Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, greed είπε

Δυο φορές που χρειάστηκε σε μένα κανείς δεν είπε οκ.. λες και θα τους βάλεις φυλακή κάνουν..

φιλτατε,καλα κανουν.δηλωσα εθελοντικα μαρτυρας σε ατυχημα,δινω καταθεση μεσα σε δυο εβδομαδες,πρωτο δικαστηριο μετα απο 4 χρονια,ειμαι εκει,παιρνει αναβολη,δευτερο σε αλλο ενα χρονο,ειμαι εκει,τριτο δικαστηριο σε αλλον ενα χρονο,δεν προλαβαινω,εννοειται παιρνει αναβολη,και στο τεταρτο,ειμαι και ακτηγορουμενος....δλδ το δικαστικο συστημα,πιστευει οτι θα θυμαμαι περιστατικο  7 χρονια μετα......εν τωμεταξυ ειμανε ελ.επιχειρηματιας ολα αυτα τα χρονια,και εννοειται εκλεινα μαγαζι για να παρευρεθω στο δικαστηριο.και αν δεν πηγαινα εναρξη επαγγελματος,θα κρινομανε και ενοχος επειδη δεν παραβρεθηκα στο προτελευταιο δικαστηριο..........για πες μου εσυ,τι λες?θα ξαναπαω μαρτυρας????????????????????????

• Like 1
  • Απαντ. 184
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
22 ώρες πριν, St3liosGr είπε

1.Δεν είναι παράνομες .

2.Μπορει να τις ζητήσει με εισαγγελική παραγγελια (αυτός είναι ο τρόπος) Δεν πας εκεί και λες "γεια σας θα ήθελα την καταγραφή των καμερών " όσο και να θέλει να στις δώσει είναι παράνομο και για αυτόν να το κανει.

Ένα παράδειγμα : Σε κατάστημα που έχω η μία κάμερα πιάνει και πεζοδρόμιο . Ένα απόγευμα λοιπόν κλέψανε το πορτοφόλι κάποιου παιδιού από την τσάντα . Ήρθε μιλήσαμε του είπα ότι το έχω στην κάμερα . Πήγε στο τμήμα έκανε μήνυση για την κλοπή και το ανέφερε . Ήρθε η αστυνομία με εισαγγελική παρέμβαση και πήρε σε στικάκι από εμένα την εγγραφή.

Ήθελα να βοηθήσω και πιστεύω πως τον βοήθησα .

Μην λεμε οτι θελουμε, κανονικα ΝΑΙ ειναι παρανομο καποια καμερα να γραφει Δημοσιο χωρο οπως το πεζοδρομιο.

Το οτι δεν επιδιωξαν οι αρχες να σου κανουν αυτεπαγγελτη μηνυση και να τρεχεις δεν καθιστα κατι μη παρανομο βαση νομου.

Και εγω μαζι σου γιατι και εμενα 1 καμερα γραφει λιγο πεζοδρομιο αλλα ο νομος δυστυχως ειναι συγκεκριμενος οσο αφορα Δημοσιους χωρους και καμερες (εδω να γραφουν ηχο δεν επιτρεπεται και επρεπε να απενεργοποιησω το μικροφωνο που ειχε μια, τι να λεμε τωρα).

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Salvation81 είπε

Μην λεμε οτι θελουμε, κανονικα ΝΑΙ ειναι παρανομο καποια καμερα να γραφει Δημοσιο χωρο οπως το πεζοδρομιο.

Το οτι δεν επιδιωξαν οι αρχες να σου κανουν αυτεπαγγελτη μηνυση και να τρεχεις δεν καθιστα κατι μη παρανομο βαση νομου.

Και εγω μαζι σου γιατι και εμενα 1 καμερα γραφει λιγο πεζοδρομιο αλλα ο νομος δυστυχως ειναι συγκεκριμενος οσο αφορα Δημοσιους χωρους και καμερες (εδω να γραφουν ηχο δεν επιτρεπεται και επρεπε να απενεργοποιησω το μικροφωνο που ειχε μια, τι να λεμε τωρα).

Μιλά με τον δικηγόρο σου για να σου "διαβασει" τον νόμο . Όπως αρκετοί νόμοι μπαζουν ,έτσι και αυτός λέει" η κάμερα να λαμβάνει όσο το δυνατόν λιγότερο από δημόσιο χώρο" . Καταλαβαίνω ότι είναι παράνομο αλλά επειδή αυτό δεν γίνεται τεχνικα,ο νόμος επίσης παρακάτω λέει "Το πρόσωπο που έχει τοποθετήσει την κάμερα θεωρείται  υπεύθυνος επεξεργασίας για την εγκατάσταση αυτή και, επομένως, έχει όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το ν. 2472/1997 και την οδηγία 1/2011, όπως υποχρέωση υποβολής γνωστοποίησης στην Αρχή, υποχρέωση ικανοποίησης των δικαιωμάτων ενημέρωσης, πρόσβασης και αντίρρησης των υποκειμένων, υποχρέωση τήρησης του απορρήτου και της ασφάλειας της επεξεργασίας"

Είναι υπεύθυνος ο ίδιος δηλαδή για την επεξεργασία .

Δημοσ.
2 ώρες πριν, St3liosGr είπε

Μιλά με τον δικηγόρο σου για να σου "διαβασει" τον νόμο . Όπως αρκετοί νόμοι μπαζουν ,έτσι και αυτός λέει" η κάμερα να λαμβάνει όσο το δυνατόν λιγότερο από δημόσιο χώρο" . Καταλαβαίνω ότι είναι παράνομο αλλά επειδή αυτό δεν γίνεται τεχνικα,ο νόμος επίσης παρακάτω λέει "Το πρόσωπο που έχει τοποθετήσει την κάμερα θεωρείται  υπεύθυνος επεξεργασίας για την εγκατάσταση αυτή και, επομένως, έχει όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το ν. 2472/1997 και την οδηγία 1/2011, όπως υποχρέωση υποβολής γνωστοποίησης στην Αρχή, υποχρέωση ικανοποίησης των δικαιωμάτων ενημέρωσης, πρόσβασης και αντίρρησης των υποκειμένων, υποχρέωση τήρησης του απορρήτου και της ασφάλειας της επεξεργασίας"

Είναι υπεύθυνος ο ίδιος δηλαδή για την επεξεργασία .

Διαβασα τον νομο πριν λιγες μερες και λεει ξεκαθαρα πως οι καμερες απαγορευεται να καταγραφουν Δημοσιο χωρο (παρα μονο κατοπην ειδικης αδειας).

Μακαρι να μην καταλαβα τι λες και να επιτρεπεται αφου και εμενα μια πιανει πεζοδρομιο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...