Βασίλης_29 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Στο παλιό μου pc υπήρχε η μονάδα DVD RW, αγορασμένο το 2009, τα τελευταία χρόνια οταν πατούσα το κουμπί για να βγει η θήκη και να βάλω τον δίσκο, η θήκη δεν έβγαινε με την πρώτη, έκανε ότι προσπαθούσε να ανοίξει αλλά μπλόκαρε και άνοιγε με την 2η 3η φορά. Αυτή την μονάδα την πήρα και την τοποθέτησα στο καινούργιο pc μου, τώρα για να την ανοίξω θέλω δοκιμή τέσσερεις με πέντε φορές και βάλε. Στο μεταξυ κάπου είχα ένα ακόμα παλαιότερο dvd recorder από την plextor το οποίο προερχόταν από ακόμα παλαιότερο υπολογιστή, το σύνδεσα και αυτό για να δω αν δουλεύει, όταν πατάω το κουμπί ανοίγει λίγα εκατοστά η θήκη και μετά κλείνει. Υπαρχει περίπτωση να μπορέσω να κάνω κάτι εγώ να επισκευάσω κάποιο από τα δύο ή θέλουν αντικατάσταση; Γενικά ελάχιστα χρησιμοποιώ την μονάδα δίσκου για κάποια αντιγραφή σε dvd αλλά δεν παύει να είναι χρήσιμη. Την μονάδα της plextor σκεφτόμουν να την πουλούσα μεταχειρισμένη, αλλα τώρα με αυτό το θέμα που έχει δεν γίνεται... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nepomuk Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Οι μοναδες cd, dvd ,bluray εχουν κατω απο το συρταρι μια μικρη τρυπουλα , οπου εκει χωνεις ενα συρματακι πχ το ανοιχτηρι για τις νανοσιμ των κινητων για να ξεκουμπωσει. Απο εκει και περα αν πιανουν λιγο τα χερια σου ,μπορεις να ξεβιδωσεις το καπακι απο πανω ,να δεις πως κυλαει το συρταρι και να βαλεις λιγο τζελ διαφανες εν ειδει λιπανσης για να στρωσει το ανοιξε - κλεισε . Παιξε το λιγακι μεσα - εξω και εισαι ετοιμος. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SaFiS Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Πιθανότατα να θέλουν καινούργια λαστιχάκια στις τροχαλίες, καθάρισμα, κτλ. Με 15€ - 20€ πάντως, αγοράζεις ένα ολοκαίνουργιο και σίγουρα καλύτερο DVD Recorder. Προσωπικά δεν θα έχανα τον χρόνο μου για παλιές συσκευές... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
duffyduck Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Ναι λαστιχακια και καθαρισμα θελουν. Και θελω να αλλαξω λαστιχο/ιμαντα στον παλιο μου blu-ray recorder, αλλα δεν θυμαμαι που εχω βαλει τα λαστιχακια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RTW4ever Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 Στις 4/10/2020 στις 10:13 ΜΜ, nepomuk είπε Οι μοναδες cd, dvd ,bluray εχουν κατω απο το συρταρι μια μικρη τρυπουλα , οπου εκει χωνεις ενα συρματακι πχ το ανοιχτηρι για τις νανοσιμ των κινητων για να ξεκουμπωσει. Απο εκει και περα αν πιανουν λιγο τα χερια σου ,μπορεις να ξεβιδωσεις το καπακι απο πανω ,να δεις πως κυλαει το συρταρι και να βαλεις λιγο τζελ διαφανες εν ειδει λιπανσης για να στρωσει το ανοιξε - κλεισε . Παιξε το λιγακι μεσα - εξω και εισαι ετοιμος. Ποιο είναι αυτό το διαφανές τζελ; Που το βρίσκουμε; Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα σε δύο συσκευές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nepomuk Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, RTW4ever είπε Ποιο είναι αυτό το διαφανές τζελ; Που το βρίσκουμε; Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα σε δύο συσκευές. Ρωτησε σε καταστηματα ηλεκτρονικων (εξαρτηματων ) ,ηλεκτρολογικου υλικου. Μηπως ειναι και θεμα ιμαντα ; Το λαστιχακι δηλ να εχει χαλαρωσει , παλι στα ηλεκτρονικα ρωτας και εχεις δειγμα το δικο σου . Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2020 από nepomuk Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RTW4ever Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 12 ώρες πριν, nepomuk είπε Ρωτησε σε καταστηματα ηλεκτρονικων (εξαρτηματων ) ,ηλεκτρολογικου υλικου. Μηπως ειναι και θεμα ιμαντα ; Το λαστιχακι δηλ να εχει χαλαρωσει , παλι στα ηλεκτρονικα ρωτας και εχεις δειγμα το δικο σου . Ευχαριστώ, αλλά μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος; Θα του πω "Θέλω ένα τζελ διαφανές λιπαντικό για dvd rom"; Θα με κοιτάξει σαν ufo, άσε που μπορεί να πάει το μυαλό του στο Κ-Υ, για όσους ξέρουν. Υπάρχει κάποιο link, κάποια φωτογραφία γι' αυτό το προϊόν; Αν δεν έχει λαστιχάκι, μπορούμε με κάποιο τρόπο να "αναβιώσουμε" το αυθεντικό της συσκευής; Κάποιο link να το παραγγείλουμε π.χ. από ebay ή από Skroutz; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dpolal Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, RTW4ever είπε Ευχαριστώ, αλλά μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος; Θα του πω "Θέλω ένα τζελ διαφανές λιπαντικό για dvd rom"; Θα με κοιτάξει σαν ufo, άσε που μπορεί να πάει το μυαλό του στο Κ-Υ, για όσους ξέρουν. Υπάρχει κάποιο link, κάποια φωτογραφία γι' αυτό το προϊόν; Αν δεν έχει λαστιχάκι, μπορούμε με κάποιο τρόπο να "αναβιώσουμε" το αυθεντικό της συσκευής; Κάποιο link να το παραγγείλουμε π.χ. από ebay ή από Skroutz; Πόσο στοίχημα πας ότι αυτό το τζέλ, αν και εφόσον το βρείς, θα είναι ποιό ακριβό από το να αγοράσεις καινούργια μονάδα dvd/r ;;; https://www.skroutz.gr/c/89/optical-drives/f/555911/DVD.html?keyphrase=recorder&o=dvd+recorder&order_by=pricevat&order_dir=asc Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2020 από dpolal Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RTW4ever Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 2 λεπτά πριν, dpolal είπε Πόσο στοίχημα πας ότι αυτό το τζέλ, αν και εφόσον το βρείς, θα είναι ποιό ακριβό από το να αγοράσεις καινούργια μονάδα dvd/r ;;; https://www.skroutz.gr/c/89/optical-drives/f/555911/DVD.html?keyphrase=recorder&o=dvd+recorder&order_by=pricevat&order_dir=asc Χα χα, δεν είχα υπ' όψιν μου ότι είχαν φτάσει τόσο κάτω! Έχεις δίκιο, με 10 και 13 ευρώ η μονάδα, η παρούσα συζήτηση είναι περιττή. Είμαι σίγουρος ότι ειδικά εδώ επαρχία, το τζελ θα κοστίζει παραπάνω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nepomuk Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 Αμα σε τρωει το DIY , να το φτιαξεις - επιδιορθωσεις μονος σου , ετσι για το γαμωτο . Ιδεες εδω , πχ .. και εδω : 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
duffyduck Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 Λίγο γράσο αν θες βαλε (ελαχιστο). Αλλα και παλι δεν. Καθαρισμα και λαστιχο το φτιαχνει. Ειχα παρει λαστιχα/ιμαντες απο μαγαζι με ηλεκτρονικα. Είχα αλλάξει παλια σε 2-3 DVD recorders και εφτιαξαν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα