Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, billdanos είπε

Πωπωπωπωπωπω για να το φέρεις στα μέτρα σου ξεπέρασες σε φαντασία ακόμη και τον καλύτερο σεναριογράφο!

Άρα νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα σε μένα να σε πω "αθεόφοβε"... :) 

Ποιά φαντασία βρε? Μα ήδη συμβαίνουν αυτά σε ολο τον κόσμο(υποτίθεται....άλλη κουβέντα αυτή..)

Πολλά νοσοκομεία γεμίζουν και δεν γίνεται να εχουν και αυτούς που φοράνε το παιχνιδάκι της apple να τους τρώνε χώρο και χρόνο!Χεχεχεχεχε

• Like 1
  • Απαντ. 97
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, JcD είπε

Πήρε το τρία η γυναίκα μου, το βαρέθηκε σε ένα μήνα, το έχω πάθει με ένα σωρό τέτοια ρολόγια, άσχετα με το θέμα αυτά που λέω απλά λέω να πάρω το τέσσερα του χρόνου στην αδερφή μου στα γενέθλια της, είναι βαρετά μπιχλιμπίδια που τα χαίρεσαι κάνα μήνα, ωραία για δωράκια κλπ, βέβαια θα υπάρχουν και αυτοί που τα βρίσκουν κάπως ποιο χρήσιμα μάλλον!

Πως γινεται να βαρεθεις κατι, οταν κανει πολλα περισσοτερα πραγματα απο ενα απλο ρολοι? Αν το παιρνεις, επειδη το βλεπεις ως gadgetακι, λογικο. Πιστευω το μεγαλυτερο ποσοστο που φορουν καποιο smartwatch, ειναι επειδη φορουσαν ηδη καθημερινα ρολογια. Δεν εχει να κανει με την χρησιμοτητα. Ειχα πριν 2 χρονια στην διαθεση μου 200 ευρω για οποιοδηποτε ρολοι, τελικα τα εδωσα σε s3 frontier που δεν μοιαζει τοσο smart, αλλα τις επιπλεον λειτουργιες μονο ως θετικες τις βρισκω. Οσοι εχουμε smartwatch, δεν ειμαστε συνεχεια πανω απο την οθονη του.

Αν φοραει η αδερφη σου ρολογια, αγορασε το. Αν οχι, ρωτησε την αν θελει airpods pro

Επεξ/σία από SabotazNic
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, billdanos είπε

Τι σχέση έχει το σκουπίδι που παρέθεσες και η περιγραφή του στην εκπομπή με το θέμα μας?

εχει διαπιστωθει οτι οι μετρησεις των smartwatches εχουν μεγαλες αποκλισεις απο τα εξειδικευμενα ιατρικα οργανα.

Επεξ/σία από praktor_007
  • Thanks 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, johnbond said:

Αν και δε διάβασα όλο το άρθρο το 10% που λέει μου φαίνεται μεγάλο νούμερο. 

Πρέπει βέβαια να έχουμε και το αντίστοιχο νούμερο αναφοράς για να μπορεί να γίνει σύγκριση , δηλαδή το ποσοστό που θα είχαν πρόβλημα αν πήγαιναν όλοι στον γιατρό.

Το 10% από το 1% που έλαβε κάποιο warning.

Just now, yoshinatsu said:

Κανέναν δεν "αναγκάζει". Άμα είσαι στόκος, είσαι στόκος.

Αυτό είπα πριν. Αν ας πούμε είμαι ο σουπερ υποχόνδριος, προφανώς και δεν θα είχα ποτε συσκευή που θα μετράει συνεχώς τους παλμούς κλπ μιας και θα το κοιταζα ΟΛΟ το 24ωρο... :)

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SabotazNic είπε

Πως γινεται να βαρεθεις κατι, οταν κανει πολλα περισσοτερα πραγματα απο ενα απλο ρολοι? Αν το παιρνεις, επειδη το βλεπεις ως gadgetακι, λογικο. Πιστευω το μεγαλυτερο ποσοστο που φορουν καποιο smartwatch, ειναι επειδη φορουσαν ηδη καθημερινα ρολογια. Δεν εχει να κανει με την χρησιμοτητα. Ειχα πριν 2 χρονια στην διαθεση μου 200 ευρω για οποιοδηποτε ρολοι, τελικα τα εδωσα σε s3 frontier που δεν μοιαζει τοσο smart, αλλα οι επιπλεον λειτουργιες μονο ως θετικες τις βρισκω. Οσοι εχουμε smartwatch, δεν ειμαστε συνεχεια πανω απο την οθονη του

Τι στο καλό κάνει? Να γράψεις μήνυμα χλωμό, οκ βλέπεις τα μηνύματα σου, αυτό είναι κάτι, για παλμούς δεν το συζητάμε, αν γυμνάζεσαι και δεν λες απλά ότι γυμνάζεσαι ο ιδρώτας κάνει τις μετρήσεις μαντάρα, με polar h10 κάτι γίνεται. Για μουσική στο τρέξιμο θα το ήθελα αλλά δεν κατεβάζει κανένα κομμάτια από το google play να τα παίζει offline, δεν ξέρω αν άλλαξε αυτό σε κάποια συσκευή, τι άλλο? Βασικά εγώ φοράω ρολόγια και δεν αλλάζω το κλασικό ρολόι με τίποτα! 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, JcD είπε

Τι στο καλό κάνει? Να γράψεις μήνυμα χλωμό, οκ βλέπεις τα μηνύματα σου, αυτό είναι κάτι, για παλμούς δεν το συζητάμε, αν γυμνάζεσαι και δεν λες απλά ότι γυμνάζεσαι ο ιδρώτας κάνει τις μετρήσεις μαντάρα, με polar h10 κάτι γίνεται. Για μουσική στο τρέξιμο θα το ήθελα αλλά δεν κατεβάζει κανένα κομμάτια από το google play να τα παίζει offline, δεν ξέρω αν άλλαξε αυτό σε κάποια συσκευή, τι άλλο? Βασικά εγώ φοράω ρολόγια και δεν αλλάζω το κλασικό ρολόι με τίποτα! 

Το "Τι στο καλο κανει" μπορω να το ρωτησω και εγω για τα κλασικα ρολογια που πλεον τα εχω αφησει στην ακρη. Επισης, οπως ειπα, μαλλον το βλεπεις ως ενα gadgetακι και για αυτο το βαρεθηκες και το αφησες στην ακρη.

Τεσπα, ο καθενας οτι προτιμαει.

*Δες το edit που εχω συμπληρωσει πανω.

• Super Moderators
Δημοσ.
8 minutes ago, praktor_007 said:

εχει διαπιστωθει οτι οι μετρησεις των smartwatches εχουν μεγαλες αποκλισεις απο τα εξειδικευμενα ιατρικα οργανα.

Αν ένα smartwatch είχε την ίδια απόδοση με ένα ιατρικό μηχάνημα, θα είχαν κλείσει πολλά σπίτια... Με την ίδια λογική και τα πιεσόμετρα που έχουμε στα σπίτια μας, έχουν αποκλίσεις από τα ακριβά ιατρικά...

Στην μέτρηση των παλμών μια χαρά τα πάει πάντως και δεν έχει σημαντικές αποκλίσεις από μια απλή μέτρηση που θα μου έκανε ο γιατρός. Επιπλέον φοράω το ρολόι σχεδόν συνεχώς και έχω μια ένδειξη με τις μετρήσεις του 24ωρου (ανά 2-3 λεπτά). Και αυτες τις μετρήσεις μια χαρά τις έλαβε υπόψιν ο γιατρός μου όταν του έδωσα το export για έναν ημερολογιακό μήνα.

Άρα? 

• Sad 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Αν φοραει η αδερφη σου ρολογια, αγορασε το. Αν οχι, ρωτησε την αν θελει airpods pro

Το απλό ρολόι είναι κόσμημα περισσότερο πλέον, δεν έχει άλλη χρησιμότητα.

Παιδάκι 15 είναι, τους αρέσουν αυτά τα απλε προϊόντα, της πήρα airpods πέρυσι 😁

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, billdanos είπε

Αν ένα smartwatch είχε την ίδια απόδοση με ένα ιατρικό μηχάνημα, θα είχαν κλείσει πολλά σπίτια... Με την ίδια λογική και τα πιεσόμετρα που έχουμε στα σπίτια μας, έχουν αποκλίσεις από τα ακριβά ιατρικά...

Στην μέτρηση των παλμών μια χαρά τα πάει πάντως και δεν έχει σημαντικές αποκλίσεις από μια απλή μέτρηση που θα μου έκανε ο γιατρός. Επιπλέον φοράω το ρολόι σχεδόν συνεχώς και έχω μια ένδειξη με τις μετρήσεις του 24ωρου (ανά 2-3 λεπτά). Και αυτες τις μετρήσεις μια χαρά τις έλαβε υπόψιν ο γιατρός μου όταν του έδωσα το export για έναν ημερολογιακό μήνα.

Άρα? 

αρα 90% λαθος αποτελεσματα

Μόνο περίπου το 10% των ανθρώπων που επισκέφθηκαν έναν γιατρό αφού παρατήρησαν μία μη φυσιολογική ανάγνωση των παλμών της καρδιάς τους στο smartwatch της Apple, διαγνώστηκαν τελικά με κάποια καρδιακή πάθηση.

• Super Moderators
Δημοσ.
8 minutes ago, praktor_007 said:

αρα 90% λαθος αποτελεσματα

Μόνο περίπου το 10% των ανθρώπων που επισκέφθηκαν έναν γιατρό αφού παρατήρησαν μία μη φυσιολογική ανάγνωση των παλμών της καρδιάς τους στο smartwatch της Apple, διαγνώστηκαν τελικά με κάποια καρδιακή πάθηση.

Πες το αυτό και στο 10% που νόμιζε πως είναι καλά και τελικά είχαν πρόβλημα που δεν θα το εντόπιζαν αν δεν είχαν το warning...

Χρειάζεται να υπάρχει και λίγη λογική σε όλα αυτά. Αν δω ένα warning στο άσχετο που δεν θα επαναλαμβάνεται συχνά, θα είμαι υπερβολικός αν τρέξω στο γιατρό αμέσως! Στο χρόνια που φοράω το applewatch (από την πρώτη έκδοση), μια φορά έλαβα warning στη διάρκεια του ύπνου και το είδα το πρωί. Βλέποντας όμως το αναλυτικό log έβλεπα 53-55 παλμους σταθερά και ξαφνικά 170 και ένα λεπτό μετά πάλι 55. Η λογική λέει πως δεν είχε επαφή καλή το ρολόι ενώ κοιμόμουν και κατέγραψε αυτό το νούμερο στιγμιαία. Αν το έβλεπα αυτό και άλλες φορές, προφανώς και θα το έψαχνα περισσότερο! 

Επίσης αν το βλέπεις τόσο σοβαρό αυτό το θέμα, φαντάζομαι πως έχεις την ίδια άποψη για όλους τους fit trackers που κυκλοφορούν και καταγράφουν παλμούς και όχι μόνο με το apple watch...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, billdanos είπε

Πες το αυτό και στο 10% που νόμιζε πως είναι καλά και τελικά είχαν πρόβλημα που δεν θα το εντόπιζαν αν δεν είχαν το warning...

καλο ειναι λοιπον να κανουμε εξετασεις σε εξειδικευμενο προσωπικο και σε αξιολογα μηχανηματα.Τα smartwatch μπορει να οδηγησουν καταναλωτες στο να σταματησουν την αγωγη τους λογω λαθος μετρησεων με οτι αυτο συνεπαγεται για την υγεια τους.Στην συγκεκριμενη περιπτωση υπαρχει μεγαλο ποσοστο λαθους,οταν αυτο αλλαξει σε 90 -10% υπερ των σωστων μετρησεων τοτε ισως.

• Like 1
Δημοσ.

Το Apple Watch κατά την γνώμη μου δεν πρέπει να αξιολογείται μόνο του αλλά στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλες συσκευές του οικοσυστήματος της Apple (Apple Watch,  Airpods,  iPhone).

Τώρα όσον αφορά την μελέτη που δημοσιεύθηκε, η απάντηση υπάρχει ήδη από την έγκριση του  FDA, για την λειτουργία της εφαρμογής ΗΚΓ από το Apple Watch.

Όλα τα άλλα είναι απλώς κουβέντες........

• Thanks 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
Just now, praktor_007 said:

καλο ειναι λοιπον να κανουμε εξετασεις σε εξειδικευμενο προσωπικο και σε αξιολογα μηχανηματα.Τα smartwatch μπορει να οδηγησουν καταναλωτες στο να σταματησουν την αγωγη τους λογω λαθος μετρησεων με οτι αυτο συνεπαγεται για την υγεια τους.Στην συγκεκριμενη περιπτωση υπαρχει μεγαλο ποσοστο λαθους,οταν αυτο αλλαξει σε 90 -10% υπερ των σωστων μετρησεων τοτε ισως.

Δεν φταίει η apple αν κάποιος είναι ανεγκέφαλος και δεν μπορεί να σκεφτεί λογικά... Το παράδειγμα πως κάποιος θα σταματήσει την αγωγή του επειδή το ρολόι του δείχνει τους παλμους του, έχει την ίδια αξία με αυτόν που ήπιε χλωρίνη για να σκοτώσει τον Covid 19... :)

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...