tsoupas7 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2020 Build: MOBO: Asus Rog Strix z390-f gaming CPU: Intel 9600k RAM: 16Gb Corsair Vengeance RGB Pro GPU: rog strix RX580 m.2(1): samsung 970 evo plus 500gb m.2(2): crucial p1 1tb hdd: 2x bararracuda 4tb 1x optical disk psu: corsair tx750 Το προβλημα μου: αρχικα ειχα εναν 250αρι 970 evo που ετρεχε OS και τους 2 HDD και ολα καλα. πηρα τον crucial για ενα πιο γρηγορο αποθηκευτικο χωρο και ενω στην αρχη μου τον αναγνωριζε κανονικα μετα απο μερικες επανεκκινησεις δεν φαινοταν ουτε στα bios. αναβαθμισα στον 970 evo plus, του εβαλα OS και μετα απο 2 επανεκκινησεις δεν αναγνωριζοταν πουθενα. τον εστειλα για ελεγχο γιατι ο crucial φαινοταν κανονικα. Του εβαλα OS και παλι ξεκινησε να μην αναγνωριζεται. καμια ιδεα ρε παιδια τι παιζεται?
atheatos Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Στις 3/10/2020 στις 10:17 ΠΜ, tsoupas7 είπε Build: MOBO: Asus Rog Strix z390-f gaming CPU: Intel 9600k RAM: 16Gb Corsair Vengeance RGB Pro GPU: rog strix RX580 m.2(1): samsung 970 evo plus 500gb m.2(2): crucial p1 1tb hdd: 2x bararracuda 4tb 1x optical disk psu: corsair tx750 Το προβλημα μου: αρχικα ειχα εναν 250αρι 970 evo που ετρεχε OS και τους 2 HDD και ολα καλα. πηρα τον crucial για ενα πιο γρηγορο αποθηκευτικο χωρο και ενω στην αρχη μου τον αναγνωριζε κανονικα μετα απο μερικες επανεκκινησεις δεν φαινοταν ουτε στα bios. αναβαθμισα στον 970 evo plus, του εβαλα OS και μετα απο 2 επανεκκινησεις δεν αναγνωριζοταν πουθενα. τον εστειλα για ελεγχο γιατι ο crucial φαινοταν κανονικα. Του εβαλα OS και παλι ξεκινησε να μην αναγνωριζεται. καμια ιδεα ρε παιδια τι παιζεται? Μήπως είναι κάποια ρύθμιση στο bios?Φανταζομαι και οι δύο m2 ειναι PCIE.
tsoupas7 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 4 ώρες πριν, atheatos είπε Μήπως είναι κάποια ρύθμιση στο bios?Φανταζομαι και οι δύο m2 ειναι PCIE. Και οι 2 ειναι PCIE ναι. Ρυθμιση για τι ακριβως?Τις εχω δει ολες και δεν βρηκα καποια που να εξηγει το προβλημα μου. Γινεται απλα τυχαια μετα απο μερικες επαννεκινησσεις χωρις εξηγηση. Αν τον βγαλω και τον τοποθετησω παλι φαινεται ξανα.
atheatos Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, tsoupas7 είπε Και οι 2 ειναι PCIE ναι. Ρυθμιση για τι ακριβως?Τις εχω δει ολες και δεν βρηκα καποια που να εξηγει το προβλημα μου. Γινεται απλα τυχαια μετα απο μερικες επαννεκινησσεις χωρις εξηγηση. Αν τον βγαλω και τον τοποθετησω παλι φαινεται ξανα. Μήπως κατά την εγκατάσταση του λειτουργικού γυρνάει σε MBR? Το στικάκι που κάνεις εγκατάσταση μήπως χρειάζεται κάποια ρύθμιση ή κάποιον driver για τον nvme controller? Αλλά με προβληματίζει ότι λες που εξαφανίζεται από το bios και δεν υπάρχει σε καμία καρτέλα του και το μυαλό μου πάει και σε τροφοδοτικό. Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2020 από atheatos 1
tsoupas7 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Δεν χανεται παντα ο κυριος m.2. εξαφανιζεται κυριως αυτος που εχει το OS. Πως επηρεαζει το τροφοδοτικο οταν ειναι πανω στη μητρικη και αυτη δουλευει κομπλε?
atheatos Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, tsoupas7 είπε Δεν χανεται παντα ο κυριος m.2. εξαφανιζεται κυριως αυτος που εχει το OS. Πως επηρεαζει το τροφοδοτικο οταν ειναι πανω στη μητρικη και αυτη δουλευει κομπλε? Δεν ξέρω ακριβώς αλλά έχοντας το OS ο σκληρός καταναλώνει περισσοτερο ρευμα για read - write. Ενω οταν δεν εχει τιποτα μενει idle.Μιά σκέψη κάνω. Δοκιμασε τους σε αλλη μητρική ή τροφοδοτικό. Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2020 από atheatos 1
dpolal Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Τσέκαρε το manual διότι οι nvme μοιράζονται μερικές φορές τα ίδια lanes με της sata θύρες οπότε παιζουν τα εξής: 1- τσεκάρεις σε ποιές πόρτες έχεις τους σκληρούς και αλλάζεις ανάλογα την θύρα τους αν υπάρχει conflict με τον nvme. 2- μπορεί η θέση του nvme να μοιράζεται lanes με την κάρτα γραφικών. Μου είχε τύχει πρόσφατα σε μπόρντ με 2 nvme η κάρτα γραφικών να αναγνωρίζεται μόνο στην κάτω pci-x θύρα. Δοκίμασε να αλλάξεις την θύρα στην κάρτα γραφικών δοκιμαστικά. EDIT Το παραπάνω που περιγράφω με την κάρτα γραφικών αν θυμάμαι καλά ήταν σε ίδιο μπόρντ με το δικό σου. Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2020 από dpolal 1
Dark_Nightfall Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Αν υπήρχε conflict δεν θα έβλεπε ποτέ τον δίσκο , εδώ μία τον βλέπει μία όχι , όποτε πάμε με την σειρά bios update & firmware upgrade στους m.2 αν υπάρχει διαθέσιμο.Καθαρή εγκατάσταση σε UEFI (Windows Boot Manager) από την αρχή και δοκιμή πάλι. 1 x M.2 Socket 3, with M key, type 2242/2260/2280 storage devices support (both SATA & PCIE mode)*1 1 x M.2 Socket 3, with M key, type 2242/2260/2280/22110 storage devices support (PCIE 3.0 x 4 mode) *1 When the M.2_1 Socket 3 is operating in SATA mode, SATA port 2 will be disable
tsoupas7 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 14 ώρες πριν, Dark_Nightfall είπε Αν υπήρχε conflict δεν θα έβλεπε ποτέ τον δίσκο , εδώ μία τον βλέπει μία όχι , όποτε πάμε με την σειρά bios update & firmware upgrade στους m.2 αν υπάρχει διαθέσιμο.Καθαρή εγκατάσταση σε UEFI (Windows Boot Manager) από την αρχή και δοκιμή πάλι. 1 x M.2 Socket 3, with M key, type 2242/2260/2280 storage devices support (both SATA & PCIE mode)*1 1 x M.2 Socket 3, with M key, type 2242/2260/2280/22110 storage devices support (PCIE 3.0 x 4 mode) *1 When the M.2_1 Socket 3 is operating in SATA mode, SATA port 2 will be disable bios και firmware στις πιο προσφατες εκδοσεις. τωρα για μια βδομαδα παιζει κομπλε(μη το ματιασω) αλλα εκανα το post κυριως για να ξερω τι μπορω να κανω εγω απο troubleshooting. 16 ώρες πριν, dpolal είπε Τσέκαρε το manual διότι οι nvme μοιράζονται μερικές φορές τα ίδια lanes με της sata θύρες οπότε παιζουν τα εξής: 1- τσεκάρεις σε ποιές πόρτες έχεις τους σκληρούς και αλλάζεις ανάλογα την θύρα τους αν υπάρχει conflict με τον nvme. 2- μπορεί η θέση του nvme να μοιράζεται lanes με την κάρτα γραφικών. Μου είχε τύχει πρόσφατα σε μπόρντ με 2 nvme η κάρτα γραφικών να αναγνωρίζεται μόνο στην κάτω pci-x θύρα. Δοκίμασε να αλλάξεις την θύρα στην κάρτα γραφικών δοκιμαστικά. EDIT Το παραπάνω που περιγράφω με την κάρτα γραφικών αν θυμάμαι καλά ήταν σε ίδιο μπόρντ με το δικό σου. 16 Lanes στη gpu και μετα 4 στον εναν nvme και αλλες 4 στον αλλο για συνολο 24. Η δεν ισχυει κατι τετοιο?
dpolal Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 21 λεπτά πριν, tsoupas7 είπε ...τωρα για μια βδομαδα παιζει κομπλε(μη το ματιασω) αλλα εκανα το post κυριως για να ξερω τι μπορω να κανω εγω απο troubleshooting.
tsoupas7 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 16 λεπτά πριν, dpolal είπε Με ταλαιπωρησε σχεδον 1 μηνα και πιστευω οτι θα ξανασυμβει.
SaFiS Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 O επεξεργαστής σου έχει Μax 16 Lanes οπότε μάλλον κάτι δεν φτάνει για το σύνολο των συσκευών που έχεις βάλει πάνω... 1
tsoupas7 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 17 ώρες πριν, SaFiS είπε O επεξεργαστής σου έχει Μax 16 Lanes οπότε μάλλον κάτι δεν φτάνει για το σύνολο των συσκευών που έχεις βάλει πάνω... και πως γινεται τη μια να δουλευουν ολα κομπλε (2x nvme + gpu) και την αλλη να τρωει σκαλωμα? χτες αποφασισε παλι να μην αναγνωριζει τον εναν nvme.
tsoupas7 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 αν δηλαδη βαλω τη gpu σε x8 θα τους διαβαζει κομπλε μετα?
Aris_ Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Έχεις θέμα με τα pci-e lanes δεν έχεις αρκετά, κοίτα από το bios να βάλεις x8 την gpu Αν δεν γίνεται μπορείς να μασκάρεις τα 8 lanes στην κάρτα επάνω Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2020 από Aris_
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα