NiKoSmile Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2020 6 λεπτά πριν, lactate είπε θα σου πω.. τις πρώτες μέρες που δουλευαμε 13ωρα (ηταν εκτακτη κατασταση) ενιωθα ταχυπαλμιες και πονοκεφαλο και τα βραδια δεν μποουσα να κοιμηθω καλα. Τωρα απλα ενα πλακωμα και ενα αγχος νιωθω. Αγχος οχι για τη δουλεια μην κανω καποια βλακεια γιατι ειναι αρκετα δρομολογημενο αυτο που κανω και αν κανεις κατι συνηθως διορθωνεται. Ενα αγχος χωρις να ξερω την πηγη του. Η γνώμη μου είναι από τη στιγμή που στην δουλειά είσαι ok μη τα παρατάς. Αν παραιτηθείς η ανακούφιση θα είναι για μια-δύο εβδομάδες. Μετά θα βρεις εύκολα άλλη εργασία; Ξανά βιογραφικά και συνεντεύξεις; Το άγχος θα ξανάρθει πολλές φορές, το αντιμετωπίζεις και προχωράς, ένα βήμα κάθε φορά.
lactate Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2020 13 λεπτά πριν, NiKoSmile είπε Η γνώμη μου είναι από τη στιγμή που στην δουλειά είσαι ok μη τα παρατάς. Αν παραιτηθείς η ανακούφιση θα είναι για μια-δύο εβδομάδες. Μετά θα βρεις εύκολα άλλη εργασία; Ξανά βιογραφικά και συνεντεύξεις; Το άγχος θα ξανάρθει πολλές φορές, το αντιμετωπίζεις και προχωράς, ένα βήμα κάθε φορά. σωστό αυτό που λες αλλά είναι η δεύτερη δουλειά μου. Ούτως ή άλλως δεν ξεκίνησα με το σκεπτικό να κάτσω πολύ. Δεν αντέχω δυο δουλειες για παραπάνω. 1
mrkra Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2020 15 ώρες πριν, lactate είπε Θέλω να παραιτηθώ από τη δεύτερη δουλειά, επειδή βασικά δεν την παλεύω άλλο. Οι συνθήλες είναι πολύ καλές, ο μισθός αρκετά καλός, απλά το ωράριο ότι να ναι και σαν αντικείμενο το βαριέμαι. Το ερώτημα είναι πόσο νωρίτερα να ειδοποιήσω; Με το αφεντικό επίσης εχω πολυ καλες σχέσεις και δεν ξέρω πως να του το πω χωρις να φανεί άσχημο/ οταν ειχαν απολυσει εμενα μου ειχαν πει "θα λυσουμε την συνεργασια μας" και θα το πιασει το υπονοουμενο
lactate Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2020 4 λεπτά πριν, mrkra είπε οταν ειχαν απολυσει εμενα μου ειχαν πει "θα λυσουμε την συνεργασια μας" και θα το πιασει το υπονοουμενο μακαρι να μου το λεγαν και μενα
SilentVoice Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 9 ώρες πριν, logistoulis είπε Ναι καλά πες τους, γελάει ο κόσμος.. Δυστυχώς είναι ξεκάθαρη η παράγραφος.
logistoulis Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, SilentVoice είπε Δυστυχώς είναι ξεκάθαρη η παράγραφος. Υπάρχει νόμος για αυτό το ζήτημα Αλλά δεν γνωρίζω να υπάρχει κάποιος νόμος που να λέει ότι δεν θα σου καταβάλει ο άλλος δεδουλευμενα για οποιονδήποτε λόγο, δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο Όπως το έχω καταλάβει εγώ πρέπει να σου κάνουν αγωγή να σου ζητήσουν αποζημίωση αν δεν τους έχεις προειδοποιήσει εφόσον έχεις την υποχρέωση ( η οποία προκύπτει μετά το έναν χρόνο ). Ο μισθός σου είναι κάτι που πρέπει να πάρεις δεν γίνεται ο άλλος να στον κρατάει έτσι αυθαίρετα και χωρίς να έχει εκδικαστεί το θέμα Τι να σου πω ίσως και να το βασίζουν κάπου αυτοί που το έγραψαν αλλά ίσως και να μην στέκει. σε περίπτωση που μου κράταγαν μισθό για τον όποιο λόγο θα τους πήγαινα δικαστικά Το ότι γράφει κάτι μια σύμβαση δεν σημαίνει ότι είναι σύμφωνο με τη νομοθεσία Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2020 από logistoulis 2
SilentVoice Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, logistoulis είπε Υπάρχει νόμος για αυτό το ζήτημα Αλλά δεν γνωρίζω να υπάρχει κάποιος νόμος που να λέει ότι δεν θα σου καταβάλει ο άλλος δεδουλευμενα για οποιονδήποτε λόγο, δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο Όπως το έχω καταλάβει εγώ πρέπει να σου κάνουν αγωγή να σου ζητήσουν αποζημίωση αν δεν τους έχεις προειδοποιήσει εφόσον έχεις την υποχρέωση ( η οποία προκύπτει μετά το έναν χρόνο ). Ο μισθός σου είναι κάτι που πρέπει να πάρεις δεν γίνεται ο άλλος να στον κρατάει έτσι αυθαίρετα και χωρίς να έχει εκδικαστεί το θέμα Τι να σου πω ίσως και να το βασίζουν κάπου αυτοί που το έγραψαν αλλά ίσως και να μην στέκει. σε περίπτωση που μου κράταγαν μισθό για τον όποιο λόγο θα τους πήγαινα δικαστικά Το ότι γράφει κάτι μια σύμβαση δεν σημαίνει ότι είναι σύμφωνο με τη νομοθεσία Το έχει σαν ρήτρα, είναι νόμιμο; Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2020 από SilentVoice
logistoulis Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, SilentVoice είπε Δυστυχώς είναι ξεκάθαρη η παράγραφος. Θα ρωτούσα σίγουρα δικηγόρο αν και όσες φορές έχω παραιτηθεί δίνω πάντα ένα αρκετά μεγάλο περιθώριο να σου πω την αλήθεια ώστε να κλείσω άμεσες υποχρεώσεις. Επειδή στη δική μου δουλειά πάντα παίζουν προθεσμίες συνήθως φροντίζω να την κάνω αφού αλλάξει ο μήνας και έχοντας το πει από τις αρχές, δηλαδή πάντα παίζω αυτό το μήνα για να μην έχουν κυρίως πρόβλημα οι πελάτες όχι τόσο ο εργοδότης Ο εργοδότης για να μπει στη διαδικασία των συνεντεύξεων θέλει σίγουρα πολύ πάνω από μήνα Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2020 από logistoulis 3
SilentVoice Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Είναι πάντως λίγο άδικο, γιατί μπορούν να με απολύσουν την ίδια μέρα αλλά για να παραιτηθώ μπορώ μετά από έναν μήνα. Στην πρώτη περίπτωση θα με αποζημιώσουν, στην δεύτερη δεν θα πάρω τίποτα παραπάνω. 1
Pa0ki Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 15 ώρες πριν, lactate είπε ειναι αρκετα εξειδικευμενη για αυτο δε θελω να το πω χυμα. Εντωμεταξυ δεν βρισκει ατομο και ψαχνει (δλδ ηθελε εμενα και ακομα ενα ατομο). Εγω απλα σταματησα να την παλευω.. Έτσι όπως τα γράφεις, φαίνεται να σε έχουν ανάγκη οπότε ίσως σε παίρνει για αρχή να διαπραγματευτείς μειωμένο ωράριο, αν αυτό είναι το μεγαλύτερό σου πρόβλημα
cloud13 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 56 λεπτά πριν, SilentVoice είπε Το έχει σαν ρήτρα, είναι νόμιμο; Μπορείτε να συνυπογράψετε σύμβαση ότι θα σκοτώσει ο ένας τον άλλο με τη συγκατάθεσή σας. Είναι νόμιμη? Όχι φυσικά. Κάθε διάταξη σύμβασης εργασίας που αντίκειται στην εργατική νομοθεσία καθίσταται αυτόματα άκυρη. Ρήτρες μπαίνουν σε συμβάσεις έργου ή σε μπλοκάκι που είναι λογικότερο και έγκυρο. Θα πάρεις τα χρήματά σου κανονικά είτε εύκολα είτε δύσκολα. 5
SilentVoice Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 1 λεπτό πριν, cloud13 είπε Μπορείτε να συνυπογράψετε σύμβαση ότι θα σκοτώσει ο ένας τον άλλο με τη συγκατάθεσή σας. Είναι νόμιμη? Όχι φυσικά. Κάθε διάταξη σύμβασης εργασίας που αντίκειται στην εργατική νομοθεσία καθίσταται αυτόματα άκυρη. Ρήτρες μπαίνουν σε συμβάσεις έργου ή σε μπλοκάκι που είναι λογικότερο και έγκυρο. Θα πάρεις τα χρήματά σου κανονικά είτε εύκολα είτε δύσκολα. Μακάρι να μην φτάσω σε αυτό το σημείο
cloud13 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 2 λεπτά πριν, SilentVoice είπε Μακάρι να μην φτάσω σε αυτό το σημείο Δεν θα φτάσεις. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να καθυστερήσει μέχρι τέλος του έτους. Επίσης τέτοιες παράγραφοι μπαίνουν με το κιλό σε συμβάσεις ''αλεπούδων'' εργοδοτών, είναι περισσότερο ψαρωτικό παρά εφαρμόσιμο. Φυσικά λέει πολλά για την κουλτούρα τους και ότι αντιμετωπίζουν το προσωπικό ως βαρίδι και όχι ως asset για να πετύχουν τους στόχους τους. Ελλαδιστάν. 3 1
great Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 αυτο με τις δυο βδομαδες ειναι καθαρα τυπικο και urbanlegend για μένα,οπως αυτοι σε απολυουν στο δευτερόλεπτο οτι και να εχεις υπογραψει δεν ειναι πάνω απο τον νόμο, θα σου ζαλίσουν οτι θελουμε δυο βδομάδδες αλλα σορρυ δεν παιζει. Σιγα μην κατσω να σκεφτω τα συναισθήματα του αφεντικου που σε βάζει να δουλευεις 13 ωρες χωρίς υπερωρίες. Όπως λοιπον και αυτος θα σε εδιωχνε την ιδια μερα ετσι και εσυ παραιτήσε την ίδια μέρα. Στην προηγούμενη δουλεια, σε ενα νταχάο, 19:00 με πηραν τηλεφωνο να μου κανουν προσφορά, 19:15 ειχα ηδη στειλει το μαιλ στην δουλεια που ελεγε οτι αυριο θα ειναι η τελευταια μου μερα και παρακαλω ετοιμαστε τα χαρτια μου να ερθω να υπογραψω το μεσημερι. Προτου πέιτε γι ανήθικα και τετοια, γιατι μετα καθησαν και μου την ειπαν οταν ανεφερα οτι δεν περιμενα τετοιες συνθηκες και δεν μου αρεσει ο τροποσ δουλειας σας τολμησαν να μου πουν οτι εμεις ειμασταν ενταξει απεναντι σου και ηξερες που ερχοσουνα. μια μικρη ομως λεπτομερια. ειχαμε συμφωνησει 1200, και την μερα της προσληψης μου κανει η λογιστρια ναι ξερεις ειναι 1000 τα λεφτα και 200 σε ticket restaurant....!!! οκ δεχτηκα γιατι ειμουν 1 χρονο ανεργος αλλα οταν τους λεω οχι δεν ειανι ετσι γιατι συμφωνησαμε σε 1200 και ηταν ετσι και ετσι. και φυσικα μπαινουμε σε μια κουβεντα μετα μα και τα ticketrestaurant ειναι λεφτα, οχι λεω ειναι κουπονια, οχι ειναι λεφτα, οχι ειναι κουπονια....κανα 5λεπτο αυτο. Αντε γεια σας. Ηθικο δίδαγμα, αν γουσταρεις να δωσεις 2 βδομαδες δωστες, εαν δεν θελεις, φυγε την ιδια ημερα. ακομα και στο συμβολαιο να το λεει δεν παιζει. Ειναι σαν το άλλο θεμα που ελεγε οτι ειχε υπογραψει οτι δεν θα δουλεψει σε παρομοιο κλαδο και οχι κοντα στα 200χλμ απο την παλια δουλεια. μην μασατε. 1 1 1
kostasbm Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 γνωμη μου....αν εχεις καποιο γνωστο που μπορει να σε αντικαταστησει και μπορεις να τον προτεινεις ..καντο τουλαχιστον καποιος η καποια να επωφεληθει γιατι πολυς κοσμος κοιταζει για δουλεια
Προτεινόμενες αναρτήσεις