Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η τροχαια μια απλη καταγραφη κανει δεν εχει κανενα δικαιωμα να πει ποιος φταει εσυ απλα λες στο στρουμ αυτο που εγινε απο μερια και ο αλλος αυτο που εγινε απο μερια του ολα τα αλλα τα κανει η ασφαλεια

Επεξ/σία από soteras
  • Απαντ. 184
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, soteras είπε

σοβαρα είπαν τέτοιο πράγμα αμα υπαρχει βιντεο δεν υπαρχει πιο καλο πειστηριο και αμα εσυ ήσουν τρελος και με ενα ροπαλο τις το εκανες καλοκαιρινο ουσιαστικα δεν μπορουσε να σε αγγιξει καν μετα 

Ναι. Μάλιστα, ο επόπτης που ήταν εκείνη την ώρα (πήγα ~8μμ) μου είπε ότι επικοινώνησαν μαζί της αλλά αρνήθηκε, οπότε και δεν μπορούν να της κάνουν τίποτα. Για να γινόταν κάτι, θα έπρεπε είτε να την σταματούσα και να κάναμε δήλωση ή να φέρω την τροχαία σε περίπτωση που δεν δέχονταν την δήλωση για να καταγράψει το συμβάν. Οπότε πρακτικά πλήρωσα για την ζημιά από την τσέπη μου. Και είχα και μάρτυρες μερικούς γείτονες που ήταν εκεί δίπλα εκείνη την ώρα.

Επεξ/σία από Kraken
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Kraken είπε

Ναι. Μάλιστα, ο επόπτης που ήταν εκείνη την ώρα (πήγα ~8μμ) μου είπε ότι επικοινώνησαν μαζί της αλλά αρνήθηκε, οπότε και δεν μπορούν να της κάνουν τίποτα. Για να γίνει κάτι, θα έπρεπε είτε να την σταματούσα για να κάνει δήλωση ή να φέρω την τροχαία σε περίπτωση που δεν δέχονταν την δήλωση για να καταγράψει το συμβάν. Οπότε πρακτικά πλήρωσα για την ζημιά από την τσέπη μου. Και είχα και μάρτυρες μερικούς γείτονες που ήταν εκεί δίπλα εκείνη την ώρα.

Ναι. Μάλιστα, ο επόπτης που ήταν εκείνη την ώρα (πήγα ~8μμ) μου είπε ότι επικοινώνησαν μαζί της αλλά αρνήθηκε, οπότε και δεν μπορούν να της κάνουν τίποτα. Για να γίνει κάτι, θα έπρεπε είτε να την σταματούσα για να κάνει δήλωση ή να φέρω την τροχαία σε περίπτωση που δεν δέχονταν την δήλωση για να καταγράψει το συμβάν. Οπότε πρακτικά πλήρωσα για την ζημιά από την τσέπη μου. Και είχα και μάρτυρες μερικούς γείτονες που ήταν εκεί δίπλα εκείνη την ώρα.

Έπρεπε προφανώς να είχες βάλει δικηγόρο και να διεκδικησεις την αποζημίωση σου για το συμβάν. Ναι, η τροχαία δεν μπορούσε να κανει κάτι. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν μπορούσες εσύ, να κάνεις αγωγή, με τους μάρτυρες σου και να το κυνηγήσεις αστικά. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Kraken είπε

Ναι. Μάλιστα, ο επόπτης που ήταν εκείνη την ώρα (πήγα ~8μμ) μου είπε ότι επικοινώνησαν μαζί της αλλά αρνήθηκε, οπότε και δεν μπορούν να της κάνουν τίποτα. Για να γινόταν κάτι, θα έπρεπε είτε να την σταματούσα και να κάναμε δήλωση ή να φέρω την τροχαία σε περίπτωση που δεν δέχονταν την δήλωση για να καταγράψει το συμβάν. Οπότε πρακτικά πλήρωσα για την ζημιά από την τσέπη μου. Και είχα και μάρτυρες μερικούς γείτονες που ήταν εκεί δίπλα εκείνη την ώρα.

Αμα της το τραβαγες νομικα μετα και φωναζες τους μαρτυρες στο δικαστηριο θα σου ελεγα εγω αμα την αλη φορα η κυρατσα θα εφευγε ακομα και μια γρατσουνιτσα να εκανε για αυτο παντα στο συμβολαιο νομικη προστασια και οχι νομικες συμβουλες να δεις εκει ποσο ισιωνει η κατασταση

Δημοσ.

Με λιγα λογια οι καμερες εχουν την ιδια χρησιμοτητα με τις dash cams, δεν αναγνωριζονται επισημα, αλλα βοηθουν την ασφαλιστικη σου να επιβαιωβεσει τι εχει γινει. Λογικα μεσω δυο σοβαρων εταιριων θα γινει η δουλεια. Ομως αν ο αλλος επιμενει να μην  το αναγνωριζει, μπλεκεις...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοινώς άμα πέσεις σε @λήτες λες να σταματήσουν να κάνετε φιλική δήλωση η να περιμένετε τη τροχαία  ; Τότε τι κάνεις ; Eμενα μου ειχαν αφησει σταμπα τον αριθμο πινακιδας με το χρωμα πανω στο προφυλακτηρα . Απο τη τροχαια τιποτα .

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, greekbusters said:

Είναι μια μεγάλη γωνία όπου είναι το μαγαζί αυτού στην γωνια, δίπλα  έχει δύο πόρτες παρκιν τουλάχιστον 4μετρα η καθεμία και από πάνω να υποθέσω το σπίτι του. Οπότε έχει κάμερες και στις πόρτες παρκιν αλλά και στην γωνία που καταγράφουν και μαγαζί και παρκιν σύνολο 3 (που μου χρειάζονται) αλλααααααα 

Ενώ το βράδυ βρήκα τον άνθρωπο πολύ πρόθυμο να με βοηθήσει, σήμερα ενώ ήξερα πως θα είναι μια γυναίκα που θα μου πει αν δει τις κάμερες, έπεσα στο αντίθετο είδος ανθρώπου στην κυριολεξία με την εν λόγω κυρία. Μ είπε δεν ξέρει τον κύριο αυτόν, δεν ξέρει τον συνοδηγό, δεν ξέρει το αμάξι(το οποίο πάρκαρε μέσα) και πως θα ρωτήσει με ποιον κύριο μίλησα και θα δει τι θα γίνει, αλλά είμαι 101% σίγουρος ότι μ είπε ψέματα για να με αποφύγει.. Άφησα το τηλέφωνο μου, αλλά δεν τρέφω πολλές ελπίδες. Οπότε την πάτησα τελικά  αλλά τι να κάνουμε, δεν πρόκειται να βγάλω άκρη πιστεύω 

Έπρεπε να της πεις. οκ δε μας νοιάζει ποιος μου είπε τι. Εσύ μπορείς να δεις τι έγινε;

Αν πάλι έπεφτες σε τοίχο. Πες της οκ, θα κάνω δήλωση στην αστυνομία αν είναι να το βρει η αστυνομία από της κάμερες σας. Πιστεύω ότι αν ήταν παράνομες, και να πιστεύει ότι μπλοφάρεις, δε νομίζω ότι θα το ρίσκαρε.

Επεξ/σία από thodoris1985
  • Like 1
Δημοσ.

Ερώτηση...... πόσο σίγουροι είμαστε ότι οι ασφαλιστές έχουν κοινή βάση δεδομένων άρα πρόσβαση σε στοιχεία άλλων εταιριών? Δηλαδή ένας ασφαλιστής της Hellas Direct για παράδειγμα, μπορεί να χτυπήσει στον υπολογιστή του το ΖΖΖ1234 και να του βγάλει καρτέλα με πλήρη στοιχεία παρόλο που ο κάτοχος είναι ασφαλισμένος στην Εθνική π.χ?? Έχω την εντύπωση πως εκτός ότι δεν γίνεται πρακτικά (δεν ξέρω κατά πόσο υπάρχει online βάση δεδομένων για εκατομμύρια αυτοκίνητα) πλέον νομίζω πως υπάρχει σοβαρό θέμα με GPDR. Δεν μπορεί ο κάθε τυχαίος ασφαλιστής στην Θεσσαλονίκη π.χ να έχει πρόσβαση στα δικά μου στοιχεία που μένω στην Κρήτη. Κάνω λάθος?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Greektrooper είπε

Ερώτηση...... πόσο σίγουροι είμαστε ότι οι ασφαλιστές έχουν κοινή βάση δεδομένων άρα πρόσβαση σε στοιχεία άλλων εταιριών? Δηλαδή ένας ασφαλιστής της Hellas Direct για παράδειγμα, μπορεί να χτυπήσει στον υπολογιστή του το ΖΖΖ1234 και να του βγάλει καρτέλα με πλήρη στοιχεία παρόλο που ο κάτοχος είναι ασφαλισμένος στην Εθνική π.χ?? Έχω την εντύπωση πως εκτός ότι δεν γίνεται πρακτικά (δεν ξέρω κατά πόσο υπάρχει online βάση δεδομένων για εκατομμύρια αυτοκίνητα) πλέον νομίζω πως υπάρχει σοβαρό θέμα με GPDR. Δεν μπορεί ο κάθε τυχαίος ασφαλιστής στην Θεσσαλονίκη π.χ να έχει πρόσβαση στα δικά μου στοιχεία που μένω στην Κρήτη. Κάνω λάθος?

Για αυτό και καταγράφεται κάθε είσοδος και αναζήτηση στο σύστημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, Greektrooper είπε

Αν τα εχει ενας τυχαιος ασφαλιστης στην Θεσσαλονικη, της Hellas Direct που ειναι η ασφαλιστικη σου, αισθανεσαι πιο ασφαλης;

Το Υπουργειο, που στελνει απευθειας προστιμο στο Taxisnet στα ανασφαλιστα οχηματα, απο που νομιζεις αντλει τις πληροφοριες;

Επεξ/σία από N3M3SiS
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε

Αν τα εχει ενας τυχαιος ασφαλιστης στην Θεσσαλονικη, της Hellas Direct που ειναι η ασφαλιστικη σου, αισθανεσαι πιο ασφαλης;

Άρα μου μιλάς για υπαλλήλους-ασφαλιστες που δουλεύουν στην ίδια εταιρεία και που δουλεύουν κοινή πλατφόρμα, σωστά? Το γεγονός αυτό πως ακριβώς νομιμοποιεί δηλαδή έναν από τους δύο να δώσει στοιχεία, αριθμούς κυκλοφορίας κλπ σε κάποιον τρίτο που υποθέτει ή έστω έχει βάσιμες υποψίες ότι του χτύπησα εγώ το αμάξι?

10 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε

Το Υπουργειο, που στελνει απευθειας προστιμο στο Taxisnet στα ανασφαλιστα οχηματα, απο που νομιζεις αντλει τις πληροφοριες;

Καταλαβαίνεις ότι είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα. Η εκάστοτε ασφαλιστική στέλνει στο Υπουργείο που είναι αρμόδιο τις ανάλογες πληροφορίες. Στο Υπουργείο! Όχι στον κάθε τυχάρπαστο wannabe ασφαλιστή. Με συγκεκριμένη διαδικασία, με κλειδάριθμους και ένα σωρό άλλες ασφαλιστικές (υποτίθεται) δικλείδες. 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, greekbusters είπε

Είναι μια μεγάλη γωνία όπου είναι το μαγαζί αυτού στην γωνια, δίπλα  έχει δύο πόρτες παρκιν τουλάχιστον 4μετρα η καθεμία και από πάνω να υποθέσω το σπίτι του. Οπότε έχει κάμερες και στις πόρτες παρκιν αλλά και στην γωνία που καταγράφουν και μαγαζί και παρκιν σύνολο 3 (που μου χρειάζονται) αλλααααααα 

Ενώ το βράδυ βρήκα τον άνθρωπο πολύ πρόθυμο να με βοηθήσει, σήμερα ενώ ήξερα πως θα είναι μια γυναίκα που θα μου πει αν δει τις κάμερες, έπεσα στο αντίθετο είδος ανθρώπου στην κυριολεξία με την εν λόγω κυρία. Μ είπε δεν ξέρει τον κύριο αυτόν, δεν ξέρει τον συνοδηγό, δεν ξέρει το αμάξι(το οποίο πάρκαρε μέσα) και πως θα ρωτήσει με ποιον κύριο μίλησα και θα δει τι θα γίνει, αλλά είμαι 101% σίγουρος ότι μ είπε ψέματα για να με αποφύγει.. Άφησα το τηλέφωνο μου, αλλά δεν τρέφω πολλές ελπίδες. Οπότε την πάτησα τελικά  αλλά τι να κάνουμε, δεν πρόκειται να βγάλω άκρη πιστεύω 

Καλά είναι πράγματα τώρα αυτά?

Ξαναπήγαινε στο μαγαζί μια ώρα που να ξέρεις ότι είναι αυτός που μίλησες στην αρχή, ο πρόθυμος, και ζήτα τις πινακίδες από αυτόν. Διαβεβαίωσέ τον ότι δεν θα; εμπλακεί αυτός σε κανένα σημείο και θα πεις ότι το αμάξι το είδες εσύ.

Αν και αυτός σου πει μα και μου, τότε μιλάμε για τρομερή σκατοψυχία και ωχαδερφισμό. Εγώ στην θέση σου θα του έκανα και καταγγελία για τις παράνομες κάμερές του (που γενικά είμαι υπέρ των καμερών) ώστε να σταματήσει να είναι ένα εγωιστικό ζώον ή έστω σαν ισοφάριση της ζημιάς που σου κάνει

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Greektrooper είπε

Πρώτον είναι Gdpr.

Δεύτερον η ασφαλιστική σου δεν θα σου δώσει ποτέ (τουλάχιστον επίσημα) τα στοιχεία του ιδιοκτήτη της πινακίδας.

Θα συνενοηθεί η ίδια με την ασφαλιστική του για την διευθέτηση.

Τώρα αν πέσεις σε ανασφάλιστο μάλλον μόνο η τροχαία μπορεί να βοηθήσει αλλά και πάλι άκρη πιθανότατα δεν θα βρεις.

Δημοσ.

Πώς κάνεις φιλική δήλωση? Σε περίπτωση που μας τύχει να ξέρουμε πως να το αντιμετωπίσουμε για να μη χρειάζεται να περιμένουμε τη τροχαία

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...