Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 ώρες πριν, angmar είπε

Συμφωνώ με τον old_click. Μεταχειρισμένο ThinkPad διετίας σειράς Τ (όχι s), L ή Ε. Βρίσκεις ένα με έναν i5 8ης γενιάς να είναι 4πύρηνος και ας έχει πάνω ο,τι να ναι, είναι σα lego, το φτιάχνεις στην πορεία όπως θες. Βρήκες καλή ευκαιρία με μάπα ΤΝ οθόνη; No problem 60-70€ τσιμπάς IPS από ebay. Έχει λίγη ραμ, βάζεις κι άλλη, λίγο δίσκο, το ίδιο. Έχει πληκτρολόγιο Ινδονησίας, κλάιν, ebay. Πέθανε η μπαταρία; Βρωμάει ο τόπος από ανταλλακτικά.

Έτσι δε χρειάζεται να τινάξεις τη μπάνκα στον αέρα απ την αρχή, παίρνεις κάτι που σου κάνει οριακά και το βελτιώνεις στην πορεία, θα μάθεις και λίγο από hardware 😛

Κι επειδή κάπου ακούστηκε για Dell, άμα δε στρώσουν τις μαλακίες τους με το sleep, που δε μπορείς να βάλεις στην τσάντα μηχανήματα 1-2-3 χιλιάδων ευρώ χωρίς να κάνεις hibernate ή να πάρουν φωτιά, από μακρυά κι αγαπημένοι.

συμφωνώ κι εγώ με αυτήν την προσέγγιση αλλά ενέχει παντα και και το έχτρα burden του να συντηρείς μηχανικά το laptop σου το οποίο ίσως είναι κομμάτι too much για έναν πρωτοετή

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
19 ώρες πριν, skiabox είπε

old_click : Φίλε το αν θα έχεις 2 ή 3 κιλά στην πλάτη είναι χαοτική διαφορά.

Το βλέπω τώρα με το macbook pro 16 που είναι σαν να μην κουβαλάς τίποτα στα 2 κιλά.

Καμία σχέση με τα 3κιλα 17άρια laptop που κουβαλούσα στην πλάτη παλιά.

Μέρα με τη νύχτα.

Και μιας και ανέφερες οθόνη η οθόνη του macbook pro 16 απλά δεν υπάρχει.

Έγραψα και παραπάνω πως το θέμα βάρους είναι προσωπική μου άποψη ,και στην προκειμένη περίπτωση μπορεί ο ενδιαφερόμενος να το τρώει όλο το φαί του και να μπορεί να σηκώσει στην πλάτη το ένα κιλό διαφορά. 🙂 
Τώρα εσύ που έχεις mac , αν κάνεις την δουλειά σου με αυτό όλα οκ -σε τελική ανάλυση αυτός είναι και ο στόχος του κάθε επαγγελματία.
Αλλά δες και λίγο παραπάνω τι ζήτησε ο ανθρωπος :

Στις 2/10/2020 στις 7:51 ΜΜ, TheGreekPsycho είπε

Με βάση το πρόγραμμα σπουδών μιλάμε για βασικές δομές στην C, αντικείμενα μέσω Java στο Δεύτερο έτος και γενικά όχι κάτι υπερβολικά απαιτητικό στο κομμάτι γραφικών. Παράλληλα για τα λίγο πιο βαριά μαθήματα που έρχονται σε επόμενα έτη πχ Deep learning έχω και το desktop μου (r5 1600/gtx 1050/8gb) οπότε για αυτό το θέμα είμαι καλυμένος.

Δεν διάβασα πουθενά να γράφει για γραφιστική και για adobe εργαλεία η για βαρύ rendering η για heavy 3d επεξεργασία έτσι δεν είναι ;  Και είναι φοιτητής και έθεσε και το μπάτζετ του σε ένα ταβάνι. Και παρά ταύτα εσύ συνεχίζεις να προτίνεις mac ... αυτό με ξεπερνάει ειλικρινά ... 😲
Το παλικάρι μπορεί να κάνει τη δουλειά του με ένα τετραπύρηνο επεξεργαστή και 8 γίγα μνήμης και μια καλή οθόνη ... άντε στο τσακίρ να παίξει με i7 processor και 16gb ram για να εκμεταλλευτεί τα παραπάνω threads μπας και θέλει να πειραματιστεί με virtualization , κατά τα άλλα για να κάνει compile c και java και python σιγά την ισχύ που χρειάζεται. Πιό πολύ φόρτο θα έχει με δυναμικά στοιχεία σε web design , αλλά και πάλι σε φοιτητικό-ερασιτεχνικό level εργαστηρίου δεν θα χρειαστεί κάτι παραπάνω.

14 ώρες πριν, angmar είπε

Κι επειδή κάπου ακούστηκε για Dell, άμα δε στρώσουν τις μαλακίες τους με το sleep, που δε μπορείς να βάλεις στην τσάντα μηχανήματα 1-2-3 χιλιάδων ευρώ χωρίς να κάνεις hibernate ή να πάρουν φωτιά, από μακρυά κι αγαπημένοι.

Ακόμα "σκάνε" αυτά ;  Νόμιζα πως είχαν κάνει ανάκληση για τα παλιά μοντέλα και έμαθαν απο την πατάτα που έκαναν.

Μιας και έγινε αναφορά σε αγορά refurbished μέσω ελληνικών καταστημάτων , συμφέρει ίσως και μόνο σε εποχή black friday που "κόβουν" λίγο τις τιμές , ειδάλλως το καπέλο τους είναι αδιανόητο. Επίσης αν αγοράσετε απο κάποιο κατάστημα λόγω εγγύησης , κοιτάξτε με προσοχή τους όρους (πχ κάλυψη για μπαταρία) ... έχω παράδειγμα συνάδελφου που παραλίγο να μην τον καλυψουν σε βλάβη laptop (κάρτα γραφικών) γιατί είχε αλλάξει το μηχανικό drive με ssd μόνος του - οπότε καλό είναι να τα τσεκάρετε αυτά.

7 λεπτά πριν, the other one είπε

συμφωνώ κι εγώ με αυτήν την προσέγγιση αλλά ενέχει παντα και και το έχτρα burden του να συντηρείς μηχανικά το laptop σου το οποίο ίσως είναι κομμάτι too much για έναν πρωτοετή

Το burden του να λύνω το thinkpad που έχει 5-10 βίδες και να περνάω mx-4 μια φορά το χρόνο στη cpu , η να κάνω populate τα ram slots που απλά λύνω ένα καπάκι ;
Ισως και να είναι too much αλλά μιλάμε για φοιτητή πληροφορικής , οπότε ίσως και σαν εμπειρία να του χρειαστούν στο μέλλον 🙂

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...