Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια χαρά σε όλους.

Εχω δικτυο στο σπιτι με την εξής μορφή.

Στο δωματιο Α εχω το ρουτερ του οτε και τον σταθερο υπολογιστη , τον οποιο και έχω συνδεσει με ethernet.

Απο το δωματιο αυτό φεύγει καλώδιο μεσω δικτυου κια παει στο δωματιο β το οποιο και είναι στην αλλη ακρη του σπιτιου, στην οποία δε φτανει το wi fi του ρουτερ 1.

Εκει έχω κουμπωσει τη lan που φευγει απο το ρουτερ 1 σε μια θύρα ethernet  ένος  παλιόυ ρουτερ του ΟΤΕ που ειχα και  στο οποιο έχω δώσει άλλη ΙΡ (192.168.1.1 το πρωτο και 192.168.1.254 το δευτερο).

ΠΑνω του έχω βαλει διαφορα στις ethernet (τηλεοραση καμερα κτλ).

Οταν θελω να ανοιξω το wifi μπαινω στο configuration του ρουτερ και το ανοιγω/κλεινω κατα περίπτωση ) οποτε το ενα ρουτερ καλυπτει το μισο σπίτι και το αλλο το υπολοιπο.

Εδω και ακιρο εχω επεκετείνει το δίκτυο και στον οροφο πάνω απο εμάς (ιδιόκτητος) μέσω  extender παιρνοντας σημα απο το ρουτερ 2 με πολλα προβληματα όμως (απουσια wps, ασθενες σήμα).

Θελω να βάλω κάτι στη θέση του με την ίδια φιλοσοφία του υπαρχοντος συστήματος. που αφενος να δέχεται όσο το δυνατον περισσότερες ethernet( αν και απο οτι ειδα στις περισσοτερες περιπτώσεις εχουν 4 ) και αφετερου να έχει όσο το δυνατον ισχυροτερο σήμα (και φυσικα wps). Δεν με ενδιαφέρει modem .

Αν καταλαβα καλα κοιτάω ρούτερ σωστά;

ΜΕ κάτι τέτοιο κάνω τη δουλειά μου;

https://www.skroutz.gr/s/15898986/Tenda-AC10U.html

Αν έχω καταλάβει καλά το καλώδιο απο το ρούτερ 1 πάει στη wan του tenda και από εκεί μοιράζω ενσυρματα εκει που μοιραζα και πρίν.

Κάνω κάποιο λάθος; 

Περιμένω τις προτάσεις σας.

Επεξ/σία από louben

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...