Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, lightsout είπε

Το τυπικό διάστημα προειδοποίησης ορίζεται ανάλογα με το χρονικό διάστημα που εργάζεσαι για τον εκάστοτε εργοδότη. Αν είσαι λιγότερο από έναν χρόνο εκεί, τυπικά, δεν οφείλεις να προειδοποιήσεις. Παρόλαυτα, ηθικά και επαγγελματικά, δύο εβδομάδες είναι μία χαρά. 

είμαι λιγότερο και από 6 μήνες :P

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, lactate είπε

Θέλω να παραιτηθώ από τη δεύτερη δουλειά, επειδή βασικά  δεν την παλεύω άλλο. Οι συνθήλες είναι πολύ καλές, ο μισθός αρκετά καλός, απλά το ωράριο ότι να ναι και σαν αντικείμενο το βαριέμαι. Το ερώτημα είναι πόσο νωρίτερα να ειδοποιήσω; Με το αφεντικό επίσης εχω πολυ καλες σχέσεις και δεν ξέρω πως να του το πω χωρις να φανεί άσχημο/

Επειδη ποτέ δεν ξέρεις πως έρχονται τα πράγματα μίλα με τον εργοδότη σου και ρώτα τον πόσο χρόνο θέλει για να βρει τον αντικαταστάτη σου.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε

Επειδη ποτέ δεν ξέρεις πως έρχονται τα πράγματα μίλα με τον εργοδότη σου και ρώτα τον πόσο χρόνο θέλει για να βρει τον αντικαταστάτη σου.

θα το πω 10 μερες νωριτερα απο την ημερομηνια που θελω να φυγω. Έχουμε πολύ καλή  σχέση. Επίσης εξαρχης μου ειχε πει οτιη δουλεια ειναι προσωρινη και ειχα συμφωνησει. Οποτε ποτε δεν ηταν κατι μονιμο απλα ηταν περισσοτερο να το διακοψει εκεινος και οχι εγω. Απλα δεν την παλευω αλλο ομως.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, lactate είπε

Να  σαι καλα
Βασικά  παραιτούμαι για έναν σημαντικό προσωπικό λόγο και λόγω της  απίστευτης κούρασης. Και πέραν της κούρασης, νιωθω απλα φυλακισμενος οτι απλα δουλευωκαι τιποτα αλλο, στον υπνο μου βλεπω τη δουλεια. Ειδικά τις πρώτες μέρες παρακαλαγα να με απολυσουνε :P

Στην νέα σύμβαση στην εταιρεία που υπέγραψα,στην περίπτωση της παραίτησης, έγραφε πως θέλουν επίσημη ενημέρωση 1 μήνα νωρίτερα, αλλιώς έχουν το δικαίωμα να μην μου καταβάλλουν το μηνιαίο εισόδημα μου.

• Like 1
Δημοσ.

Τι δουλειά είναι αδερφέ ? κοίτα μήπως θέλει και μπορεί να την κάνει κάνα άλλο παιδί/φίλος που ξέρεις και γιατί όχι και απο εδω μέσα κάποιος,οπότε και τον προειδοποιείς καμμιά 10αριά μέρες πρίν και του έχεις και αντικαταστάτη έτοιμο και ησυχάζεις και εσύ και βρίσκει και δουλειά κάποιος που την χρειάζεται.🤝

• Like 11
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ELMastas είπε

Τι δουλειά είναι αδερφέ ? κοίτα μήπως θέλει και μπορεί να την κάνει κάνα άλλο παιδί/φίλος που ξέρεις και γιατί όχι και απο εδω μέσα κάποιος,οπότε και τον προειδοποιείς καμμιά 10αριά μέρες πρίν και του έχεις και αντικαταστάτη έτοιμο και ησυχάζεις και εσύ και βρίσκει και δουλειά κάποιος που την χρειάζεται.🤝

ειναι αρκετα εξειδικευμενη για αυτο δε θελω να το πω χυμα. Εντωμεταξυ δεν βρισκει ατομο και ψαχνει (δλδ ηθελε εμενα και ακομα ενα ατομο). Εγω απλα σταματησα να  την παλευω..

• Confused 2
  • Sad 1
Δημοσ.

Προσωπικά είχα ειδοποιήσει 2 μήνες νωρίτερα. Δέχτηκε να αποχωρήσω στον 1 μήνα. 

Αν και βρίσκω στο ίντερνετ ότι το ηθικό είναι 2 εβδομάδες έως 1 μήνα, ανάλογα την εργασία, την δυσκολία εύρεσης ατόμου, τον χρόνο εργασίας κ.α.

• Like 1
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, csontheline είπε

Προσωπικά είχα ειδοποιήσει 2 μήνες νωρίτερα. Δέχτηκε να αποχωρήσω στον 1 μήνα. 

Αν και βρίσκω στο ίντερνετ ότι το ηθικό είναι 2 εβδομάδες έως 1 μήνα, ανάλογα την εργασία, την δυσκολία εύρεσης ατόμου, τον χρόνο εργασίας κ.α.

είμαστε αρκετοί στη δουλειά οπότε κάπως θα την παλέψει.. εγώ θα το πω 15 μερες νωρίτερα και θα κατσω και λιγο παραπανω αν μου το ζητησει (αλλα ασφαλως με μικροτερο ωραριο γιατι το ωραριο ειναι βασικος λογος που φευγω).

Δημοσ.
1 ώρα πριν, lactate είπε

είμαστε αρκετοί στη δουλειά οπότε κάπως θα την παλέψει.. εγώ θα το πω 15 μερες νωρίτερα και θα κατσω και λιγο παραπανω αν μου το ζητησει (αλλα ασφαλως με μικροτερο ωραριο γιατι το ωραριο ειναι βασικος λογος που φευγω).

Εφόσον θα τους δώσεις τις 2 σου βδομάδες, γιατί να κάτσεις παραπάνω αυτές τις 2 βδομάδες; Στην ώρα σου ακριβώς και καλό απόγευμα.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, lactate είπε

Kοίτα, μισθο μου βαζει στην τράπεζα και γραφει μισθος, επισης σε μια κουβεντα που ειχε με καποιον φιλο της ελεγε οτι ολους τους εχω ασφαλισμενους γιατι αν ερθει η επιθεωρηση εργασιας καταστραφηκα  και επειδη  εχω πολλους ανταγωνιστες ξερω οτι θα το καναν αμεσως. Οποτε υποθετω το εχει κανει. Επισης καποιος του ζητησε να δουλευει μαυρα και του ειπε οχι και ελεγε οτι χρειαζεται εξοδα. 

Κοίτα στον Εργάνη αν έχει κάνει αναγγελία πρόσληψης και θα σου φύγει η απορία. Μπαίνεις με τους κωδικούς του taxisnet και πας εκεί που λέει προσωποιημένη πληροφόρηση. Φυσικά η αναγγελία πρόσληψης αφορά καθαρά την πρόσληψη αυτή καθεαυτή για να φαίνεται στην εφορία και να είναι καλυμένος ο εργοδότης και εκεί δεν διευκρινίζει συγκεκριμένα τι θα κάνεις (νομίζω αναφέρει μόνο ωράριο και μισθό μικτά). Παράλληλα με την αναγγελία μπορεί να έχεις υπογράψει και μια βεβαίωση πρόσληψης ή κάπως έτσι που εκεί διευκρινήζονται ποιο συγκεκριμένα οι υποχρεώσεις οι δικές σου.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Κοίτα στον Εργάνη αν έχει κάνει αναγγελία πρόσληψης και θα σου φύγει η απορία. Μπαίνεις με τους κωδικούς του taxisnet και πας εκεί που λέει προσωποιημένη πληροφόρηση. Φυσικά η αναγγελία πρόσληψης αφορά καθαρά την πρόσληψη αυτή καθεαυτή για να φαίνεται στην εφορία και να είναι καλυμένος ο εργοδότης και εκεί δεν διευκρινίζει συγκεκριμένα τι θα κάνεις (νομίζω αναφέρει μόνο ωράριο και μισθό μικτά). Παράλληλα με την αναγγελία μπορεί να έχεις υπογράψει και μια βεβαίωση πρόσληψης ή κάπως έτσι που εκεί διευκρινήζονται ποιο συγκεκριμένα οι υποχρεώσεις οι δικές σου.

όντως με βρήκα δεν το περίμενα :P

Δημοσ.
10 ώρες πριν, lactate είπε

είμαι λιγότερο και από 6 μήνες :P

Έλα ρε, τώρα που τα έμαθες; Ονομάζεται σύνδρομο της επαγγελματικής εξουθένωσης. Είχες εφιάλτες από το άγχος στον ύπνο;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, NiKoSmile είπε

Έλα ρε, τώρα που τα έμαθες; Ονομάζεται σύνδρομο της επαγγελματικής εξουθένωσης. Είχες εφιάλτες από το άγχος στον ύπνο;

θα σου πω.. τις πρώτες μέρες που δουλευαμε 13ωρα (ηταν εκτακτη κατασταση) ενιωθα ταχυπαλμιες και πονοκεφαλο και τα βραδια δεν μποουσα να κοιμηθω καλα. Τωρα απλα ενα πλακωμα και ενα αγχος νιωθω. Αγχος οχι για τη δουλεια μην κανω καποια βλακεια γιατι ειναι αρκετα δρομολογημενο αυτο που κανω και αν κανεις κατι συνηθως διορθωνεται. Ενα αγχος χωρις να ξερω την πηγη του.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, SilentVoice είπε

Στην νέα σύμβαση στην εταιρεία που υπέγραψα,στην περίπτωση της παραίτησης, έγραφε πως θέλουν επίσημη ενημέρωση 1 μήνα νωρίτερα, αλλιώς έχουν το δικαίωμα να μην μου καταβάλλουν το μηνιαίο εισόδημα μου.

Ναι καλά πες τους, γελάει ο κόσμος..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...