Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα σε ολους.Μιας και δεν ειμαι φαν στο να αφηνω μουσι και ξυριζομαι ειτε καθημερινα ειτε ανα δυο μερες-καμια φορα τυχαινει να ξυριζομαι και δυο φορες την ημερα- που σημαινει οτι χαλαω αρκετα ξυραφακια το μηνα θα ηθελα να ρωτησω υπαρχει τροπος τα παλια ξυραφακια να γινουν οπως τα καινουρια με καποια πατεντα?

θυμαμαι μια παλια συμβουλη απο εναν ηλικωμενο που μου ειχε πει να παρα ενα παλιο μου τζην και να τριψω εκει τα παλια ξυραφακια και φτιαχνουν.Καινουρια δεν γινονται αλλα βελτιωνονται. η αληθεια ειναι οτι το εκανα αλλα δεν ειδα καποια θεαματικη βελτιωση.

Αλλες ιδεες μηπως?

Ευχαριστω.

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

βρε φίλε, έλεος. Συνήθως σκουριάζουν όταν παλιώσουν, θα πάθεις τίποτα. Αν δεν ξυρίζεσαι και συχνά δεν βγαίνει ακριβό το ξυραφάκι.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, sonikk είπε

Γεια χαρα σε ολους.Μιας και δεν ειμαι φαν στο να αφηνω μουσι και ξυριζομαι ειτε καθημερινα ειτε ανα δυο μερες-καμια φορα τυχαινει να ξυριζομαι και δυο φορες την ημερα- που σημαινει οτι χαλαω αρκετα ξυραφακια το μηνα θα ηθελα να ρωτησω υπαρχει τροπος τα παλια ξυραφακια να γινουν οπως τα καινουρια με καποια πατεντα?

θυμαμαι μια παλια συμβουλη απο εναν ηλικωμενο που μου ειχε πει να παρα ενα παλιο μου τζην και να τριψω εκει τα παλια ξυραφακια και φτιαχνουν.Καινουρια δεν γινονται αλλα βελτιωνονται. η αληθεια ειναι οτι το εκανα αλλα δεν ειδα καποια θεαματικη βελτιωση.

Αλλες ιδεες μηπως?

Ευχαριστω.

Εχεις ρεντα στα νεα θεματα που ανοίγεις,δεν μπορώ να πω!!!!

• Like 5
Δημοσ.

Δεν ξέρω τι με εντυπωσιάζει περισσότερο: οτι ξυρίζεσαι 2 φορές τη μέρα, λες και οι τρίχες δεν έχουν τίποτα καλύτερο να κάνουν, και φυτρώνουν καθε 2 ώρες,  οτι ψάχνεις τρόπο να γλιτώσεις 10€ το μήνα απο ξυραφάκια, ή οτι καθόσουν και έτριβες ξυράφια πάνω σε τζίν και μετά τα έβαζες στα μούτρα σου;

Ον τοπικ, πάρε μια ξυριστική ρεύματος

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πήγαινε σε λύση safety razor (αυτά που είχαν οι παππούδες μας). Η μηχανή κοστίζει λίγο παραπανώ, αλλά βρίσκεις σε λογικές τιμές. Στα ξυραφάκια το κόστος είναι αστείο. Γύρω στο ευρώ η 5αδα-10αδα.

Ενδεικτικά μηχανές στο σκρουτζ  https://www.skroutz.gr/c/1746/xyrafakia.html?keyphrase=safety+razor&o=safety+razor

ή πιο συγκεκριμένα αυτήν που την είχα αγοράσει για καβάτζα από το Hondos (πλαστικο σώμα βέβαια αλλά ζητάς φθηνή) https://www.skroutz.gr/s/9335676/Feather-Double-Edge-Razor-Popular.html

Ξυραφάκια κατί καλά που δουλεύω (υπάρχουν άπειρες εναλακτικές επιλογές) https://www.skroutz.gr/s/10988986/Astra-Superior-Platinum-Double-Edge-5-τεμάχια.html

Εννοείται υπάρχουν λύσεις για όλα τα βαλάντια(όπως μπορείς να δεις από το πρώτο λινκ), απλά σου στέλνω φθηνά, επώνυμα.

Επεξ/σία από nemesiskp
  • Like 5
  • Thanks 2
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, czarjuly είπε

εγω χρησιμοποιω  bic απλο και μου κραταει ενα χρονο....

Και το προσωπο σου εχει γεμισει κοκκινηλες

Δημοσ.

Κλασσικό thread Badger and blade.... 😜

Αν είσαι μερακλης και δεν βαριέσαι να κάνεις 2 ή 3 περάσματα παίρνεις Safety Razor που θα το έχεις μια ζωή και αλλάζεις ξυραφάκια κάθε μέρα ή κάθε 2η. Ελάχιστο κόστος. Μηχανη παίρνεις μια Edwin Jagger και είσαι κομπλε. 

Αν βαριέσαι πάλι σαν εμένα ... Παίρνεις harry's ξυραφάκια με τις 5 λεπίδες που είσαι ένα 2ευρω το ένα. Αν τα κρατάς στεγνά, βγάζει 10ξυρισματα χωρίς να τρίβεις τίποτα 😊

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξυρίσου με κοχύλι, κι άμα δεν κόβει άλλο μπορείς να το βάλεις σε κερί για διακόσμηση.

Έδιτ, μόλις θυμήθηκα πως σε ένα βιβλίο με ψυχοτρονικά πειράματα και ραβδοσκοπία που έχω σε άλλο σπίτι , είχε και πείραμα σχετικό με ξυράφια και το πως να διατηρούνται σε καλή κατάσταση. Αν υπάρχει το θέμα ακόμα, θα γράψω λεπτομέρειες στην πρώτη ευκαιρία.

Επεξ/σία από G.TH.
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο Humbert Humbert είσαι ρε sonikk; Ή ο Jon Hamm; (αν και αυτός ξυριζόταν τρεις φορές την μέρα, όχι δύο).

Επεξ/σία από Dante80
Δημοσ.

Προτείνω να πας σε πιο advanced ξύρισμα.

Πάρε μια λεπίδα φαλτσετα σαν αυτήν που είχαν οι μπαρμερηδες και τα αντίστοιχα αναλώσιμα. Θα κάνεις πιο καλή δουλειά και θα το ευχαριστιέσαι παραπάνω.

Στον στρατό κάποιοι το είχαν απολαύσει! Φυσικά θέλει πάρα πολύ προσοχή.

large_20190225145326_dark_stag_straight_razor_wooden_haddle.jpeg

• Thanks 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, SilentVoice είπε

Προτείνω να πας σε πιο advanced ξύρισμα.

Πάρε μια λεπίδα φαλτσετα σαν αυτήν που είχαν οι μπαρμερηδες και τα αντίστοιχα αναλώσιμα. Θα κάνεις πιο καλή δουλειά και θα το ευχαριστιέσαι παραπάνω.

Στον στρατό κάποιοι το είχαν απολαύσει! Φυσικά θέλει πάρα πολύ προσοχή.

large_20190225145326_dark_stag_straight_razor_wooden_haddle.jpeg

την εχω σκεφτει αυτη τη λυση αλλα ειναι αργη διαδικασια...και θελει προσοχη οπως λες ναι. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...