Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.

Επειδή έχουμε φάει ποοοοολυ πυρετό με τον μεγάλο μου γιο, είδα και σκέφτηκα τώρα που είναι και της μόδας να πάρω ένα θερμόμετρο πιστόλι. Αυτά που μετράνε ανέπαφα στο μέτωπο. Η ευκολία είναι τρελή σε όποιον έχει περάσει τέτοιες στιγμές.

Ξέρω ότι του υδραργύρου (υπάρχει ακόμη κ πουλιέται) κ μετά το ψηφιακό μασχάλης είναι τα καλύτερα, αλλά έχουμε κουραστεί πολύ  κ γενικά τον ξυπνάμε μες τη νύχτα κ είναι θέμα.

Είναι κανείς με παιδιά να προτείνει κάτι αξιόπιστο; Ευχαριστώ πολύ.

Επεξ/σία από Skatzivas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω αγοράσει ένα τέτοιο αλλά για να σου βγάλει σωστή μέτρηση πρέπει να εστιάσεις μέσα στο στόμα σου η σε κάποιο σημείο του σώματος που διατηρειται ζεστό και δεν έρχεται σε άμεση επαφή με τον εξωτερικό αέρα, σε κουτελα παλάμες και άλλα σημεία απλά εμφανίζει κάτι θερμοκρασίες 34 και κάτι. Τώρα πως κάνουν όλοι μετρήσεις από το κουτελο.... Μάλλον μετατρέπουν με κάποιον μαθηματικό τύπο την θερμοκρασία εκείνη σαν να ήταν θερμοκρασία από την μασχάλη. 

Επεξ/σία από Βασίλης_29
  • Thanks 1
Δημοσ.

Είχα πάρει από Κίνα ένα με 8€ . Γενικά στις μετρήσεις δεν είναι πολύ αξιόπιστο. 

Μπορείς να κάνεις όμως 3 μετρήσεις σε μόλις 5'' και να έχεις μια καλή εικόνα. Συνήθως βγάζει στο παιδί 36.6-37.1, βολεύει όμως γιατί αν δεις παραπάνω από 37.3, τότε κουμπωνεις το ψηφιακό και παίρνεις ακριβή μέτρηση.

Γνώμη μου, δεν αξίζει να δώσεις παραπάνω λεφτά, το ψηφιακό είναι το καλύτερο-ασφαλές.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Skatzivas είπε

Καλησπέρα.

Επειδή έχουμε φάει ποοοοολυ πυρετό με τον μεγάλο μου γιο, είδα και σκέφτηκα τώρα που είναι και της μόδας να πάρω ένα θερμόμετρο πιστόλι. Αυτά που μετράνε ανέπαφα στο μέτωπο. Η ευκολία είναι τρελή σε όποιον έχει περάσει τέτοιες στιγμές.

Ξέρω ότι του υδραργύρου (υπάρχει ακόμη κ πουλιέται) κ μετά το ψηφιακό μασχάλης είναι τα καλύτερα, αλλά έχουμε κουραστεί πολύ  κ γενικά τον ξυπνάμε μες τη νύχτα κ είναι θέμα.

Είναι κανείς με παιδιά να προτείνει κάτι αξιόπιστο; Ευχαριστώ πολύ.

Το είχα πάρει για τον ίδιο λόγο πριν 7-8 χρόνια . Για να παίρνω εύκολα πυρετό από τη μικρούλα μου και να μην την ξυπνάω όταν κοιμάται.

Ειλικρινά μεγάλη ευκολία. Αυτά μετράνε θερμοκασία σκοπεύοντας στο μέτωπο  όπως είναι της μόδας τώρα με τον ιό. Γενικά αξιόπιστο είναι απλά μην πάρεις κανένα τελείως φτηνιάρικο. Πάρε μία αξόπιστη μάρκα.Είχα πάρει και ένα από το lidl αλλά καθόλου αξιόπιστο.

Το πρώτο ήταν αυτό MEDISANA  αλλά όπως βλέπω πλέον δεν υπάρχει.

• Thanks 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Η αλήθεια είναι ότι το χρειαζόμαστε για τον παραπάνω λόγο. Δεν θέλω να πάρω κάτι φθηνό,θέλω να πάρω κάτι αξιόπιστο. Αλλά από τις κριτικές στο Σκρουτζ καλύτερα η γνώμη ενός γονέα εδώ μέσα.

• Like 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Skatzivas είπε

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Η αλήθεια είναι ότι το χρειαζόμαστε για τον παραπάνω λόγο. Δεν θέλω να πάρω κάτι φθηνό,θέλω να πάρω κάτι αξιόπιστο. Αλλά από τις κριτικές στο Σκρουτζ καλύτερα η γνώμη ενός γονέα εδώ μέσα.

Έχω πάρει την εξής κινεζιά https://www.banggood.com/T09-LED-Full-Screen-Smart-Body-Thermometer-F-1S-Instant-Measure-Infrared-Digital-Thermometer-From-Xiaomi-Youpin-p-1548850.html?rmmds=myorder&cur_warehouse=CN

Μια χαρά μετράει (επιβεβαιωμένο με υδραργυρικό και με ψηφιακό).

Γνωρίζω ότι δεν θα μου δείξει με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια, αλλά είναι μια χαρά για να δείξει αυξητική τάση ή διαφορά.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, liakjim είπε

Έχω πάρει την εξής κινεζιά https://www.banggood.com/T09-LED-Full-Screen-Smart-Body-Thermometer-F-1S-Instant-Measure-Infrared-Digital-Thermometer-From-Xiaomi-Youpin-p-1548850.html?rmmds=myorder&cur_warehouse=CN

Μια χαρά μετράει (επιβεβαιωμένο με υδραργυρικό και με ψηφιακό).

Γνωρίζω ότι δεν θα μου δείξει με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια, αλλά είναι μια χαρά για να δείξει αυξητική τάση ή διαφορά.

@Skatzivas αυτό ακριβώς είχα πάρει και εγώ, απλά το είχα πετύχει προσφορά στα 8€ από ότι θυμάμαι. Έχει ήδη αρκετά reviews.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ! Θα το ψάξω κ αυτό. Το λινκ δεν δουλεύει. Xiaomi είναι από ότι βλέπω; f1s κατι μοντέλο;

Το βρήκα αλλά δεν υπάρχει πουθενά γενικά. Ευχαριστώ όπως και να χει.

Επεξ/σία από Skatzivas
Δημοσ.

Κάπου είχα διαβάσει ότι για να μετρήσει αξιόπιστα πρέπει να σημαδεύεις μια φλέβα στο κούτελο ή κάτι τέτοιο οπότε αν μάθεις να το δουλεύεις πιθανώς να αυξηθεί αρκετά η αξιοπιστία του

• Like 2
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Skatzivas είπε

Ευχαριστώ! Θα το ψάξω κ αυτό. Το λινκ δεν δουλεύει. Xiaomi είναι από ότι βλέπω; f1s κατι μοντέλο;

Το βρήκα αλλά δεν υπάρχει πουθενά γενικά. Ευχαριστώ όπως και να χει.

https://www.banggood.com/T09-LED-Full-Screen-Smart-Body-Thermometer-F-1S-Instant-Measure-Infrared-Digital-Thermometer-From-Xiaomi-Youpin-p-1548850.html

Τώρα;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλά, με τέτοια μας μετράνε στη δουλειά στο κούτελο και με έχουν βγάλει με μόνιμη υποθερμία :)

Βεβαια έτσι όπως το λένε παραπάνω σαν 1η μέτρηση και όταν δεις αυξηση να χρησιμοποιείς το κανονικό ίσως να αξίζει.

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.
5 ώρες πριν, DrLo είπε

καλά, με τέτοια μας μετράνε στη δουλειά στο κούτελο και με έχουν βγάλει με μόνιμη υποθερμία :)

Βεβαια έτσι όπως το λένε παραπάνω σαν 1η μέτρηση και όταν δεις αυξηση να χρησιμοποιείς το κανονικό ίσως να αξίζει.

Θα έχουν κάνει δοκιμές και θα έχουν επιλέξει κάποιο που δείχνει μόνιμα χαμηλά γιατί αν είχε πρόβλημα και έδειχνε ψηλά δεν θα έμπαινε κανένας μέσα.😁

Και πέραν της πλάκας μη νομίζετε ότι κάποιοι δεν θα το κάνουν εσκεμένα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, papoys1 είπε

Θα έχουν κάνει δοκιμές και θα έχουν επιλέξει κάποιο που δείχνει μόνιμα χαμηλά γιατί αν είχε πρόβλημα και έδειχνε ψηλά δεν θα έμπαινε κανένας μέσα.😁

Και πέραν της πλάκας μη νομίζετε ότι κάποιοι δεν θα το κάνουν εσκεμένα.

Μπα, δε τους έχω για τόσο έξυπνους. Σιγά μη κάτσουνε να κάνουν όλη αυτή τη φασαρια. το λες γιατί δε τους ξερεις. Απλά βαράνε όπου να ναι και γενικά είναι λίγο αναξιόπιστες και οι μετρήσεις. Αν πχ έρχομαι με τη μηχανή από έξω και μετρησεις αμέσως το κούτελο σιγά μη βγάλει σωστό αποτέλεσμα.

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.

Δεν είναι σε καμία περίπτωση ακριβείας και ούτε καν ενδεικτική θερμοκρασία δεν μπορείς να πάρεις. Επηρεάζονται απο πολλούς παράγοντες όπως αν είναι ιδρωμένο το  παιδί, αν του πεφτουν τα μαλλιά στο κούτελο, την εξωτερική θερμοκρασία κλπ. Και πόσο μάλλον αν θες μια ακρίβεια στη μέτρηση του τυπου 38 και μετά δινω αντιπυρετικό. 

Πρέπει να έχεις 2 υδραργύρου ώστε να επιβεβαιώσεις πως δείχνουν το ίδιο και ένα ψηφιακό να δεις τι διαφορά που έχει σε σχέση με τα υδραργύρου, ώστε να ξέρεις ακριβώς τη θερμοκρασία που βλέπεις.

Αν τα υδραργύρου δείχνουν 38 και το ηλεκτρονικό 37.5 , πάντα θα προσθέτεις 0,5 στο ηλεκτρονικό. Και έτσι θα χρησιμοποιείς ηλεκτρονικό. Όχι όμως, μην ασχοληθείς με μετώπου. 

*είχα υδραργύρου που έδειχνε +1,5 βαθμό. Δεν το ήξερα και με έδειχνε για μέρες με πυρετό. Μετά απο κάποιο σημείο άρχισα όντως να νιώθω άρρωστος και με συμπτώματα ασθένειας! Και όλα αυτά τώρα με Covid. Ευτυχως είχα και άλλα θερμόμετρα και τελικά το διαπίστωσα! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...