Δέλτα Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Καλησπέρα στην κοινότητα! Λοιπόν έχω μια nikon 5600 με έναν φακό Sigma 17-50 2.8 σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ικανοποιημένη κάνει ότι χρειάζομαι βέβαια είναι λίγο βαρύ για εμένα αλλά το παραβλέπω γιατί κατά τα άλλα πιστεύω ήταν καλή επιλογή. Το θέμα μου είναι το εξής μερικές φορές θέλω να βγάλω φωτογραφίες οπός οι παρακάτω και φυσικά το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε. Τι φακό χρειάζομαι για να βγάζω τέτοιες φωτογραφίες σωστά χωρίς να χρειαστεί να κουβαλάω μαζί μου μπαζουκα ή να πουλήσω το ένα μου νεφρό ωεο? (Το θέμα είναι το πουλάκι πάνω στην σημαδούρα αν δεν το καταλάβατε) Αυτή είναι φωτογραφία με τον ίδιο φακό στο μισό μέτρο περίπου
alx301 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) κανέναν απο τους φθηνούς nikon tamron sigma 70-300 λογικα θα σε βολεψει μετα για παραπάνω κοιτάς μαλλον και σε x2 teleconverter Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2020 από alx301 1
andrapos Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Έχω τον nikon 70-300 vr στην ίδια μηχανή.Εχει καλή σταθεροποίηση και βγάζεις χωρίς τρίποδο αν υπάρχει επαρκής φωτισμός ακόμα και στα 300mm.Καλα θα ήταν αν τον βρεις ελαφρώς μεταχειρισμένο από κάποιον που τον πήρε σε κιτ και δεν τον χρειάζεται.Οτι και να πάρεις να κοιτάξεις να έχει σταθεροποίηση ο φακός γιατί στο πολύ zoom είναι απαραίτητη!Οι teleconverter είναι πανάκριβοι για αυτό που προσφέρουν νομίζω..
udroxoos Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Η πιο ελαφριά, φτηνή και συμμαζεμένη μπαζούκα που μπορείς να βρεις, δίχως να θυσιάζει την ποιότητα, είναι ο Nikkor AF-P 70-300mm. 150 γραμμάρια πιο ελαφρύς από τον sigma σου (415gr vs 565gr) και σχεδόν 3.3cm μακρύτερος στο μέγιστο εύρος του, των 70mm (12.5cm vs 9.2cm). Και όπως είπα, αν διαβάσεις διάφορα reviews και δεις δείγματα του, είναι ιδιαίτερα οξύς. Εννοείται πως αναφερόμαστε μόνο στην VR έκδοση, δηλαδή αυτή με σταθεροποίηση. Οι AF-P είναι η νέα σειρά της Nikon. 1
stratigos24 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Περιμένεις να ξαναπάει 150 ευρώ ο Nikon af-p dx vr 70-300 και τον αγοράζεις άφοβα. Μια χαρά θα κανείς τη δουλειά σου, χωρίς να ξοδέψεις ένα νεφρό. 😛 https://www.skroutz.gr/s/10264906/Nikon-AF-P-DX-Nikkor-70-300mm-f-4-5-6-3G-ED-VR-Nikon-F-Black.html?utm_source=ios&utm_campaign=skroutz_share Αθόρυβος και γρήγορος στην εστίαση. Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2020 από stratigos24 2
babisskg Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Μαζί με την καλησπέρα μου και πριν το διαταυτα , αν κατάλαβα καλά θέλεις να φέρεις το πτηνό στην σημαδούρα σε όμοια απόσταση όπως αυτό στην δεύτερη εικόνα ?
nickolas Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, babisskg είπε Μαζί με την καλησπέρα μου και πριν το διαταυτα , αν κατάλαβα καλά θέλεις να φέρεις το πτηνό στην σημαδούρα σε όμοια απόσταση όπως αυτό στην δεύτερη εικόνα ? Να έχει το ίδιο μέγεθος στο κάδρο εννοείς. Δε νομίζω ο φιλος να έχει τέτοιες ψευδαισθήσεις. Θα ήθελε 1000mm φακό για κάτι τέτοιο. Ο 70-300 που αναφέρθηκε νομίζω θα τον ικανοποιήσει. θα μπορούσε βέβαια να το πλησιάσει με τον 70-300 σε Nikon 1 σώμα. Έχουν συμβατότητα; Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2020 από nickolas
babisskg Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 27 λεπτά πριν, nickolas είπε Να έχει το ίδιο μέγεθος στο κάδρο εννοείς. Δε νομίζω ο φιλος να έχει τέτοιες ψευδαισθήσεις. Θα ήθελε 1000mm φακό για κάτι τέτοιο. Ο 70-300 που αναφέρθηκε νομίζω θα τον ικανοποιήσει. θα μπορούσε βέβαια να το πλησιάσει με τον 70-300 σε Nikon 1 σώμα. Έχουν συμβατότητα; Γι' αυτό είμαστε σε αναμονή ώστε να μας πει τι ακριβώς έχει κατά νου .
Δέλτα Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 3 ώρες πριν, babisskg είπε Μαζί με την καλησπέρα μου και πριν το διαταυτα , αν κατάλαβα καλά θέλεις να φέρεις το πτηνό στην σημαδούρα σε όμοια απόσταση όπως αυτό στην δεύτερη εικόνα ? Κατά προτίμηση ναι...αλλά επειδή δεν είμαι επαγγελματίας δηλαδή δεν βγαίνω έξω για να φωτογραφίσω αποκλειστικά και μόνο πουλιά παρέα με μια βαλίτσα γυαλικά...και επειδή ούτε θέλω ούτε μπορώ κυκλοφορώ με το μπαζουκα παραμάσχαλα συμβιβάζομαι και με λιγότερα...βασικά με νοιάζει να έχω ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα και ας είναι και μετά από crop
babisskg Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Δέλτα είπε Κατά προτίμηση ναι...αλλά επειδή δεν είμαι επαγγελματίας δηλαδή δεν βγαίνω έξω για να φωτογραφίσω αποκλειστικά και μόνο πουλιά παρέα με μια βαλίτσα γυαλικά...και επειδή ούτε θέλω ούτε μπορώ κυκλοφορώ με το μπαζουκα παραμάσχαλα συμβιβάζομαι και με λιγότερα...βασικά με νοιάζει να έχω ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα και ας είναι και μετά από crop Ευχαριστώ για την ανταπόκριση , δεν θα μείνω στις εντυπώσεις σας σχετικά με τις βαλίτσες κλπ ....... όπως σωστά κατάλαβε και ο φιλτατος Νικόλας με βάση τα δείγματα εικόνων , χρειάζεται έναν μεγάλο τηλεφακό , σίγουρα πολύ πιο πέρα από τα 300mm . Φυσικά σε μια τέτοια περίπτωση , η στήριξη ενός τέτοιου φακού σε αντίστοιχης κατηγορίας τρίποδα , θα σας φέρει σε μια κατάσταση όπου πρέπει να κουβαλάτε κάποια πράγματα μαζί σας κατ' ανάγκη . Η λύση που σκέφθηκε ο Νικόλας για την συνδυαστική χρήση μιας Nikon 1 με έναν μικρό τηλεφακό , ναι μεν προσφέρει το εστιακό μήκος πέρα από τα 600mm , εξαιτίας του crop του αισθητήρα που είναι επί 2.7 , όμως δεν αφήνει περιθώρια για να στηριχθεί σωστά ένα τέτοιο σύνολο , όπου το σώμα της μηχανής είναι πολύ μικρό , ενώ για έναν φακό 70 - 300 ας πούμε δεν κυκλοφορούν κολάρα ώστε να πατήσει εκείνος όπως πρέπει . Όσο για τους teleconverter , ένας επί 2 , όπου θα σας μεταφράσει έναν 70 - 300 σε έναν 140 - 600 , να θυμάστε πως χρειάζεστε έναν γνήσιο της ίδιας φίρμας , ώστε να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα , δεν είναι καθόλου φθηνοί και θα σας κόψουν δύο στοπ φωτεινότητας με ότι αυτό συνεπάγεται . Στην ουσία ένας 70 - 300 σύμφωνα με το crop του αισθητήρα που έχει η D5600 , είναι ένας 105 - 450 κι' αυτό με την σειρά του με χρήση teleconverter x2 θα μετατραπεί σε 210 - 900 , όσο για το διάφραγμα από το αρχικό 4.5 - 5.6 θα πάτε σε 6.5 - 7.6 . Συν κάποια άλλα που έχουν να κάνουν με την ταχύτητα εστίασης κλπ . Τώρα , αν ξεχάσουμε τα παραπάνω , οι πιο απλές και οικονομικές λύσεις , όπως σας πρότειναν ήδη , είναι ένας 70 - 300 af - p , όμως και πάλι για να βγάλετε τέτοιες εικόνες , θα χρειαστεί τρίποδας αφού το VR δεν είναι αρκετό σε τέτοια απόσταση . Σας παραθέτω μια εικόνα , τραβηγμένη από την όμοια απόσταση που είχατε με το ζωντανό πάνω στην σημαδούρα , είναι τραβηγμένη στα 195mm , οπότε έχετε μια εκτίμηση του πόσο κοντά θα είχατε φτάσει με κάτι στα 200mm , είναι εύκολο να καταλάβετε πόσο κοντύτερα θα πάτε με 300mm που και πάλι δεν είναι αρκετά . Φυσικά , υπάρχουν και οι λύσεις μιας Nikon p900 πχ η και μιας p1000 όπου είναι φιλικές σε όγκο , βάρος κλπ ενώ είναι ικανές να καλύψουν τέτοιες αποστάσεις , χωρίς την χρήση επιπλέον εξοπλισμού κανενός είδους και μορφής με κάποιου είδους τεχνικούς περιορισμούς όχι τρομακτικούς . Σας παραθέτω και ένα χαρακτηριστικό βίντεο για να δείτε τις αποστάσεις που μπορείτε να καλύψετε με μια p900 , όπου το πτηνό στην σημαδούρα θα ήταν απλούστατο να έρθει στην απόσταση που επιθυμείτε . Αν θυμάμαι καλά , για μια Nikon p900 την τελευταία φορά που έριξα μια ματιά ζητούσαν κάπου στα 400 ευρώ , για νεφρά δεν έγραφε τίποτε , οπότε δεν τίθεται θέμα ανησυχίας . Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2020 από babisskg 2
kinq1 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Εδώ δείγμα του εν λόγω φακού (nikon 70-300 af-p vr) το ίδιο θέμα σε διαδοχικές φωτό στα 70 και στα 300 για να δείτε το πόσο ζούμ κάνει. (τα jpeg είναι χαμηλής ποιότητας λόγω του περιορισμού τν 2 megabyte από το forum. (post 1/2) (post 2/2) 1
stratigos24 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Nikon af-p 70-300 dx vr Λήψη στα 300mm iso 320 f8 1/1000 100% crop Η ολόκληρη λήψη από κάτω, συμπιεσμένη για να μικρύνει σε μέγεθος και να μπορεί να ανέβει: Στις 5/10/2020 στις 12:31 ΠΜ, Δέλτα είπεβασικά με νοιάζει να έχω ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα και ας είναι και μετά από crop Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2020 από stratigos24 2
stratigos24 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στα 169 από Παπαδακη ο af-p 70-300 dx vr για όποιον βιάζεται και δε θέλει να περιμένει το ποτε θα ξανά πέσει στα 149. https://www.cptpapadakisphoto.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=9870 Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2020 από stratigos24
Cntrl+X Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 Nikkor 55-300mm vs 70-300mm, λήψη πανσελήνου. Απολογούμαι για την όχι και τόσο state-of-the-art σύγκριση αφού δεν έχουν κρατηθεί σταθερές όλες οι άλλες πλην του φακού παράμετροι (εποχή χρόνου, μηχανή κλπ). Εν πάσει περιπτώσει, αυτό έχω προς το παρόν. Οι λήψεις έγιναν στο χέρι. Πάνω φωτογραφία: 55-300mm f/4.5-5.6 VR, Nikon D3300. f9, 1/500, ISO100. Μήνας Αύγουστος. Κάτω φωτογραφία: 70-300mm f/4.5-6.3 VR AF-P, Nikon D5600. f8, 1/800, ISO100. Μήνας Ιανουάριος.
Cntrl+X Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2021 Νέα προσπάθεια χτες με τον 70-300 AF-P VR. f6.3, ISO100, 1/250, φωτό στο χέρι: 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα