Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να παραιτηθώ από τη δεύτερη δουλειά, επειδή βασικά  δεν την παλεύω άλλο. Οι συνθήλες είναι πολύ καλές, ο μισθός αρκετά καλός, απλά το ωράριο ότι να ναι και σαν αντικείμενο το βαριέμαι. Το ερώτημα είναι πόσο νωρίτερα να ειδοποιήσω; Με το αφεντικό επίσης εχω πολυ καλες σχέσεις και δεν ξέρω πως να του το πω χωρις να φανεί άσχημο/

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, lactate είπε

Θέλω να παραιτηθώ από τη δεύτερη δουλειά, επειδή βασικά  δεν την παλεύω άλλο. Οι συνθήλες είναι πολύ καλές, ο μισθός αρκετά καλός, απλά το ωράριο ότι να ναι και σαν αντικείμενο το βαριέμαι. Το ερώτημα είναι πόσο νωρίτερα να ειδοποιήσω; Με το αφεντικό επίσης εχω πολυ καλες σχέσεις και δεν ξέρω πως να του το πω χωρις να φανεί άσχημο/

Του το λες και δίνεις ένα περιθώριο μίας εβδομάδας τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί αντικαταστάτης.
Αν ο καινούργιος χρειάζεται τίποτα εκπαίδευση ή προσαρμογή τον βοηθάς.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dpolal είπε

Του το λες και δίνεις ένα περιθώριο μίας εβδομάδας τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί αντικαταστάτης.
Αν ο καινούργιος χρειάζεται τίποτα εκπαίδευση ή προσαρμογή τον βοηθάς.

α μια χαρα.. γιατι φοβομουν μην πρεπει να δωσω περιθωριο κανα μηνα γιατι δε θα το αντεξω.. γυρω στο 10μερο υπολογιζα.. να βοηθησω δεν εχω θεμα εννοειται.. απλα να απαλλαγω απο αυτοντον εφιαλτη θελω :P

Δημοσ.

Την Τετάρτη παραιτήθηκα από 3 εταιρείες, από την μία είχα το payroll και με νοίκιαζε σε μια άλλη που με νοίκιαζε σε μια άλλη. Τους ενημέρωσα  20 ημέρες νωρίτερα.

Νομίζω το πολύ 2 βδομάδες είναι αρκετό να τους πεις νωρίτερα. Ούτως ή άλλως τυπικά θα δουλεύεις.

Καλή συνέχεια σε ότι και να κάνεις.

• Like 2
  • Confused 4
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, SilentVoice είπε

Την Τετάρτη παραιτήθηκα από 3 εταιρείες, από την μία είχα το payroll και με νοίκιαζε σε μια άλλη που με νοίκιαζε σε μια άλλη. Τους ενημέρωσα  20 ημέρες νωρίτερα.

Νομίζω το πολύ 2 βδομάδες είναι αρκετό να τους πεις νωρίτερα. Ούτως ή άλλως τυπικά θα δουλεύεις.

Να  σαι καλα
Βασικά  παραιτούμαι για έναν σημαντικό προσωπικό λόγο και λόγω της  απίστευτης κούρασης. Και πέραν της κούρασης, νιωθω απλα φυλακισμενος οτι απλα δουλευωκαι τιποτα αλλο, στον υπνο μου βλεπω τη δουλεια. Ειδικά τις πρώτες μέρες παρακαλαγα να με απολυσουνε :P

• Thanks 1
Δημοσ.

Δες τη σύμβαση, δωσε δυο εβδομάδες το λιγότερο. 

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Κοίτα τι λέει η σύμβαση που έχεις υπογράψει. Μια εβδομάδα νομίζω είναι λίγο. 

Βασικά δεν έχω δει ποτέ τη σύμβαση, μου ζήτησε τα χαρτιά για το λογιστήριο,  τα έδωσα, με έχει ασφαλισμένο αλλα δεν εχω υπογραψει κατι. Οποτε φανταζομαι δεν με δεσμευει και κατι;

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τυπικά σταματάς όποτε θες...

ηθικά καλό θα ήταν στα πλαίσια του δυνατού να μείνεις όσο περισσότερο χρειάζεται για να γίνει ομαλά η αλλαγή...

το μια βδομαδα το θεωρώ minimum, όσο πιο κοντά στο μήνα τόσο καλύτερα, αν ειναι απαραιτητο βεβαια...

θεωρητικα αν ενημερωσεις οτι φευγεις και ειναι επισημο, σιγουρα η κουραση θα παραμενει κουραση, αλλα υποθέτω οτι θα ειναι κάπως πιο υποφερτα τα πραγματα...

Επεξ/σία από kon1to
  • Like 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kon1to είπε

τυπικά σταματάς όποτε θες...

ηθικά καλό θα ήταν στα πλαίσια του δυνατού να μείνεις όσο περισσότερο χρειάζεται για να γίνει ομαλά η αλλαγή...

το μια βδομαδα το θεωρώ minimum, όσο πιο κοντά στο μήνα τόσο καλύτερα, αν ειναι απαραιτητο βεβαια...

θεωρητικα αν ενημερωσεις οτι φευγεις και ειναι επισημο, σιγουρα η κουραση θα παραμενει κουραση, αλλα υποθέτω οτι θα ειναι κάποιος πιο υποφερτα τα πραγματα...

αυτο που λες.. να χω στο μυαλο μου οτι σε 3-4 εβδομαδες τελειωνω με ανακουφιζει. Γιατι πραγματικα νιωθω λες και τρεχω σε αγωνα δρομου χωρις γνωστο σημειο τερματισμου.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, lactate είπε

Βασικά δεν έχω δει ποτέ τη σύμβαση, μου ζήτησε τα χαρτιά για το λογιστήριο,  τα έδωσα, με έχει ασφαλισμένο αλλα δεν εχω υπογραψει κατι. Οποτε φανταζομαι δεν με δεσμευει και κατι;

Νόμιμη εργασία χωρίς σύμβαση με υπογραφές δεν έχω δει 

3 μου παιδιά δουλεύουν πολλά χρόνια σε διάφορους εργοδότες αλλά πάντα υπέγραψαν σύμβαση. 

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Νόμιμη εργασία χωρίς σύμβαση με υπογραφές δεν έχω δει 

3 μου παιδιά δουλεύουν πολλά χρόνια σε διάφορους εργοδότες αλλά πάντα υπέγραψαν σύμβαση. 

Kοίτα, μισθο μου βαζει στην τράπεζα και γραφει μισθος, επισης σε μια κουβεντα που ειχε με καποιον φιλο της ελεγε οτι ολους τους εχω ασφαλισμενους γιατι αν ερθει η επιθεωρηση εργασιας καταστραφηκα  και επειδη  εχω πολλους ανταγωνιστες ξερω οτι θα το καναν αμεσως. Οποτε υποθετω το εχει κανει. Επισης καποιος του ζητησε να δουλευει μαυρα και του ειπε οχι και ελεγε οτι χρειαζεται εξοδα. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, SilentVoice είπε

Inception στη δουλεια? :P

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Το τυπικό διάστημα προειδοποίησης ορίζεται ανάλογα με το χρονικό διάστημα που εργάζεσαι για τον εκάστοτε εργοδότη. Αν είσαι λιγότερο από έναν χρόνο εκεί, τυπικά, δεν οφείλεις να προειδοποιήσεις. Παρόλαυτα, ηθικά και επαγγελματικά, δύο εβδομάδες είναι μία χαρά. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...