ZAKKWYLDE Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Σε όλο αυτό βάλτε και τον παράγοντα "μικρά παιδιά στο σπίτι" και είναι εύκολη η επιλογή. 1
SabotazNic Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 26 λεπτά πριν, ZAKKWYLDE είπε Σε όλο αυτό βάλτε και τον παράγοντα "μικρά παιδιά στο σπίτι" και είναι εύκολη η επιλογή. Με αυτήν την λογική, καλό είναι να αφήνουμε τα παιδιά σπίτι όταν πάμε σε εστιατόριο μιας και εκεί μπορεί να πιάσει φωτιά. Αν γίνει σωστή εγκατάσταση, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. 40 χρόνια ο πατέρας μου στον χώρο, δεν είχε ποτέ θέμα με το υγραέριο.
papoys1 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Είχα επαγωγική και πήγα σε υγραερίου. Μετά από 3-4 χρόνια με υγραερίου θα πω με τα 1000 υγραερίου. Χρησιμοποιώ καμιά φορά για συνταγές μου της κόρης που είναι στον άλλο όροφο και εέιναι επαγωγική αλλά δε με γεμίζει όπως του υγραερίου που βλέπω τη φλόγα. Άμεσο άναμμα άμεσο σβήσιμο και πλήρη έλεγχο για τη δύναμη της φλόγας.Δεν βρωμίζει η κατσαρόλα ή το μάτι αρκεί να έχεις τα σωστά μπεκ.Και πάνω από όλα πιο οικονομικό το υγραέριο γιατί γεμίζω τις φιάλες σε βενζινάδικο με τιμή 55 λεπτά το λίτρο αυτή την εποχή και με μία φιάλη τη βγάζω 2-3 τρεις μήνες . Το μόνο μείον βάλε βγάλε φιάλη και ο κίνδυνος αλλά προσωπικά έχω τραβήξει σωλήνα στη βεράντα όπου έχω δημιουργήσει θέση για 2 φιάλες (τρεις έχω) 😁 και μόλις τελειώσει η μία συνδέω άμεσα και εύκολα την άλλη που είναι δίπλα και με την πρώτη ευκαιρία που θα πάω βενζινάδικο γεμίζω την άλλη.
SB_1957 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 4 ώρες πριν, Silverage είπε Οι επαγωγικές είναι καλύτερες με διαφορά και στο χρόνο ψησίματος και στην ασφάλεια. Φυσικά δεν υπλαρχει θέμα υγείας αφού είναι απλά ένα πηνίο στο οποίο περνάει ρεύμα με διάφορες συχνότητες και δημιουργεί μαγνητικό πεδίο. Τα μόνα θέματα που έχει είναι η υψηλή τιμή και να δείς αν οι κατσαρόλες σου δουλεύουν με επαγωγικές εστίες. Στης μάνας μου για παράδειγμα δεν κολλάει μαγνήτης απο κάτω οπότε δεν θα δουλεύουν σε επαγωγικές εστίες. Οι παλιές ανοξείδωτες κατσαρόλες π.χ. AMC που είχαμε αγοράσει πριν 35 χρόνια, δεν ήταν για επαγωγικές, οπότε πήγαν μαζί με την παλιά ηλεκτρική κουζίνα στο πατρικό. Αλλά ό,τι άλλη κατσαρόλα είχαμε της τελευταίας 15ετίας δουλεύει άψογα και δεν χρειάστηκε να αγοράσουμε άλλες. Τα τελευταία χρόνια ακόμη και τα αντικολλητικά τηγάνια αλουμινίου έχουν πάτο που μαγνητίζεται για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις επαγωγικές, κάτι που δεν συμβαίνει με τα παλιά αλουμινένια σκεύη.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2020 Στις 2/10/2020 στις 4:37 ΜΜ, SabotazNic είπε Με αυτήν την λογική, καλό είναι να αφήνουμε τα παιδιά σπίτι όταν πάμε σε εστιατόριο μιας και εκεί μπορεί να πιάσει φωτιά. Αν γίνει σωστή εγκατάσταση, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. 40 χρόνια ο πατέρας μου στον χώρο, δεν είχε ποτέ θέμα με το υγραέριο. Από ποιο σημείο προκύπτει ότι φοβάμαι μην πάρει φωτιά το σπίτι; Στο εστιατόριο δεν βλέπω πιτσιρίκια να τρέχουν στην κουζίνα και να πειράζουν τους φούρνους. Στο σπίτι όμως το κάνουν κάθε μέρα. Με την επαγωγική ελαχιστοποιεις τους οποίους κινδύνους.
SabotazNic Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2020 1 λεπτό πριν, ZAKKWYLDE είπε Από ποιο σημείο προκύπτει ότι φοβάμαι μην πάρει φωτιά το σπίτι; Στο εστιατόριο δεν βλέπω πιτσιρίκια να τρέχουν στην κουζίνα και να πειράζουν τους φούρνους. Στο σπίτι όμως το κάνουν κάθε μέρα. Με την επαγωγική ελαχιστοποιεις τους οποίους κινδύνους. Αν καταφέρουν να τα ανάψουν, πιθανόν να είναι ήδη μεγάλης ηλικίας για να πάθουν ατύχημα. Για να ακουμπήσουν καταλάθος, τον ίδιο κίνδυνο έχουν και τα κανονικά μάτια
ZAKKWYLDE Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2020 Μόλις τώρα, SabotazNic είπε Αν καταφέρουν να τα ανάψουν, πιθανόν να είναι ήδη μεγάλης ηλικίας για να πάθουν ατύχημα. Για να ακουμπήσουν καταλάθος, τον ίδιο κίνδυνο έχουν και τα κανονικά μάτια Προφανώς δεν έχεις ιδέα από παιδιά. Η 3ων ετών κόρη μου άνετα ανάβει το bbq που έχω έξω (αν είχα ανοικτή την μπουκάλα). Στην επαγωγική δεν παθαίνουν τίποτα αν ακουμπήσουν το μάτι.
SabotazNic Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2020 Μόλις τώρα, ZAKKWYLDE είπε Προφανώς δεν έχεις ιδέα από παιδιά Μου αρέσει αυτή η φράση όταν τι λέτε για να δικαιολογησετε ότι τα παιδιά είναι απροσεχτα, λες και εμείς οι ίδιοι δεν ήμασταν κάποτε παιδιά. Ποτε δεν είχαμε θέμα ως παιδιά, ούτε και κανένας γνωστός μου. Αν έχεις σκοπό να λείψεις από την κουζίνα, κλείνεις το μάτι. Simple as that 1
ZAKKWYLDE Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2020 3 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Μου αρέσει αυτή η φράση όταν τι λέτε για να δικαιολογησετε ότι τα παιδιά είναι απροσεχτα, λες και εμείς οι ίδιοι δεν ήμασταν κάποτε παιδιά. Ποτε δεν είχαμε θέμα ως παιδιά, ούτε και κανένας γνωστός μου. Αν έχεις σκοπό να λείψεις από την κουζίνα, κλείνεις το μάτι. Simple as that Και εσύ μου θυμίζεις διάφορους συγγενείς που επαναλαμβανουν "δεν παθαίνει τίποτα το παιδί, εμείς πως μεγαλώσαμε."... Μέχρι να το πάθει και τότε ήταν "η κακία η ώρα". Όταν μεγαλώσαμε εμείς κάνεις δεν έβαζε παιδικά καθίσματα στο αυτοκίνητο. Σήμερα όλοι συμφωνούν ότι αυτό ήταν εγκληματικό. Τωρα αν εσύ ή κανένας γνωστός σου δεν έχει πάθει ατύχημα μπράβο χαίρομαι. Η σύζυγος μου πάντως έχει ακόμα το έγκαυμα που ακούμπησε μικρή σε αναμμένη σόμπα. 1
carpel7 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Γεια και χαρά κ από μένα, Καθότι κ εγώ σε αναζήτηση εστιών θα ήθελα τη γνώμη σας για αυτό: https://www.shieldyourbody.com/induction-cooktop-emf/ Φαντάζομαι πως αφού είναι μετρισιμη η ακτινοβολία που εκπέμπει μια επαγωγική εστία δεν είναι ότι πιο υγιεινό σε μακροπρόθεσμη χρήση όμως αυτό θεωρητικά δεν έχει επιβεβαιωθεί... Βέβαια ήδη ειδικά όσοι είναι σε πόλεις η ακτινοβολία εν γένει κάνει πάρτυ από ρούτερ, κινητά, κεραίες σε κάθε γωνιά, αντιστάσεις ψυγείων, φούρνοι μικροκυμάτων κλπ... Μια πρακτική ερώτηση σε περίπτωση που βάλω γκαζιού (95% τείνω προς τα εκεί). Εάν επιλέξω μπουκάλα, διότι δεν είμαι σε θέση ακόμα να κάνω εγκατάσταση υγραερίου για άμεση σύνδεση, κ την βάλω στο μπαλκόνι, θα πρέπει κάθε φορά που θέλω να μαγειρέψω να ανοίγω τη βαλβίδα από τη μπουκάλα ή υπάρχει δυνατότητα μέσω ασφαλείας/μηχανισμού/extra βαλβίδας να το φέρνω στον πάγκο ή έστω από κάτω του? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
papoys1 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, carpel7 είπε Γεια και χαρά κ από μένα, Καθότι κ εγώ σε αναζήτηση εστιών θα ήθελα τη γνώμη σας για αυτό: https://www.shieldyourbody.com/induction-cooktop-emf/ Φαντάζομαι πως αφού είναι μετρισιμη η ακτινοβολία που εκπέμπει μια επαγωγική εστία δεν είναι ότι πιο υγιεινό σε μακροπρόθεσμη χρήση όμως αυτό θεωρητικά δεν έχει επιβεβαιωθεί... Βέβαια ήδη ειδικά όσοι είναι σε πόλεις η ακτινοβολία εν γένει κάνει πάρτυ από ρούτερ, κινητά, κεραίες σε κάθε γωνιά, αντιστάσεις ψυγείων, φούρνοι μικροκυμάτων κλπ... Μια πρακτική ερώτηση σε περίπτωση που βάλω γκαζιού (95% τείνω προς τα εκεί). Εάν επιλέξω μπουκάλα, διότι δεν είμαι σε θέση ακόμα να κάνω εγκατάσταση υγραερίου για άμεση σύνδεση, κ την βάλω στο μπαλκόνι, θα πρέπει κάθε φορά που θέλω να μαγειρέψω να ανοίγω τη βαλβίδα από τη μπουκάλα ή υπάρχει δυνατότητα μέσω ασφαλείας/μηχανισμού/extra βαλβίδας να το φέρνω στον πάγκο ή έστω από κάτω του? Ευχαριστώ εκ των προτέρων Όπως γράφω και παραπάνω έχω υγραερίου τη φιάλη στο μπαλκόνι την έχω έξω από την κουζίνα και με πλαστική ειδική σωλήνα υγραερίου το φέρνω μέσα. Ανοιχτή είναι πάντα η φιάλη και για ποιο λόγο να είναι κλειστή;;; Μόνο αν φύγουμε με άδεια την κλείνω. Παλαιότερα την είχα μέσα κάτω από το νεροχύτη αλλά πρώτον για λόγους ασφαλείας και δεύτερο δε με βόλευε στο βάλε βγάλε την έβγαλα στο μπαλκόνι.Έχω δίπλα πάντα μία δεύτερη γεμάτη οπότε με ευκολία την αλλάζω άμεσα όποτε αδειάσει. Όπως και να το κάνουμε άλλο μαγείρεμα με αέριο ή υγραέριο. Δεν υπάρχει σύγκριση. Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2021 από papoys1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα