Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, billdanos είπε

Δεν φταίει η apple αν κάποιος είναι ανεγκέφαλος και δεν μπορεί να σκεφτεί λογικά... Το παράδειγμα πως κάποιος θα σταματήσει την αγωγή του επειδή το ρολόι του δείχνει τους παλμους του, έχει την ίδια αξία με αυτόν που ήπιε χλωρίνη για να σκοτώσει τον Covid 19... :)

δεν λεω οτι φταιει η apple,δεν σχολιαζω αν ειναι καλο η κακο το iwatch, αλλα για να δεις αν εχεις μαρμαρυγη καλυτερα να πας να κανεις εξετασεις παρα να αγορασεις ενα ρολοι.Υπαρχει λογος που αναφερουν οτι χρησιμοποιει ενα μονο ηλεκτροδιο,για να κανεις μια ακριβη εξεταση χρειαζονται τουλαχιστον 5,επισης σε μια εξεταση μπορεις να δεις εαν υπαρχουν και αλλα προβληματα οπως ισχαιμια,κολπικες αρρυθμιες κ.α.

• Απαντ. 97
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εδώ στην Κρήτη ολόκληρο διαγνωστικό κέντρο έβγαλε κατά λάθος θετικούς από κορωνοϊό 12 άτομα σε κρουαζιερόπλοιο, το apple watch περιμένετε να κάνει σωστά διάγνωση για την καρδιά.

Έτσι και αλλιώς όλα αυτά τα "έξυπνα"  gadgets είναι σε beta έκδοση... σιγά-σιγά μαζεύοντας πληροφορίες οι εταιρείες μέσω της τηλεμετρίας από τα "δίποδα ινδικά χοιρίδια" που έσκασαν τα χρήματα για να τα αγοράσουν θα διορθωθούν τα bugs και όταν βγει το apple watch version 666 θα μπορείς να σου πει και πότε θα σε πάρει ο χάρος!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, JcD είπε

Τι στο καλό κάνει? Να γράψεις μήνυμα χλωμό, οκ βλέπεις τα μηνύματα σου, αυτό είναι κάτι, για παλμούς δεν το συζητάμε, αν γυμνάζεσαι και δεν λες απλά ότι γυμνάζεσαι ο ιδρώτας κάνει τις μετρήσεις μαντάρα, με polar h10 κάτι γίνεται. Για μουσική στο τρέξιμο θα το ήθελα αλλά δεν κατεβάζει κανένα κομμάτια από το google play να τα παίζει offline, δεν ξέρω αν άλλαξε αυτό σε κάποια συσκευή, τι άλλο? Βασικά εγώ φοράω ρολόγια και δεν αλλάζω το κλασικό ρολόι με τίποτα! 

Το voice dictation μια χαρά δουλεύει. Οι παλμοί ειναι ακριβέστατοι και ελάχιστες διαφορές βλέπω με ζώνη στήθους. Για μουσική στο τρέξιμο δεν με απασχολεί το Google. Εχω Apple Music και offline εννοείται. Κανει 1002 ακόμα που στην καθημερινότητα μου ειναι αναπόσπαστο κομμάτι. Δεν μπαίνω καν στον κόπο να κανω περαιτέρω ανάλυση εδώ με τα τρολ στο ινσομνια που έχουν ξεπεράσει και το 9gag. 

Επεξ/σία από tsoukalasKaminia
  • Like 6
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, tsoukalasKaminia είπε

Το voice dictation μια χαρά δουλεύει. Οι παλμοί ειναι ακριβέστατοι και ελάχιστες διαφορές βλέπω με ζώνη στήθους. Για μουσική στο τρέξιμο δεν με απασχολεί το Google. Εχω Apple Music και offline εννοείται. Κανει 1002 ακόμα που στην καθημερινότητα μου ειναι ανυπόστατο κομμάτι. Δεν μπαίνω καν στον κόπο να κανω περαιτέρω ανάλυση εδώ με τα τρολ στο ινσομνια που έχουν ξεπεράσει και το 9gag. 

Μπράβο σου, δεν ήξερα ότι μπορεί να κάνει αναπαραγωγή offline, γι'αυτό το λόγο και μόνο θα μπορούσα να πάρω κι εγώ ένα.  Παλμούς πάντως, επειδή έχω βάλει της γυναίκας και το συγκρίνω με την polar παράλληλα, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, τονίζω πάντως ότι ιδρώνω υπερβολικά και ίσως να φταίει αυτό.

Δημοσ.

Τα εγκεφαλικά και τα καρδιακά επισοδεια που έχουμε πάθει με τις τιμές της apple θα έπρεπε να έχουν καταγράφει και αυτά ως πλήγμα στο σύστημα υγείας !  🤣

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, JcD είπε

Μπράβο σου, δεν ήξερα ότι μπορεί να κάνει αναπαραγωγή offline, γι'αυτό το λόγο και μόνο θα μπορούσα να πάρω κι εγώ ένα.  Παλμούς πάντως, επειδή έχω βάλει της γυναίκας και το συγκρίνω με την polar παράλληλα, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, τονίζω πάντως ότι ιδρώνω υπερβολικά και ίσως να φταίει αυτό.

Κάθε χέρι ειναι μοναδικό. Εχω φίλο που δεν του διαβάζει καν παλμούς επειδή εχει τατουάζ. Στο δικό μου χέρι παρόλο που ιδρώνω δεν είχα κανένα θέμα ποτέ. Και τελοσπαντων προς τα αλλα τρολ εδώ μέσα μην τα ισοπεδώνουμε όλα, το Apple Watch εχει όντως βοηθήσει άτομα με θέμα στην καρδιά (μαρμαρυγή) που δεν ήξεραν οτι είχαν.

Επεξ/σία από tsoukalasKaminia
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι μιλάμε για την πρώτη γενιά των συσκευών που έχουν δυνατότητα να κάνουν σχετικές μετρήσεις, σωστά; Και είμαστε η πρώτη γενιά ανθρώπων που τα έχει στη διάθεση της.

Η βελτίωση θα πάρει χρόνο (χρόνια). Το σημαντικό είναι να υπάρχει ανατροφοδότηση στον κατασκευαστή: "είμαι αυτός, μου έδειξε το ρολόι ανησυχητική ένδειξη, αυτές ήταν οι μετρήσεις αλλά τελικά δεν είχα τίποτα" ή "και τελικά διαγνώστηκα με αυτό".

Η ανατροφοδότηση είναι σημαντικός παράγοντας βελτίωσης κάθε προϊόντος, το κάνουμε κάθε ημέρα. Πόσο μάλλον για τόσο ευαίσθητης κατηγορίας προϊόντα.

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tsoukalasKaminia είπε

Κάθε χέρι ειναι μοναδικό. Εχω φίλο που δεν του διαβάζει καν παλμούς επειδή εχει τατουάζ. Στο δικό μου χέρι παρόλο που ιδρώνω δεν είχα κανένα θέμα ποτέ.

Λες να το βάλω στο άλλο? Δεν το σκέφτηκα, θα τσεκαρω!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, JcD είπε

Τι στο καλό κάνει? Να γράψεις μήνυμα χλωμό, οκ βλέπεις τα μηνύματα σου, αυτό είναι κάτι, για παλμούς δεν το συζητάμε, αν γυμνάζεσαι και δεν λες απλά ότι γυμνάζεσαι ο ιδρώτας κάνει τις μετρήσεις μαντάρα, με polar h10 κάτι γίνεται. Για μουσική στο τρέξιμο θα το ήθελα αλλά δεν κατεβάζει κανένα κομμάτια από το google play να τα παίζει offline, δεν ξέρω αν άλλαξε αυτό σε κάποια συσκευή, τι άλλο? Βασικά εγώ φοράω ρολόγια και δεν αλλάζω το κλασικό ρολόι με τίποτα! 

Spoiler

Εισαι μεσα σε μμμ ή στον δρομο,βλεπεις ποιος σε παιρνει απο το ρολοι ή τις ειδοποιησεις χωρις καν να βαζεις/βγαζεις κινητο.

Μια απο τα ιδια και με την μουσικη. Εχει μεσα μνημη που μπορεις να αποθηκευσεις καποια τραγουδια και να τα ακους απο εκει(και αρα να μην κουβαλας το κινητο),ειτε να κανεις κουμαντο στην μουσικη που ακους μεσω κινητου,παλι χωρις να χρησιμοποιεις το κινητο. 

Επισης θες να αλλαξεις πχ λουρακι με καποιο αλλο?Ειναι πιο ευκολο απο ποτε και η ποικιλια σε αυτα η μεγαλυτερη της αγορας. Εχεις λουρακια για ολες τις περιστασεις μεχρι και τις πιο επισημες και φυσικα ακομα και φθηνοτερες επιλογες περαν των ιδιων της Apple.

Βαρεθηκες την κεντρικη εμφανιση του ρολογιου,αλλαζεις Watch face(ή λουρακι)και ειναι σαν να εχεις αλλο ρολοι.

Αν αγορασεις την εκδοση Cellular(που δυστηχως στην Ελλαδα δεν υποστηριζεται ακομα),μπορεις να παιρνεις τηλεφωνο μεσω του ρολογιου.

Εχει κανονικα και messenger πχ.

Αυτα + ολα τα αλλα περι δραστηριοτήτων/γυμναστικής/υγείας

Με λιγα λογια το Apple Watch βολευει τους περισσοτερους στο να δουλευουν λιγοτερο το κινητο τους,λογω του ρολογιου.

Δεν βγηκε για να αντικαταστησει με την κυριολεκτικη εννοια τα κλασσικα ρολογια. Πολλοι εξακολουθουν και χρησιμοποιουν και τα 2.

Αν δεν το εχεις δουλεψει ή δεν γνωριζεις τι κανει στην πραξη,δεν καταλαβαινω για ποιο λογο το σνομπαρεις.

Το βαρεθηκε η γυναίκα σου και τι εγινε?Ξερεις ποσοι βαριουνται τα κινητα τους καθε 3 και λιγο???

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
45 minutes ago, praktor_007 said:

δεν λεω οτι φταιει η apple,δεν σχολιαζω αν ειναι καλο η κακο το iwatch, αλλα για να δεις αν εχεις μαρμαρυγη καλυτερα να πας να κανεις εξετασεις παρα να αγορασεις ενα ρολοι.Υπαρχει λογος που αναφερουν οτι χρησιμοποιει ενα μονο ηλεκτροδιο,για να κανεις μια ακριβη εξεταση χρειαζονται τουλαχιστον 5,επισης σε μια εξεταση μπορεις να δεις εαν υπαρχουν και αλλα προβληματα οπως ισχαιμια,κολπικες αρρυθμιες κ.α.

Καταλαβαίνεις όμως πως όσα λες είναι ακραίες υπερβολές! Ποιος φυσιολογικός και με βασική νοημοσύνη άνθρωπος θα πάρει ένα smartwatch για να λάβει απαντήσεις για τα προβλήματα που περιγράφεις? Το watch απλά θα καταγράψει κάποιες ενδείξεις και αν έχεις πραγματικό πρόβλημα, δεν θα είναι μόνο μία... 

Και για να μιλήσουμε και για το ίδιο το applewatch, οι μετρήσεις που κάνει προφανώς και δεν είναι το ίδιο "αξιόπιστες" με τους τράκερς του "κιλού" που πουλάνε προς 10-20 ευρώ... Και αν το δούμε και πιο συνολικά, τα δεδομένα αυτά (ακόμη και αν δεν ειναι πάντα αξιόπιστα) από τόσο κόσμο που δεν θα πήγαινε άμεσα σε κάποια κλινικη για εξετάσεις, προσφέρουν τεράστια βοήθεια στην ιατρική έρευνα.

• Like 1
Δημοσ.

Ενα μεγαλο μπραβο σε οσους πανε προληπτικα στον καρδιολογο! Σιγουρα ειναι ό,τι καλύτερο μπορούν να κανουν για να προστατευσουν την υγεία τους. Υπουλη ασθενεια η καρδιοπαθεια, σε ολες τις μορφες, κανενας σχεδον δεν προλαμβανει τετοιου ειδους παθησεις, μεχρι που ενα πρωι τον βρισκουν νεκρο στο κρεββάτι του...

Δημοσ.
2 ώρες πριν, billdanos είπε

Έχουμε εξαντλήσει πολλές φορές τη συγκεκριμένη ανάλυση και σε παλιότερα τοπικς. Προφανώς και ένα αξεσουάρ δεν είναι ιατρική συσκευή και αναλύει τα δεδομένα που καταγράφει (και) με βάση διάφορα στατιστικά στοιχεία. Από την άλλη αν αυτό το 10% των ανθρώπων (από το 1% που είδε warnings) είχε όντως πρόβλημα και δεν το γνώριζε, δεν βλέπω γιατί να είναι κάτι αρνητικό. Η πρόληψη είναι βασικό στοιχείο στα θέματα υγείας και αν κάτι μας παροτρύνει να παμε στο γιατρό μια ώρα νωρίτερα, why not! Η πιθανή ζημιά αν έχεις πρόβλημα με την καρδιά σου και δεν το γνωρίζεις, είναι πολύ μεγαλύτερη με αυτή που θα πάθεις από το άγχος αν δεις μια προειδοποίηση στο ρολόι σου ενώ δεν έχεις τίποτα...

Επίσης για όσους έχετε apple watch θα γνωρίζεται πολύ καλά πως δεν αρκεί μια μέτρηση ξεκάρφωτη για να λάβετε warning, οπότε μια λανθασμένη καταγραφή επειδή το ρολόι δεν ακουμπούσε καλά στον καρπό δεν θα σημάνει συναγερμό! Επίσης τα notifications δεν σου λένε "τρέχα στο γιατρό γιατί πεθαίνεις" αλλά απλά σε ενημερώνουν για τις μετρήσεις εκτός φυσιολογικών ορίων. Γι αυτό δεν υπάρχουν οι αισθητήρες πάνω σε αυτές τις συσκευές? :) 

Έλα που διαφημίζεται όμως σε ταινίες και σειρές σαν ιατρικό! Πχ Loaded weapon στη σειρά ο δεύτερος πρωταγωνιστής έχει κάνει εγχείριση καρδιάς και φοράει το μηλορολόι του για να παρακολουθεί τους παλμούς του, και λέμε 3 χρόνια πριν η σειρά. Δεν είναι διαφημιστικό αλλά χορηγία,και εννοείται το έχει εγκρίνει το Μήλο. 😉

• Super Moderators
Δημοσ.
15 minutes ago, mants118 said:

Έλα που διαφημίζεται όμως σε ταινίες και σειρές σαν ιατρικό! Πχ Loaded weapon στη σειρά ο δεύτερος πρωταγωνιστής έχει κάνει εγχείριση καρδιάς και φοράει το μηλορολόι του για να παρακολουθεί τους παλμούς του, και λέμε 3 χρόνια πριν η σειρά. Δεν είναι διαφημιστικό αλλά χορηγία,και εννοείται το έχει εγκρίνει το Μήλο. 😉

Οι ταινίες είναι σενάρια... Όπως έπαιζαν και τα Νοκια στο Matrix! 😛 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...