Προς το περιεχόμενο

HELP! Προβλημα με 9800 Pro.

Argkas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εδω και κατι μερες αντιμετωπιζω το εξης προβλημα με την 9800 Pro.

Εκει που παιζω καποιο παιχνιδι πχ. UT2004, PES3, ξαφνικα τα γραφικα χαλανε, εμφανιζονται διαφορα πολυγωνα, σε βαθμο που δεν βλεπεις σχεδον τιποτα. Εχω παρει καποια screenshots απο το UT2004 και μπορω να τα στειλω σε οποιον νομιζει οτι μπορει να βοηθησει.

Το προβλημα δεν εμφανιζεται απο την αρχη που ξεκιναω τον υπολογιστη, αλλα μετα απο καποια ωρα. Αλλες φορες σε μιση, αλλες σε μια-δυο ωρες, αλλες φορες παλι δεν εμφανιζεται καθολου.

Το ανεμιστηρακι της καρτας δουλευει κανονικα.

Δοκιμασα να ριξω το AGP απο 8x σε 4x, αλλα δεν εγινε τιποτα.

Αλλαξα τα Catalyst απο τα 4.4 στα 4.3, παλι τιποτα.

Δοκιμασα μια αλλη καρτα (9200) πανω στο μηχανημα και αυτη ετρεχε κανονικα χωρις κανενα προβλημα, αρα δεν μπορει να φταιει κατι αλλο.

Πηγα την καρτα στο μαγαζι απο οπου την αγορασα, την δοκιμασαν και εκει δεν παρουσιασε κανενα προβλημα.

Βασικα θελω να εξαντλησω καθε πιθανη αιτια πριν την παω πισω για αλλαγη. Οποιος εχει την παραμικρη ιδεα ας μου πει. Thanks...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έτσι όπως μου ακούγεται, θα έλεγα ότι το ανεμιστήρι δεν δουλεύει κανονικά, όπως έγραψες, αλλά υπολειτουργεί με αποτέλεσμα την υπερθέρμανση της κάρτας μετά από κάποιο διάστημα... Το corruption λόγω θερμοκρασίας μου είχε τύχει στο παρελθόν, γι'αυτό και το θεωρώ πιθανόν.

Ευχαριστω για το ενδιαφερον σας παιδια.

Υπαρχει κανενας τροπος να μετρησω την θερμοκρασια της καρτας;

Και αν τελικα οντως φταιει η θερμοκρασια, με ποιον τροπο να την κατεβασω χωρις ομως να επεμβω στην καρτα; Δεν θελω να προσθεσω ανεμιστηρακι πανω της, τουλαχιστον οχι ακομα, για να μην χαθει η εγγυηση.

Δοκίμασε να ρίξεις περισσότερο αέρα πάνω της για να δεις αν συνεχίσει να το κάνει. Τα πολύγωνα πάντως είναι συνήθως ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά με την μνήμη, οπότε ακόμα και έτσι, ίσως να χρειάζεται να την πας πίσω...

Να ρωτήσω εγώ κάτι άλλο; Η δικιά μου κάρτα αν την ανεβάσω βγάζει πιο μικρό score. Τί φταίει;

mipos einai kai thema cpu :?:

ego me ton athlon xp 2400+ ebgaza 5200 3dmarks meta tora pou exo ton athlon xp 300+ bgazo 5600 3dmarks

Argkas, είχα ανάλογο πρόβλημα με το NBA Live 2004 και την 9800. Το game έπαιζε κανονικά για ένα διάστημα και μετά ή κόλλαγε τελείως ή έβγαζε πολύγωνα κλπ (και μετά κόλλαγε τελείως). Σε μένα ήταν πράγματι θερμοκρασία και γι'αυτό πήρα έναν ανεμιστήρα-τέρας που μπαίνει πάνω από τα PCI-AGP slots και φυσάει προς τις κάρτες. Από εκεί και περά όλα ΟΚ.

Αν τελικα φταιει η θερμοκρασια, τοτε μαλλον για καποιο λογο το ανεμιστηρακι της καρτας δεν λειτουργει καλα. Και επειδη ειτε φταιει αυτο, ειτε οι μνημες της, ειτε οτιδηποτε αλλο, και η καρτα ειναι και ακριβη, αυριο θα την παω πισω να την κοιταξουν ή ακομα και να την αντικαταστησουν. Τις τελευταιες μερες παρατηρησα οτι ουτε DVD δεν μπορουσα να δω, και πολλες φορες εβλεπα και αλλοιωσεις στο desktop.

Mpa kai kala na douleuei to anemisthraki pali problhma tha xeis,eidika ama exeis parea enan amd,kai tis ram konta konta,milame h 9800 einai alhthinh tostiera,anoikse to kouti kai ase thn na pernei aera!!!

Yg:Twra auto bebaia den einai lush e tote duo anemisthres enas na bgazei zesto aera kai nas na bazei kruo mesa sto kouti tha sou lusoun to problhma!!!

Yg 2:Milame anebazei treles thermokrasies!!!

Το ολο συστημα ειναι υπερχρονισμενο? Ρωταω επειδη υπαρχει περιπτωση το AGP bus να τρεχει πανω απο 66Mhz, σε περιπτωση που ειναι. Aπο οτι λες ομως, δοκιμασες και αλλη καρτα και το προβλημα εξαφανιστηκε οποτε χλωμο να φταει το AGP. Ποτε δεν ξερεις ομως...μπορει η 9200 να εχει μεγαλυτερη ανοχη απο την 9800, οποτε ελεγξε το. :roll:

Αν δεν φταει και αυτο τοτε, οπως ειπαν και τα παιδια, μαλλον ειναι προβλημα θερμοκρασιας.

Knightmare, οι μνημες, ο επεξεργαστης (P4) και η καρτα ειναι μακρια μεταξυ τους. Το προβλημα το εκανε και με ανοιχτο το κουτι. Και σε τελικη αναλυση γιατι να το κανει τωρα μετα απο 5 μηνες που την εχω.

Ουτε στην καρτα, ουτε στο υπολοιπο συστημα δεν εχω κανει overclocking.

Την καρτα την εστειλα ηδη Αθηνα για να την κοιταξουν, μαζι με μια δισκετα με screenshots για να μην μου πουν οτι δεν εχει τιποτα.

Ξαναεβαλα την 9200 εδω και 3 μερες και ολα ειναι μια χαρα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...