Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους σας.

Αντιμετωπίζω ένα κουφό πρόβλημα με ένα παλιό Desktop, το οποίο δούλευε καλά μέχρι πριν από λίγο καιρό. 

Τα επιμέρους μέρη του είναι:

GIGABYTE 945GCM-S2L LGA775

Intel Core 2 Duo E8600 3.33 GHz

Kingston PC2-5300 2 X 2GB SDRAM DDR2 667MHZ

Nvidia GeForce GT710 2GB VGA

Τροφοδοτικό 10ετιας τουλάχιστον

SSD Crucial BX500 240GB

Bios Award Software F8d (latest)

Microsoft Windows 10 Pro x64

Λοιπόν, εδώ και καιρό, δεν ανοίγει όταν πατάς το κουμπί του Power, είναι νεκρό. Ρεύμα δεν ξέρω εάν παίρνει τις φορές εκείνες που δεν ανοίγει, γιατί δεν έχει λαμπάκι στη μητρική για να καταλάβω. Ανοίγω κλείνω το κουμπί του πολυπριζου πολλές φορές και τότε μόνο (1 στις 10 φορές) θα πάρει ρεύμα και θα ανοίξει (στο πολυπριζο ήταν όλο τον καιρό και είναι κουμπωμενες κι άλλες συσκευές που δουλεύουν κανονικά), αλλά μετά από μερικά δευτερόλεπτα, σβήνει πάλι τελείως, νεκρό. Και, ως δια μαγείας, μετά από μερικές ώρες (το βράδυ), ξανανοίγει μόνος του στα καλά καθούμενα, σαν στοιχειωμένο!! 

Δεν έχω εγκαταστήσει τίποτα από νέο Hardware στο μηχάνημα, από Software μόνο τα update των Windows 10 όλα καθώς και αυτά της VGA. 

Δοκίμασα τα εξής, χωρίς επιτυχία:

- Νέο καλώδιο τροφοδοσίας ρεύματος 

- Νέα μπαταρία BIOS 

- Κουμπωσα και ξεκούμπωσα πολλές φορές το καλώδιο Power από το τροφοδοτικό στην μητρική 

Για πείτε μου ρε παιδιά, τι να κάνω; 

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Έχει συμβεί σε υπολογιστή που έφτιαξα να έκανε παρόμοιο πρόβλημα το κουμπί του power. Δοκίμασε να ανάψεις τον υπολογιστή απλά ακουμπώντας τα δύο power pins με κάτι μεταλλικό.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Cell_7 είπε

Δοκίμασε να ανάψεις τον υπολογιστή απλά ακουμπώντας τα δύο power pins με κάτι μεταλλικό.

Συχνό φαινόμενο. Αν δεν πετύχει δοκιμάστε και με άλλο τροφοδοτικό.

Δημοσ.

Δηλαδή, πως; Με ένα κατσαβίδι πχ; Και γιατί αφού ανοίξει για λίγο, κλείνει μετά και πάλι νεκρό;; 

Δημοσ.

Υπάρχει περίπτωση το κουμπί να έχει θέμα και να δίνει εντολή να κλείσει στο άκυρο επειδή κάνει/δεν κάνει καλή επαφή. Δοκίμασε να το ανάψεις χωρίς το κουμπί και δες αν κλείνει.

Δημοσ.

Α, μάλιστα, θα το δοκιμάσω αύριο το πρωί κιόλας και θα σου πω, μακάρι να είναι αυτό το πρόβλημα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Αλλά και ο επεξεργαστής κανονικά δεν υποστηρίζεται από το chipset.

Σύμφωνα με αυτό το site μπήκε, δείχνει ότι υποστηρίζεται από την μητρική και δούλευε μια χαρά τόσο καιρό. 

https://www.cpu-upgrade.com/mb-Gigabyte/GA-945GCM-S2L.html

Επεξ/σία από topmar
Δημοσ.

Παρατηρησε στην μητρικη σου αν οι πυκνωτες φαινονται φουσκωμενοι, αν ειναι πρεπει να πας σε καταστημα υπολογιστων που ξερει ή σε ηλεκτρολογο να στους αλλαξουν. Αλλιως ειναι θεμα τροφοδοτικου και παει για αλλαγη.

Δημοσ.

Κάποιες περισσότερες λεπτομέρειες για τους πυκνωτές;; Στην μητρική επάνω είναι; Καμία φώτο ή βίντεο τι να δω ακριβώς; 

Αυτή είναι η μητρική μου... 

00-21-07-uvGnoXixK1ATkTuxJ1kcV0yjpdgIbhtq8j-JxEr7GbX9FGmgWgUX-u5tkRYXAqMaVOcLwBgtR8wuYracQn1ZYHfBqgg_YjTZXFC7Q2SXGMMER-RZs2Uugdg83oHxdmA.jpg

3 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Δούλευε με στοκ ρυθμίσεις;

(Κι εγώ σε Optiplex 745 έβαλα Q6700 και λειτουργεί κανονικά, παρ' όλο που δεν υποστηρίζεται)

Στοκ, ναι... Μόνο μία αλλαγή είχα κάνει στο Bios γιατί δεν έμπαινε σε αναστολή λειτουργίας και έκτοτε δούλευε κανονικά... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα κίτρινα φουσκώνουν συνήθως, τα πορτοκαλί μου φαίνονται απίθανο να έχουν θέμα.

76558_2245_draft.jpg

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βρήκα παρόμοια περίπτωση με την δική μου σε γειτονικό φόρουμ , με λεπτομέρειες κι άλλες τις οποίες θα δοκιμάσω αύριο. 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας, είναι ίδιες με εκείνες που είδα και εκεί. 

Επεξ/σία από topmar
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου εχει τυχει αρκετες φορές αυτο και (σχεδον) παντα ειναι πυκνωτες πρωτα τροφοδοτικού και ύστερα της μητρικής (μια πολύ μικρή περίπτωση να ειναι και το κουμπί on/off).Του χαλασμένους πυκνωτες θα τους διακρίνεισ με το αν εχουν  φουσκωμένο (σαν καρουμπαλο) το πανω μέρος ή να εχει τρεξει "κάτι" ασπρο/καφε στο κάτω μέρος τους.Αν δεν θες να ανοιξεις το τροφοδοτικο να το δεις ίσως μπορέσεις να το καταλάβεις εαν το μυρισεις και εχει μυρωδιά σαν "φαρμακείο"

Ανεβασε μια φωτο υψηλης αναλυσης της μητρικής σου να την δουμε.

Επεξ/σία από Crybal
  • Like 2
Δημοσ.
11 ώρες πριν, topmar είπε

Καλησπέρα σε όλους σας.

Αντιμετωπίζω ένα κουφό πρόβλημα με ένα παλιό Desktop, το οποίο δούλευε καλά μέχρι πριν από λίγο καιρό. 

Τα επιμέρους μέρη του είναι:

GIGABYTE 945GCM-S2L LGA775

Intel Core 2 Duo E8600 3.33 GHz

Kingston PC2-5300 2 X 2GB SDRAM DDR2 667MHZ

Nvidia GeForce GT710 2GB VGA

Τροφοδοτικό 10ετιας τουλάχιστον

SSD Crucial BX500 240GB

Bios Award Software F8d (latest)

Microsoft Windows 10 Pro x64

Λοιπόν, εδώ και καιρό, δεν ανοίγει όταν πατάς το κουμπί του Power, είναι νεκρό. Ρεύμα δεν ξέρω εάν παίρνει τις φορές εκείνες που δεν ανοίγει, γιατί δεν έχει λαμπάκι στη μητρική για να καταλάβω. Ανοίγω κλείνω το κουμπί του πολυπριζου πολλές φορές και τότε μόνο (1 στις 10 φορές) θα πάρει ρεύμα και θα ανοίξει (στο πολυπριζο ήταν όλο τον καιρό και είναι κουμπωμενες κι άλλες συσκευές που δουλεύουν κανονικά), αλλά μετά από μερικά δευτερόλεπτα, σβήνει πάλι τελείως, νεκρό. Και, ως δια μαγείας, μετά από μερικές ώρες (το βράδυ), ξανανοίγει μόνος του στα καλά καθούμενα, σαν στοιχειωμένο!! 

Δεν έχω εγκαταστήσει τίποτα από νέο Hardware στο μηχάνημα, από Software μόνο τα update των Windows 10 όλα καθώς και αυτά της VGA. 

Δοκίμασα τα εξής, χωρίς επιτυχία:

- Νέο καλώδιο τροφοδοσίας ρεύματος 

- Νέα μπαταρία BIOS 

- Κουμπωσα και ξεκούμπωσα πολλές φορές το καλώδιο Power από το τροφοδοτικό στην μητρική 

Για πείτε μου ρε παιδιά, τι να κάνω; 

τροφοδοτικό 99%

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...