Προς το περιεχόμενο

Μεταπτυχιακό στην ασφάλεια συστημάτων

xeras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σας! Τελείωσα το καλοκαίρι προπτυχιακό στην πληροφορική στο ΕΑΠ. Είναι το δεύτερο πτυχίο μου (το πρώτο είναι από στρατιωτική σχολή). Σκέφτομαι να κάνω μεταπτυχιακό στην ασφάλεια συστημάτων και έχω δει αυτό http://msc.icsd.aegean.gr/security/. Έχει κανείς εικόνα για το επίπεδο και τη δυσκολία του εν λόγω ΠΜΣ;

Επεξ/σία από xeras
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχοντας κάνει μεταπτυχιακό θεωρώ ότι το επίπεδο του είναι πολύ υποδεέστερο από άποψη δυσκολίας μαθημάτων σε σχέση με προπτυχιακό. Ο φόρτος της εργασίας όμως είναι περίπου τριπλάσιος γιατί ουσιαστικά πρέπει κάτι να παράξεις σε έργο, οπότε είναι αναγκαστική η συνεχής ενασχόληση με την βιβλιογραφία, με νέα άρθρα, με νέες μεθόδους. Συν ότι κάνεις και μια δειλή εισχώρηση στον ακαδημαϊκό κόσμο οπότε θα πρέπει να ξέρεις να συμπεριφέρεσαι σε καθηγητές βαθμίδας, την νομενκλατούρα των άρθρων που θα γράψεις κλπ.

Εμένα για προσωπικούς λόγους μου άρεσε πάρα πολύ το μεταπτυχιακό, αν και το έκανα νέος (25 χρονών). Τώρα εσύ μπορεί να έχεις άλλες ιδέες και αντοχές.

Από πλευράς απόκτησης γνώσεων αξίζει όμως; Το ρωτάω γιατί θεωρώ ότι το προπτυχιακό σου δίνει μια γενική εικόνα, ενώ το μεταπτυχιακό πρέπει να σε εξειδικεύει σε κάποιον τομέα και να σου μαθαίνει πιο χειροπιαστά πράγματα. Θεωρείς ότι απέκτησες όντως εξειδίκευση στον τομέα της ασφάλειας;

Τώρα όσον αφορά τις αντοχές μου, φέτος τελείωσα το ΕΑΠ μετά από 6 χρόνια διαβάσματος, αλλά νομίζω αν το αφήσω δεν θα κάνω ποτέ μετά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...