρήσεις, θα έχεις λανθασμένη μέτρηση. η πιο αξιόπιστη μέτρηση που έχω βγάλει είναι όταν σκοπεύω στον κρόταφο και όχι στο κούτελο. έχουν διαφορετική θερμοκρασία. έχοντας δοκιμάσει το θερμόμετρο σε εμένα σε κανονική θερμοκρασία, μου δείχνει κατά 99% 36,6 ή 36,5 που το έχω ελέγξει πως είναι σωστό. μεγάλο ρόλο παίζει η απόσταση από την οποία μετράς την θερμοκρασία αλλά μην περιμένετε έτσι και αλλιώς η μασχάλη να έχει την ίδια θερμοκρασία με το πρόσωπο. όπως και η μασχάλη δεν έχει σχέση με το σημείο που παίρνει κάποιος την πιο αξιόπιστη μέτρηση που είναι ο πρωκτός. εφόσον αποδεχθείς πως το ψηφιακό θα έχει μια κάποια απόκλιση, τότε είσαι εντάξει. τα ακριβότερα δεν σημαίνει ακριβώς πως είναι και ακριβέστερα. και για αυτό κατάργησαν τον υδράργυρο από τα θερμόμετρα και τον έβαλαν στις λάμπες οικονομίας έτσι ώστε όταν σπάσει η λάμπα και αναπνεύσεις, να πάει όλος ο υδράργυρος απευθείας στους πνεύμονες. τα λεπτά θερμόμετρα, τα λεγόμενα του ''λεπτού'' δεν κυκλοφορούν πλέον στα φαρμακεία, υπάρχουν μόνο τα χονδρά τα οποία χρειάζονται κανά τρίλεπτο-πεντάλεπτο να πάρεις μέτρηση... Καλά οι λάμπες οικονομίας υπήρχαν στο εμπόριο πολύ πριν ληφθεί η απόφαση για τα υδραργυρικα θερμόμετρα.
james01gr Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, Βασίλης_29 είπε Καλά οι λάμπες οικονομίας υπήρχαν στο εμπόριο πολύ πριν ληφθεί η απόφαση για τα υδραργυρικα θερμόμετρα. όμως τα θερμόμετρα τελείωσαν και οι λάμπες ακόμη κυκλοφορούν και μάλιστα οι περισσότεροι έχουν πλέον λάμπες οικονομίας χωρίς να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν όταν αυτή σπάσει
Skatzivas Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Το καλοκαίρι αγοράσα αναγκαστικά ένα στις διακοπές υδραργύρου. Τώρα αν ήταν κάτι αλλο μέσα δεν ξέρω και μου το πλασαραν έτσι. Το πήρα το Microlife nc150. Το δοκίμασα. Γενικά το λέει κ στις οδηγίες ότι πρέπει να είναι μισή ώρα τουλάχιστον στον ίδιο χώρο κ ο χώρος να έχει σταθερή θερμοκρασία. Seems legit. Το δοκίμασα σε μενα κ το διασταύρωσα με υδράργυρο κ είδα μικρή διαφορά του 0.1 0.2 Νταξει φαίνεται. Σίγουρα απαιτεί ένα δικό του τρόπο λειτουργίας. Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2020 από Skatzivas 1
tsiro7 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 Το έχω μια 5ετια και είναι αρκετά αξιόπιστο αν το χρησιμοποιείς όπως αναφέρει στο manual. Είναι πολύ βολικό όταν τα παιδιά κοιμούνται και είναι ακίνητα εκεί παίρνεις και την καλύτερη μέτρηση. 1
nvel Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, james01gr είπε όμως τα θερμόμετρα τελείωσαν και οι λάμπες ακόμη κυκλοφορούν και μάλιστα οι περισσότεροι έχουν πλέον λάμπες οικονομίας χωρίς να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν όταν αυτή σπάσει τα θερμόμετρα περιέχουν 1000 φορές περισσότερο υδράργυρο από τους λαμπτήρες, που είναι και προς αντικατάσταση από τους led Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2020 από nvel
james01gr Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 17 ώρες πριν, nvel είπε τα θερμόμετρα περιέχουν 1000 φορές περισσότερο υδράργυρο από τους λαμπτήρες, που είναι και προς αντικατάσταση από τους led συμφωνώ όμως σε καμία περίπτωση (εφόσον ο υδράργυρος πήγαινε για κατάργηση) δεν έπρεπε να κυκλοφορούν λάμπες οικονομίας με αυτό το στοιχείο μέσα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα