Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Greektrooper είπε

Άρα μου μιλάς για υπαλλήλους-ασφαλιστες που δουλεύουν στην ίδια εταιρεία και που δουλεύουν κοινή πλατφόρμα, σωστά? Το γεγονός αυτό πως ακριβώς νομιμοποιεί δηλαδή έναν από τους δύο να δώσει στοιχεία, αριθμούς κυκλοφορίας κλπ σε κάποιον τρίτο που υποθέτει ή έστω έχει βάσιμες υποψίες ότι του χτύπησα εγώ το αμάξι?

Αυτο λεω τοση ωρα. Οτι ουτε ο ασφαλιστης νομιμοποιειται να κοινοποιησει σε τριτο τα στοιχεια σου, ουτε η αστυνομικη αρχη.

• Απαντ. 184
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, cthulhucarbide είπε

Καλά είναι πράγματα τώρα αυτά?

Ξαναπήγαινε στο μαγαζί μια ώρα που να ξέρεις ότι είναι αυτός που μίλησες στην αρχή, ο πρόθυμος, και ζήτα τις πινακίδες από αυτόν. Διαβεβαίωσέ τον ότι δεν θα; εμπλακεί αυτός σε κανένα σημείο και θα πεις ότι το αμάξι το είδες εσύ.

Αν και αυτός σου πει μα και μου, τότε μιλάμε για τρομερή σκατοψυχία και ωχαδερφισμό. Εγώ στην θέση σου θα του έκανα και καταγγελία για τις παράνομες κάμερές του (που γενικά είμαι υπέρ των καμερών) ώστε να σταματήσει να είναι ένα εγωιστικό ζώον ή έστω σαν ισοφάριση της ζημιάς που σου κάνει

Κοίτα στην αρχή το σκέφτηκα και εγώ να του κάνω κάτι τέτοιο αλλά δεν νομίζω ότι έχει νόημα. Άμα θέλει να είναι σκατοψυχος ας είναι, θα την βρει από αλλού είναι σίγουρο. Εγώ νομίζω ότι η κυρία μάλλον φοβήθηκε μη τυχόν μου ξεφύγει τπτ αλλά θα προσπαθήσω πάλι αύριο γιατί όπως ήμουν σίγουρος μέχρι τώρα το βράδυ δεν με κάλεσε να μ πει αν είδε τις κάμερες. 

Ερώτηση που την σκέφτηκα προ ολίγου. Αν καλέσω την εταιρια σεκιουριτι που έχει τις κάμερες αυτού παίζει να έχω καλύτερη αντιμετώπιση η εκεί είναι χειρότερα τα πράγματα; είδα πινακίδα στις κάμερες που ανέφεραν την εταιρία σεκιουριτι 

Επεξ/σία από greekbusters
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, greekbusters είπε

Κοίτα στην αρχή το σκέφτηκα και εγώ να του κάνω κάτι τέτοιο αλλά δεν νομίζω ότι έχει νόημα. Άμα θέλει να είναι σκατοψυχος ας είναι, θα την βρει από αλλού είναι σίγουρο. Εγώ νομίζω ότι η κυρία μάλλον φοβήθηκε μη τυχόν μου ξεφύγει τπτ αλλά θα προσπαθήσω πάλι αύριο γιατί όπως ήμουν σίγουρος μέχρι τώρα το βράδυ δεν με κάλεσε να μ πει αν είδε τις κάμερες. 

Νομίζω ότι όλοι θέλουμε να μάθουμε τι δώρο έχασε ο τύπος!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Νομίζω ότι όλοι θέλουμε να μάθουμε τι δώρο έχασε ο τύπος!!!

Ένα τραπέζι σουηδικό ή ένα εικονοστάσι σκαλιστό στο χέρι από οξυα έλεγα να του κάνω δώρο αλλα τώρα πάει 

Επεξ/σία από greekbusters
Δημοσ.

Όχι για τους γράφοντες εδώ απαραίτητα αλλά γενικώς να έχουν τύποι πρόβλημα με τις κάμερες οι οποίοι έχουν δώσει permission σε facebook, insta, google και το κακό συναπάντημα να τους παρακολουθούν 24/7 είναι αντικείμενο για έρευνα. Ο άλλος δεν έχει πρόβλημα να κάνει τσεκιν μεχρι και στο μπάνιο αλλά τον νοιάζει αν τον δει μια κάμερα να χουφτώνει κανα κώλο.

Υπάρχει μέτρο και ισορροπία σε όλα. Κάμερες που τσεκάρουν εισόδους/μαγαζιά/πάρκινγκ θα έπρεπε να είναι νόμιμες και ας βλέπουν και κομμάτι του δρόμου. Δημόσιος δρόμος είναι, δεν εχεις δικαιωμα ούτε να κάνεις Hit n run, ούτε να παίζεις μπουνιές, ούτε να χαμουρεύεσαι. Και αν το κάνεις. μην παραπονιέσαι αν σε βλέπει η κάμερα, σε βλέπει ΟΠΟΙΟΣ περνάει από εκεί έτσι και αλλιώς.

Αλλά στην Ελλάδα μέχρι να σκάσει η στραβή (τροχαίο με εγκατάλειψη, δολοφονία, επίθεση, κλοπή, ζημιές, you name it) είμαστε αντιρρησίες συνειδήσεως. Αν μας τύχει όμως, "ρε παιδιά δεν είδε τίποτε κανείς, καμιά κάμερα στα πέριξ, τίποτε???)

Αρχή Προσωπικής Μαλακίας Νεοέλληνα δεν έχουμε φτιάξει, ώστε, να μπορούμε όλοι να κάνουμε τη μαλακία μας χωρίς καμία συνέπεια. 

Επί του προκειμένου, ως παιδί που έχω αφήσει χαρτάκι, αν θα έβρισκα πινακίδα τύπου/τύπισσας από Hit 'n run, θα έκανα την καρδιά μου πέτρα (ίσως) και μια γλυκιά βραδιά με ολόγιομο φεγγάρι θα επισκεπτόμουν το εν λόγω όχημα και θα το κονιορτοποιούσα. (Οξύμωρο βέβαια για κάποιον που αφήνει χαρτάκι) Φαντάζομαι για αυτόν τον λόγο δεν δίνει κανείς τα στοιχεία κανενός (και σωστά). Πρέπει να έχεις Δικό σου άνθρωπο για αυτά.

Δυστυχώς η ανυπαρξία της Ελληνικής πολιτείας του ωχαδερφισμού, του ελαμωρεκαιτιεγινε και των "Αρχών", "Νόμων" που περισσότερο προφυλλάσουν τον παραβάτη παρά τον αδικημένο, δημιουργεί αυτόκλητους εκδικητές.

• Like 6
  • Confused 1
Δημοσ.

Καταρχην που ξερεις ποσο καιρο καταγραφουν οι καμερες τους; Μπορει να σβυνουν καθε μερα πχ η καθε δυο μερες, δεν σημαινει πως κρατανε καιρο.

Δημοσ.

Απ' ότι κατάλαβες μέχρι τώρα φίλε... καλά ξεμπερδέματα. Η μόνη λύση είναι να βάλεις εσύ δύο καμερούλες μέσα στο αυτοκίνητο και να γράφουν 24/7. Μία μπροστά και μία πίσω, εννοώντας μέσα πάντα, ψηλά στο παρπρίζ και στο πίσω τζάμι. Ευρυγώνιες να καταγράφουν σε τουλάχιστον 160 μοίρες. Πλέον δεν κοστίζουν τίποτα.

• Thanks 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, tasosspat είπε

Απ' ότι κατάλαβες μέχρι τώρα φίλε... καλά ξεμπερδέματα. Η μόνη λύση είναι να βάλεις εσύ δύο καμερούλες μέσα στο αυτοκίνητο και να γράφουν 24/7. Μία μπροστά και μία πίσω, εννοώντας μέσα πάντα, ψηλά στο παρπρίζ και στο πίσω τζάμι. Ευρυγώνιες να καταγράφουν σε τουλάχιστον 160 μοίρες. Πλέον δεν κοστίζουν τίποτα.

οχι, τζιζ, μη, ειναι παράνομες. Δεν εχει σημασία που περασες με κοκκινο και ο πίσω ειχε κάμερα, εσυ θα πεις "ελα ποιος, δεν ξερω τι μου λες".

• Super Moderators
Δημοσ.
38 minutes ago, great said:

οχι, τζιζ, μη, ειναι παράνομες. Δεν εχει σημασία που περασες με κοκκινο και ο πίσω ειχε κάμερα, εσυ θα πεις "ελα ποιος, δεν ξερω τι μου λες".

Μου θέλετε και GDPR ε? 😛 

Δημοσ.
12 ώρες πριν, james_ είπε

Πώς κάνεις φιλική δήλωση? Σε περίπτωση που μας τύχει να ξέρουμε πως να το αντιμετωπίσουμε για να μη χρειάζεται να περιμένουμε τη τροχαία

Δύο φορές έκανα φιλικό διακανονισμό σε μικρο ατυχήματα που έφταιγε ο άλλος. Και τις δύο φορές έπιασα τον μπελά μου και από τότε ορκίστηκα να συνεχίζω μόνο με την καταγραφή από τροχαία ή με τον ερχομό του εμπειρογνώμονα της ασφάλειας. 

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Αντώνης Τ. είπε

Όχι για τους γράφοντες εδώ απαραίτητα αλλά γενικώς να έχουν τύποι πρόβλημα με τις κάμερες οι οποίοι έχουν δώσει permission σε facebook, insta, google και το κακό συναπάντημα να τους παρακολουθούν 24/7 είναι αντικείμενο για έρευνα. Ο άλλος δεν έχει πρόβλημα να κάνει τσεκιν μεχρι και στο μπάνιο αλλά τον νοιάζει αν τον δει μια κάμερα να χουφτώνει κανα κώλο.

Υπάρχει μέτρο και ισορροπία σε όλα. Κάμερες που τσεκάρουν εισόδους/μαγαζιά/πάρκινγκ θα έπρεπε να είναι νόμιμες και ας βλέπουν και κομμάτι του δρόμου. Δημόσιος δρόμος είναι, δεν εχεις δικαιωμα ούτε να κάνεις Hit n run, ούτε να παίζεις μπουνιές, ούτε να χαμουρεύεσαι. Και αν το κάνεις. μην παραπονιέσαι αν σε βλέπει η κάμερα, σε βλέπει ΟΠΟΙΟΣ περνάει από εκεί έτσι και αλλιώς.

Αλλά στην Ελλάδα μέχρι να σκάσει η στραβή (τροχαίο με εγκατάλειψη, δολοφονία, επίθεση, κλοπή, ζημιές, you name it) είμαστε αντιρρησίες συνειδήσεως. Αν μας τύχει όμως, "ρε παιδιά δεν είδε τίποτε κανείς, καμιά κάμερα στα πέριξ, τίποτε???)

Αρχή Προσωπικής Μαλακίας Νεοέλληνα δεν έχουμε φτιάξει, ώστε, να μπορούμε όλοι να κάνουμε τη μαλακία μας χωρίς καμία συνέπεια. 

Επί του προκειμένου, ως παιδί που έχω αφήσει χαρτάκι, αν θα έβρισκα πινακίδα τύπου/τύπισσας από Hit 'n run, θα έκανα την καρδιά μου πέτρα (ίσως) και μια γλυκιά βραδιά με ολόγιομο φεγγάρι θα επισκεπτόμουν το εν λόγω όχημα και θα το κονιορτοποιούσα. (Οξύμωρο βέβαια για κάποιον που αφήνει χαρτάκι) Φαντάζομαι για αυτόν τον λόγο δεν δίνει κανείς τα στοιχεία κανενός (και σωστά). Πρέπει να έχεις Δικό σου άνθρωπο για αυτά.

Δυστυχώς η ανυπαρξία της Ελληνικής πολιτείας του ωχαδερφισμού, του ελαμωρεκαιτιεγινε και των "Αρχών", "Νόμων" που περισσότερο προφυλλάσουν τον παραβάτη παρά τον αδικημένο, δημιουργεί αυτόκλητους εκδικητές.

Με την διαφορα ότι σε Facebook κλπ, κανοντας click αποδεχεστε τους ορους για την διαχειριση των προσωπικων δεδομένων!!! στους δημόσιους χώρους, ο Μπαρμπα Μήτσος που εχει την καμερα και καταγραφει δημόσιο χωρο, δεν εχω κανει αποδοχη για την καταγραφη μου!!!!!!  

11 ώρες πριν, tasosspat είπε

Το υλικο που θα καταγραψουν δεν μπορει να χρησιμοποιηθει πουθενα!!!!! ενδεχετε να φαει και αγωγη για παρανομη καταγραφη!!!!

Δημοσ.

Ελπίζω να βγάλεις άκρη!

Από δική μου εμπειρία, πριν λίγους μήνες είχα πάει για μπάνιο με έναν φίλο, παρκάραμε το αμάξι σε parking, παρόλα αυτά κάποια στιγμή άκουσα έναν θόρυβο.. γυρνάω, βλέπω μια μηχανή να έχει πέσει πάνω στο αυτοκίνητο του φίλου μου, σηκώνεται.. βάζει μπροστά και τρέχει να φύγει.. πρόλαβα και είδα την πινακίδα, καλέσαμε αμέσως την τροχαία και την ασφαλιστική, ήρθαν και οι 2 λίγη ώρα αργότερα. Καταγράψαμε το συμβάν, πήγε και πήρε αντίγραφο ο φίλος μου από το τμήμα, και με το ίδιο χαρτί μέσω της ασφαλιστικής έγινε επικοινωνία με την ασφαλιστική της μηχανής. Για καλή μου τύχη είχα φωτογραφία της μηχανής, από μακριά που ήταν παρκαρισμένη λίγα μέτρα από το αυτοκίνητο του φίλου! Ενώ στην αρχή η ασφαλιστική της μηχανής είχε πει στην ασφαλιστική του φίλου μου ότι είχαμε λάθος πινακίδα, μόλις στείλαμε την φωτογραφία στην δικιά μας ασφαλιστική, την ίδια μέρα η μηχανή έκανε φιλική δήλωση.. συνεπώς, μια φωτογραφία μας έσωσε!

• Like 2
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

Το υλικο που θα καταγραψουν δεν μπορει να χρησιμοποιηθει πουθενα!!!!! ενδεχετε να φαει και αγωγη για παρανομη καταγραφη!!!!

δεν λέτε να το καταλάβετε καθόλου. ελα ξαναπες το οταν σε τρακάρει κάποιος και φύγει αφήνωντάς σε στον γύψο στο νοσοκομείο και μην πάρεις το video απο το μαγαζί απέναντι γιατι σου χτυπάει νευρο. Λεω τα ίδια και τα ίδια αλλα ειναι τοσο σκληρα οσο αυτα που γράφω. Ο βιασμος της κόρης μου δεν ειναι κατι που θα γυρισεις να πεις , οχι δεν θελω το video είναι παράνομο. 

19 λεπτά πριν, Extinction είπε

μόλις στείλαμε την φωτογραφία στην δικιά μας ασφαλιστική, την ίδια μέρα η μηχανή έκανε φιλική δήλωση.. συνεπώς, μια φωτογραφία μας έσωσε!

και δεν σου ειπε κανεις οχι δεν το δεχομαι δεν εχω κανει αποδοχή των όρων και της καταγραφής μου !!!!!!! τι μπανανία θέε μου............

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, great είπε

δεν λέτε να το καταλάβετε καθόλου. ελα ξαναπες το οταν σε τρακάρει κάποιος και φύγει αφήνωντάς σε στον γύψο στο νοσοκομείο και μην πάρεις το video απο το μαγαζί απέναντι γιατι σου χτυπάει νευρο. Λεω τα ίδια και τα ίδια αλλα ειναι τοσο σκληρα οσο αυτα που γράφω. Ο βιασμος της κόρης μου δεν ειναι κατι που θα γυρισεις να πεις , οχι δεν θελω το video είναι παράνομο. 

και δεν σου ειπε κανεις οχι δεν το δεχομαι δεν εχω κανει αποδοχή των όρων και της καταγραφής μου !!!!!!! τι μπανανία θέε μου............

Την χρήση θα την κρίνει ο εισαγγελεας!!!!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dinos1973 είπε

Με την διαφορα ότι σε Facebook κλπ, κανοντας click αποδεχεστε τους ορους για την διαχειριση των προσωπικων δεδομένων!!! στους δημόσιους χώρους, ο Μπαρμπα Μήτσος που εχει την καμερα και καταγραφει δημόσιο χωρο, δεν εχω κανει αποδοχη για την καταγραφη μου!!!!!!  

Δεν θα φάει καμία αγωγή !! Εδώ βγαίνουν αυτοκίνητα από αντιπροσωπίες με on board κάμερες που γράφουν συνέχεια, αλλά αποθηκεύουν κάποια λεπτά μόλις αντιληφθούν πρόσκρουση ή τράνταγμα (σε περίπτωση παρκαρισμένου). Και στην τελική, ας φθάσει μέχρι εισαγγελέα & δίκη και ας κρίνουν εκεί αν είναι παράνομη η χρήση του. Μη λέμε ότι θέλουμε... Έχουμε καταντήσει να ζητάει κάποιος το δίκιο του και να πληρώνει και τα σπασμένα. Τόσες κάμερες στα μαγαζιά κοιτάνε όλες τις πόρτες τους μόνο... ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ

Επεξ/σία από tasosspat
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...