Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχώς την έκανα την γκάφα και σε εμφανές σημείο έσπασε μία εσωτερική πόρτα του σπιτιού μου. Το θέμα είναι πως η πόρτα είναι laminate και το σπάσιμο έχει μέγεθος όσο μία μπάλα τένις. στην ουσία έχει μπει μεσα η ξύλινη αυτή επιφάνεια. υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε να το καλυψω να μην το βλέπω ή κάπως να την επισκευάσω?  σε 2 ξυλουργούς που ρώτησα μου είπαν οτι δεν δέχεται επιδιόρθωση επειδή είναι laminate. σε αυτόν που αγόρασα τις πόρτες μου είπε το ίδιο αλλα οκ λογικό να μου το πει για να μου πουλήσει νέα πόρτα. άρα ρωτάω εδω τους επιστήμονες αν υπάρχει κάποιος τρόπος προσωρινής λύσης μεχρις ότου να πάω να πάρω νέα πορτα.

λύσεις όπως κάλυψε το σπάσιμο με κάτι ok τα εχω σκεφτεί και εγώ αλλα λέω αν μπορώ ουσιαστικά να κάνω κατι σαν προσωρινή επισκευή...

Επεξ/σία από pananton
Δημοσ.

Απο οτι μου είχε πει ο μαραγκός μου,δεν επισκευάζεται,τώρα αν μπορεί να γίνει κάποιο προσωρινό μπάλωμα αυτό δεν το γνωρίζω.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Αν θέλεις να τη βάψεις, μπορείς να τη στοκάρεις, να τη τρίψεις και να την βάψεις. Τι εμφάνιση έχει, είναι φυσική-ξύλο;

ναι έχει εμφανιση ξυλο με νερα..ανοιχτοχρωμη, φανταζομαι θα χρειαστώ αρκετό ξυλοστοκο..μετα ομως πως? θα βαφτει? ή επενδυση και να κοψω ενα κομματι ισα ισα για το σημειο? 

3 λεπτά πριν, Lews είπε

Απο οτι μου είχε πει ο μαραγκός μου,δεν επισκευάζεται,τώρα αν μπορεί να γίνει κάποιο προσωρινό μπάλωμα αυτό δεν το γνωρίζω.

ναι αυτο το προσωρινο μπαλωμα αναζητω και ενταξει ας εχει και καποιες ατελειες δεν επιθυμω το τελειο αποτελεσμα...υπενθυμιζω μεχρις οτου μαζεψω το ποσο και παω σε αγορα νεας

Δημοσ.

Ξήλωσε το σπασμενο κομμάτι και αν έχει μεγάλο κενό εφάρμοσε πολυουρεθάνη χαμηλής διόγκωσης.Κόψε ίσια να μην έχει λακούβα και εφάρμοσε κάτι ανάλογο με το https://paravan-decor.gr/el/αυτοκόλλητα-πόρτας-φόντο-τοίχοι/3080-αυτοκόλλητο-πόρτας-με-ξύλο.html.

Ενδεικτικά το αναφέρω,δε το γνωρίζω το προιόν αλλά είχα φτιάξει κάτι κατασκευές που ζήρησε η σύζυγος με ανάλογο προιόν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και εγω τα κλαίω τα λεφτάκια μου, που έβαλα νεες πορτες laminate και εκ των υστέρων έμαθα οτι όντως δε παίρνουν επιδιόρθωση.

Κι επιπλέον έφαγα και κράξιμο απο φίλο που δε τον ρώτησα, γιατι τις ακριβοπλήρωσα και με λιγότερα χρήματα έβαζα mdf πόρτα με επένδυση λακα, η οποία ότι και αν γίνει επιδιορθώνεται. Τα παθήματα γίνονται μαθήματα, για μένα αν την αλλάξεις μη ξαναβάλεις laminate, μου έδειξε ο φίλος μου οτι η επένδυση ειναι ενα χαρτι, πιο ψεύτικο δεν υπάρχει δηλαδή και είναι ολες το ίδιο, δεν έχει ποιότητες.

Αυτά βέβαια δε τα λένε, γιατί βγάζουν τα κέρατά τους απο το κέρδος στις laminate.

Επεξ/σία από Silenzio
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Silenzio είπε

και εγω τα κλαίω τα λεφτάκια μου, που έβαλα νεες πορτες laminate και εκ των υστέρων έμαθα οτι όντως δε παίρνουν επιδιόρθωση.

Κι επιπλέον έφαγα και κράξιμο απο φίλο που δε τον ρώτησα, γιατι τις ακριβοπλήρωσα και με λιγότερα χρήματα έβαζα mdf πόρτα με επένδυση λακα, η οποία ότι και αν γίνει επιδιορθώνεται. Τα παθήματα γίνονται μαθήματα, για μένα αν την αλλάξεις μη ξαναβάλεις laminate, μου έδειξε ο φίλος μου οτι η επένδυση ειναι ενα χαρτι, πιο ψεύτικο δεν υπάρχει δηλαδή και είναι ολες το ίδιο, δεν έχει ποιότητες.

Δίκιο έχεις,απλά επειδή και εγώ σκέφτομαι αν θα αγοράσω  laminate πόρτες,και το έχω ψιλοψαξει,δεν είναι και τόσο εύκολο να τις χαλάσεις,σίγουρα είναι ένα μεγάλο μείον που αν πάθουν κάτι δεν μπορούν να επισκευαστουν.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Lews είπε

Δίκιο έχεις,απλά επειδή και εγώ σκέφτομαι αν θα αγοράσω  laminate πόρτες,και το έχω ψιλοψαξει,δεν είναι και τόσο εύκολο να τις χαλάσεις,σίγουρα είναι ένα μεγάλο μείον που αν πάθουν κάτι δεν μπορούν να επισκευαστουν.

φίλε μου σκέψου οτι όταν σφουγγαρίζεις πρέπει να προσέχεις μην ακουμπήσεις, εμένα ο φίλος μου μου έδωσε το πολύ 5-6 χρόνια αντοχής, αν δε γίνει ζημια απο απροσεξία..

Επεξ/σία από Silenzio
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, Silenzio είπε

φίλε μου σκέψου οτι όταν σφουγγαρίζεις πρέπει να προσέχεις μην ακουμπίσεις, εμένα ο φίλος μου μου έδωσε το πολύ 5-6 χρόνια αντοχής, αν δε γίνει ζημια απο απροσεξία..

Θα το ξαναψαξω γιατί μου βάζεις ψύλλους στα αυτιά αλλά σε ευχαριστώ!!

Επεξ/σία από Lews
  • Like 1
Δημοσ.

ναι παιδια πραγματικά, είναι προχειρη επιλογη και δεν το πολυέψαξα ομολογώ...και είναι και ακριβες για αυτα που προσφερουν..μου αρεσε η ιδεα της πολυουρεθάνης χαμηλής διόγκωσης και θα το ψαξω! σας ευχαριστω! αρα από ότι κατάλαβα το δύσκολο τώρα είναι να βρεθεί το αυτοκόλλητο που θα "ντύσω" το κομματι της πολυουρεθάνης! 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, pananton είπε

ναι παιδια πραγματικά, είναι προχειρη επιλογη και δεν το πολυέψαξα ομολογώ...και είναι και ακριβες για αυτα που προσφερουν..μου αρεσε η ιδεα της πολυουρεθάνης χαμηλής διόγκωσης και θα το ψαξω! σας ευχαριστω! αρα από ότι κατάλαβα το δύσκολο τώρα είναι να βρεθεί το αυτοκόλλητο που θα "ντύσω" το κομματι της πολυουρεθάνης! 

Καλή τύχη φίλε μου,ξαναμιλήσά και εγώ με την σειρά μου με κάποιούς γνωστούς που έχω και πήρα καποιες απαντήσεις,πορτα με πορτα έχει διαφορά,μερικοι βάζουν στο κάτω μέρος μάσιφ  ώστε να μην έχεις θέματα με νερό,επίσης την κασα την κάνουν με Καπλαμα αντι για mdf και εξαρτάται και τι υλικά τοποθέτησης θα βάλεις, υπαρχουν πορτες με 120 ευρω αλλα και με 200 οπότε ποιοτικά ανεβαίνεις αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι αν πάθει κάτι την έβαψες,και όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω αν βάλεις mdf με λακα σίγουρα θα κανεις μια σημαντικη και ποιοτική αναβαθμιση

Επεξ/σία από Lews
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Είναι στάνταρ οι αποχρώσεις στάνταρ τα μεγέθη. Βγαίνουν ανά πέντε ποντους. Πας αγοράζεις μια νέα και είσαι οκ. Η κάνεις το ωραίο κόλπο με την πολυουρεθάνη και το αυτοκολλητο.

Μην είμαστε απόλυτοι. Οι laminate πόρτες είναι μια ψευτιά ναι, όπως όλες αυτές οι μελαμινες που έχουμε στα σπίτια μας. Ε, το αποδέχεσαι τις παίρνεις κι οταν χαλάσουν τις πετάς.

Η mdf είναι φθηνές αλλά κι αυτές χαρτοπολτος είναι άμα σου χαράξει η πόρτα του μπάνιου θα φουσκώσει. Και άμα τις παρεις λάκα για να είναι ομορφες θα σου βγουν ακριβά. 

Αλλά επανερχομαι από τη στιγμή που κοστίζουν κάτω από 200 ευρώ η μία με κασωμα και εργασία τοποθέτησης, μια σκέτη πόσο να κοστίζει; Πόσο πιο φθηνα θα έβγαινε να επισκευάσεις τη λάκα; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sleon είπε

Είναι στάνταρ οι αποχρώσεις στάνταρ τα μεγέθη. Βγαίνουν ανά πέντε ποντους. Πας αγοράζεις μια νέα και είσαι οκ. Η κάνεις το ωραίο κόλπο με την πολυουρεθάνη και το αυτοκολλητο.

Μην είμαστε απόλυτοι. Οι laminate πόρτες είναι μια ψευτιά ναι, όπως όλες αυτές οι μελαμινες που έχουμε στα σπίτια μας. Ε, το αποδέχεσαι τις παίρνεις κι οταν χαλάσουν τις πετάς.

Η mdf είναι φθηνές αλλά κι αυτές χαρτοπολτος είναι άμα σου χαράξει η πόρτα του μπάνιου θα φουσκώσει. Και άμα τις παρεις λάκα για να είναι ομορφες θα σου βγουν ακριβά. 

Αλλά επανερχομαι από τη στιγμή που κοστίζουν κάτω από 200 ευρώ η μία με κασωμα και εργασία τοποθέτησης, μια σκέτη πόσο να κοστίζει; Πόσο πιο φθηνα θα έβγαινε να επισκευάσεις τη λάκα; 

200-220 τις πουλάνε τις laminate, standard έυκολο κέρδος για ψευτομαραγκούς που τις παίρνουν έτοιμες και τις τοποθετούν (100-120€ κέρδος για πλάκα), εγώ τις δικιές μου τις πλήρωσα και παραπάνω δυστυχώς και μιλάμε για χαρτί.

Με 250 απο ότι ρώτησα την παίρνεις επενδυμένη με λακα, κόστος επισκευής δε ρώτησα για λακα, αλλά πόσο να πάει ? next time θα πάω σε αληθινό μαραγκό και όχι τοποθετητή

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...