Vasilis_nakos Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Καλησπερα παιδια είμαι πρωτοετής φοιτητής σε σχολή πληροφορικης. Υπάρχει στα μαθήματα επιλογής το μάθημα της Φυσικής και αυτό συνιστά το Πανεπιστήμιο να ακολουθήσεις. Μπορεις όμως να επιλέξεις άλλο που σχετιζεται με την Φυσική η τα μαθηματικα, ηλεκτρισμό κτλπ αλλά είναι υποχρεωτικό ένα από αυτά. Αυτό το μάθημα δεν είναι προαπαιτούμενο για επιλογή επομενου μαθήματος. Ήθελα να μου πειτε αν οι γνώσεις Φυσικης (βασικές απλά από ότι μας είπαν) είναι απαραίτητες για τον προγραμματισμο και σε τι τομέα βοηθάνε διότι δεν έχω ασχοληθεί ποτε και θα προτιμουσα κάτι με μαθηματικά.
MitsarasAth Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 ΦΥΣΙΚΗ 1 μηχανικη να υποθεσω? φυσικη αν δεν εισια προγραμματιστης σε τιποτα μοντελα καιρου, κτλ να εχει εφαρμογες δεν θα σου χρειαστει πουθενα αμμεσα. Εμμεσα το μονο που σου προσφερει ειναι συνδιαζεις δυο τρια δεοδμενα και να προσπαθεις να βρεις την λυση και γεν ικοτερα στον τροπο σκεψης ,οπως ολες οι θετικες επιστημες. 1
Ponous Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Από τα 3 που ανέφερες εγώ θα σου πρότεινα μαθηματικά Ως μάθημα των θετικών επιστημών,η Φυσική, εννοείται πως θα βοηθήσει αλλά όχι όσο θεωρούν κάποιοι. Πρακτικά είναι σαν να μου λες μάθε βιολογία γιατί βοηθά στο bioinformatics. Άμα ασχοληθείς με κάτι που απαιτεί φυσική εννοείται πως θα βοηθήσει αλλά! Αν χρειαστείς τη φυσική θα χρειαστείς σίγουρα ΚΑΙ μαθηματικά Εμπειρικά θεωρώ πως τα μαθηματικά θα σε βοηθήσουν πολύ περισσοτερο μιας και χρησιμοποιούνται σχεδόν σε όλες τις πτυχές της πληροφορικής. Ναι μεν κάποιοι τύποι και ο τρόπος σκέψης θα βοηθήσει αλλά άμα δεν χρησιμοποιήσεις ότι έμαθες, θα τα ξεχάσεις τα περισσότερα και θα πάει άδικος ο κόπος σου Ας δούμε μερικές πτυχές που θα βοηθήσουν τα μαθηματικά, και γιατί τα πλείστα πανεπιστήμια έχουν υποχρεωτικά τα μαθήματα μαθηματικών Γραφικά, είτε 2 είτε 3 διαστάσεις, κυρίως απειροστικό ή γραμμική άλγεβρα Στατιστική, data science και παρόμοια. Μαθηματικά στατιστικής, ανάλυσης, πιθανότητες.... Τεχνητή νοημοσύνη και Machine learning. Απειροστικός, γραμμική, στατιστική, πιθανότητες... Παράλληλη επεξεργασία. Γραμμική άλγεβρα Νομίζω δεν χρειάζεται να συνεχίσω άλλο Άποψη μου φυσικά 1 1
marios28 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, Vasilis_nakos είπε Ήθελα να μου πειτε αν οι γνώσεις Φυσικης (βασικές απλά από ότι μας είπαν) είναι απαραίτητες για τον προγραμματισμο και σε τι τομέα βοηθάνε διότι δεν έχω ασχοληθεί ποτε και θα προτιμουσα κάτι με μαθηματικά. Όχι δεν έχει να κάνει με τον προγραμματισμό. Εξαρτάται τι καλύπτει η Φυσική. Αν πρόκειται για ηλεκτρομαγνητισμό, ηχητικά κύματα κ.τ.λ. που είναι και το πιο πιθανό, είναι επιθυμητές γνώσεις σε μαθήματα σχετικά με σήματα (επεξεργασία σημάτων - π.χ ήχος), δίκτυα (π.χ. ασύρματη/ενσύρματη μετάδοση, μετάδοση φωτός-οπτικές ίνες κ.τ.λ.). Επίσης επιθυμητές γνώσεις είναι σε μαθήματα hardware (π.χ. συστήματα VLSI) ή σε μεταπτυχιακά μαθήματα αντίστοιχου τομέα. Προφανώς εξαρτάται από το κάθε μάθημα (τι ύλη καλύπτει, επίπεδο, κ.τ.λ.). Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2020 από marios28
velociraptoras Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) για μαθήματα που σχετίζονται με δίκτυα, σηματα, τηλπικοινωνίες, κυκλώματα κλπ ναι βοηθάει να έχεις γνώσεις φυσικής ιδίως κύματα και ηλεκτρομαγνητισμό. Αν δε έχεις σκοπό να ακολουθήσεις τετοια κατεύθυνση πάρε μαθηματικά, πιο χρήσιμα θα σου φανούν στην πορεία. μου κάνει εντύπωση όμως που τα μαθηματικά είναι επιλογής συνηθως οι σχολές πληροφορικής έχουν ενα κάρο μαθηματικά Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2020 από velociraptoras 1
marios28 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 Δεν έγραψε ότι δεν έχει υποχρεωτικά μαθηματικά κορμού η σχολή του. Μπορεί να έχει, μπορεί να μην έχει..., δεν το διευκρινίζει. Το πιο πιθανό είναι να έχει μαθηματικά κορμού και αρκετά. Έγραψε ότι η Φυσική είναι επιλογής και αντί να επιλέξει τη Φυσική ίσως να πάει σε Μαθηματικά. Επιπλέον των μαθηματικών κορμού δηλαδή. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα