Sakiz105 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Αρχικά, θέλω να πω πως τα προιόντα TP-Link τα προτιμώ λόγο της τιμής τους και ευχρηστίας τους καθώς και ότι προσφέρουν συνήθως 3 χρόνια εγγύηση. Εκτός από τα access points, τα υπόλοιπα μου έχουν βγει αστέρια (switches, extenders, routers etc) Πρόβλημα : Χρησιμοποιώντας την CPE 210 V3 ως client για να συνδεθώ με το router, με το τελευταίο firmware, παρατηρώ πρόβλημα latency. Συγκεκριμένα, εάν κατεβάζω κάτι η ταχύτητα είναι σταθερή στο μέγιστο που προσφέρει η γραμμή ωστόσο βλέπω ότι οι σελίδες στο browser έχουν ένα στιγμιαίο "κόλλημα" και μετά φορτώνουν αμέσως. Έκανα λοιπόν δοκιμή σε 2 online games, και όντως παρατήρησα κάθε 4 με 5 δευτερόλεπτα lag spikes στα 300 με 400ms. Το συγκεκριμένο γίνεται είτε από κατευθείαν σύνδεση σε speedport entry 2i, είτε από tplink extender είτε από το tplink wa801nd Έχω δοκιμάσει και αυτά τα access points : tplink WA5210G (2 από αυτά μάλιστα, γράφω παρακάτω), και το Ubiquity Nanostation Loco M2 Η συγκεκριμένη απόσταση (60~m) καθώς και τα δέντρα + χαμηλό ύψος είναι λίγο πρόβλημα για το Loco M2 ωστόσο παρότι έχει χαμηλότερα DB (άρα και χαμηλότερο bandwidth, περί τα 80% του μέγιστου στο ρούτερ) έχει άψογη συμπεριφορά στο latency, με πολύ μικρές διακυμάνσης του μεγέθους 2ms χωρίς να υφίστατε το "hiccup" του CPE210 Έχει κάποιος παρόμοιο πρόβλημα με το CPE210? Να το επιστρέψω? (είναι στην εγγύηση ακόμα, 1 μήνα το λειτούργησα αλλά σαν universal repeater οπότε θεώρησα ότι το πρόβλημα είναι σε αυτό το mode) extra story : Στα WA5210G τώρα. Τα δυο μηχανήματα, τα έχω κοντά στα 10 χρόνια ωστόσο από το 2016 χρησιμοποιώ αποκλειστικά το Ubiquity και τα tplink τα έχω για να έχω πρόσβαση όταν δουλεύω απομακρυσμένα. Και τα δυό, ακριβώς πάνω στους 18 μήνες συνεχούς λειτουργείας παρουσίασαν το ίδιο πρόβλημα. Στο router του σπιτιού, η ταχύτητα ήταν κλειδωμένη στο 10%. Λειτουργούσαν άψογα με όλα τα άλλα ρούτερ, αλλά σε περίπου άλλους 18 μήνες, έκανε το ίδιο και με το επόμενο ρούτερ που ήταν συνδεδεμένο! (για αυτό έχω και wa801nd και wifi extender!). Στο μαγαζί που τα αγόρασα και επικοινώνησε με την tplink πραγματικά δεν μπορούσε να βρει γιατί το κάνει αυτό (είχα πάει και το ρούτερ της tp link εκεί) και απλά μου έδωσε 2 καινούργιες κεραίες για να καλύψουν την εγγύηση (18+18 μήνες). planned obsolescence? Ευχαριστώ.
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Κοιταξε, πρεπει να είναι απενεργοποιημένο το dchp server στην cpe210 Δείχνει για ip conflict Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2020 από CharalampisCrete
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα