panostza Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Για το ΙΒ δεν ξέρω, πέρα από το να το "κλειδώσεις" με πολλά λάθος login και να το "αφήσεις έτσι". Για λογ/σμό μόνο από κατάστημα μπορείς να τον κλείσεις. Γιατί έστω και 0,01 να έχει πρέπει να τα πάρεις. Αν δεν σε βολεύει να πας από κατάστημα , άστα έτσι και χωρίς επιβεβαιώσεις και σε κάποια φάση μετά από χρόνια ακινησίας κλείνουν τον λογαριασμό αν δεν έχει λεφτά μόνοι τους.
Joshua21 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 hours ago, panostza said: Για λογ/σμό μόνο από κατάστημα μπορείς να τον κλείσεις. Γιατί έστω και 0,01 να έχει πρέπει να τα πάρεις. Δηλαδή αν δεν έχει υπόλοιπο 0,01 ή παραπάνω και έχει μηδέν, μπορείς να τον κλείσεις και χωρίς να πας σε κατάστημα? Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2023 από Joshua21
gokuthelegend Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 11 ώρες πριν, corsair04 είπε Καλημέρα Ψάχνω να βρω επιλογή για κλείσιμο λογαριασμού μέσω του Internet banking της εθνικής αλλά δυστυχώς είδα ότι δεν έχει κάποια επιλογή, ψάχνω να βρω στο ίντερνετ κάποια αναφορά αλλά πουθενά δεν αναφέρει με ποιον τρόπο μπορώ να κλείσω και το nternet banking και τον λογαριασμό που διατηρώ. Προσπάθησα μέσω τηλεφώνου αλλά είχε μεγάλη αναμονή και το έκλεισα, δοκίμασα να τηλεφωνήσω και σε κατάστημα αλλά δεν το σήκωσαν ποτέ …Οπότε εάν κάποιος έχει ανάλογή εμπειρία ας μου περιγράψει τη διαδικασία … Ευχαριστώ Γιατί θες να τον κλείσεις; Άστο να υπάρχει, μπορεί να σου χρειαστεί στο μέλλον. Το πολύ πολύ άστο χωρίς να κάνεις κινήσεις, αν δεν κάνεις ούτε επικαιροποίηση στοιχείων τότε σε 2-3 χρόνια θα στον κλειδώσουν αυτοί.
corsair04 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 22 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε Γιατί θες να τον κλείσεις; Άστο να υπάρχει, μπορεί να σου χρειαστεί στο μέλλον. Το πολύ πολύ άστο χωρίς να κάνεις κινήσεις, αν δεν κάνεις ούτε επικαιροποίηση στοιχείων τότε σε 2-3 χρόνια θα στον κλειδώσουν αυτοί. Είναι λογαριασμός που έχει έμενα σαν κύριο και έναν ακόμα συνδικαιουχο.
gokuthelegend Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 7 λεπτά πριν, corsair04 είπε Είναι λογαριασμός που έχει έμενα σαν κύριο και έναν ακόμα συνδικαιουχο. Μπορείς απλώς να μην τον χρησιμοποιείς. Εξάλλου, αν λες ότι υπάρχει συνδικαιούχος, θα πρέπει να δώσει και αυτός την άδειά του για να κλείσει, αλλιώς δεν γίνεται. Αν θες να έχεις έναν λογαριασμό που να είσαι μόνο εσύ μέσα, τότε πήγαινε και άνοιξε έναν άλλον στον οποίο να είσαι μόνο εσύ μέσα και να μην έχεις κανέναν συνδικαιούχο.
corsair04 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 6 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε Μπορείς απλώς να μην τον χρησιμοποιείς. Εξάλλου, αν λες ότι υπάρχει συνδικαιούχος, θα πρέπει να δώσει και αυτός την άδειά του για να κλείσει, αλλιώς δεν γίνεται. Αν θες να έχεις έναν λογαριασμό που να είσαι μόνο εσύ μέσα, τότε πήγαινε και άνοιξε έναν άλλον στον οποίο να είσαι μόνο εσύ μέσα και να μην έχεις κανέναν συνδικαιούχο. Ακόμα και να μην κλείσει Θέλω να φύγω από δικαιούχος…και ας τον κρατήσει ο άλλος μόνος του τελικά έκλεισα ραντεβού στην τράπεζα πριν λίγο για τις 3 Δεκεμβρίου...
gokuthelegend Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 5 λεπτά πριν, corsair04 είπε Ακόμα και να μην κλείσει Θέλω να φύγω από δικαιούχος…και ας τον κρατήσει ο άλλος μόνος του τελικά έκλεισα ραντεβού στην τράπεζα πριν λίγο για τις 3 Δεκεμβρίου... Ακόμη και από κοντά να πας, έχω την εντύπωση ότι δεν γίνεται. Οποιαδήποτε μεταβολή στον λογαριασμό, θέλει την έγκριση όλων των συνδικαιούχων. Ακόμη και να θες να φύγεις εσύ, θέλει την έγκριση και των άλλων. Παρόλα αυτά μπορεί να πέφτω και έξω, όταν πας ενημέρωσέ μας πως πήγε για να ξέρουμε και οι υπόλοιποι στα σίγουρα.
Joshua21 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 29 minutes ago, gokuthelegend said: Γιατί θες να τον κλείσεις; Άστο να υπάρχει, μπορεί να σου χρειαστεί στο μέλλον. Το πολύ πολύ άστο χωρίς να κάνεις κινήσεις, αν δεν κάνεις ούτε επικαιροποίηση στοιχείων τότε σε 2-3 χρόνια θα στον κλειδώσουν αυτοί. Πολύ παλιά είχα έναν λογαριασμό στην Εθνική τον οποίο δεν τον χρησιμοποιούσα, είχε για κάποια χρόνια ένα υπόλοιπο 2-3.000 δρχ αλλά δεν τον έκλεινα με τη λογική σου μήπως μου χρειαστεί στο μέλλον, και μου χρειάστηκε τελικά. Πήγα λοιπόν με το βιβλιάριο και έκανα στο γκισέ κατάθεση 100.000 δρχ, αλλά μόλις μου έδωσε το βιβλιάριο ενημερωμένο είδα υπόλοιπο κάπου 95.000, και αυτό επειδή ο λογαριασμός είχε αρνητικό υπόλοιπο επειδή όλα αυτά τα χρόνια χρέωναν έξοδα τήρησης λογαριασμού... Ναι, αν ο λογαριασμός είχε καιρό να κινηθεί (6 ή 18 μήνες δεν είμαι σίγουρος) σε χρέωναν έξοδα διατήρησης λογαριασμού. Σήμερα δεν ξέρω αν ισχύει κάτι ανάλογο, αλλά με δεδομένο ότι το άνοιγμα νέου λογαριασμού δεν είναι κάτι ιδιαίτερο δεν βλέπω τον λόγο να κρατάς λογαριασμό που δεν χρειάζεσαι. 9 minutes ago, corsair04 said: Ακόμα και να μην κλείσει Θέλω να φύγω από δικαιούχος…και ας τον κρατήσει ο άλλος μόνος του τελικά έκλεισα ραντεβού στην τράπεζα πριν λίγο για τις 3 Δεκεμβρίου... https://www.nbg.gr/el/idiwtes/apories/suxnes-erwtiseis/logariasmoi
gokuthelegend Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Πολύ παλιά είχα έναν λογαριασμό στην Εθνική τον οποίο δεν τον χρησιμοποιούσα, είχε για κάποια χρόνια ένα υπόλοιπο 2-3.000 δρχ αλλά δεν τον έκλεινα με τη λογική σου μήπως μου χρειαστεί στο μέλλον, και μου χρειάστηκε τελικά. Πήγα λοιπόν με το βιβλιάριο και έκανα στο γκισέ κατάθεση 100.000 δρχ, αλλά μόλις μου έδωσε το βιβλιάριο ενημερωμένο είδα υπόλοιπο κάπου 95.000, και αυτό επειδή ο λογαριασμός είχε αρνητικό υπόλοιπο επειδή όλα αυτά τα χρόνια χρέωναν έξοδα τήρησης λογαριασμού... Ναι, αν ο λογαριασμός είχε καιρό να κινηθεί (6 ή 18 μήνες δεν είμαι σίγουρος) σε χρέωναν έξοδα διατήρησης λογαριασμού. Σήμερα δεν ξέρω αν ισχύει κάτι ανάλογο, αλλά με δεδομένο ότι το άνοιγμα νέου λογαριασμού δεν είναι κάτι ιδιαίτερο δεν βλέπω τον λόγο να κρατάς λογαριασμό που δεν χρειάζεσαι. Σε εμάς εδώ, ο πατέρας μου είχε στην Εθνική έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου. Τον χρησιμοποιούσε για κάποια χρόνια αλλά τελικά μετακόμισε σε άλλη τράπεζα και αυτόν της Εθνικής σταμάτησε να τον λειτουργεί. Κάποια στιγμή μας έστειλαν συστημένη επιστολή στο σπίτι που έλεγε ότι αν δεν κάνουμε κάποια κίνηση τότε ο λογαριασμός θα κλείσει (αν θυμάμαι καλά μας έδινε προθεσμία 1 μήνα). Τον πατέρα μου δεν τον ένοιαζε και το άφησε. Δεν μας είπαν κάτι για κάποια χρέωση αλλά δεν πήγαμε κιόλας να ρωτήσουμε. Ο λογαριασμός είχε δημιουργηθεί επί Ευρώ (μετά το 2001-2002) και ήταν μηδενικός, δεν είχε τίποτα μέσα. Τώρα τι να παίζει, ποιος ξέρει; Ίσως να είναι αναλόγως και την περίπτωση. Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2023 από gokuthelegend
Joshua21 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 4 minutes ago, gokuthelegend said: Σε εμάς εδώ, ο πατέρας μου είχε στην Εθνική έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου. Τον χρησιμοποιούσε για κάποια χρόνια αλλά τελικά μετακόμισε σε άλλη τράπεζα και αυτόν της Εθνικής σταμάτησε να τον λειτουργεί. Κάποια στιγμή μας έστειλαν συστημένη επιστολή στο σπίτι που έλεγε ότι αν δεν κάνουμε κάποια κίνηση τότε ο λογαριασμός θα κλείσει (αν θυμάμαι καλά μας έδινε προθεσμία 1 μήνα). Τον πατέρα μου δεν τον ένοιαζε και το άφησε. Δεν μας είπαν κάτι για κάποια χρέωση αλλά δεν πήγαμε κιόλας να ρωτήσουμε. Ο λογαριασμός είχε δημιουργηθεί επί Ευρώ (μετά το 2001-2002) και ήταν μηδενικός, δεν είχε τίποτα μέσα. Τώρα τι να παίζει, ποιος ξέρει; Ίσως να είναι αναλόγως και την περίπτωση. Όλα αυτά που σου περιέγραψα έγιναν πριν το 2002 που ήρθε το ευρώ, αλλά τα έξοδα διατήρησης ανενεργού λογαριασμού υπήρχαν και πιο μετά. Σε κάποια συγκεκριμένη χρονική στιγμή η Εθνική χρέωνε μετά το 6μηνο ενώ η Πειραιώς μετά το 18μηνο.
gokuthelegend Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Όλα αυτά που σου περιέγραψα έγιναν πριν το 2002 που ήρθε το ευρώ, αλλά τα έξοδα διατήρησης ανενεργού λογαριασμού υπήρχαν και πιο μετά. Σε κάποια συγκεκριμένη χρονική στιγμή η Εθνική χρέωνε μετά το 6μηνο ενώ η Πειραιώς μετά το 18μηνο. Στην Πειραιώς εμείς είχαμε πρόσφατο περιστατικό. Είχαμε ανοίξει έναν λογαριασμό πριν 3-4 χρόνια με σκοπό να πάρουμε κάποια χρήματα αλλά τελικά δεν χρειάστηκε να τον χρησιμοποιήσουμε. Στην ουσία δεν κινήθηκε ποτέ. Τελικά τον χρειαστήκαμε πέρσι αλλά ξαφνικά δεν λειτουργούσε ούτε η χρεωστική κάρτα ούτε μπορούσαμε να κάνουμε κινήσεις. Πήγαμε να ρωτήσουμε στην Πειραιώς και μας είπαν ότι τον έκλεισαν τον λογαριασμό, χωρίς να μας ειδοποιήσουν. Δεν μας χρέωσαν χρήματα. Τελικά ανοίξαμε νέο.
panostza Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 4 hours ago, Joshua21 said: Δηλαδή αν δεν έχει υπόλοιπο 0,01 ή παραπάνω και έχει μηδέν, μπορείς να τον κλείσεις και χωρίς να πας σε κατάστημα? Ναι, αν διάβασες και το παρακάτω που έγραψα, οι μηδενικοί κλείνουν μετά από κάποιο διάστημα. 3 hours ago, gokuthelegend said: Μπορείς απλώς να μην τον χρησιμοποιείς. Εξάλλου, αν λες ότι υπάρχει συνδικαιούχος, θα πρέπει να δώσει και αυτός την άδειά του για να κλείσει, αλλιώς δεν γίνεται. Αν θες να έχεις έναν λογαριασμό που να είσαι μόνο εσύ μέσα, τότε πήγαινε και άνοιξε έναν άλλον στον οποίο να είσαι μόνο εσύ μέσα και να μην έχεις κανέναν συνδικαιούχο. Δεν χρειάζεται συναίνεση κανενός. Κλείνει το λογαριασμό όποιος θέλει από τους δικαιούχους 3 hours ago, gokuthelegend said: Σε εμάς εδώ, ο πατέρας μου είχε στην Εθνική έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου. Τον χρησιμοποιούσε για κάποια χρόνια αλλά τελικά μετακόμισε σε άλλη τράπεζα και αυτόν της Εθνικής σταμάτησε να τον λειτουργεί. Κάποια στιγμή μας έστειλαν συστημένη επιστολή στο σπίτι που έλεγε ότι αν δεν κάνουμε κάποια κίνηση τότε ο λογαριασμός θα κλείσει (αν θυμάμαι καλά μας έδινε προθεσμία 1 μήνα). Τον πατέρα μου δεν τον ένοιαζε και το άφησε. Δεν μας είπαν κάτι για κάποια χρέωση αλλά δεν πήγαμε κιόλας να ρωτήσουμε. Ο λογαριασμός είχε δημιουργηθεί επί Ευρώ (μετά το 2001-2002) και ήταν μηδενικός, δεν είχε τίποτα μέσα. Τώρα τι να παίζει, ποιος ξέρει; Ίσως να είναι αναλόγως και την περίπτωση. Οι απλοί ταμιευτηρίου (όχι όψεως, όχι ειδικοί λογαριασμοί) δεν έχουν έξοδα "τήρησης". Επομένως το 0 παραμένει 0. Μετά από ένα διάστημα τον κλείνουν.
gokuthelegend Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 23 λεπτά πριν, panostza είπε Δεν χρειάζεται συναίνεση κανενός. Κλείνει το λογαριασμό όποιος θέλει από τους δικαιούχους Στα υπόλοιπα συμφωνώ αλλά αυτό το ακούω πρώτη φορά. Δηλαδή αν εμείς οι δύο είμαστε συνδικαιούχοι στον ίδιο λογαριασμό μπορώ να πάω εγώ και να τον κλείσω χωρίς να σε ενημερώσω;
Joshua21 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 29 minutes ago, panostza said: Ναι, αν διάβασες και το παρακάτω που έγραψα, οι μηδενικοί κλείνουν μετά από κάποιο διάστημα. Όχι δεν το διάβασα, επίσης ξέρω πολύ καλά πως μετά από κάποιο διάστημα ακινησίας κλείνουν ακόμα και αν έχουν υπόλοιπο.
panostza Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 11 hours ago, gokuthelegend said: Στα υπόλοιπα συμφωνώ αλλά αυτό το ακούω πρώτη φορά. Δηλαδή αν εμείς οι δύο είμαστε συνδικαιούχοι στον ίδιο λογαριασμό μπορώ να πάω εγώ και να τον κλείσω χωρίς να σε ενημερώσω; Ναι ισχύει όπως στο λέω. 11 hours ago, Joshua21 said: Όχι δεν το διάβασα, επίσης ξέρω πολύ καλά πως μετά από κάποιο διάστημα ακινησίας κλείνουν ακόμα και αν έχουν υπόλοιπο. Εννοείς ότι μετά από 20(!!!) χρόνια ακινησίας η τράπεζα αποδίδει τα χρήματα στο δημόσιο ;;;; Του λες να περιμένει 20 χρόνια; Γιατί πιο πριν λογαριασμός με υπόλοιπο δεν κλείνει. Και επειδή μονίμως λες λες λες χωρίς καν να ξέρεις τι λές. Πιο πάνω ρώτησες (ή μήπως έγραψες απλά για να γράψεις) 16 hours ago, Joshua21 said: Δηλαδή αν δεν έχει υπόλοιπο 0,01 ή παραπάνω και έχει μηδέν, μπορείς να τον κλείσεις και χωρίς να πας σε κατάστημα? Οπότε η απάντηση πήγαινε σε αυτό. Πραγματικά ρε @Joshua21 υπάρχει θέμα που δεν "ξέρεις" ή περίπτωση που κάποιος σου είπε κάτι και απλά το δέχτηκες; (όχι μην απαντήσεις , ρητορική η ερώτηση). Και για εμένα το θέμα τελειώνει εδώ. Καληνύχτα ή καλημέρα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα