Προς το περιεχόμενο

Bootable usb windows 10 με χρήση Ubuntu 20.04.1 LTS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας.Αυτό που παλέυω όλη μέρα σήμερα ανεπιτυχώς είναι να κάνω bootable ένα usb από ubuntu για να περάσω windows 10 σε άλλο pc.Δοκίμασα τους 3 εξής τρόπους:1)Αρχικά ο ποιο απλός ήταν με gparted να μετατρέψω το usb σε ntfs λόγο του ότι το fat32 δέχετ μέχρι 4 γιγα αρχείο(το install.wim είναι μεγαλύτερο).Μέσα από το bios επιλογή boot το usb --> blinking cursor και στον υπολογιστή με ubuntu και στον υπολογιστή χωρίς OS.2)Τρόπος να "σπάσω" το αρχείο install.wim(command: wimlib-imagex split install.wim install.swm 4000) --> blinking cursor και στον υπολογιστή με ubuntu και στον υπολογιστή χωρίς OS 3)Δοκίμασα με UNebootin https://askubuntu.com/questions/162174/how-do-i-use-unetbootin-to-make-a-bootable-windows-usb-installer           --->"This is not a bootable disk.Insert a bootable floppy...."  και στον υπολογιστή με ubuntu και στον υπολογιστή χωρίς OS.Σκέφτηκα να χρισημοποιήσω WoeUSB αλλά από όσο διάβασα έχει κάποια ίσως θέματα με dependencies και δεν θέλω να μπλέξω γιατί η εμπειρία μου δεν είναι μεγάλη.Θα πρέπει να κάνω κάποιο configuration στο bios?Να σημειώσω επίσης πώς έβαλα ως πρώτη επιλογή να μπουταρει απο το usb.Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από Βασιλης 123
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγκατέστησε ένα από τα 4 για να κάνεις αυτό που θες 

UNetbootin   
RMPrepUSB  
Universal USB Installer   
Rufus 💖(αυτό πάρε )
Επεξ/σία από CharalampisCrete
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, CharalampisCrete είπε

Εγκατέστησε ένα από τα 4 για να κάνεις αυτό που θες 

UNetbootin   
RMPrepUSB  
Universal USB Installer   
Rufus 💖(αυτό πάρε )

Γεια σας.Το rufus από όσο γνωρίζω και διάβασα ότι τρέχει μόνο  σε windows αν και είναι πολυ δυνατό με τρομερά features.To UNetbootin όπως αναφέρω το δοκίμασα ανεπιτυχώς θα τσεκάρω και τα άλλα δύο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
git clone git://github.com/pbatard/rufus

Aλλιώς εγκατέστησε το Wine τρέξε την έκδοση για windows  

Επεξ/σία από CharalampisCrete
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, magdalhnh είπε

Δοκίμασες με το Startup Disk Creator και δεν μπόρεσες; είναι εργαλείο του ubuntu .

Γεια σας ευχαριστώ για την απάντηση.Δυστυχώ είναι μόνο για ubuntu iso  https://askubuntu.com/questions/835612/does-startup-disk-creator-work-with-windows-isos 

Όταν  το προσπάθησα έφαγα γκολ απο τα αποδυτήρια δεν το αναγνώριζε καν.Οπότε λογικά άκυρο εκτός και αν έκανα εγώ καποιο λάθος πανω στην θολουρα μ.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Βασιλης 123 είπε

Γεια σας ευχαριστώ για την απάντηση.Δυστυχώ είναι μόνο για ubuntu iso  https://askubuntu.com/questions/835612/does-startup-disk-creator-work-with-windows-isos 

Όταν  το προσπάθησα έφαγα γκολ απο τα αποδυτήρια δεν το αναγνώριζε καν.Οπότε λογικά άκυρο εκτός και αν έκανα εγώ καποιο λάθος πανω στην θολουρα μ.

ριξε μια ματια εδώ  create-bootable-windows-usb-from-linux

Δημοσ.

Το iso των Windows το κατέβασες σήμερα; Νομίζω σου δίνει 24 ώρες η Microsoft από τη στιγμή που θα το κατεβάσεις, για να το κάνεις bootable.

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, magdalhnh είπε

Νομίζω σου δίνει 24 ώρες η Microsoft από τη στιγμή που θα το κατεβάσεις, για να το κάνεις bootable.

Μετά τις 24 ώρες τί κάνει ;
Aυτοκαταστρέφεται ;

:D

Δημοσ.

Είχα το ίδιο θέμα πριν 2 εβδομάδες δοκίμασα τα πάντα και δεν δούλευε κανένα στο να κάνει boot

Με τα πολλά κατάφερα να το φτιάξω με το WoeUSB οπότε κάνε ένα κόπο να το κατεβάσεις από github αν θυμάμαι καλά και θα παίξει μπόμπα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.Δοκίμασα αυτόν τον τρόπο που είπε ο hp8.Μετά από 12 ωρεσ με διάλειμμα εννοείτε η μαλ@@ φαινόταν ότι θα ερχόταν και τα έκανα πουτ@@.Έκανα λάθος rsync από ότι φαίνεται γεμίσα τον ssd και τώρα δεν φορτώνει το λειτουργικό μόνο σε rescue mode.Το clean που αναφέρει στο rescue mode ελευθερώνει χώρο ή χάνω τα δεδομένα μου;

Επεξ/σία από Βασιλης 123
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το clean εκει περα καθαριζει την cache του apt, μονο. 

#!/bin/sh

. /lib/recovery-mode/l10n.sh

if [ "$1" = "test" ]; then
  echo $(eval_gettext "Try to make free space")
  exit 0
fi

apt-get clean

echo $(eval_gettext "Trying to find packages you don't need (apt-get autoremove), please review carefully.")
apt-get autoremove

echo ""
echo $(eval_gettext "Finished, please press ENTER")
read TMP

exit 0

Επεξ/σία από jim_p
Δημοσ.

Θα μπεις σε rescue mode, θα βρεις πού έγραψες τα άχρηστα αρχεία και θα τα διαγράψεις. Με πολλή προσοχή, για να μην διαγράψεις χρήσιμα πράγματα.

Προφανώς και το να καθαρίσεις την apt cache καλό είναι, εύκολο και χρήσιμο. Αλλά τα αρχεία που γράφτηκαν κατά λάθος προφανώς πρέπει να φύγουν!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...