AristidisZ Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 58 λεπτά πριν, Iris_89 είπε Ναι δυστυχώς αυτοπροσώπως, όλα αυτά για έναν αγγλικό αριθμό τηλεφώνου. Δεν έχεις αφήσει κανένα γενικό πληρεξούσιο πίσω σε κάποιον δικό σου;
Iris_89 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε Δεν έχεις αφήσει κανένα γενικό πληρεξούσιο πίσω σε κάποιον δικό σου; Μπορω να κανω μεσω gov.gr? Μπορω απλά να παω σε ενα προξενειο εδω και να ορισω τον πατερα μου πχ αν χρειαστεί. 2 λεπτά πριν, panostza είπε Καταρχάς με ξένο αριθμό δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις internet banking. Πιθανόν χρειάζεσαι τη συσκευή. Πάντως εφόσον δεν ξέρεις το username σου, δεν μπορείς να κάνεις πολλά πέρα από το να πας (όταν προφανώς έρθεις Ελλάδα) σε κατάστημα. Εάν δεν είχες καθόλου internet banking και είχες ενεργή κάρτα, θα μπορούσες να φτιάξεις internet από απόσταση με το κινητό (πάλι όμως νομίζω θα χρειαζόταν ελληνικός αριθμός). Απ οτι μου εχουν πει μπορω, απλα μεσω τηλ δεν γινεται να περασουν τον αγγλικο μου αριθμο στο αρχιο, αυτο δηλαδη μου φαινεται λιγο παραξενο. Λογικα υπομονη μεχρι να κατεβω του χρονου παλι.
AristidisZ Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 1 λεπτό πριν, Iris_89 είπε Μπορω να κανω μεσω gov.gr? Μπορω απλά να παω σε ενα προξενειο εδω και να ορισω τον πατερα μου πχ αν χρειαστεί. Mέσω του gov.gr κάνεις ή Υ/Δ ή απλές εξουσιοδοτήσεις, νομίζω για κάτι τέτοιο θα θες πληρεξούσιο Πάρε ένα τηλέφωνο (ή βάλε κάποιον από εδώ τέλος πάντων) στην τράπεζα να ρωτήσεις
panostza Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, AristidisZ είπε Δεν έχεις αφήσει κανένα γενικό πληρεξούσιο πίσω σε κάποιον δικό σου; Γενικά πληρεξούσια οι τράπεζες δεν δέχονται. Μόνο ειδικά για κάθε ενέργεια που θέλει να κάνει ο εντολέας. 1 ώρα πριν, Iris_89 είπε Μπορω να κανω μεσω gov.gr? Μπορω απλά να παω σε ενα προξενειο εδω και να ορισω τον πατερα μου πχ αν χρειαστεί. Απ οτι μου εχουν πει μπορω, απλα μεσω τηλ δεν γινεται να περασουν τον αγγλικο μου αριθμο στο αρχιο, αυτο δηλαδη μου φαινεται λιγο παραξενο. Λογικα υπομονη μεχρι να κατεβω του χρονου παλι. Στο gov.gr κάνεις κάνεις εξουσιοδότηση και όχι πληρεξούσιο, που δεν κάνει για την περίπτωσή σου. Πληρεξούσιο χρειάζεται που το κάνεις είτε σε συμβολαιογράφο (κόστος περίπου €50) είτε στο προξενείο/πρεσβεία αφού είσαι έξω (με apostille και τα ρέστα, με τεράστιο κόστος €300-400, ξέχνα το). Οπότε απλά όταν έρθεις Ελλάδα, πήγαινε στην τράπεζα να κάνεις την αλλαγή και κράτα τα λεφτά να τα πιεις φραπέδες. Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2020 από panostza
AristidisZ Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 1 λεπτό πριν, panostza είπε Γενικά πληρεξούσια οι τράπεζες δεν δέχονται. Μόνο ειδικά για κάθε ενέργεια που θέλει να κάνει ο εντολέας. Έχω χρησιμοποιήσει πληρεξούσιο γενικής χρήσης σε τράπεζα για τον αδερφό μου, πάντως έχουν περάσει κάποια χρόνια
panostza Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 3 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Έχω χρησιμοποιήσει πληρεξούσιο γενικής χρήσης σε τράπεζα για τον αδερφό μου, πάντως έχουν περάσει κάποια χρόνια Μπορώ να σου βεβαιώσω ότι τουλάχιστον τα τελευταία 15 χρόνια, οι μεγάλες τράπεζες (Εθνική, Πειραιώς κτλ.) δεν δέχονται πληρεξούσιο να κάνεις ότι θέλεις. Δέχονται να κάνεις αυτά που ρητά αναφέρει το πληρεξούσιο.
AristidisZ Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 6 λεπτά πριν, panostza είπε Μπορώ να σου βεβαιώσω ότι τουλάχιστον τα τελευταία 15 χρόνια, οι μεγάλες τράπεζες (Εθνική, Πειραιώς κτλ.) δεν δέχονται πληρεξούσιο να κάνεις ότι θέλεις. Δέχονται να κάνεις αυτά που ρητά αναφέρει το πληρεξούσιο. Γενικής χρήσης εννοώ ότι περιέγραφε κάποια πράγματα (π.χ. να προβεί αντί εμού σε άνοιγμα / κλείσιμο λογαριασμού), όχι ότι έλεγε "ο τάδε κάνει ότι θέλει"
panostza Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Μόλις τώρα, AristidisZ είπε Γενικής χρήσης εννοώ ότι περιέγραφε κάποια πράγματα (π.χ. να προβεί αντί εμού σε άνοιγμα / κλείσιμο λογαριασμού), όχι ότι έλεγε "ο τάδε κάνει ότι θέλει" οκ, αυτό εννοώ και μου έχουν μεταφέρει στην καθομιλουμένη ως "ειδικό". Δικηγόρος δεν είμαι οπότε μπορεί να μην το μετέφερα σωστά. 2
Iris_89 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Σας ευχαριστω όλους για τις πολυτιμες απαντήσεις
Loinen Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 3 ώρες πριν, Iris_89 είπε Συγνωμη που κανω hijacking το θεμα, αλλα ειμαι κατοικος εξωτερικου και πηγε νεα χρεωστικη καρτα στο πατρικο μου. Η καρτα ενεργοποιηθηκε αλλα το ελληνικο νουμερο που ηταν associated με την τραπεζα εχει καταργηθει εδω και πολυ καιρο, οποτε θελω νεους κωδικους internet banking. Μου ειπαν στο τηλ πως πρεπει να κατεβω Ελλαδα μεσω πανδημιας για να περαστει το αγγλικο μου νουμερο στο αρχειο μου, δεν γινεται μεσω τηλεφωνου. Ειλικρινα πρεπει να κατεβω Ελλαδα για εναν αριθμο τηλεφωνου? Eiλικρινα ... ναι
corsair04 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 32 λεπτά πριν, Iris_89 είπε Σας ευχαριστω όλους για τις πολυτιμες απαντήσεις εμένα στην Πειραιώς μου ειπαν ότι μπορώ να κάνω ενημερώσω τον στοιχείων μου με εξουσιοδότηση ...αλλά είναι στην πολιτικη του κάθε καταστήματος .....
Joshua21 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 25 λεπτά πριν, corsair04 είπε εμένα στην Πειραιώς μου ειπαν ότι μπορώ να κάνω ενημερώσω τον στοιχείων μου με εξουσιοδότηση ...αλλά είναι στην πολιτικη του κάθε καταστήματος ..... Άλλο πράγμα η επικαιροποίηση στοιχείων (μάλλον αυτό εννοείς) και άλλο η ταυτοποίηση ώστε να δηλωθεί το νούμερο στο οποίο θα πηγαίνουν τα ExtraPIn/OTP/whateva... Το ένα έχει να κάνει με την υποχρέωση της τράπεζας από το κράτος να διατηρεί αρχείο με έγγραφα τεκμηρίωσης ταυτότητας, εισοδήματος, διεύθυνσης κατοικίας/εργασίας κτλ, ενώ το άλλο έχει να κάνει με την ασφάλεια της κάρτας σου και κατ΄ επέκταση των λογαριασμών σου.
mary Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 4 ώρες πριν, Iris_89 είπε Σας ευχαριστω όλους για τις πολυτιμες απαντήσεις Σε ποια τράπεζα είσαι; Αν είναι Πειραιώς μλκς σου είπαν στο τηλέφωνο. Εγώ το άλλαξα σε αγγλικό πριν κάνα χρόνο.
Iris_89 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, mary είπε Σε ποια τράπεζα είσαι; Αν είναι Πειραιώς μλκς σου είπαν στο τηλέφωνο. Εγώ το άλλαξα σε αγγλικό πριν κάνα χρόνο. Εθνική δυστυχώς... Δεν μπορω να παω εν μεσω πανδημιας με οικογενεια στη μεση
mary Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, Iris_89 είπε Εθνική δυστυχώς... Δεν μπορω να παω εν μεσω πανδημιας με οικογενεια στη μεση Δοκίμασε το εξής. Το έκανε ο δικός μου όταν ειμασταν Ελλάδα με τις 2 κάρτες σιμ μέσα (ελληνική + αγγλική) Βάλε την εφαρμογή της εθνικής, κάνε log in, κάπου στο προφίλ (δεν θυμάται ακριβώς) έχει δυνατότητα αλλαγής του τηλεφώνου. Ίσως όμως να πρέπει να έχεις ενεργό το ελληνικό νούμερο για να σου έρθει μνμ επιβεβαίωσης (?) και να βάλεις το νέο τηλεφωνικό αριθμό. Ψαξτο λίγο μέσα στην εφαρμογή, ίσως βγάλεις άκρη... Τώρα συνειδητοποίησα ότι ήταν θέμα για το ebanking της εθνικής τράπεζας 😑 Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2020 από mary
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα