Justelene235 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2020 Καλημέρα σας, θα ήθελα να σας ρωτήσω αν κατά το βάψιμο ενός σπιτιού πρέπει να αφαιρούμε σαν επιφάνειες πόρτες παράθυρα. οι ελαιοχρωματιστές εφόσον δεν βάφονται τις υπολογίζουν; Γιατί έχω ακούσει διάφορες απόψεις
NikosKallithea Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2020 29 λεπτά πριν, Justelene235 είπε Καλημέρα σας, θα ήθελα να σας ρωτήσω αν κατά το βάψιμο ενός σπιτιού πρέπει να αφαιρούμε σαν επιφάνειες πόρτες παράθυρα. οι ελαιοχρωματιστές εφόσον δεν βάφονται τις υπολογίζουν; Γιατί έχω ακούσει διάφορες απόψεις Οχι δεν αφαιρουνται 1
Justelene235 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2020 54 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Οχι δεν αφαιρουνται Μα δε βάφονται. Γιατί να πληρωθούν.. ;
Klausx Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2020 43 λεπτά πριν, Justelene235 είπε Μα δε βάφονται. Γιατί να πληρωθούν.. ; Μην είσαι από την μύγα-ξίγκι, αλλιώς το βάφεις και μόνος... 6
dalain Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Justelene235 είπε Μα δε βάφονται. Γιατί να πληρωθούν.. ; γιατι ειναι πιο δυσκολο για τον μαστορα να κατσει να μονωσει γυρω γυρω τα πορτοπαραθυρα κ να "κοψει" τις γωνιες απο το να ειχε μια "λεια" επιφανεια Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου 2020 από dalain 8 1
Justelene235 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, dalain είπε γιατι ειναι πιο δυσκολο για τον μαστορα να κατσει να μονωσει γυρω γυρω τα πορτοπαραθυρα κ να "κοψει" τις γωνιες απο το να ειχε μια "λεια" επιφανεια Ναι έχεις δίκιο να μη βγάλουν κι από αυτό.. σορρυ κιόλας δεν είναι από τη μύγα ξίγκι.. απλά εμείς τους μάθαμε έτσι. Μόνος μου θα το κάνω.. εννοείται γιατί του λέω θέλω καλό χρωμα Benjamin Moore και μου λέει αν είναι να βάλεις δικό σου χρωμα η τιμη ίδια 1
john_petrucci7 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2020 11 λεπτά πριν, Justelene235 είπε Ναι έχεις δίκιο να μη βγάλουν κι από αυτό.. σορρυ κιόλας δεν είναι από τη μύγα ξίγκι.. απλά εμείς τους μάθαμε έτσι. Μόνος μου θα το κάνω.. εννοείται γιατί του λέω θέλω καλό χρωμα Benjamin Moore και μου λέει αν είναι να βάλεις δικό σου χρωμα η τιμη ίδια Ελεύθερη αγορά λέγεται αλλά όσα σπίτια έχω δει που τα κάνουν μόνοι τους εκτός ότι κάνουν διπλάσιο χρόνο (λίγο λέω) το κάνουν και σαν τα μούτρα τους. Και φυσικά εσύ δεν έχεις το μάτι του μάστορα που ξέρει να δει να στοκάρει, που έχει κρεμάσει το χρώμα από παλιότερα βαψιματα κλπ κλπ... 4
papoys1 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2020 22 λεπτά πριν, Justelene235 είπε Ναι έχεις δίκιο να μη βγάλουν κι από αυτό.. σορρυ κιόλας δεν είναι από τη μύγα ξίγκι.. απλά εμείς τους μάθαμε έτσι. Μόνος μου θα το κάνω.. εννοείται γιατί του λέω θέλω καλό χρωμα Benjamin Moore και μου λέει αν είναι να βάλεις δικό σου χρωμα η τιμη ίδια Φίλε έτσι λειτουργεί η αγορά οφείλουμε να συμμορφωθούμε , μεγαλύτερο χρόνος απαιτείτε για το μάστορα να βάψει ένα τοίχο με παράθυρο παρά έναν τοίχο χωρίς παράθυρο (μονώσεις κοψίματα με πινέλο κ.λ.π. που είπε κάποιος). Δεν σου αρέσει ρολό πινέλο μπογιά και βάφτο μόνος να πληρώσεις μόνο το χρώμα όπως κάνουμε πολλοί. 8
dalain Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2020 6 ώρες πριν, Justelene235 είπε Ναι έχεις δίκιο να μη βγάλουν κι από αυτό.. σορρυ κιόλας δεν είναι από τη μύγα ξίγκι.. απλά εμείς τους μάθαμε έτσι. Μόνος μου θα το κάνω.. εννοείται γιατί του λέω θέλω καλό χρωμα Benjamin Moore και μου λέει αν είναι να βάλεις δικό σου χρωμα η τιμη ίδια τι εννοεις μην βγαλουν κ απο αυτο;μερος της δουλειας τους δεν ειναι;δεν πρεπει να πληρωθουν;
Klausx Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2020 15 ώρες πριν, Justelene235 είπε Ναι έχεις δίκιο να μη βγάλουν κι από αυτό.. σορρυ κιόλας δεν είναι από τη μύγα ξίγκι.. απλά εμείς τους μάθαμε έτσι. Μόνος μου θα το κάνω.. εννοείται γιατί του λέω θέλω καλό χρωμα Benjamin Moore και μου λέει αν είναι να βάλεις δικό σου χρωμα η τιμη ίδια Το φτηνό κερδίζει το καλό, ο κόσμος να κυνηγάει τις προσφορές και να ζούμε όλοι μίζερα.... Αφού τα "δίνεις" για ένα όντως καλής ποιότητας χρώμα γιατί δεν ψάχνεις κάποιον σωστό επαγγελματία που να το δουλεύει; Και άμα θες να τους "ξε-μάθεις" πάρε προσφορές με αποδείξεις αναλυτικά ή εκεί δεν μετράει το κλέψιμο; 2
ExTaCy1337 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 22 ώρες πριν, Justelene235 είπε Μα δε βάφονται. Γιατί να πληρωθούν.. ; Ε ξυλωσε τα αν είναι, να μην εχει κοψίματα και πες του να τα μην τα μετρήσει. 1
dchatz Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Στις 3/10/2020 στις 7:33 ΠΜ, Justelene235 είπε Ναι έχεις δίκιο να μη βγάλουν κι από αυτό.. σορρυ κιόλας δεν είναι από τη μύγα ξίγκι.. απλά εμείς τους μάθαμε έτσι. Μόνος μου θα το κάνω.. εννοείται γιατί του λέω θέλω καλό χρωμα Benjamin Moore και μου λέει αν είναι να βάλεις δικό σου χρωμα η τιμη ίδια Φίλε μου σκέψου το εξής. Εσύ από κάπου βιοπορίζεσαι έτσι δεν είναι; Αυτό λοιπόν που πουλάς εσύ και βιοπορίζεσαι πως θα σου φαινόταν κάποιος να πει "κοίτα αυτός πόσα βγάζει, έτσι τον μάθαμε, τι τα θες" και διάφορα τέτοια. Αν παίρνεις νοίκια κάποιος σε έμαθε να παίρνεις αυτού του ύψους, αν είσαι δημόσιος ή ιδιωτικός υπάλληλος κάποιος σε έμαθε να παίρνεις όσα παίρνεις, θα μπορούσες να παίρνεις ας πούμε τα μισά γιατί έτσι θα συμφωνούσαν όλοι οι εργοδότες και το κράτος. Αν ο μπογιατζής έλεγε μια τιμή επί 1,5 και αφαιρούσε τις πόρτες θα σου φαινόταν εντάξει; Αυτα είχα να πω, πάντα φιλικά και ευγενικά. 1 1
AristidisZ Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Γιατί θα κάτσεις να κάνεις επιμέτρηση σε όλο το σπίτι τοίχο τοίχο ; Μια τιμή κατ' αποκοπήν συμφώνησε και τελειώνει η υπόθεση... 1
panostom Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Στο βάψιμο όπως και σε πολλές ακόμα τεχνικές εργασίες, υπάρχει πάντα η επιλογή να το κάνεις μόνος σου. Κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις. Άλλες δουλειές τις κάνεις μόνος σου για οικονομία, άλλες για να μάθεις. Πέρυσι μου πήρε 8 μέρες για να βάψω 80 τετραγωνικά σπίτι. Έτυχε να βάλε σε 2 τοίχους το ασταρι, κι αυτό μολις στέγνωσε ξερασε όλο το παλιό χρώμα του τοίχου. Άντε ξύσιμο μετά, άντε στοκαρισμα. Πράγματα που δεν είχα την εμπειρία να κρίνω από τη αρχή. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι ο χρόνος. Όταν φτιάχνεις σπίτι το οποίο κατοικείται, σε νοιάζει ο χρόνος. Το μπάνιο στο χωριό έκατσα με την ησυχία μου και το έφτιαξα γιατί είχα και 2ο. Ε στην Αθήνα δε γίνεται να κάνω το ίδιο. Δεν έχω 2ο μπάνιο.
chill Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Παιδιά για βάψιμο μιλάμε. Όχι για καμιά κατασκευή πυρηνικού σταθμού. Πάρτε εργαλεία, δείτε DIY βιντεάκια, πειραματιστείτε σε έναν τοίχο και το αποτέλεσμα που θα βγάλετε θα είναι καλύτερο από του έλαιο χρωματιστή. Το βασικό αν μάθεις την "τέχνη" θα έχεις 365 ημέρες σπίτι χωρίς την παραμικρή φθορά. Πέρασε το παιδί με φορά από μια γωνία και έφυγε κομμάτι ή χρώμα, τσουπ διόρθωση. Σπίτι 90 τετραγωνικών που το ετοιμάζω σιγά σιγά για ενοικίαση μου πήρε 2 εβδομάδες από 3 4 ώρες καθημερινά. Ναι είναι πολλές οι ώρες αλλά το έκανα με μεράκι, μόνος με έμφαση στη λεπτομέρεια και χωρίς να σταξει σταγόνα σε σοβατεπί ή δάπεδο. Τα χρώματα που λέει ο op δεν τα ξέρω, βερνιλάκ και άγιος ο θεός 😁😁😁 Προφανώς και μάθαινα έτσι, φαντάζομαι το επόμενο βάψιμο θα γίνει πολύ γρηγορότερα. 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα