Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, chill είπε

Παιδιά για βάψιμο μιλάμε. Όχι για καμιά κατασκευή πυρηνικού σταθμού. 

Πάρτε εργαλεία, δείτε DIY βιντεάκια, πειραματιστείτε σε έναν τοίχο και το αποτέλεσμα που θα βγάλετε θα είναι καλύτερο από του έλαιο χρωματιστή. 

Το βασικό αν μάθεις την "τέχνη" θα έχεις 365 ημέρες σπίτι χωρίς την παραμικρή φθορά. Πέρασε το παιδί με φορά από μια γωνία και έφυγε κομμάτι ή χρώμα, τσουπ διόρθωση. 

Σπίτι 90 τετραγωνικών που το ετοιμάζω σιγά σιγά για ενοικίαση μου πήρε 2 εβδομάδες από 3 4 ώρες καθημερινά. Ναι είναι πολλές οι ώρες αλλά το έκανα με μεράκι, μόνος με έμφαση στη λεπτομέρεια και χωρίς να σταξει σταγόνα σε σοβατεπί ή δάπεδο. 

Τα χρώματα που λέει ο op δεν τα ξέρω, βερνιλάκ και άγιος ο θεός 😁😁😁

Προφανώς και μάθαινα έτσι, φαντάζομαι το επόμενο βάψιμο θα γίνει πολύ γρηγορότερα. 

φανταζομαι εσυ με 5-6 βιντεακια γινεσαι καλυτερος κ απο χειρουργο στο ωνασειο!

• Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδώ που μιλάτε για μπογιές έχω σοβαρή ερώτηση. Πάντα μπογιές έλεγα του μάστορα να μου φέρνει βιτεξ. Τωρα μου λέει θα μου φέρει Βιβεχρώμ γιατί τις έχουν χαλάσει τις βιτεξ και κανείς δεν τις παίρνει . Ισχύει κάτι τέτοιο ; Χάλασε η ποιοτητα της βιτεξ. Πάντα πλενομενες Φυσικα βάφω το σπίτι. Να του πω οκ για Βιβεχρώμ η να του πω βιτεξ.

Επεξ/σία από mp123
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, mp123 είπε

Εδώ που μιλάτε για μπογιές έχω σοβαρή ερώτηση. Πάντα μπογιές έλεγα του μάστορα να μου φέρνει βιτεξ. Τωρα μου λέει θα μου φέρει Βιβεχρώμ γιατί τις έχουν χαλάσει τις βιτεξ και κανείς δεν τις παίρνει . Ισχύει κάτι τέτοιο ; Χάλασε η ποιοτητα της βιτεξ. Πάντα πλενομενες Φυσικα βάφω το σπίτι. Να του πω οκ για Βιβεχρώμ η να του πω βιτεξ.

Παπ@ριες του μάστορα είναι παίρνει καλύτερη τιμή. Οι καλές σειρές των χρωμάτων (δε λέμε benjamin moore ή  caparol), vivechrom kraft vitex κλπ όλες το ίδιο είναι. 

• Like 2
Δημοσ.

Μια φορά εβαλα kraft και το μετάνιωσα. Αλλά οκ θα τον αφήσω να βάψει με Βιβεχρώμ. Του έχω εμπιστοσύνη. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mp123 είπε

Μια φορά εβαλα kraft και το μετάνιωσα. Αλλά οκ θα τον αφήσω να βάψει με Βιβεχρώμ. Του έχω εμπιστοσύνη. 

Εγω δέκα χρόνια δουλεύω kraft, ο μάστορας δηλαδή. Πάντα μου λέει ότι χρώμα θες σου φέρνω αλλά αυτός δουλεύει kraft. Το θέμα απ'ότι έχω καταλάβει είναι να μη το αραιώσει πολύ και να ξέρει να δουλέψει την κάθε μάρκα. Γιατί και caparol να βει των 80€ άμα το νερώσει πολύ και θέλει 3 χέρια άστα να πάνε 

• Like 1
Δημοσ.

Φιλε μου παρε ενα ρολο κ πινελο κ βαψτο μονος σου αν εχεις χρονο. αν ειναι ξαναβαμμενο τοτε εχει περαστει ασταρι ηδη οποτε εισαι οκ με αυτο. Αν αλλαξεις χρωμα θελει 2 χερια αλλιως αν ειναι φρεσκαρισμα σε καλυβει κ το ενα μια χαρα. Απο μαρκες εγω βαφω με vivechrom super neopal μεσα , παει περιπου ενα 50αρι ο κουβας ο 10λτρ. Τα βιτεξ δεν μου αρεσουν κ εμενα καθολου που τα εχω δουλεψει. Αν εχει φουσκωματα παει να πει οτι εχει κ υγρασια απο καπου. Εκει θελει ξυσσιμο ασταρι στοκαρισμα κ παλι ασταρι κ μετα βαψιμο στανταρ 2 χερια .

Μεσα μπορεις να βαλεις κ ασταρι νερου που δεν μυριζει τοσο πολυ. Βαλε κατω σεντονια κ προσεχε τα σοβατεπι μην βαψεις κ φαινετε ασχημο.Στον κουβα το 10λιτρο για αραιωμα βαζουμε περιπου 1.5 λτ νερο κ μετα με αλλον ενα αδειο κουβα ανακατεμα . αντε κ καλη τυχη

Δημοσ.
Στις 4/10/2020 στις 11:53 ΜΜ, mp123 είπε

Και εμένα ο πατέρας μου μια ζωή βιτεξ έπαιρνε. Πρόσφατα εβαψα ένα δωμάτιο με βιβεχρωμ και έναν διάδρομο με βιτεξ. 

Το βιβεχρωμ εφαρμόζεται καλύτερα αλλά έκανε παραπάνω χρόνο να ξεμυρισει. Και τα δύο υποτίθεται ήταν οικολογικά και δεν μυρίζουν αλλά την διαφορά την κατάλαβα.

Δημοσ.
Στις 4/10/2020 στις 9:15 ΜΜ, dalain είπε

φανταζομαι εσυ με 5-6 βιντεακια γινεσαι καλυτερος κ απο χειρουργο στο ωνασειο!

θιχτηκες αλλα αυτο που εννοει ο φιλος ειναι οτι αλλιως προσεχεις οταν βαφεις/φτιαχνεις/χτιζεις κατι δικο σου,και αλλιως οταν ειναι ξενο,ακομα και αν πληρωνεσαι.και συμφωνω μαζι του.

• Thanks 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, miucce είπε

θιχτηκες αλλα αυτο που εννοει ο φιλος ειναι οτι αλλιως προσεχεις οταν βαφεις/φτιαχνεις/χτιζεις κατι δικο σου,και αλλιως οταν ειναι ξενο,ακομα και αν πληρωνεσαι.και συμφωνω μαζι του.

Δεν θιχτηκα καθόλου...απλα δεν μπορω να καταλάβω πως κάποιος που  πιανει πρώτη φορά ρολο κ πινέλο στο χερι του θα κάνει καλυτερη δουλειά απο εναν μαστορα με πείρα....

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, dalain είπε

Δεν θιχτηκα καθόλου...απλα δεν μπορω να καταλάβω πως κάποιος που  πιανει πρώτη φορά ρολο κ πινέλο στο χερι του θα κάνει καλυτερη δουλειά απο εναν μαστορα με πείρα....

Αν υπάρχει το μεράκι και ο χρόνος, φυσικά μπορείς να κάνεις καλύτερη δουλειά σε αυτήν την περίπτωση. Ο καλός ο μάστορας στην καλύτερη να σου γλιτώσει 1-2 κουβάδες μπογιά. Αν το κάνεις μόνος σου , γλιτώνεις τα λεφτά του μάστορα και βάζεις εσύ 1-2 κουβάδες παραπάνω και κάνεις και το 3ο χέρι. Το πιο δύσκολο κομμάτι στο βάψιμο, είναι το τρίψιμο! Όχι το να περάσεις την μπογιά από πάνω.

Στην τοποθέτησή πλακιδιων δεν ισχύει αυτό, εκεί θες καλό μάστορα.

Ούτως ή άλλως το τέλειο βάψιμο κάνεις δεν το πέτυχε εύκολα.

Επεξ/σία από SilentVoice
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, SilentVoice είπε

Αν υπάρχει το μεράκι και ο χρόνος, φυσικά μπορείς να κάνεις καλύτερη δουλειά σε αυτήν την περίπτωση. Ο καλός ο μάστορας στην καλύτερη να σου γλιτώσει 1-2 κουβάδες μπογιά. Αν το κάνεις μόνος σου , γλιτώνεις τα λεφτά του μάστορα και βάζεις εσύ 1-2 κουβάδες παραπάνω και κάνεις και το 3ο χέρι. Το πιο δύσκολο κομμάτι στο βάψιμο, είναι το τρίψιμο! Όχι το να περάσεις την μπογιά από πάνω.

Ολα εύκολα ειναι.

Εχω ενα φίλο πήγε να τηγανίσει δύο αυγα (έλειπε η γυναικα) τα ξέχασε και παραλίγο να κάψει το σπίτι

Επεξ/σία από NikosKallithea
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Ολα εύκολα ειναι.

Εχω ενα φίλο πήγε να τηγανίσει δύο αυγα (έλειπε η γυναικα) τα ξέχασε και παραλίγο να κάψει το σπίτι

Ένα τηγανητό αυγό δεν είναι και επιστήμη. Με την ίδια λογική είναι σαν να μου λες ότι έχεις έναν φίλο που έπλυνε τα χέρια του, ξέχασε την βρύση ανοιχτή και παραλίγο να πνιγεί το σπίτι.

Αν έβαλε το τηγάνι και πήγε να δει μπάλα, λογικό να πάρει φωτιά 🔥

Δεν είπα ότι είναι εύκολο.Όπως είπα, θέλει μεράκι , όρεξη και χρόνο.

Επεξ/σία από SilentVoice
Δημοσ.
12 ώρες πριν, SilentVoice είπε

Για την ακρίβεια ο μαστορας θα σου γλυτώσει 1-2 κουβάδες χρώματα αξίας περίπου 60-80 ευρώ ,πολύ λιγότερες μέρες αναμπουμπουλα στο σπίτι που ήδη μένεις και μια επαγγελματική δουλειά εάν είναι σοβαρός βέβαια που θα μπορείς να τον φωνάξεις άμα χρειαστεί.Επιπλεων άμα είσαι ξερολας μπορεί να κάνεις και καμιά χοντράδα από την ημιμαθεία και να ξεκολλήσει το σύμπαν η κάτι άλλο μετά από λίγο καιρό, επιπλέων ο  άπειρος ξερολας του youtube άμα κάνει χαζαμαρα θα πει (ρε τι μαλ##@ς είμουν που δεν πήρα Μάστορα άμα γίνει η στραβή.Εχω δει κόσμο να βάφει πλαστικό πάνω από κόλλα που βαζαν παλιά  στα μπάνια τι να λέμε τώρα.Τωρα εάν υπάρχει τέτοιο οικονομικό πρόβλημα ας ρωτήσει ένα φίλο  να το βάψουν μαζί.Και οι μπογιατζιδες οικογένεια έχουν να θρέψουν.Φιλικα πάντα

• Sad 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, danaos7 είπε

Για την ακρίβεια ο μαστορας θα σου γλυτώσει 1-2 κουβάδες χρώματα αξίας περίπου 60-80 ευρώ ,πολύ λιγότερες μέρες αναμπουμπουλα στο σπίτι που ήδη μένεις και μια επαγγελματική δουλειά εάν είναι σοβαρός βέβαια που θα μπορείς να τον φωνάξεις άμα χρειαστεί.Επιπλεων άμα είσαι ξερολας μπορεί να κάνεις και καμιά χοντράδα από την ημιμαθεία και να ξεκολλήσει το σύμπαν η κάτι άλλο μετά από λίγο καιρό, επιπλέων ο  άπειρος ξερολας του youtube άμα κάνει χαζαμαρα θα πει (ρε τι μαλ##@ς είμουν που δεν πήρα Μάστορα άμα γίνει η στραβή.Εχω δει κόσμο να βάφει πλαστικό πάνω από κόλλα που βαζαν παλιά  στα μπάνια τι να λέμε τώρα.Τωρα εάν υπάρχει τέτοιο οικονομικό πρόβλημα ας ρωτήσει ένα φίλο  να το βάψουν μαζί.Και οι μπογιατζιδες οικογένεια έχουν να θρέψουν.Φιλικα πάντα

1000€ είχαν ζητήσει για ένα σπίτι ενός μπάρμπα μου, χωρίς τα χρώματα και θα έκαναν 3-4 ημέρες. 

Το κάναμε σε 7 ημέρες δύο άτομα και 5ώρα. 3 ημέρες το τρίψιμο όλο το σπίτι και 4 το στρώσιμο-βάψιμο

Αν βάψεις ένα δωμάτιο σωστά, προχωράς στο επόμενο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...