a_f_a Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Στη πολυκατοικία που ανακαινίζουμε το διαμέρισμα που θα μείνουμε, αν και πριν καμια 15αρια χρόνια έβαλαν καινούργιους ανελκυστήρες, ωστόσο, δεν έχουν το σύστημα Αυτόματου Απεγκλωβισμού. Δε ξέρω αν ειναι υδραυλικοί ή ηλεκτρομηχανικοί, αλλά ξέρετε πόσο κοστίζει να μπει σύστημα Αυτόματου Απεγκλωβισμού εκ των υστέρων; Απλά να έχω μια ιδέα αν ειναι να αναφέρω σε κάποια απο τις συνελέυσεις το θέμα. Ευχαριστώ!
Moderators Inuyasha Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Moderators Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 4 λεπτά πριν, a_f_a είπε Στη πολυκατοικία που ανακαινίζουμε το διαμέρισμα που θα μείνουμε, αν και πριν καμια 15αρια χρόνια έβαλαν καινούργιους ανελκυστήρες, ωστόσο, δεν έχουν το σύστημα Αυτόματου Απεγκλωβισμού. Δε ξέρω αν ειναι υδραυλικοί ή ηλεκτρομηχανικοί, αλλά ξέρετε πόσο κοστίζει να μπει σύστημα Αυτόματου Απεγκλωβισμού εκ των υστέρων; Απλά να έχω μια ιδέα αν ειναι να αναφέρω σε κάποια απο τις συνελέυσεις το θέμα. Ευχαριστώ! Γύρω στα 1000-1500 Αν ήταν υδραυλικός ανελκυστήρας δεν θα χρειαζόταν κάτι έξτρα μπορεί απλά να έχει τελειώσει η μπαταρία Το σύστημα αυτόματου απεγκλωβίσμου για μηχανικούς ανελκυστήρες αφορά καθαρά και μόνο περίπτωση διακοπής ρεύματος, οπότε αν δεν έχετε συχνές διακοπές ρεύματος είναι αρχικά τζάμπα λεφτά και η αγορά - εγκατάσταση αλλά και το μεγάλο κόστος συντήρησης που έχει, σχεδόν κάθε 2-3(ίσωςκκαι πιο σύντομα) χρόνια θέλουν αλλαγή ή μπαταρίες 1
a_f_a Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Inuyasha, どうもありがとう! Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Το διάβασα οτι θελουν αλλαγή οι μπαταριες. Οπως και αυτες των συναγερμών (δε το ήξερα..). Το κόστος αλλαγής ξέρεις πόσο ειναι; Νομιζω γυρω 200-300ε ; Επειδή η πολυκατοικια εχει καπου 30 διαμερίσματα, δε νομιζω να ειναι υπερβολικό...
Moderators Inuyasha Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Moderators Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, a_f_a είπε Inuyasha, どうもありがとう! Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Το διάβασα οτι θελουν αλλαγή οι μπαταριες. Οπως και αυτες των συναγερμών (δε το ήξερα..). Το κόστος αλλαγής ξέρεις πόσο ειναι; Νομιζω γυρω 200-300ε ; Επειδή η πολυκατοικια εχει καπου 30 διαμερίσματα, δε νομιζω να ειναι υπερβολικό... 200-500 (βεβαια παιζει και απο συντηρητη σε συντηρητη τι κερδος θελει να βγαλει κανεις δεν δουλευει για την ψυχη της μανας του)παιζει αναλογα τον πινακα που θα βαλουν και ποσα στοιχεια εχει Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2020 από Inuyasha 1
haris_216 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 Οι μπαταρίες στα ασανσέρ (φαντάζομαι και αλλού) είναι μεγάλη "φάμπρικα". Έχοντας υπάρξει διαχειριστής για αρκετά (συνεχόμενα) χρόνια, είδα ότι ενώ οι μπαταρίες που χρησιμοποιούνται (τουλάχιστον στο δικό μας) είναι αρκετά συνηθισμένου τύπου, η τιμή που χρεώνονται απέχουν αρκετά από ένα μοντέλο "τιμή αγοράς + εργασία αντικατάστασης". Κατά καιρούς μας είχαν ζητήσει ψιλοτρελά νούμερα λέγοντάς μου τις ίδιες θεωρίες, ξεχνώντας προφανώς ότι ήμουν ο ίδιος στη διαχείριση που είχαμε "τσακωθεί" πριν 2-3 χρόνια για τον ίδιο λόγο Βέβαια πάντα, μετά τη σχετική βαβούρα, γινόταν γενναία "έκπτωση" στην τιμή, αφού βέβαια πρώτα "μιλούσαν με τον υπεύθυνο μια που είμαστε πολλά χρόνια πελάτες"
Moderators Inuyasha Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 Moderators Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 37 λεπτά πριν, haris_216 είπε Οι μπαταρίες στα ασανσέρ (φαντάζομαι και αλλού) είναι μεγάλη "φάμπρικα". Έχοντας υπάρξει διαχειριστής για αρκετά (συνεχόμενα) χρόνια, είδα ότι ενώ οι μπαταρίες που χρησιμοποιούνται (τουλάχιστον στο δικό μας) είναι αρκετά συνηθισμένου τύπου, η τιμή που χρεώνονται απέχουν αρκετά από ένα μοντέλο "τιμή αγοράς + εργασία αντικατάστασης". Κατά καιρούς μας είχαν ζητήσει ψιλοτρελά νούμερα λέγοντάς μου τις ίδιες θεωρίες, ξεχνώντας προφανώς ότι ήμουν ο ίδιος στη διαχείριση που είχαμε "τσακωθεί" πριν 2-3 χρόνια για τον ίδιο λόγο Βέβαια πάντα, μετά τη σχετική βαβούρα, γινόταν γενναία "έκπτωση" στην τιμή, αφού βέβαια πρώτα "μιλούσαν με τον υπεύθυνο μια που είμαστε πολλά χρόνια πελάτες" Το θέμα είναι ότι οι κατασκευαστές τον πινάκων σε υποχρεώνουν αν θες να κρατήσεις την εγγυηση τους για τα 10-15 χρόνια που δίνουν πρέπει να αγοράσεις από αυτούς μπαταρίες (πέφτουν τηλέφωνα ότι οι μπαταριες του πίνακα που πήρατε τότε είναι για αλλαγή φάση κτεο)
haris_216 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 2 λεπτά πριν, Inuyasha είπε Το θέμα είναι ότι οι κατασκευαστές τον πινάκων σε υποχρεώνουν αν θες να κρατήσεις την εγγυηση τους για τα 10-15 χρόνια που δίνουν πρέπει να αγοράσεις από αυτούς μπαταρίες (πέφτουν τηλέφωνα ότι οι μπαταριες του πίνακα που πήρατε τότε είναι για αλλαγή φάση κτεο) Ακόμα κι έτσι να είναι όταν σου δίνουν προσφορά και βλέπεις ότι χρεώνουν μπαταρίες "κλασσικές" (του τύπου που χρησιμοποιούνται στα ups) να χρεώνονται 70 ή 80 ευρώ τρελαίνεσαι. Και ναι, μπορεί να έχουν μέσα και "εργασία" αλλά αν κατέβεις κάτω στον πίνακα μαζί του βλέπεις τι είναι αυτή η "εργασία". Δεν είμαι από αυτούς που λένε "για 5 λεπτά δουλειά ζητάς τόσα;;;" αλλά 4-5 φορές πάνω την τιμή λιανικής (που παίρνω εγώ από τον κάθε Γερμανό) η μπαταρία και για να δικαιολογηθεί το ονομάζεις σαν "εργασία αντικατάστασης" ε, το λες και κλέψιμο. 1
Moderators Inuyasha Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 Moderators Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 2 λεπτά πριν, haris_216 είπε Ακόμα κι έτσι να είναι όταν σου δίνουν προσφορά και βλέπεις ότι χρεώνουν μπαταρίες "κλασσικές" (του τύπου που χρησιμοποιούνται στα ups) να χρεώνονται 70 ή 80 ευρώ τρελαίνεσαι. Και ναι, μπορεί να έχουν μέσα και "εργασία" αλλά αν κατέβεις κάτω στον πίνακα μαζί του βλέπεις τι είναι αυτή η "εργασία". Δεν είμαι από αυτούς που λένε "για 5 λεπτά δουλειά ζητάς τόσα;;;" αλλά 4-5 φορές πάνω την τιμή λιανικής (που παίρνω εγώ από τον κάθε Γερμανό) η μπαταρία και για να δικαιολογηθεί το ονομάζεις σαν "εργασία αντικατάστασης" ε, το λες και κλέψιμο. Κλασικές είναι μεν αλλά της πουλάνε αυτοί με τους πουλάνε αυτοί που φτιάχνουν τους πίνακες σαν εγκεκριμένες με το αντίστοιχο καπέλο εννοείτε
haris_216 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 1 λεπτό πριν, Inuyasha είπε Κλασικές είναι μεν αλλά της πουλάνε αυτοί με τους πουλάνε αυτοί που φτιάχνουν τους πίνακες σαν εγκεκριμένες με το αντίστοιχο καπέλο εννοείτε Επειδή είχα ψαχτεί αρκετά τότε που έγινε πρώτη φορά η φάση, πιο ίδια με αυτή που βρήκα στο εμπόριο (με τη διαφορά τιμής που ανέφερα) πεθαίνεις !!! Anyway μετά από τις "ντουφεκιές" που έπεσαν τότε συμφωνήσαμε μια τιμή γύρω στα 40-45€ αν θυμάμαι καλά, το οποίο θεωρώ ως λογικό. Βέβαια και πάλι θα μπορούσα να πω ότι αφού περνάς που περνάς μια φορά το μήνα για την μηνιαία συντήρηση μπορείς να προγραμματίσεις την αλλαγή τότε (δεν είναι ξαφνική βλάβη αλλά προγραμματισμένη συντήρηση) και άρα να μην τίθεται θέμα έκτακτης επίσκεψης και χρέωσης (βενζίνες, εργατώρες ή ότι άλλο) αλλά το άφησα έτσι. Κι έτσι το παρέδωσα στους επόμενους διαχειριστές. 1
peiraiask Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 σε παλιο σπιτι του 1980-90 για ασανσερ 1 ή 2 οροφων, με υπαρχουσα υποδομη τα τσιμεντενια μπετα αναμονης ασανσερ,κλωβος κλπ. η τοποθετηση 1 ασανσερ απο ισογειο σε 1ο οροφο ποσο οικονομικα μπορει να παει περιπου; για 2 ή 3 ατομα
Βασίλης_29 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 Πρέπει να έρθει να το δει κάποιος τι υπάρχει και τι όχι στην υποδομη από εταιρεία τοποθέτησης και να σου πει τιμή.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 Moderators Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 4 ώρες πριν, peiraiask είπε σε παλιο σπιτι του 1980-90 για ασανσερ 1 ή 2 οροφων, με υπαρχουσα υποδομη τα τσιμεντενια μπετα αναμονης ασανσερ,κλωβος κλπ. η τοποθετηση 1 ασανσερ απο ισογειο σε 1ο οροφο ποσο οικονομικα μπορει να παει περιπου; για 2 ή 3 ατομα Καλείς διάφορους συντηρητές να το δούνε και περνεις προσφορές βλέπεις τι σε συμφέρει και διαλέγεις Χωρίς να δει κάποιος τι ακριβώς υπάρχει τιμή δεν μπορεί να δώσει
peiraiask Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 2 ώρες πριν, Inuyasha είπε Καλείς διάφορους συντηρητές να το δούνε και περνεις προσφορές βλέπεις τι σε συμφέρει και διαλέγεις Χωρίς να δει κάποιος τι ακριβώς υπάρχει τιμή δεν μπορεί να δώσει σε ευχαριστω,αυτο σκεφτομουν, να σαι καλα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα