philos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καταρχήν να πω ότι δεν έχω ιδέα από regular expressions, συνεπώς αναζητώ για την ακριβής λύση. Λοιπόν, εδώ και καιρό έχω αυτόν τον php κώδικα που εντοπίζει τα urls των εικόνων που βρίσκονται μέσα σε [ IMG ] [ /IMG] και [ img ] [ /img ] tags. $image_tags = array('img', 'IMG'); $pagetext = $post['message']; foreach($image_tags as $image_tag) { if(!preg_match_all('/\[' . $image_tag . '.*?\](.*?)\[\/' . $image_tag . '\]/is', $pagetext, $matches)) { continue; } foreach($matches[1] as $key => $value) { // το $value είναι το URL της εικόνας, αυτό θέλω! } } Ωστόσο τα πράγματα έχουν εξελιχθεί και πλέον τα img tags έχουν και παραμέτρους μέσα. Πχ: [IMG alt="hello GIF"]url[/IMG] [IMG width="305px"]url[/IMG] Πως πρέπει να αλλάξει η regular expression στην preg_match_all για να πάρω το url, όποιο κι αν είναι το extra περιεχόμενο στο tag ανοίγματος [ IMG ] ; Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2020 από philos
christoforos123 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) preg_match_all("/\[IMG.*?\](.*?)\[\/IMG\]/i", 'test [img=http://example.com/test] test [IMG width="305px"]url[/IMG] test ', $matches); var_dump($matches); Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2020 από christoforos123 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα