panostza Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 5 ώρες πριν, panosilio είπε Το πρόβλημα δεν είναι ότι σου λένε να έρθεις Ελλάδα για να βάλεις νέο νούμερο. Ελλάδα πρέπει να έρθεις γιατί έχεις ξεχάσει τους κωδικούς του internet banking σου και μάλλον δεν είχες ενεργοποιήσει και τον τρόπο που έχει η Εθνική για να κάνεις επαναφορά του κωδικού σου από το Website. Αν τώρα έχεις ξεχάσει και το username σου ΟΚ, πρέπει οπωσδήποτε να πας αυτοπροσώπος. Αν είχες πρόσβαση στο internet banking μια χαρά μπορείς απο το site να αλλάξεις και τηλέφωνο και να δηλώσεις και mail αλλά να ανεβάσεις αρκετά έγγραφα. Δεν είναι τέλειο σε καμία αλλά δεν ειναι και σαπάκι. Αυτό προσπαθώ να πω 3 μέρες τώρα 🤣🤣 1
vamvakoolas Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Καλημερα εδω και λιγες μερες εντοπισα μια διαφορα μεταξυ διαθεσιμου υπολοιπου και λογιστικου υπολοιπου. Αυτο γινοταν παλια οταν εκανα κρατησεις με πιστωτικη σε ξενοδοχεια/αεροπορικα. Ωστοσο σημερα τελικα διαπιστωσα στο e-banking οτι αυτο οφειλεται στο εξης: ΑΠΛΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ χρεωση 140,15 Τι ειναι αυτο;
Joshua21 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 10 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε Καλημερα εδω και λιγες μερες εντοπισα μια διαφορα μεταξυ διαθεσιμου υπολοιπου και λογιστικου υπολοιπου. Αυτο γινοταν παλια οταν εκανα κρατησεις με πιστωτικη σε ξενοδοχεια/αεροπορικα. Ωστοσο σημερα τελικα διαπιστωσα στο e-banking οτι αυτο οφειλεται στο εξης: ΑΠΛΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ χρεωση 140,15 Τι ειναι αυτο; Βασικά αυτό ούτε μόνο παλιά γινόταν (γίνεται και τώρα), ούτε μόνο με πιστωτική (γίνεται και με χρεωστική). Τώρα τι ακριβώς είναι η χρέωση των 140,15€ σίγουρα δεν το ξέρουμε εμείς, αν νομίζεις πως η χρέωση αυτή έγινε εν αγνοία σου τότε επικοινώνησε με την τράπεζα σου.
vamvakoolas Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 31 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Βασικά αυτό ούτε μόνο παλιά γινόταν (γίνεται και τώρα), ούτε μόνο με πιστωτική (γίνεται και με χρεωστική). Τώρα τι ακριβώς είναι η χρέωση των 140,15€ σίγουρα δεν το ξέρουμε εμείς, αν νομίζεις πως η χρέωση αυτή έγινε εν αγνοία σου τότε επικοινώνησε με την τράπεζα σου. για αλλη μια φορα εκτος τοπου και χρονου 1)Αναφερομουν στο δικο μου λογαριασμο 2)Το θεμα ειναι Internet Banking NBG=Εθνικη τραπεζα αφου δε ξερεις τι ειναι η συναλλαγη απλως γραψε δε ξερω. Τα αλλα κρατα τα για σενα (μιας και ειναι τελειως ασχετα στο ποστ)
Joshua21 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Μόλις τώρα, vamvakoolas είπε για αλλη μια φορα εκτος τοπου και χρονου 1)Αναφερομουν στο δικο μου λογαριασμο 2)Το θεμα ειναι Internet Banking NBG=Εθνικη τραπεζα αφου δε ξερεις τι ειναι η συναλλαγη απλως γραψε δε ξερω. Τα αλλα κρατα τα για σενα (μιας και ειναι τελειως ασχετα στο ποστ) 1) Περιττή διευκρίνηση, προφανώς και αναφερόσουν σε δικό σου λογαριασμό, δεν φαντάστηκα ότι αναφερόσουν σε λογαριασμό άλλου. 2) Και πάλι περιττή διευκρίνηση, όλοι ξέρουν πως NGB = National Bank of Greece, εκτός αν ανέφερα κάπου κάποια άλλη τράπεζα και δεν το θυμάμαι. Σοβαρά τώρα, έχεις μια χρέωση στον λογαριασμό ΣΟΥ την οποία δεν γνωρίζεις/θυμάσαι/whateva, και περιμένεις να ξέρω εγώ ή κάποιος άλλος insomniac τι ακριβώς είναι? Νομίζεις ότι μπορούμε να καταλάβουμε τι συναλλαγή είναι με μόνο δεδομένο ότι αναφέρει "χρέωση" και "140,15"? Really? Πάντως τον τρόπο να σου λυθεί η απορία στον έχω πει ήδη, να τηλεφωνήσεις στην τράπεζα σου (ναι την Εθνική, 210 48 48 484). Εκτός και αν προτιμάς να σου απαντήσει καμιά καφετζού/χαρτορίχτρα, οπότε περίμενε, ίσως μπει κάποια. 4
AristidisZ Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι και με την χρήση χρεωστικής κάρτας για αγορές υπάρχει διαφορά μεταξυ διαθεσιμου υπολοιπου και λογιστικου υπολοιπου στον λογαριασμό 1
miucce Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 μην χανετε τον χρονο σας πηγαινοντας απο καταστημα για να σας εξηγησουν καποια περιεργη χρεωση.θα σας παπαγαλισουν ΑΚΡΙΒΩΣ αυτα που λεει και σε εσας στο ebanking,οχι οτι το κανουν επιτηδες αλλα οντως δεν εχουν παραπανω στοιχεια.2 φορες μου ετυχε.θα μου πεις που να ρωτησω αν οχι στην τραπεζα.ελα ντε.αλυτο μυστηριο. ειχα εδω και μηνες(στην κυριολεξια,νομιζω 2 η 3)μια χρεωση δηθεν 9.00 ευρω απο κοσμοτε.το ποσο δεν δικαιολογουταν φυσικα αφου καρτα κατω απο 10 δεν υπαρχει και λογαριασμος 9 ευρω ειναι ανεκδοτο,συν οτι θα θυμομουν αν το ειχα πληρωσει.πριν κατι μερες εγιναν πιστωση τα 9 ευρω.δεν μπλεκεις με εθνικη.
Ukforthemoment Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 5 λεπτά πριν, miucce είπε μην χανετε τον χρονο σας πηγαινοντας απο καταστημα για να σας εξηγησουν καποια περιεργη χρεωση.θα σας παπαγαλισουν ΑΚΡΙΒΩΣ αυτα που λεει και σε εσας στο ebanking,οχι οτι το κανουν επιτηδες αλλα οντως δεν εχουν παραπανω στοιχεια.2 φορες μου ετυχε.θα μου πεις που να ρωτησω αν οχι στην τραπεζα.ελα ντε.αλυτο μυστηριο. ειχα εδω και μηνες(στην κυριολεξια,νομιζω 2 η 3)μια χρεωση δηθεν 9.00 ευρω απο κοσμοτε.το ποσο δεν δικαιολογουταν φυσικα αφου καρτα κατω απο 10 δεν υπαρχει και λογαριασμος 9 ευρω ειναι ανεκδοτο,συν οτι θα θυμομουν αν το ειχα πληρωσει.πριν κατι μερες εγιναν πιστωση τα 9 ευρω.δεν μπλεκεις με εθνικη. Και τι κάνεις;Τους τα χαρίζεις;
miucce Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε Και τι κάνεις;Τους τα χαρίζεις; εγω δεν ασχοληθηκα για να ειμαι ειλικρινης περιμενοντας οτι στην εκκαθαριση θα μου τα επιστρεψουν,μιας και η κινηση φαινοταν στο λογιστικο υπολοιπο.αν εκκαθαριστει ενω δεν την εχεις κανει κανεις αμφισβητηση συναλλαγης,παιρνει πολυ χρονο αλλα βρισκεις το δικιο σου.
panostza Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 7 ώρες πριν, miucce είπε μην χανετε τον χρονο σας πηγαινοντας απο καταστημα για να σας εξηγησουν καποια περιεργη χρεωση.θα σας παπαγαλισουν ΑΚΡΙΒΩΣ αυτα που λεει και σε εσας στο ebanking,οχι οτι το κανουν επιτηδες αλλα οντως δεν εχουν παραπανω στοιχεια.2 φορες μου ετυχε.θα μου πεις που να ρωτησω αν οχι στην τραπεζα.ελα ντε.αλυτο μυστηριο. ειχα εδω και μηνες(στην κυριολεξια,νομιζω 2 η 3)μια χρεωση δηθεν 9.00 ευρω απο κοσμοτε.το ποσο δεν δικαιολογουταν φυσικα αφου καρτα κατω απο 10 δεν υπαρχει και λογαριασμος 9 ευρω ειναι ανεκδοτο,συν οτι θα θυμομουν αν το ειχα πληρωσει.πριν κατι μερες εγιναν πιστωση τα 9 ευρω.δεν μπλεκεις με εθνικη. Σου είπαν ότι είναι χρέωση Cosmote. Τι άλλο ήθελες να σου πουν. Τι ακριβώς αγόρασες;;; Αυτό μπορεί να σου το πει η ίδια η Cosmote. Εφόσον λες ότι δεν "τραβήχτηκαν" σημαίνει ότι ο έμπορος (για τη δική σου περίπτωση η cosmote) ακύρωσε τη συναλλαγή. 21 ώρες πριν, vamvakoolas είπε Καλημερα εδω και λιγες μερες εντοπισα μια διαφορα μεταξυ διαθεσιμου υπολοιπου και λογιστικου υπολοιπου. Αυτο γινοταν παλια οταν εκανα κρατησεις με πιστωτικη σε ξενοδοχεια/αεροπορικα. Ωστοσο σημερα τελικα διαπιστωσα στο e-banking οτι αυτο οφειλεται στο εξης: ΑΠΛΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ χρεωση 140,15 Τι ειναι αυτο; Τελικά δεν διευκρινίζεις , πώς είδες την αιτιολογία της διαφοράς του λογιστικού και του διαθέσιμου;;; Δεν φαίνεται από το internet banking η αιτιολογία μιας δέσμευσης. Η διαφορά λογιστικού και διαθέσιμου ποσού προκύπτει από δέσμευση κάποιου ποσού στο λογαριασμό σου. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε πάρα πολλούς λόγους. Τα τελευταία χρόνια οι περισσότερες είναι από αγορά με χρεωστική κάρτα αλλά δεν είναι και ο μοναδικός λόγος (ενδεικτικά κατάθεση επιταγής άλλης τράπεζας από ΕΤΕ, κατασχετήριο από κάποιον όπως εφορία, ΕΦΚΑ, δήμο και βασικά οποιονδήποτε κτλ.). Η πιστωτική που αναφέρεις δεν έχει καμία σχέση καθώς όταν κοιτάς την πιστωτική στο internet banking δεν αναφέρεται λογιστικό και διαθέσιμο στα στοιχεία. Άρα προφανώς αν και δεν διευκρινίζεις αναφέρεσαι σε λογαριασμό. Επειδή λες όμως ότι βλέπεις και χρέωση 140,15 αυτό σημαίνει ότι έγινε χρέωση ποσού. Χρέωση σημαίνει κίνηση πλέον στο λογαριασμό, άρα μπορείς από την κίνηση να δεις την αιτιολογία. Αν είναι αγορά την επωνυμία/διακριτικό τίτλο του εμπόρου, αν είναι κάποια άλλη χρέωση κάποια δικαιολογία τέλος πάντων. Αν φαίνεται ακόμα διαφορά μεταξύ λογιστικού και διαθέσιμου σημαίνει ότι υπάρχει ακόμα κάποια δέσμευση. Για να δεις την αιτιολογία μιας δέσμευσης (όνομα εμπόρου αν είναι από αγορά, και επειδή στο 210 4848484 λογικά δεν θα σου απαντήσουν γιατί είναι προσωπικά δεδομένα), Δευτέρα πρωί πας σε ένα κατάστημα ΕΤΕ με την ταυτότητα και ρωτάς από που προέρχεται η δέσμευση.
vamvakoolas Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) οπως ανεφερα μονο το παραπανω φαινεται ως δεσμευση και δεν υπαρχει συναλλαγη που να το διαιολογει Το τηλ κεντρο περιττο να πω οτι ειναι για το #$ο παρακαλω οποιος εχει δει κατι παρομοιο στο λογαριασμο του να σχολιασει για το ποστ (εχουμε γεμισει απο "ειδικους" που εχουν γνωμη απο πλακακια μεχρι...μπαλα) Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2020 από vamvakoolas
miucce Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 7 ώρες πριν, panostza είπε Σου είπαν ότι είναι χρέωση Cosmote. Τι άλλο ήθελες να σου πουν. Τι ακριβώς αγόρασες;;; Αυτό μπορεί να σου το πει η ίδια η Cosmote. Εφόσον λες ότι δεν "τραβήχτηκαν" σημαίνει ότι ο έμπορος (για τη δική σου περίπτωση η cosmote) ακύρωσε τη συναλλαγή. Τελικά δεν διευκρινίζεις , πώς είδες την αιτιολογία της διαφοράς του λογιστικού και του διαθέσιμου;;; Δεν φαίνεται από το internet banking η αιτιολογία μιας δέσμευσης. Η διαφορά λογιστικού και διαθέσιμου ποσού προκύπτει από δέσμευση κάποιου ποσού στο λογαριασμό σου. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε πάρα πολλούς λόγους. Τα τελευταία χρόνια οι περισσότερες είναι από αγορά με χρεωστική κάρτα αλλά δεν είναι και ο μοναδικός λόγος (ενδεικτικά κατάθεση επιταγής άλλης τράπεζας από ΕΤΕ, κατασχετήριο από κάποιον όπως εφορία, ΕΦΚΑ, δήμο και βασικά οποιονδήποτε κτλ.). Η πιστωτική που αναφέρεις δεν έχει καμία σχέση καθώς όταν κοιτάς την πιστωτική στο internet banking δεν αναφέρεται λογιστικό και διαθέσιμο στα στοιχεία. Άρα προφανώς αν και δεν διευκρινίζεις αναφέρεσαι σε λογαριασμό. Επειδή λες όμως ότι βλέπεις και χρέωση 140,15 αυτό σημαίνει ότι έγινε χρέωση ποσού. Χρέωση σημαίνει κίνηση πλέον στο λογαριασμό, άρα μπορείς από την κίνηση να δεις την αιτιολογία. Αν είναι αγορά την επωνυμία/διακριτικό τίτλο του εμπόρου, αν είναι κάποια άλλη χρέωση κάποια δικαιολογία τέλος πάντων. Αν φαίνεται ακόμα διαφορά μεταξύ λογιστικού και διαθέσιμου σημαίνει ότι υπάρχει ακόμα κάποια δέσμευση. Για να δεις την αιτιολογία μιας δέσμευσης (όνομα εμπόρου αν είναι από αγορά, και επειδή στο 210 4848484 λογικά δεν θα σου απαντήσουν γιατί είναι προσωπικά δεδομένα), Δευτέρα πρωί πας σε ένα κατάστημα ΕΤΕ με την ταυτότητα και ρωτάς από που προέρχεται η δέσμευση. Αν γνωριζες τι χαος εχει γινει τελευταίους μηνες με τις καρτες της εθνικης δεν θα μιλούσες με τοση σιγουρια. Η κοσμοτε δεν εκανε χρεωση ΠΟΤΕ. Ζηταει εξτρα πιν στις συναλλαγές μέσω κάρτας, περιττο να ανέφερω ότι δεν εβαλα ποτε εξτρα πιν. Η εθνικη βαραει διπλοχρεωσεις οποτε τις κ... Και μετα απο καποιες μερες συμψηφιζονται και μπαινουν τα λεφτα παλι πισω. Με εχει παει και μειον στον λογαριασμό. Απλά μου ειχε κανει εντύπωση που το συγκεκριμένο δεν ήταν διπλοχρεωση αλλα μια ακυρη χρεωση που δεν δικαιολογειται καν από την κοσμοτε μιας και δεν προσφερει τόσο "φθηνες" υπηρεσίες οσο 9 ευρω.
panostza Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, vamvakoolas είπε οπως ανεφερα μονο το παραπανω φαινεται ως δεσμευση και δεν υπαρχει συναλλαγη που να το διαιολογει Το τηλ κεντρο περιττο να πω οτι ειναι για το #$ο παρακαλω οποιος εχει δει κατι παρομοιο στο λογαριασμο του να σχολιασει για το ποστ (εχουμε γεμισει απο "ειδικους" που εχουν γνωμη απο πλακακια μεχρι...μπαλα) Στο είπα και πριν. Τηλεφωνικά ΔΕΝ θα σου πούνε τίποτα. Αυτό που έχεις κάνει copy paste από το internet banking λέει ΧΡΕΩΣΗ άρα αποφάσισε, δέσμευση είναι ή χρέωση; Και όπως σου είπα τη δέσμευση ΔΕΝ την βλέπεις (κακώς) από το ebanking και πρέπει να πας σε κατάστημα. Άρα κάτι δεν έχεις καταλάβει από το όλο θέμα. 47 λεπτά πριν, miucce είπε Αν γνωριζες τι χαος εχει γινει τελευταίους μηνες με τις καρτες της εθνικης δεν θα μιλούσες με τοση σιγουρια. Η κοσμοτε δεν εκανε χρεωση ΠΟΤΕ. Ζηταει εξτρα πιν στις συναλλαγές μέσω κάρτας, περιττο να ανέφερω ότι δεν εβαλα ποτε εξτρα πιν. Η εθνικη βαραει διπλοχρεωσεις οποτε τις κ... Και μετα απο καποιες μερες συμψηφιζονται και μπαινουν τα λεφτα παλι πισω. Με εχει παει και μειον στον λογαριασμό. Απλά μου ειχε κανει εντύπωση που το συγκεκριμένο δεν ήταν διπλοχρεωση αλλα μια ακυρη χρεωση που δεν δικαιολογειται καν από την κοσμοτε μιας και δεν προσφερει τόσο "φθηνες" υπηρεσίες οσο 9 ευρω. Αν ήταν τεχνικό θέμα είναι άλλη περίπτωση. Πάντως όλες είχαν τα τελευταία 2-3 χρόνια κάποια προβλήματα με τεχνικά λάθη που κάνανε λάθος χρεώσεις. Και αν και έχω και χρησιμοποιώ κάρτες δεν έτυχε σε εμένα. Πάντως η σωστή κίνηση για να μάθεις για ΔΕΣΜΕΥΣΗ είναι να πας στο κατάστημα. Εσύ είχες δει ήδη τη χρέωση. 1
asdfnikos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Η Εθνική έχει χάλι μαύρο λογιστικό σύστημα και σύστημα εκκαθάρισης συναλλαγών. Γνωρίζω περίπτωση που είχε γίνει αγορά στον Μάρτιο μέσω της χρεωστικής. Στης κινήσεις της χρεωστικής υπήρχε σαν "αγορά" αλλά δεν αφαιρέθηκε ποτέ το ποσό από τον λογαριασμό (Επιστράφηκε μετά από λίγες μέρες) Αποτέλεσμα να τραβήξει το ποσό της Συναλλαγής Τέλος Σεπτεμβρίου και να τρέχεις να ψάξεις να δεις πότε έκανες αγορά το συγκεκριμένο ποσό...
vamvakoolas Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) τελικα το backoffice της εθνικης (εκτος απο τη τηλεφ υπηρεσια) ειναι @#$@ Για εναν αδιανοητο λογω συγκεντρωσε καποιες συναλλαγες που ειχαν γινει και δεν τις ειχαν εκκαθαρισει (γυρω στις 4 συναλλαγες). Παραλληλα καταθεση που μου εκαναν απο αλλη ελληνικη τραπεζα εκανε μολις.....58 ωρες να τη δω στο λογαριασμο μου! ΥΓ: μιας και ειμαι πελατης ξενης τραπεζας θυμαμαι το χειμωνα που μεσω RISK Analytics με πηραν τηλεφωνο ενα βραδυ για υποπτες συναλλαγες που οντως δεν ειχα κανει και βοηθησα εστω και λιγο το εργο της τραπεζας και αστυνομιας να πιασει καποιους απατεωνες (και με επιβραδευση τραπεζας που συνεργαστηκα και αφιερωσα χρονο για την επιβεβαιωση). Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2020 από vamvakoolas
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα