Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,
Μόλις πήρα ένα beverly μεταχειρισμένο του 16 αλλά άριστο. Ξέρω ότι τα κλέβουν σαν αναπτήρες και γι' αυτό θα νοικιάζω πάρκινγκ.

Θέλω όμως να βάζω κάτι όταν το αφήνω έξω. Στο γυμναστήριο, στον καφέ, στη δουλειά κλπ..

Έχετε να προτείνετε κάτι αξιόλογο, με συναγερμό κατά προτίμηση?

Δημοσ.

σύστημα με sms και gps ; ας πουν οι γνώστες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, SchinasN είπε

σύστημα με sms και gps ; ας πουν οι γνώστες

Έχω δει τα άλλα threads που αφορούν gps κλπ, και δεν ενθουσιαστηκα.. 

Δημοσ.

Το gps είναι μπας και το βρεις αφού το έχουν πάρει... δεν είναι και ο,τι καλύτερο. Βάλε έναν συναγερμό και όσες κλειδαριές μπορείς. Καλύτερα να κάνεις 1 λεπτο να ξεκλειδώνεις κάθε φορά, παρά να γυρίσεις σπίτι με τα ποδια. Κάποιος που θα δει τρεις κλειδαριές δεν θα ρισκάρει να το παρει.
  Σε ένα φίλο ζητούσαν για συναγερμό 200€ και βρήκε τον ίδιο και  έβαλε μόνος του απο Ebay με 25€. Έχει πολλές λύσεις αν ψάξεις λίγο. Οπως και να έχει πάρε κάτι ποιοτικό σε κλειδαριά γιατι υπάρχουν κάτι αρθρωτα ψαλίδια πλέον που τις κόβουν σαν βουτυρο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ψάξε στο Youtube "LockPickingLawyer" και θα καταλάβεις πόσο μάταιο είναι το κλείδωμα (εκτός από το ψυχολογικό).

Επεξ/σία από _BASSstarlet_
  • Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, _BASSstarlet_ είπε

Ψάξε στο Youtube "LockPickingLawyer" και θα καταλάβεις πόσο μάταιο είναι το κλείδωμα (εκτός από το ψυχολογικό).

Αν πάρεις καλή κλειδαριά θα είναι από δύσκολο έως αδύνατο να παραβιαστεί σε πραγματικές συνθήκες, όπως παραδέχεται συχνά και ο ίδιος. Λίγοι ή ίσως κανένας δεν έχουν τις ικανότητές του, οι περισσότεροι κλέφτες προσπαθούν να τις σπάσουν οπότε με δύο καλές κλειδαριές οι πιθανότητες να τις πικάρουν είναι ελάχιστες

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικα ολες οι κλειδαριες παραβιαζονται/σπανε. Η χρήση κλειδαριας είναι αποτρεπτικο κυριώς μετρο για ενα κλεφτη. Εαν έχεις disk brake , πεταλο στη ζαντα,  συναγερμο και κλειδωμενο τιμονι συνηθως δεν θα ασχοληθουν να τα παραβιασουν, χωρις ωστοσο αυτο να αποτελει κανονας.  Εαν έχεις μονο ενα disk brake είναι δραματικα πιο ευκολο για εκεινους.

Προσωπικα θα σου προτεινα την αγορα ενος abus πεταλο και ενος disk brake με ταυτοχρονη χρηση και των 2 και παρκαρισμα σε  μερη με σχετικη κινηση.

Επεξ/σία από Chris92
Δημοσ.

Ότι και να βάλεις Αμα είναι να στο φάνε θα στο φάνε. Εγω μόνο συναγερμό έχω και οποτε βγαίνω από το σπίτι για δουλειές το αφήνω σε μέρος που έχει και αλλά μηχανάκια σε πολυσύχναστο χώρο. 

• Like 1
Δημοσ.

Όπως είπα και στην ερώτηση, θέλω να πάρω κάτι για τις "σύντομες" δουλειές εκτός σπιτίου που συνήθως θα είναι σε ώρες και μέρη με κίνηση. Ξέρω, ότι όσες κλειδαριές και να βάλω, αν μου το σταμπάρουν θα το πάρουν, γι αυτό τα βράδια και γενικά όταν είμαι σπίτι θα το βάζω σε κλειστό πάρκινγκ, παρότι μένω σε κεντρικότατο δρόμο με κίνηση 24/7.

Επειδή το ψάχνω τώρα, είπα μήπως έχετε κάτι δοκιμάσμενο να προτείνετε.. Τον τάδε συναγερμό ή την τάδε κλειδαριά, από άποψη ασφάλειας, ευκολίας χρήσης, vfm κλπ.

Δημοσ.

Εχω 2 abus πεταλα, ενα μικρο κ ενα μεγαλο, κ μια κλειδαρια δισκοφρενου abus κ ειμαι ικανοποιημενος με τη λειτουργια τους, δεν κολλανε κ μπαινοβγαινουν ευκολα. Τωρα το ποσο ασφαλη ειναι, δεν ξερω, το σιγουρο ειναι οτι ολα παραβιαζονται. Σε tmax που εχω, βαζω μπρος πισω πεταλα κ την κλειδαρια δισκοφρενου σε ειδικη τρυπα του διπλου σταντ, για να μη μπορει να κατεβει το σκουτερ απ το σταντ (δεν ξερω αν εχουν αυτη τη λειτουργια αλλα σκουτερ). Τα βαζω εστω κ αν το αφησω για 5' παρκαρισμενο το πρωι ( κ παντα σε πολυσυχναστο μερος ), με την ελπιδα οτι δεν θα ασχοληθουν να παραβιασουν 3 κλειδαριες (το βραδυ παντα σε κλειστο γκαραζ)

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρόσφατα αγόρασα σκούτερ ελαφρώς μεταχειρισμένο και σημαντικό κριτήριο που απέρριψα τα Piaggio (Medley στην περίπτωσή μου) ήταν πόσο δημοφιλη είναι στα κλεφτρόνια, πόσο μάλλον για Beverly.

Ένας καλός συναγερμός με τηλεειδοποίηση είναι καλό πρώτο μέτρο, σε ενημερώνει στον τρίτο πχ όροφο ότι κάποιος το κούνησε ή ότι βαράει οδικός σου κι όχι του γείτονα. Κοστίζουν 80-100++ απ' όσο έψαξα χώρια η εγκατάσταση που είναι εξίσου σημαντική να γίνει από αξιόλογο γνωστή ηλεκτρολόγο και για την προστασία του scooter και για να μην δημιουργηθούν ηλεκτρολογικά προβλήματα αλλά και για την υγεία της μπαταρίας.

Ενα δευτερο μέτρο είναι κλειδαριά δισκοφρενου ΜΕ συναγερμό. Προτίμησε μια που να έχει πιστοποίηση αντοχής σε εργαλεία διάρρηξης(τρυπάνι, πριόνι, σφυρί, ψυκτικό υγρό, κλπ) πχ SRA όπως αυτή η Radical RK14S με 14ρη πίρο, 120db σειρήνα, και manual επιλογή κάθε φορα αν θα ενεργοποιηθεί ο συναγερμος ή όχι και σύστημα warning 5 δευτερολέπτων (αν ξανακουνηθει μετά τα 5' βαράει στα αλήθεια). Κόστος στα 100€. Ακόμη πιο καλή λόγω inox η RK914S ή RK910S.

Πρόσεξε όμως να ταιριάζει στο δισκόφρενο σου. Εγώ πχ. αναγκάστηκα να βάλω με διάμετρο 6 αντί 10 που οριακά δεν χωράνε στις εγκοπές του δισκόφρενου χάνοντας την πιστοποίηση έξτρα αντοχής SRA. Η RK6Z μου κόστισε περίπου 60€.

Το πλεονέκτημα είναι ότι ακόμη κι αν η μπαταρία του σκούτερ κλατάρει, το δισκόφρενο έχει ανεξάρτητη δική του μπαταρία.

Το τρίτο και ίσως σημαντικότερο μέτρο είναι μια ανθεκτική μακριά ατσάλινη αλυσίδα που να δένει το σκούτερ σε σταθερό απαραβίαστο σημείο όπως χοντρή σιδερένια κολώνα, μεγάλο δέντρο κλπ. Οι λύση των ελαφρυτερων κουλουρων ΔΕΝ είναι τόσο ασφαλής διότι σπάνε τις κουλούρες στους συνδέσμους και από μέσα μένει ένα λεπτό συρματόσχοινο που κόβεται ακόμη ευκολότερα. Επίσης και οι κλειδαριές στις κουλουρες δεν είναι τίποτα σπουδαίο, ιδίως των 60€ και κάτω ενώ όταν όντως είναι καλές, το κόστος σε σχέση με τις πολύ ανώτερες αλυσίδες είναι παρόμοιο.

Δυστυχώς οι αλυσίδες είναι βαριές και πρωτόγονες αλλά εξίσου αποτελεσματικές από το σύνηθες φαινόμενο να φιμώνουν τις σειρήνες του συναγερμού και να σηκώνουν το δίκυκλο σε βανάκι...

Εγώ λόγω του ότι οι Abus ξεφεύγανε σε κόστος, ιδίως η 14αρα σε πάχος, επέλεξα μεταξύ Oxford και Radical, την 170cm 11διατομης της Radical σκετη αλυσίδα για λόγους ευελιξίας. Κόστος 45€.

Ο λόγος είναι ότι βρήκα πασπαρτού λουκέτο mini U lock με πιστοποίηση SRA που είτε χρησιμοποιείται ως δισκόφρενο είτε ως λουκέτο αλυσίδας. Το μοντέλο είναι Radical RK75 στα 70€.

Φυσικά αν σε έχουν βάλει στο μάτι και θέλουν απεγνωσμένα να σε κλέψουν απλά τους καθυστερείς. Αλλά για να σε βάλουν στο μάτι με τόσα μέτρα προστασίας, πρέπει να έχεις κάτι ιδιαιτερο και δυσεύρετο που δεν υπάρχει στις γειτονιές παραδίπλα για να μπούνε σε τόσο κόπο, χρόνο, ρίσκο.

Στις 5/10/2020 στις 7:58 ΜΜ, Ioannisto είπε

Εχω 2 abus πεταλα, ενα μικρο κ ενα μεγαλο, κ μια κλειδαρια δισκοφρενου abus κ ειμαι ικανοποιημενος με τη λειτουργια τους, δεν κολλανε κ μπαινοβγαινουν ευκολα. Τωρα το ποσο ασφαλη ειναι, δεν ξερω, το σιγουρο ειναι οτι ολα παραβιαζονται. Σε tmax που εχω, βαζω μπρος πισω πεταλα κ την κλειδαρια δισκοφρενου σε ειδικη τρυπα του διπλου σταντ, για να μη μπορει να κατεβει το σκουτερ απ το σταντ (δεν ξερω αν εχουν αυτη τη λειτουργια αλλα σκουτερ). Τα βαζω εστω κ αν το αφησω για 5' παρκαρισμενο το πρωι ( κ παντα σε πολυσυχναστο μερος ), με την ελπιδα οτι δεν θα ασχοληθουν να παραβιασουν 3 κλειδαριες (το βραδυ παντα σε κλειστο γκαραζ)

Το Tmax είναι το άγιο δισκοπότηρο στους κλέφτες scooter. Καραβίσια αλυσίδα θες. 😀

Ένας πολύ χρήσιμος οδηγός για τις πιστοποιήσεις ασφαλειας/αντοχής κλειδαριων σε διαρρηκτικά μέσα εδώ: Motorbike-Security.co.uk.

😒

Επεξ/σία από Krepalidis
  • Like 3
Δημοσ.

@Krepalidis Σ' ευχαριστώ για το αναλυτικότατο σχόλιο.

Ο συναγερμός απορρίφθηκε λόγων μειονεκτημάτων που κι εσύ ανέφερες.
Το πάρκινγκ που είπα στην αρχή απορρίφθηκε επίσης λόγω τεράστιου κόστους. Μη χέσω την "καλή περιοχή" που μένω.
Αντ' αυτού για να κινούμαι και να κοιμάμαι ήσυχος έκανα ασφάλεια κλοπής, πήρα την αλυσίδα STEEL O CHAIN IVY 9210/170 | ABUS και θα πάρω και μια κλειδαριά για το δισκόφρενο.

• Like 1
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, malelis1 είπε

@Krepalidis Σ' ευχαριστώ για το αναλυτικότατο σχόλιο.

Ο συναγερμός απορρίφθηκε λόγων μειονεκτημάτων που κι εσύ ανέφερες.
Το πάρκινγκ που είπα στην αρχή απορρίφθηκε επίσης λόγω τεράστιου κόστους. Μη χέσω την "καλή περιοχή" που μένω.
Αντ' αυτού για να κινούμαι και να κοιμάμαι ήσυχος έκανα ασφάλεια κλοπής, πήρα την αλυσίδα STEEL O CHAIN IVY 9210/170 | ABUS και θα πάρω και μια κλειδαριά για το δισκόφρενο.

Πάρε ένα καλό δισκόφρενο με πιστοποιητικό Sold Secure (κατά προτίμηση Gold) ή SRA.

Oxford, Abus, Radical ψάξε να είναι ανθεκτικό σε σπρέι η κλειδαριά και σε τρυπάνι. Κι οπωσδήποτε να έχει δυνατό συναγερμό. 

Μην αφήσεις τα κλεφτρόνια στην ησυχία τους!

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα, παίρνω αύριο την πρώτη μηχανή μου και ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια πρόταση για κάποια καλή κλειδαριά δισκόφρενου(λόγω ευκολίας μεταφοράς). Η μηχανή θα παρκαρεται σε μια φωτιζομενη στοα, έχει ήδη συναγερμό και δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιο σημείο για δέσιμο. Επίσης θα γίνει ασφάλεια κλοπής (χωρίς να σημαίνει ότι θα αφήσω να την κλέψουν, όσο γίνεται δηλαδή 😅)

Δημοσ.

Κοίτα στο Σκρουτζ για κλειδαρια δισκοφρενου με συναγερμό.

Και το ακριβοτερο να βάλεις πάντως δεν τους σταματάει, κόβουν τη δισκοπλακα για να το ξεφορτωθουν.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...