Lews Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Γεια σας,ποια πιστεύετε ότι είναι η καλύτερη επιλογή από άποψη,οικονομίας,λειτουργικότητας και μαγειρέματος,ξέρω ότι στις επαγωγικες πρέπει να πάρω διαφορετικά σκευη,αλλά δεν το λαμβάνω υπόψη γιατί έτσι και αλλιώς θα αγοράσω μερικά που χρειάζομαι,αν πάρω αερίου θα δουλεύουν μόνο με υγραέριο,ευχαριστώ
SB_1957 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 46 λεπτά πριν, Lews είπε Γεια σας,ποια πιστεύετε ότι είναι η καλύτερη επιλογή από άποψη,οικονομίας,λειτουργικότητας και μαγειρέματος,ξέρω ότι στις επαγωγικες πρέπει να πάρω διαφορετικά σκευη,αλλά δεν το λαμβάνω υπόψη γιατί έτσι και αλλιώς θα αγοράσω μερικά που χρειάζομαι,αν πάρω αερίου θα δουλεύουν μόνο με υγραέριο,ευχαριστώ Από άποψη οικονομίας δεν ξέρω να σου πω γιατί δεν είχα ποτέ υγραερίου. Αλλά από άποψη μαγειρέματος είναι άριστες, καθώς ζεσταίνονται αμέσως, ελέγχεις την θερμοκρασία πάρα πολύ εύκολα και το κυριότερο καθαρίζονται πανεύκολα, κάτι που δεν ισχύει με τις υγραερίου! Για τις κατσαρόλες, πριν πάρεις "ειδικές" για επαγωγικές, έλεγξε με έναν μαγνήτη τον πάτο από αυτές που έχεις. Αν κολλάει είναι οκ. Είναι μάρκετινγκ όσες πλασάρονται ως ειδικές για επαγωγικές, καθώς εδώ και αρκετά χρόνια σχεδόν όλες οι ανοξείδωτες κατσαρόλες είναι και για επαγωγικές και ας μην το γράφουν! Έχουμε κατσαρόλες από ΙΚΕΑ πριν από 15 χρόνια, που δεν έχουν καμιά επισήμανση και λειτουργούν άψογα με τις επαγωγικές εστίες που πήραμε πέρυσι! 2
KoreanW Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Από άποψη ασφάλειας, μάλλον επαγωγικές. Οι επαγωγικές έχουν αυτοματισμούς προστασίας, ζεσταίνουν μόνο το σκεύος χωρίς οι ίδιες να καίνε και να αφήνουν υπολειμματική θερμότητα, δεν χρειάζονται σύνδεση με δίκτυο αερίου, δεν χρησιμοποιούν φλόγα. Από άποψη υγιεινής, κι οι μεν κι οι δε έχουν θέματα. Οι επαγωγικές λειτουργούν με τεχνολογία για την οποία μακροπρόθεσμα δεν μπορει να εγγυηθεί κάποιος την ασφάλεια για την υγεία οι δε αερίου λειτουργούν με φλόγα που σημαίνει πως σε ένα κλειστό χώρο διαχέονται αέρια καύσης. Από άποψη οικονομίας, κι οι δυο ειναι οικονομικές στη χρήση. Οι επαγωγικές λειτουργούν με ρεύμα που κάθε σπίτι έχει, άρα δε χρειάζεται εγκατάσταση και λογαριασμός σε πάροχο αερίου, Επίσης οι επαγωγικές δεν έχουν απώλειες στην απόδοση της θερμότητας προς το σκεύος. Από άποψη λειτουργικότητας, εξαρτάται. Το μαγείρεμα μπορεί να είναι διαφορετικό και να εξαρτάται από την προτίμηση του χρήστη. Ιδανικά κι οι δυο θέλουν ιδιαίτερα σκεύη αλλά πολύ περισσότερο αυτό ισχύει με τις επαγωγικές οι οποίες λειτουργούν μόνο με πλήρως συμβατά. Οι επαγωγικές μάλλον είναι ασύγκριτα πιο γρήγορες, έχουν αυτοματισμούς, καθαρίζονται εύκολα, έχουν ευελιξία σε χώρο και χρήσεις που συνδυάζονται με γκάμα από εξαρτήματα. Οι αερίου πάντως δε λειτουργούν με το υψηλό φορτίο που προβλέπεται για το χώρο της κουζίνας στην ηλεκτρική εγκατάσταση του σπιτιού. Από άποψη αντοχής, μάλλον οι αερίου. Οι επαγωγικές παραέχουν πολλά ηλεκτρονικά. Νομίζω από όλα αυτά, ξεκινάει κανείς διαλέγοντας τον τροπο μαγειρέματος που τον εξυπηρετεί. Πχ αυτό που κάνεις στις αερίου να μαγειρεύεις ανασηκώνοντας το σκεύος, δεν το κάνεις στις επαγωγικές. Έπειτα οι χρόνοι είναι διαφορετικοί, άλλος βολεύεται άλλος διευκολύνεται και άλλος δυσκολεύεται. Ακόμα η ρυθμισιμότητα μπορεί στην πράξη να είναι διαφορετική. Και η νοστιμιά του ψησίματος αναφέρεται ότι μπορεί να είναι αλλιώτικη. Τα υπόλοιπα έπονται. Πάρε για αρχή να δεις με ποιό βολεύεσαι καλύτερα από μια επιτραπέζια φορητή επαγωγική εστία και ένα φορητό γκαζάκι και μετά κάνεις και τη σοβαρή επιλογή. Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2020 από KoreanW 1 2
gsisr Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 νομίζω πως στην οικονομία είναι το ίδιο. αμεσότητα υπερτερούν, έστω και λίγο οι αερίου
KoreanW Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) δε θα το έλεγα και σε οικονομία και σε αμεσότητα υπερτερούν οι επαγωγικές οι επαγωγικές έχουν μάλιστα τόση αμεσότητα που για κάποιους μπορεί αυτό να είναι πρόβλημα: από το να αλλάζουν τελείως οι χρόνοι μαγειρέματος μέχρι στο χειρισμό να μην είναι εύκολα ρυθμίσιμες αν βέβαια προσαρμοστείς στις επαγωγικές, μάλλον καλομαθαίνεις μαζί τους και σου κακοφαίνονται οι υπόλοιπες Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2020 από KoreanW
Lews Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 34 λεπτά πριν, KoreanW είπε Από άποψη υγιεινής, κι οι μεν κι οι δε έχουν θέματα. Οι επαγωγικές λειτουργούν με τεχνολογία για την οποία μακροπρόθεσμα δεν μπορει να εγγυηθεί κάποιος την ασφάλεια για την υγεία οι δε αερίου λειτουργούν με φλόγα που σημαίνει πως σε ένα κλειστό χώρο διαχέονται αέρια καύσης. Θα ήθελα να σταθώ εδώ,δηλαδή λόγω του μαγνητικού πεδίου δεν υπάρχουν ακομα δεδομένα τα οποία μπορούν να σου εγγυηθούν ότι δεν θα έχεις πρόβλημα μακροπρόθεσμα??νόμιζα ότι αυτό ήταν μύθος.
KoreanW Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 18 minutes ago, Lews said: Θα ήθελα να σταθώ εδώ,δηλαδή λόγω του μαγνητικού πεδίου δεν υπάρχουν ακομα δεδομένα τα οποία μπορούν να σου εγγυηθούν ότι δεν θα έχεις πρόβλημα μακροπρόθεσμα??νόμιζα ότι αυτό ήταν μύθος. να σου πω την αλήθεια, εγώ δε θέλω να συνωμοσιολογώ (το σιχαίνομαι) και είναι διαφορετικό από το να επιφυλάσσομαι (ιδίως όταν λείπουν τα δεδομένα των μακκροπρόθεσμων επιπτώσεων) αλλά και δε θέλω να είμαι αιθεροβάμων φυσικά δεν υποστηρίζω ότι έχει ή δεν έχει επιπτώσεις και φυσικά όχι μόνο δεν αμφισβητώ την επιστήμη, κάθε άλλο παρά αυτό, τουναντίον υπερθεματίζω όταν μιλάμε με τα επιστημονικά δεδομένα και απλά είναι δυο πράγματα που συνηθίζουμε να κάνουμε λάθος ένα το να ταυτίζουμε τις βιολογικές επιστήμες με τα μαθηματικά και δύο το να παρερμηνεύουμε τη σημασία της επιστημονικής έρευνας από τη μια η βιολογία έχει απέραντο ανεξερεύνητο βάθος για το οποίο δεν αποφαίνεται η επίστημη με τα σημερινά δεδομένα και από την άλλη η επιστημονική έρευνα μόνο στοιχειοθετεί και τεκμηριώνει, δεν αποκλείει το άγνωστο, ίσα ίσα πορεύεται με την αμφιβολία άλλες συηζητήσεις αυτές βέβαια Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2020 από KoreanW
ZAKKWYLDE Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Όλοι οι σεφ μαγειρεύουν σε εστίες υγραερίου, και υπάρχουν λόγοι γι'αυτό. Άρα απο άποψη ευελιξίας και δυνατοτήτων υγραέριο. Για να το πώ απλά, αν σκοπεύεις να ψήνεις Rib-Eye και T-Bone σε μαντεμένιο σκεύος τότε είναι αυτονόητο το υγραέριο. Απο άποψη καθαριότητας, ευκολίας και ταχύτητας, επαγωγικές. Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2020 από ZAKKWYLDE
SabotazNic Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Για την καθαριοτητα, μην το δενετε κομπο για τις επαγωγικες. Στο εστιατοριο που εχουμε, βγαινουν (προφανως) τα ματια και οι πιλοτοι τους και καθαριζονται ευκολα. Επισης, τοποθετουμε αλουμινοχαρτο σε ολο το εσωτερικο του ματιου, με μια τρυπα διαθεσιμη για τον πιλοτο, για το αυτονοητο. Πεταγμα το αλουμινοχαρτο, βιτεξ/χαρτι με overlay λιποκαθαριστη, νεο κομματι αλουμινοχαρτο btw την φωτια δεν την αλλαζω με τιποτα. εχω καλομαθει. Επισης, οσον αφορα την ασφαλεια, υπαρχουν δικλειδες ασφαλειας στους σωληνες της μποτιλιας. Προαιρετικα βαζεις και στο ταβανι/απορροφητηρα που πεταει νερο αν πιασει καπνο. Το μονο που πρεπει να σκεφτεις με την φωτια, ειναι το πως θα βρισκεις υγραεριο.
KoreanW Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 οι λόγοι για τους οποίους το υγραέριο χρησιμοποιείται σε μια επαγγελματική κουζίνα δεν αφορούν απαραίτητα την ευελιξία, τις δυνατότητες και τις χρήσεις μιας οικιακής κουζίνας πλάκες γκριλ μια χαρά υπάρχουν και στις επαγωγικές εστίες
Lews Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, ZAKKWYLDE είπε Όλοι οι σεφ μαγειρεύουν σε εστίες υγραερίου, και υπάρχουν λόγοι γι'αυτό. Άρα απο άποψη ευελιξίας και δυνατοτήτων υγραέριο. Για να το πώ απλά, αν σκοπεύεις να ψήνεις Rib-Eye και T-Bone σε μαντεμένιο σκεύος τότε είναι αυτονόητο το υγραέριο. Απο άποψη καθαριότητας, ευκολίας και ταχύτητας, Αυτό νομίζω όμως ότι έχει αρχίσει και αλλάζει,κάποιοι σεφ που αλλάζουν κουζίνες αρχίζουν και βάζουν επαγωγικες, σίγουρα η μεγάλη πλειοψηφία προτιμά υγραέριο Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2020 από Lews 1
KoreanW Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) προσφανώς η επαγωγική τεχνολογία δεν έχει περάσει καλά καλά στο εμπόριο των προμηθευτών συσκευών αλλά και στη βιομηχανία της εστίασης, οπότε και χρονικά και οικονομοτεχνικά και σαν ανθρώπινο δυναμικό που θα τη χειριστεί η επαγωγική τεχνολογία υπολείπεται σε διάδοση στην αγορά της επαγγελματικής εστίασης για λόγους που δεν σχετίζονται με τις δυνατότητές της 12 minutes ago, SabotazNic said: Για την καθαριοτητα, μην το δενετε κομπο για τις επαγωγικες. Στο εστιατοριο που εχουμε, βγαινουν (προφανως) τα ματια και οι πιλοτοι τους και καθαριζονται ευκολα. Επισης, τοποθετουμε αλουμινοχαρτο σε ολο το εσωτερικο του ματιου, με μια τρυπα διαθεσιμη για τον πιλοτο, για το αυτονοητο. Πεταγμα το αλουμινοχαρτο, βιτεξ/χαρτι με overlay λιποκαθαριστη, νεο κομματι αλουμινοχαρτο btw την φωτια δεν την αλλαζω με τιποτα. εχω καλομαθει. Επισης, οσον αφορα την ασφαλεια, υπαρχουν δικλειδες ασφαλειας στους σωληνες της μποτιλιας. Προαιρετικα βαζεις και στο ταβανι/απορροφητηρα που πεταει νερο αν πιασει καπνο. Το μονο που πρεπει να σκεφτεις με την φωτια, ειναι το πως θα βρισκεις υγραεριο. επειδή κάποιος μπορεί να μη καταλάβει, όλα αυτά ότι καθαρίζεις μάτια-πιλότους-αλουμινόχαρτα κλπ αναφέρεσαι σε γκάζι βέβαια είναι άτοπο να συγκρίνουμε εστιατόρια με σπίτια στα εστιατόρια έχεις ολόκληρη πυρασφάλεια και συχνά μεγάλους χώρους και εγκαταστάσεις βραδύκαυστες, όχι σπιτικά ξύλινα ντουλάπια από πάνω και από κάτω θα τυλίγεις αλουμινόχαρτα γύρω από τις γκαζιέρες για να μην τρίβεις πολύ στο τέλος της μέρας (που κι αυτά όλα είναι επικίνδυνα) σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει συζήτηση ότι γκάζι σημαίνει την κουρυφαία ακαταστασία και επικινδυνότητα από ο,τιδήποτε άλλο ενώ επαγωγικές εστίες την απίστευτη καθαριότητα και ασφάλεια ακόμη και σε σύγκριση με τις απλές κερμαικές Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2020 από KoreanW 1
Μακιαβέλλι Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Αν είσαι μερακλής και μπορείς να θυσιάσεις την βολή σου (καθάρισμα, αλλαγή φιάλης κλπ) υγραέριο. Αν ένα από τα δύο παραπάνω δεν πληρειται, επαγωγικες. 1
KoreanW Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) βασικά και με τις επαγωγικές εστίες υπάρχει μια καμπύλη εκμάθησης σε χρόνους και τρόπο μαγειρέματος και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους πολλές επαγγελματικές κουζίνες εμμένουν σε υγραέριο στο οποίο έχουν μάθει και φοβούνται να ξεβολευτούν Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2020 από KoreanW 2
Silverage Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Οι επαγωγικές είναι καλύτερες με διαφορά και στο χρόνο ψησίματος και στην ασφάλεια. Φυσικά δεν υπλαρχει θέμα υγείας αφού είναι απλά ένα πηνίο στο οποίο περνάει ρεύμα με διάφορες συχνότητες και δημιουργεί μαγνητικό πεδίο. Τα μόνα θέματα που έχει είναι η υψηλή τιμή και να δείς αν οι κατσαρόλες σου δουλεύουν με επαγωγικές εστίες. Στης μάνας μου για παράδειγμα δεν κολλάει μαγνήτης απο κάτω οπότε δεν θα δουλεύουν σε επαγωγικές εστίες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα