Joshua21 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 2 λεπτά πριν, mary είπε Δοκίμασε το εξής. Το έκανε ο δικός μου όταν ειμασταν Ελλάδα με τις 2 κάρτες σιμ μέσα (ελληνική + αγγλική) Βάλε την εφαρμογή της εθνικής, κάνε log in, κάπου στο προφίλ (δεν θυμάται ακριβώς) έχει δυνατότητα αλλαγής του τηλεφώνου. Ίσως όμως να πρέπει να έχεις ενεργό το ελληνικό νούμερο για να σου έρθει μνμ επιβεβαίωσης (?) και να βάλεις το νέο τηλεφωνικό αριθμό. Ψαξτο λίγο μέσα στην εφαρμογή, ίσως βγάλεις άκρη... Τώρα συνειδητοποίησα ότι ήταν θέμα για το ebanking της εθνικής τράπεζας 😑 Το έχει ήδη διευκρινίσει αυτό: 9 ώρες πριν, Iris_89 είπε Συγνωμη που κανω hijacking το θεμα, αλλα ειμαι κατοικος εξωτερικου και πηγε νεα χρεωστικη καρτα στο πατρικο μου. Η καρτα ενεργοποιηθηκε αλλα το ελληνικο νουμερο που ηταν associated με την τραπεζα εχει καταργηθει εδω και πολυ καιρο, οποτε θελω νεους κωδικους internet banking. Μου ειπαν στο τηλ πως πρεπει να κατεβω Ελλαδα μεσω πανδημιας για να περαστει το αγγλικο μου νουμερο στο αρχειο μου, δεν γινεται μεσω τηλεφωνου. Ειλικρινα πρεπει να κατεβω Ελλαδα για εναν αριθμο τηλεφωνου? Αν το παλιό νούμερο ήταν σε ισχύ τότε μια χαρά θα μπορούσε να γίνει η ταυτοποίηση μέσω του παλιού, τώρα όμως που δεν υπάρχει αναγκαστικά πρέπει να πάει από κάποιο κατάστημα. Έχω πάθει κάτι παρόμοιο με την Πειραιώς, είχαμε δηλώσει τον ίδιο αριθμό κινητού σε δύο διαφορετικούς λογαριασμούς winbank, και κάποια στιγμή το σύστημα το κατάλαβε και τον κράτησε μόνο στον έναν. Κάποια στιγμή όμως που ο δεύτερος λογαριασμός winbank (αυτός χωρίς συνδεδεμένο αριθμό κινητού) κινητού ζήτησε αλλαγή password στο 6μηνο, η αλλαγή password δεν ήταν εφικτή μια και χρειαζόταν extrapin μέσω κινητού, και έτσι στην ουσία δεν είχαμε πρόσβαση στο winbank. Η εξυπηρέτηση πελατών δήλωσε πως το συγκεκριμένο πρόβλημα λύνεται μόνο με επίσκεψη του πελάτη σε κατάστημα, όπως και έγινε. 1
ardi21 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ειναι θεμα ασφαλειας και για αυτο θα πρεπει να πας στο καταστημα η ιδια. Δεν ειναι μια απλη επικαιροποιηση στοιχειων, πολυ καλα σου ειπαν. Αν ειχες ενεργο νουμερο θα μπορουσες ευκολα να κανεις αλλαγη σε νεο. Αλλα εσυ δεν εχεις καθολου. Τετοια πραγματα προφανως και δεν γινοται απο τηλεφωνα και mail. Και αν καποια Τραπεζα στο εξωτερικο το κανει, πολυ κακως το κανει. Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2020 από ardi21 1
APPLEGEEK Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 το θεμα ειναι οτι τα χρηματα μας οσα και να εχουμε δεν ειναι ασφαλης!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ukforthemoment Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 17 λεπτά πριν, APPLEGEEK είπε το θεμα ειναι οτι τα χρηματα μας οσα και να εχουμε δεν ειναι ασφαλης!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Απο τι κινδυνευουν?
APPLEGEEK Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε Απο τι κινδυνευουν? hackers NBG is using VIBER for OTP? δηλαδη ελεος
Iris_89 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 7 ώρες πριν, ardi21 είπε Ειναι θεμα ασφαλειας και για αυτο θα πρεπει να πας στο καταστημα η ιδια. Δεν ειναι μια απλη επικαιροποιηση στοιχειων, πολυ καλα σου ειπαν. Αν ειχες ενεργο νουμερο θα μπορουσες ευκολα να κανεις αλλαγη σε νεο. Αλλα εσυ δεν εχεις καθολου. Τετοια πραγματα προφανως και δεν γινοται απο τηλεφωνα και mail. Και αν καποια Τραπεζα στο εξωτερικο το κανει, πολυ κακως το κανει. Το καταλαβαίνω αυτό, και η τράπεζα μου (μια anyway) εφόσον σε περάσει από κόσκινο από προσωπικά στοιχεία (όχι κωδικούς) έχεις τη δυνατότητα να κάνεις επεξεργασία τον αριθμό σου. Απλά το να μου ζητάνε να κατέβω εν μέσω πανδημίας το θεωρώ επικίνδυνο γιατί ανήκω σε ευπαθή ομάδα και δεν το ρισκάρω για έναν λογαριασμό. Ίσως του χρόνου
Loinen Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 35 λεπτά πριν, APPLEGEEK είπε hackers NBG is using VIBER for OTP? δηλαδη ελεος Δεν ειναι ευκολη δουλεια να σε κλεψουν τα λεφτα μεσω βαιμπερ Ακομα και αν εφαρμοσουν τον " διδυμο αδελφο" σαν τεχνικη ψαρεματος. Spoiler Τωρα σοβαρα; βαιμπερ; γιατι καλυτερα δεν το φωναζουν ; πιο ασφαλες θα ειναι;
smpt Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, Loinen είπε Απόκρυψη περιεχομένων Τωρα σοβαρα; βαιμπερ; γιατι καλυτερα δεν το φωναζουν ; πιο ασφαλες θα ειναι; Γιατί το viber είναι τσάμπα. Όσο καλή συμφωνία και να κάνουν το σμσ κοστίζει.
AristidisZ Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 Υπάρχει επιλογή να παραμείνεις στο SMS πάντως νομίζω
asmilon Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 3 ώρες πριν, APPLEGEEK είπε hackers NBG is using VIBER for OTP? δηλαδη ελεος Περα οτι υπαρχει η επιλογη να παραμεινεις στο SMS αν θες, μην νομιζεις οτι το SMS ειναι ασφαλης μεθοδος, υπαρχουν υπαρκτα hacks για να παιρνουν τα SMS σου αν θελουν να ασχοληθουν. Για να σου κανουν ζημια με Viber, πρεπει πρωτα να εχουν παρει τους κωδικους του ebanking σου, να σου εχουν ειτε παρει το κινητο με καποιο τροπο ωστε να παρουν μηνυματα ειτε να κανουν login σε αλλη συσκευη κλεβοντας καποιο τροπο το authentication request και μετα να σου κλεψουν τα χρηματα σου. Οχι αδυνατο αν θελει καποιος να επιμεινει αλλα πολυ πολυ δυσκολο. Να σημειωσω πως αντιστοιχη υπηρεσια εχει και η Alpha Bank πριν την Εθνικη και δεν εχει σημειωθει καποιο θεμα υποκλοπης μεχρι τωρα...
panostza Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 6 ώρες πριν, Iris_89 είπε Το καταλαβαίνω αυτό, και η τράπεζα μου (μια anyway) εφόσον σε περάσει από κόσκινο από προσωπικά στοιχεία (όχι κωδικούς) έχεις τη δυνατότητα να κάνεις επεξεργασία τον αριθμό σου. Απλά το να μου ζητάνε να κατέβω εν μέσω πανδημίας το θεωρώ επικίνδυνο γιατί ανήκω σε ευπαθή ομάδα και δεν το ρισκάρω για έναν λογαριασμό. Ίσως του χρόνου Αν είχες ενεργό ebanking προφανώς και θα μπορούσες να προσθέσεις / αλλάξεις τηλέφωνο. Από τη στιγμή που δεν έχεις με ποιο τρόπο μπορεί να γίνει η ταυτοπροσωπία;
Iris_89 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 6 λεπτά πριν, panostza είπε Αν είχες ενεργό ebanking προφανώς και θα μπορούσες να προσθέσεις / αλλάξεις τηλέφωνο. Από τη στιγμή που δεν έχεις με ποιο τρόπο μπορεί να γίνει η ταυτοπροσωπία; Εχω αλλα τους εχω ξεχασει, και το ελληνικο νουμερο εχει διαγραφει. Δεν πειραζει, οταν κατεβω με το καλο θα παρω νεους κωδικους με την ταυτοτητα μου και θα περαστει και ο αγγλικος αριθμος μου.
bjj-p Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 26 λεπτά πριν, Iris_89 είπε Εχω αλλα τους εχω ξεχασει, και το ελληνικο νουμερο εχει διαγραφει. Δεν πειραζει, οταν κατεβω με το καλο θα παρω νεους κωδικους με την ταυτοτητα μου και θα περαστει και ο αγγλικος αριθμος μου. ισως μπορεις να κανεις δουλεια μεσω phone--banking. καποιες ενεργειες επιτρεπονται, αφου περασεις 2 σταδια ταυτοποιησης. 2
greekfragma Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 Μόλις τώρα, bjj-p είπε ισως μπορεις να κανεις δουλεια μεσω phone--banking. καποιες ενεργειες επιτρεπονται, αφου περασεις 2 σταδια ταυτοποιησης. η λύση κατά 99%
panosilio Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Το πρόβλημα δεν είναι ότι σου λένε να έρθεις Ελλάδα για να βάλεις νέο νούμερο. Ελλάδα πρέπει να έρθεις γιατί έχεις ξεχάσει τους κωδικούς του internet banking σου και μάλλον δεν είχες ενεργοποιήσει και τον τρόπο που έχει η Εθνική για να κάνεις επαναφορά του κωδικού σου από το Website. Αν τώρα έχεις ξεχάσει και το username σου ΟΚ, πρέπει οπωσδήποτε να πας αυτοπροσώπος. Αν είχες πρόσβαση στο internet banking μια χαρά μπορείς απο το site να αλλάξεις και τηλέφωνο και να δηλώσεις και mail αλλά να ανεβάσεις αρκετά έγγραφα. Δεν είναι τέλειο σε καμία περίπτωση αλλά δεν ειναι και σαπάκι. Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2020 από panosilio 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα