Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, SilentVoice είπε

Ανέφερα σε παρένθεση το 'ερασιτεχνικά' . Μπορείς να βάψεις και με σιδερένια σκάλα και με πλαστική αν θες. Τριβειο με 20€ . Τα χρώματα δεν υπολογίζονται στα εργαλεία, είναι ούτως ή άλλως αυτά που θα πλήρωνες.

Μήπως εσύ τελικά γράφεις για εντυπωσιασμό με επαγγελματικά εργαλεία; Έχω τριβειο με 20€ και έχω τριψει 4 σπίτια και πόσα μερεμέτια.Προσωπικά ανέφερα τα ελάχιστα για να κάνει κάποιος το μεράκι του. 

Ότι πεις......εγώ απλά γράφω για να δούμε πόσο περίπου κοστίζει να κάνεις κάτι σωστά η επαγγελματικά σε λογικές τιμές .Αν εσύ για χόμπι  και μεράκι μπορείς να τα κάνεις με 200 ευρώ όλα αυτά καντα και σε ένα μήνα .Η αρχική ερώτηση πάντως τις κοπέλας καμιά σχέση με την προσωπική σου -μου ικανότητα  βαψιματος, ευχέρειας χρόνου κτλ κτλ ούτε είπε ότι θέλει να κάνει το μεράκι της . Μπορείς να βάψεις και ανεβαίνοντας σε χαλάκι διπλωμένο δεν κοστίζει τίποτα επίσης..επίσης πλαστική σκάλα κρακ παντού χρώματα πάρε καρέκλα πλαστική κάνει 10 ευρώ .Σιδερένια δεν ενδυκνειται γιατί θα μας φύγει ο πόλος να την κουνάμε κάθε τόσο βάλε και την ζημιά που θα προξενησουμε  με αυτή γρατζουνισματα κτλ κτλ.. ενδυκνειται αλουμινίου που όπως σου Γράψα πιο πριν κοστίζει από 40+.παλμικό Τριβειο που ζυγίζει 5 κιλά και στον πρώτο τοίχο πονάνε οι καρποί???? ...που να κάνεις όλο το σπίτι με πολλά στοκαρισματα με δαυτο???  αλλά και πάλι μπορεί να  έχεις δίκιο. Εγώ προτίμησα να αγοράσω Τριβειο με 130 ευρώ και ούτε να ανεβαίνω σε σιδεριές ούτε σε πλαστικές καρέκλες απλά στοκαρισμα και να τρίβω όρθιος ..χωρίς κάποιος να μου κρατά την ηλεκτρική για την σκόνη .η να γεμίζω το σπίτι όλο.Σε όλο το diy είμαι μαζί σου αλλά ρε φίλε πάρε και τα σωστά εργαλεία μια φορά στην ζωή μας.Εκει φαίνεται ο μερακλής η μερακλου και όχι στην ξερολιαση και στην τσιγκουνιά.

Ακόμα τα μισά απαντάς όμως και  εντυπωσιασμό εγώ λέγοντας να πληρώσει ο άλλος κάτι καλό Μάστορα η εργαλείο δεν νομίζω???? .

Ενώ η δική σου προσέγγιση στο  ερασιτεχνικό-τσαμπα-εγω ξέρω το χω κάνει ήδη σε σένα κολλάει πιο πολύ...άλλωστε φαίνεται με αυτά που γράφεις ότι είσαι value for money .

Χωρίς παρεξηγήσεις μεταξύ μας  και σε προσωπικό επίπεδο εύχομαι η κοπέλα να βρει την άκρη της  και να το φτιάξει το σπιτάκι της και εμείς να κάνουμε τις δουλειές μας όπως νομίζει ο καθένας καλύτερα.

Επεξ/σία από danaos7
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, danaos7 είπε

Εγώ προτίμησα να αγοράσω Τριβειο με 130 ευρώ και ούτε να ανεβαίνω σε σιδεριές ούτε σε πλαστικές καρέκλες απλά στοκαρισμα και να τρίβω όρθιος ..χωρίς κάποιος να μου κρατά την ηλεκτρική για την σκόνη .η να γεμίζω το σπίτι όλο.Σε όλο το diy είμαι μαζί σου αλλά ρε φίλε πάρε και τα σωστά εργαλεία μια φορά στην ζωή μας.Εκει φαίνεται ο μερακλής η μερακλου και όχι στην ξερολιαση και στην τσιγκουνιά.

Για να φτάσεις να αγοράσεις τρίβειο 130€ , σημαίνει ότι δοκίμασες πρώτα κάποιο άλλο.

Ο TS ζητάει συμβουλές πως να ξεκινήσει κάτι μόνος του.

Μην ποζαρεις και μην προσπαθείς να εντυπωσιασεις με ακριβά εργαλεία. Να συμβουλευεις κόσμο με αυτά που χρειάζονται για αρχή, όπως ξεκινάμε όλοι.

Φαντάσου τώρα να δώσει 130€ για τριβειο και στον πρώτο τοίχο να αποφασίσει πως δεν μπορεί να το δουλέψει ή δεν θέλει να συνεχίσει.

Ευτυχώς υπάρχει η παράθεση και δεν χρειάζεται να το ξαναγράφω.

44 λεπτά πριν, SilentVoice είπε

Προσωπικά ανέφερα τα ελάχιστα για να κάνει κάποιος το μεράκι του. 

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, SilentVoice είπε

Για να φτάσεις να αγοράσεις τρίβειο 130€ , σημαίνει ότι δοκίμασες πρώτα κάποιο άλλο.

Ο TS ζητάει συμβουλές πως να ξεκινήσει κάτι μόνος του.

Μην ποζαρεις και μην προσπαθείς να εντυπωσιασεις με ακριβά εργαλεία. Να συμβουλευεις κόσμο με αυτά που χρειάζονται για αρχή, όπως ξεκινάμε όλοι.

Φαντάσου τώρα να δώσει 130€ για τριβειο και στον πρώτο τοίχο να αποφασίσει πως δεν μπορεί να το δουλέψει ή δεν θέλει να συνεχίσει.

Ευτυχώς υπάρχει η παράθεση και δεν χρειάζεται να το ξαναγράφω.

Εννοείται και έχω δοκιμάσει αλλά....

ts??? Με μπερδεύεις γέροντα...

Justelene235  δεν ξεκίνησε το ποστ τούτο?

Απευθύνομουν σε εσένα άμα δεν το κατάλαβες και όχι σε άλλον μην μπερδεύεις τα πράγματα άλλωστε δεν έδωσα υποχρεωτική εκτελεστεα συμβουλή ,ένσταση με κάποιο τρόπο εκδήλωσα σε μερικά γραφόμενα και παρέθεσα τα δικά μου πιστεύω ..

Επίσης το τι έχω κάνει εγώ δεν υποχρεώνει κανένα να κάνει το ίδιο.Κανενας δεν είναι καθυστερημένος  . Ολοι ξέρουν να διαβάζουν να κρίνουν και αντίστοιχα  κρατούν το καλύτερο για αυτούς.

Τελικα θα μας πεις τι χρειαζόταν το σπίτι του μπάρμπα? Θα μας πεις τι εκτίμηση είχες κάνει εσύ για το σπίτι του μπάρμπα? Η θα το κρατήσεις μυστικό ?ακούς εκεί ζήτησε τόσα λεφτά ο ακατανομαστος ....diy  ftw...και άμα δεν βγάλουμε άκρη πάμε μαζί να της το βάψουμε άμα θες.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, danaos7 είπε

Εννοείται και έχω δοκιμάσει αλλά....

ts??? Με μπερδεύεις γέροντα...

Justelene235  δεν ξεκίνησε το ποστ τούτο?

Απευθύνομουν σε εσένα άμα δεν το κατάλαβες και όχι σε άλλον μην μπερδεύεις τα πράγματα άλλωστε δεν έδωσα υποχρεωτική εκτελεστεα συμβουλή ,ένσταση με κάποιο τρόπο εκδήλωσα σε μερικά γραφόμενα και παρέθεσα τα δικά μου πιστεύω ..

Επίσης το τι έχω κάνει εγώ δεν υποχρεώνει κανένα να κάνει το ίδιο.Κανενας δεν είναι καθυστερημένος  . Ολοι ξέρουν να διαβάζουν να κρίνουν και αντίστοιχα  κρατούν το καλύτερο για αυτούς.

Τελικα θα μας πεις τι χρειαζόταν το σπίτι του μπάρμπα? Θα μας πεις τι εκτίμηση είχες κάνει εσύ για το σπίτι του μπάρμπα? Η θα το κρατήσεις μυστικό ?ακούς εκεί ζήτησε τόσα λεφτά ο ακατανομαστος ....diy  ftw...και άμα δεν βγάλουμε άκρη πάμε μαζί να της το βάψουμε άμα θες.

TS = Thread Starter

Εγώ πότε έγινα το θέμα;

120τ.μ. Μέσα βάψιμο με διαφορετικά χρώματα 3 δωμάτια , με τα ταβάνια μέσα και φτιάξιμο 2 πηχακια σοβατεπι.

Έξτρα κάναμε εμείς και τα κάγκελα στην αυλή. Δεν τα είχε υπολογίσει αυτός.

Και το σπίτι ήταν σε επαρχία.

DIY ftw όπως είπες !

Δημοσ.
8 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε

Νοτια αναβυσσο. Ισως για αυτο να ειναι πιο ακριβοι. Αυτον με τα 1300 μου το σύστησαν ως φτηνο απο αθηνα γτ οι αλλοι τους ζηταγαν πολλα.λεφτα

1300 για 150 τμ με τα υλικά δικα του είναι πολυ καλή τιμή.Εγω αυτές τις μέρες θα βάψω το δικό μου ( 80αρι διαμέρισμα συν μπροστά το μπαλκόνι συν κάγκελα μπρος πίσω ( περίπου 12 μέτρα ) 750. 
Δεν ξέρω αν αναφερθικε αλλά προσέχτε να ζητάτε στο μπάνιο αντιμουχλικη μπογιά.

Δημοσ.

Παρε προσφορες απο μαστορια. Οταν ξενοικιασα το προηγουμενο σπιτι και επρεπε να το παραδωσω βαμμενο, ο ενας μου ζητησε 300€ και ο αλλος 140€. Παιζουν διαφορες τιμες. 

Δημοσ.

Για το αραίωμα που αναφέρθηκε πριν, στις οδηγίες γράφουν ένα ποσοστό νερού, ε όσες φορές έχω ακολουθήσει τις οδηγίες το χρώμα είναι αραιό και στάζει όσο καλό ανακάτεμα και να έχω κάνει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/10/2020 στις 12:44 ΠΜ, dalain είπε

Δεν θιχτηκα καθόλου...απλα δεν μπορω να καταλάβω πως κάποιος που  πιανει πρώτη φορά ρολο κ πινέλο στο χερι του θα κάνει καλυτερη δουλειά απο εναν μαστορα με πείρα....

Απάντησα σε εσένα όταν παραθέσες αυτό και απάντησες με αυτό το τρόπο.Νομιζω μπορώ έτσι?

Στις 10/10/2020 στις 8:31 ΠΜ, SilentVoice είπε

Αν υπάρχει το μεράκι και ο χρόνος, φυσικά μπορείς να κάνεις καλύτερη δουλειά σε αυτήν την περίπτωση. Ο καλός ο μάστορας στην καλύτερη να σου γλιτώσει 1-2 κουβάδες μπογιά. Αν το κάνεις μόνος σου , γλιτώνεις τα λεφτά του μάστορα και βάζεις εσύ 1-2 κουβάδες παραπάνω και κάνεις και το 3ο χέρι. Το πιο δύσκολο κομμάτι στο βάψιμο, είναι το τρίψιμο! Όχι το να περάσεις την μπογιά από πάνω.

Στην τοποθέτησή πλακιδιων δεν ισχύει αυτό, εκεί θες καλό μάστορα.

Ούτως ή άλλως το τέλειο βάψιμο κάνεις δεν το πέτυχε εύκολα.

Ούτε κατά διάνοια δεν μπορεί κάποιος diy ειδικά στην αρχή να φτάσει την ικανότητα ένα επαγγελματία με 30 χρόνια εμπειρίας .Απαξιωσες ένα επαγγελματία και ένα κλάδο ολόκληρο βάζοντας στην απάντηση σου γενικολογιες ,υποθέσεις και προσωπική προκατάληψη απλοποιοντας σε σημείο εμπάθειας ένα ολόκληρο επάγγελμα.Εδω φαίνεται πόσο  σχετικός πρέπει να είσαι που γράφεις για 3 χέρια ενώ έχει ανακαλυφτεί το ασταρι το δύσκολο για την ακρίβεια είναι το ντύσιμο -στοκαρισμα-τριψιμο μετά ερχετε το βάψιμο ορθά όπως λες..Εννοείται ότι δεν είναι πυρηνική φυσική το φρεσκαρισμα αλλά το σωστό βάψιμο με τα κατάλληλα χρώματα και κατάλληλα υλικά  είναι.

Οπως έγραψα πιο πριν το έμπειρο μάτι η σωστή καθαρή δουλειά , -καθόλου προσωπικός κάματος , χρόνος παράδοσης δεν έχει καμία σχέση με την ικανότητα που έχει εκαστος .Το ότι μπορούμε όλοι να βάψουμε και βέβαια μπορούμε, όπως επίσης να γίνουμε ηλεκτρολογοι υδραυλικοί-μηχανικοι στο αμάξι μας.Οπως εγράψαν και πιο πριν άλλο συμμετέχοντες ( το φτηνό πράγμα τρώει το καλο) όπως όπως επίσης( τα 5-6 βιντεάκια youtube σε κάνουν αυτόματα επαγγελματία).

Επιτέλους απάντησες για το μπάρμπα.μια χαρά τιμή δώσανε .η επαρχία τι είναι που το έγραψες? δια μαγείας η ίδια δουλειά κοστίζει λιγότερο από ότι σε κωμοπολη η πολη?είναι κάτι σαν το ενφια?

Επεξ/σία από danaos7
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Vlad27 είπε

Παρε προσφορες απο μαστορια. Οταν ξενοικιασα το προηγουμενο σπιτι και επρεπε να το παραδωσω βαμμενο, ο ενας μου ζητησε 300€ και ο αλλος 140€. Παιζουν διαφορες τιμες. 

Να φανταστώ φρεσκαρισμα και μικρό σπίτι....για τέτοια λεφτα

Δημοσ.

Καλημέρα στην παρέα. Οι τιμές αυτές είναι για λευκά η έγχρωμα? 

Πόσο πάει ένα 9lt έγχρωμο (ανοιχτόχρωμο) Α' ποιότητας γιατί έχω ακούσει ότι χρησιμοποιούν διαφορετικά χρώματα στην μηχανή? 

Δημοσ.
Στις 9/10/2020 στις 10:25 ΜΜ, SilentVoice είπε

Και εμένα ο πατέρας μου μια ζωή βιτεξ έπαιρνε. Πρόσφατα εβαψα ένα δωμάτιο με βιβεχρωμ και έναν διάδρομο με βιτεξ. 

Το βιβεχρωμ εφαρμόζεται καλύτερα αλλά έκανε παραπάνω χρόνο να ξεμυρισει. Και τα δύο υποτίθεται ήταν οικολογικά και δεν μυρίζουν αλλά την διαφορά την κατάλαβα.

Βασικά αν δεν έβαλες eco δε μπορεις να συγκρινεις. Εγω το εβαψα λογο αναγκης 12 το βραδυ και μετα κοιμηθηκα και δε μυριζε τπτ με βιτεξ. Το vitex teflon ομως μυριζε για βδομάδες.

1 ώρα πριν, nikopoup είπε

Καλημέρα στην παρέα. Οι τιμές αυτές είναι για λευκά η έγχρωμα? 

Πόσο πάει ένα 9lt έγχρωμο (ανοιχτόχρωμο) Α' ποιότητας γιατί έχω ακούσει ότι χρησιμοποιούν διαφορετικά χρώματα στην μηχανή? 

Συνηθως ειναι 10lt . Δεν εχει μεγάλη διαφορα. Υπάρχουν βάσεις αναλογα το ποσο σκουρο ειναι το χρωμα. Α ποιοτητας απο 40+€ έως 100€ κάτι γερμανικα πχ.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ΠάρηςΓ είπε

Βασικά αν δεν έβαλες eco δε μπορεις να συγκρινεις.

1 ώρα πριν, ΠάρηςΓ είπε

Και τα δύο υποτίθεται ήταν οικολογικά

Ελάχιστα μυρίζε αλλά η διαφορά ήταν αρκετά μεγάλη

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε

Θυμασαι πια ηταν;

Έχουν περάσει 2 χρόνια, αλλά ήταν το Βιβεχρωμ νεοπαλ εκο 10λτ

Τώρα που το σκέφτομαι , επειδή δεν ήταν άσπρο, ίσως έκαναν την μίξη με κάνα σάπιο από τα πρακτικερ που το πήρα.

Δημοσ.

Μιλάμε για πλαστικό επι τοίχου και οχι για πορτες κλπ (ριπολινες)

Αυτο ειναι σχετικά εύκολο και γινεται ευκολα. Ο έμπειρος μάστορας θα το κάνει στο 1/3 του χρονου και θα εχει καλυτερη επιφανεια το χρωμα

Αξιζει να παρετε καλυτερα χρωματα (εισαγωγης). Το κόστος ειναι στα εργατικά και οχι στο υλικο

Αν μιλαμε για στοκαρίσματα εκει μετρά ο καλός μαστορας

Τα χρώματα να τα αγοραζετε πάντα εσεις. Στον κουβά που θα φερει ο μάστορας μπορεί να εχει οτι   χρωμα θέλει και δεν θα το πάρετε είδηση

Τιμη κατ αποκοπην ή μεροκάματο εαν ειστε σχετικοι

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...