Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 184
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Κάμερες εσωτερικές θα έπιαναν τα νούμερα αυτού που σε χτύπησε;

Έλα μ ντε. Αυτό θέλω να δω όταν φτάσουν,τι πεδίο πιάνουν, αλλιώς θα τις χρησιμοποιήσω αλλου. 

Δημοσ.

Αυτό που έχω να πω εγώ ειναι οτι αν σου τις στειλει στο ίδιο δεμα θα εχεις θεμα με το τελωνειο. Ζητα 2 διαφορετικα δεματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εμένα ενας φίλος είχε τροχαίο πρόσφατα πηγε ζήτησε τα βίντεο απο δυο μαγαζιά που καταγράφουν προς το συμβάν και ακόμα τον καλούν.

Η ερώτηση οταν υπάρχουν παράνομες κάμερες οπως στο παραπάνω συμβάν μπορεί να γίνει κάποια μήνυση σε αυτούς τους δυο ιδιοκτήτες καταστημάτων για προσωπικά δεδομένα και οτι λέει ο νόμος;

Γιατί απο τη στιγμή που καταγράφουν παράνομα και δεν βοηθάνε οι ιδιοκτήτες τους οταν τους ζητάς το βίντεο πχ για τροχαίο τότε όντως είναι για πονηρούς λόγους εκεί και οχι για ασφάλεια. 

Επεξ/σία από greed
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, greed είπε

Και εμένα ενας φίλος είχε τροχαίο πρόσφατα πηγε ζήτησε τα βίντεο απο δυο μαγαζιά που καταγράφουν προς το συμβάν και ακόμα τον καλούν.

Η ερώτηση οταν υπάρχουν παράνομες κάμερες οπως στο παραπάνω συμβάν μπορεί να γίνει κάποια μήνυση σε αυτούς τους δυο ιδιοκτήτες καταστημάτων για προσωπικά δεδομένα και οτι λέει ο νόμος;

Γιατί απο τη στιγμή που καταγράφουν παράνομα και δεν βοηθάνε οι ιδιοκτήτες τους οταν τους ζητάς το βίντεο πχ για τροχαίο τότε όντως είναι για πονηρούς λόγους εκεί και οχι για ασφάλεια. 

1.Δεν είναι παράνομες .

2.Μπορει να τις ζητήσει με εισαγγελική παραγγελια (αυτός είναι ο τρόπος) Δεν πας εκεί και λες "γεια σας θα ήθελα την καταγραφή των καμερών " όσο και να θέλει να στις δώσει είναι παράνομο και για αυτόν να το κανει.

Ένα παράδειγμα : Σε κατάστημα που έχω η μία κάμερα πιάνει και πεζοδρόμιο . Ένα απόγευμα λοιπόν κλέψανε το πορτοφόλι κάποιου παιδιού από την τσάντα . Ήρθε μιλήσαμε του είπα ότι το έχω στην κάμερα . Πήγε στο τμήμα έκανε μήνυση για την κλοπή και το ανέφερε . Ήρθε η αστυνομία με εισαγγελική παρέμβαση και πήρε σε στικάκι από εμένα την εγγραφή.

Ήθελα να βοηθήσω και πιστεύω πως τον βοήθησα .

Επεξ/σία από St3liosGr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, St3liosGr είπε

1.Δεν είναι παράνομες .

2.Μπορει να τις ζητήσει με εισαγγελική παραγγελια (αυτός είναι ο τρόπος) Δεν πας εκεί και λες "γεια σας θα ήθελα την καταγραφή των καμερών " όσο και να θέλει να στις δώσει είναι παράνομο και για αυτόν να το κανει.

Ούτε τηλ δεν το πήραν το παιδί. Και λογικά μρτα απο τόσο καιρό θα εχει χαθεί οποιοδήποτε αρχείο.

Εγω πάντως εδω μέσα έμαθα πως είναι παράνομες όταν τραβάνε δημόσιο χώρο. Εκει τι μπορεί κάποιος να κάνει;

Επεξ/σία από greed
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, greed είπε

Ούτε τηλ δεν το πήραν το παιδί. Και λογικά μρτα απο τόσο καιρό θα εχει χαθεί οποιοδήποτε αρχείο.

Εγω πάντως εδω μέσα έμαθα πως είναι παράνομες όταν τραβάνε δημόσιο χώρο. Εκει τι μπορεί κάποιος να κάνει;

Συνήθως το καταγραφικό κρατάει 15 ημέρες μιας και είναι ένας σκληρός δίσκος ο οποίος σβήνει και ξαναγράφει κάθε μέρα 15 ημέρες πριν . Αν θέλουν να βοηθήσουν μπορούν ,αλλά μόνο αν ο φίλος κάνει μήνυση κατά αγνώστου μια αναφέρει ότι υπάρχει κάμερα που ενδεχομένως έχει κάνει καταγραφή . Αν η αστυνομία πάει στο κατάστημα με εισαγγελική παρέμβαση ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ . Αρκεί να μην έχει γίνει διαγραφή .

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχουν περάσει παραπάνω απο δυο εβδομάδες.

Τροχαίο ήταν σε διασταύρωση. Και οι δυο λένε πως πέρασαν με πράσινο. Ο φίλος μ οδηγούσε μηχανή ο άλλος ιχ.

Η μία κάμερα είναι σε βενζινάδικο.

Αν είχε καμια gopro θα μπορούσε να κάνει τη δουλειά του;

Επεξ/σία από greed
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, greed είπε

Έχουν περάσει παραπάνω απο δυο εβδομάδες.

Τροχαίο ήταν σε διασταύρωση. Και οι δυο λένε πως πέρασαν με πράσινο. Ο φίλος μ οδηγούσε μηχανή ο άλλος ιχ.

Η μία κάμερα είναι σε βενζινάδικο.

Αν είχε καμια gopro θα μπορούσε να κάνει τη δουλειά του;

Με τα φανάρια είναι δύσκολη η φάση γιατί ακόμα και μάρτυρας να υπάρχει ,θα έπρεπε ο δικός να πάει να καταθέσει μήνυση. Ώστε να επιληφθεί η αστυνομία μαζί και οι ασφαλιστικές . Αν δεν υπάρχει όμως τραυματισμός το πιο πιθανών είναι οι ασφαλιστικές να βγάλουν συνυπαιτιότητα .

• Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, St3liosGr είπε

Με τα φανάρια είναι δύσκολη η φάση γιατί ακόμα και μάρτυρας να υπάρχει ,θα έπρεπε ο δικός να πάει να καταθέσει μήνυση. Ώστε να επιληφθεί η αστυνομία μαζί και οι ασφαλιστικές . Αν δεν υπάρχει όμως τραυματισμός το πιο πιθανών είναι οι ασφαλιστικές να βγάλουν συνυπαιτιότητα .

Ευχαριστώ. Τραυματισμός υπήρξε. Ηρθε και το εκαβ. Ασχολείσαι με αυτα τα πράγματα εσύ λογο επαγγέλματος ή απλα τα έχεις ψάξει παραπάνω;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, greed είπε

Ευχαριστώ. Τραυματισμός υπήρξε. Ηρθε και το εκαβ. Ασχολείσαι με αυτα τα πράγματα εσύ λογο επαγγέλματος ή απλα τα έχεις ψάξει παραπάνω;

Όχι απλά μετά από 17 χρόνια καθημερινά στον δρόμο λόγο δουλειάς  ,μου έχουν τύχει αρκετά .

Αλλά ειδικά τα φανάρια ήταν μπλέξιμο !!

Πάντως όσο καλός και να θέλεις να είσαι αν δεν λύνεται κάτι και έχεις δίκιο καλείς αστυνομία. 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, greed είπε

Αν ειχε κάμερα στο κράνος θα ήταν οκ;

Νομιζω,νομίζω όμως οτι η κάμερα επιτρέπεται,απλά δεν ξέρω για την χρήση των βίντεο και σε ποια περίπτωση είναι δεκτή . Αν υπάρχει βέβαια τραυματισμός ή θάνατος γίνεται κανονικά επίκληση!!

• Like 1
Δημοσ.

Ωραία. Θα παω να πάρω και εγω μία... γιατί αντε να αποδείξεις πως δεν είσαι ελέφαντας σε μια περίπτωση οπως η παραπάνω. Καλα για μάρτυρες θα πρέπει να σου κάτσει και λαχείο. Δυο φορές που χρειάστηκε σε μένα κανείς δεν είπε οκ.. λες και θα τους βάλεις φυλακή κάνουν..

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, greed είπε

Ωραία. Θα παω να πάρω και εγω μία... γιατί αντε να αποδείξεις πως δεν είσαι ελέφαντας σε μια περίπτωση οπως η παραπάνω. Καλα για μάρτυρες θα πρέπει να σου κάτσει και λαχείο. Δυο φορές που χρειάστηκε σε μένα κανείς δεν είπε οκ.. λες και θα τους βάλεις φυλακή κάνουν..

Εεεεε ναι γιατί η ελληνική νομοθεσία έχει πολλά παραθυρακια ,τα οποία οι δικηγόροι που ασχολούνται το κατέχουν καλά το άθλημα . Μπορεί να είσαι όντως μάρτυρας και η αντίθετη πλευρά να σε βγάλει ψευδομαρτυρα με ένα τεκμήριο . Για αυτό πολλοί φοβούνται . 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...