Dionisis1kav Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Παιδιά έχω αυτό το διάστημα ένα προβλημα με ένα καινουργιο pc που φτιαξαμε με RYZEN 5 3600 είχα αναφέρει το πρόβλημα ότι ανοίγει ο υπολογιστής αλλά η οθόνη no signal και για να μη στείλω για εγγυηση που είναι το τελευταίο μετρό ( θα πληρωσω αν τελικά αποδειχθεί ότι δένει χει προβλημα ) πειτε μου υπάρχει περιπτωση ενώ γράφει η μητρική ready να θέλει bios update με φλασάκι χωρίς cpu και χωρίς κάρτα γραφικών? Το διάβασα στο επισημο site της msi
duffyduck Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Φιλε Διονυση, θυμισε μας λιγο που το ειχες αναφερει (το αρχικο topic) να δουμε λιγο, μπας και μπορεσουμε να βοηθησουμε. Oι MAX μητρικες της MSI υποστηριζουν τον 3600 (και ολη τη σειρα των Zen2) και δεν χρειαζονται BIOS update. Οθονη no signal: 1. Τροφοδοτικο, μητρικη ή καρτα γραφικων. ??? 2. Δοκιμαζουμε με ενα στικακι μνημης στο DIMMA2 (βαζουμε ενα απο το κιτ, εναλλαξ για να τεσταρουμε και με τα δυο) 3. Δοκιμαζουμε αρχικα με αλλη καρτα γραφικων, ιδανικα καποια που δεν χρειαζεται εξτρα τροφοδοσια και που ξερουμε οτι δουλευει. 4. Βγαζουμε την μπαταρια αν χρειαστει για να κανουμε clear CMOS (ή βραχυκυκλωμα με κατσαβιδι το αντιστοιχο jumper) 5. Δοκιμαζουμε με αλλο καλο τροφοδοτικο που ξερουμε οτι δουλευει. Εγω παλια (τι θυμαμαι τωρα) εκανα συνηθως αποσυνδεση sata/ide δισκους και dvd που πιθανον να ειχε το pc. Γιατι μου είχε τυχει περιπτωση κακος δισκος και να μην ξεκινα το pc. To βρηκα το topic σου: Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2020 από duffyduck
duffyduck Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Χωρις δοκιμες δεν θα βρεις τι φταιει. Πες στον φιλο σου να φερει ενα τροφοδοτικο και μια καρτα γραφικων για δοκιμες. Εκτος αν δεν ξερει πως να κανει τα τεστ. Δηλαδη πιο απλα, το να συνδεσει την 8pin και την 24πιν τροφοδοσια του αλλου τροφοδοτικου (που θα φερει για τις δοκιμες), και μια απλη καρτα γραφικων (χωρις εξτρα τροφοδοσια - ακομη και μια παλια GeForce 6200 ή 6600 αρκει) ειναι σχετικα ευκολο. Στο κατω κατω δοκιμασε διαφορετικο hdmi κλπ. καλωδιο. Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2020 από duffyduck
OldJohn Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Σε συστημα με Ryzen 5 3600 Msi B450m mortar max Gskill ripjaws 16g 3200mhz.... Επεσα σε ελλατωματικο κομματι στις ραμ. Με το ενα dimm ανοιγε κανονικα, με το αλλο ανοιγαν φωτακια λαμπακια ανεμιστηρες αλλα no signal. Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2020 από OldJohn
Grim Fandango Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Γεια χαρα κ απο μενα, δεν ηθελα να ανοιξω καινουριο θρεντ, οποτε ειπα να γραψω εδω μιας κ το προβλημα που μου παρουσιαστηκε αφορα την b450 A-Pro Max (εικαζω, ακομα το ψαχνω). Ειχε φτασει η στιγμη να στησω ενα καινουριο συστημα, οποτε μετα απο τη σχετικη ερευνα αγορας κ κουβεντες με φιλους, κατεληξα σε ενα budget build με την A-Pro max, Ryzen 3600, κ τις Ripjaws της G-Skill (τις κλασσικες 3200ΜΗz, cl16, τσεκαρισμενες κ στο σαιτ της msi για συμβατοτητα). Παιρνω τα πραγματα, το στηνουμε με ενα φιλο.. oh, the joy, ολα φαινεται να λειτουργουν κομπλε κ 10 φορες πιο γρηγορα απο το προηγουμενο pc μου. Τρεχει απροβληματιστα για μια βδομαδα, κανα-δυο cpu bench μια χαρα, φτου φτου μη το ματιασω.. Και την ογδοη μερα, εκει που παιζω χαλαρα, μαυριλα. Restart. Παει να bootαρει windows, restart. Στη δευτερη-τριτη φορα, windows automatic repair screen. Εrrors "critical process died", κ κατι codes που παρεπεμπαν σε corrupt mbr ή registry files. Να μην τα πολυλογω, καμια ακρη εκει. Αντε λεω, παμε παλι fresh install. Μετα το copy, στο αυτοματο restart για να μπει απο το σκληρο, preparing to setup windows, φτανει 100%, restart. And again, and again... Βγαζω τη μια ραμ, τα ιδια. Αντικαθιστω με την αλλη, τα ιδια. Παιρνω ενα ξαδερφο τσακαλο κ λεει "μ' αυτα που μου λες, καποιο ρευμα μαλλον. Ισως οταν παιρνει load η cpu κ "ζηταει", κατι failαρει. Απενεργοποιησε xmp κ βαλε cpu χαμηλοτερα, κ δες αν φτιαξει κατι, αλλιως δες κ τροφοδοτικο". Xmp off λοιπον, cpu στα 3.0GHz, κ φτιαχνει. Περναω παλι φρεσκα windows -γιατι του ειχα βγαλει τα ματια του σκληρου, αντε να κανουμε τις δοκιμες λεω, να δουμε που "σκαει". Mνhμες παλι xmp, no prob. Cpu στα 3.6, no prob. Cpu στα 4.1, no prob. Παιζει σταθερα, βγαζει Cinebench, ολα καλα. Cpu παλι σε Auto ratio απο fixed, Tilt-Tilt-Tilt. Εβαλα κ αλλο, μεγαλυτερο τροφοδοτικο, τα ιδια. "VRM", αποκρινεται ο ξαδερφος, "μα.. μιας βδομαδας του λεω". "Δεν εχει σημασια", λεει. "Μα.. καλα reviews, σκυλι, ιδια vrm με tomahwk max, τιμια", λεω. "Δεν εχει σημασια, μπορει να βγηκε μια κακη παρτιδα vrms, happens. Γυρνα τη να στην αλλαξουν", ειπε. Διπλος λοιπον ο σκοπος του ποστ. 1ον) Συμφωνειτε με τον ξαδερφο στο πορισμα (εγω ναι, makes sense εξαλλου), ή μηπως υπαρχει κ κανενα αλλο παρομοιο θεμα που μπορει να οφειλεται στη cpu, κ οχι στη motherboard, ας πουμε..; 2ον) Οντως μπορει να επεσα κατευθειαν σε κακη παρτιδα vrms που εκλασαν στη βδομαδα, χωρις να εχω μπει σε πιο δυσβατα OC μονοπατια..; (Απο day 1 επαιζε απλα στο auto το cpu ratio) Δηλαδη απλα την προβλεπομενη λειτουργια ζητησα... Οπως κ να 'χει, απο το καταστημα μου ειπαν πως θα τη δει τεχνικος κ αν επιβεβαιωσει τη βλαβη θα την αλλαξουν, αλλα μπορει να παρει 7-10 μερες. Θα τους την αφησω καποια στιγμη που θα λειψω εκτος Αθηνας για καμια βδομαδα, να γινει τοτε η δουλεια. Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2020 από Grim Fandango
Sakiz105 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 9 λεπτά πριν, Grim Fandango είπε Γεια χαρα κ απο μενα, δεν ηθελα να ανοιξω καινουριο θρεντ, οποτε ειπα να γραψω εδω μιας κ το προβλημα που μου παρουσιαστηκε αφορα την b450 A-Pro Max. Ειχε φτασει η στιγμη να στησω ενα καινουριο συστημα, οποτε μετα απο τη σχετικη ερευνα αγορας κ κουβεντες με φιλους, κατεληξα σε ενα budget build με την A-Pro max, Ryzen 3600, κ τις Ripjaws της G-Skill (τις κλασσικες 3200ΜΗz, cl16, τσεκαρισμενες κ στο σαιτ της msi για συμβατοτητα). Παιρνω τα πραγματα, το στηνουμε με ενα φιλο.. oh, the joy, ολα φαινεται να λειτουργουν κομπλε κ 10 φορες πιο γρηγορα απο το προηγουμενο pc μου. Τρεχει απροβληματιστα για μια βδομαδα, κανα-δυο cpu bench μια χαρα, φτου φτου μη το ματιασω.. Και την ογδοη μερα, εκει που παιζω χαλαρα, μαυριλα. Restart. Παει να bootαρει windows, restart. Στη δευτερη-τριτη φορα, windows automatic repair screen. Εrrors "critical process died", κ κατι codes που παρεπεμπαν σε corrupt mbr ή registry files. Να μην τα πολυλογω, καμια ακρη εκει. Αντε λεω, παμε παλι fresh install. Μετα το copy, στο αυτοματο restart για να μπει απο το σκληρο, preparing to setup windows, φτανει 100%, restart. And again, and again... Βγαζω τη μια ραμ, τα ιδια. Αντικαθιστω με την αλλη, τα ιδια. Παιρνω ενα ξαδερφο τσακαλο κ λεει "μ' αυτα που μου λες, καποιο ρευμα μαλλον. Ισως οταν παιρνει load η cpu κ "ζηταει", κατι failαρει. Απενεργοποιησε xmp κ βαλε cpu χαμηλοτερα, κ δες αν φτιαξει κατι, αλλιως δες κ τροφοδοτικο". Xmp off λοιπον, cpu στα 3.0GHz, κ φτιαχνει. Περναω παλι φρεσκα windows -γιατι του ειχα βγαλει τα ματια του σκληρου, αντε να κανουμε τις δοκιμες λεω, να δουμε που "σκαει". Mνhμες παλι xmp, no prob. Cpu στα 3.6, no prob. Cpu στα 4.1, no prob. Παιζει σταθερα, βγαζει Cinebench, ολα καλα. Cpu παλι σε Auto ratio απο fixed, Tilt-Tilt-Tilt. Εβαλα κ αλλο, μεγαλυτερο τροφοδοτικο, τα ιδια. "VRM", αποκρινεται ο ξαδερφος, "μα.. μιας βδομαδας του λεω". "Δεν εχει σημασια", λεει. "Μα.. καλα reviews, σκυλι, ιδια vrm με tomahwk max, τιμια", λεω. "Δεν εχει σημασια, μπορει να βγηκε μια κακη παρτιδα vrms, happens. Γυρνα τη να στην αλλαξουν", ειπε. Διπλος λοιπον ο σκοπος του ποστ. 1ον) Συμφωνειτε με τον ξαδερφο στο πορισμα (εγω ναι, makes sense εξαλλου), ή μηπως υπαρχει κ κανενα αλλο παρομοιο θεμα που μπορει να οφειλεται στη cpu, κ οχι στη motherboard, ας πουμε..; 2ον) Οντως μπορει να επεσα κατευθειαν σε κακη παρτιδα vrms που εκλασαν στη βδομαδα, χωρις να εχω μπει σε πιο δυσβατα OC μονπατια..; (Απο day 1 επαιζε απλα στο auto το cpu ratio) Δηλαδη απλα την προβλεπομενη λειτουργια ζητησα... Οπως κ να 'χει, απο το καταστημα μου ειπαν πως θα τη δει τεχνικος κ αν επιβεβαιωσει τη βλαβη θα την αλλαξουν, αλλα μπορει να παρει 7-10 μερες. Θα τους την αφησω καποια στιγμη που θα λειψω εκτος Αθηνας για καμια βδομαδα, να γινει τοτε η δουλεια. αρχικά όπως το γράφεις εκτός αν δεν διάβασα σωστά Μιλάς για όλα auto και ενεργοποίηση xmp. Αλλά χωρίς xmp και με auto cpu δεν δοκίμασες? Γιατί ενώ λες λειτουργεί σωστά αλλά από την 8η μέρα έβγαλε προβλήματα με corrupt registry οπότε έγινε σταδιακά το πρόβλημα. Αυτο μου μοιάζει σαν να έβγαζε πολλά λάθη η μνήμη με το xmp. Μπορεί να θέλει παραπάνω ρεύμα vdimm για να παίξει στα 3200. Κάπου είχα διαβάσει πρόσφατα από άλλο μέλος, ενώ έβαζε xmp, έπρεπε να βάλει χειροκίνητα το vdim στα 1,35v γιατί έμενε στα 1,2v. (όλα τα άλλα ρεύματα και cpu σε auto).
Grim Fandango Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, Sakiz105 είπε αρχικά όπως το γράφεις εκτός αν δεν διάβασα σωστά Μιλάς για όλα auto και ενεργοποίηση xmp. Αλλά χωρίς xmp και με auto cpu δεν δοκίμασες? Γιατί ενώ λες λειτουργεί σωστά αλλά από την 8η μέρα έβγαλε προβλήματα με corrupt registry οπότε έγινε σταδιακά το πρόβλημα. Αυτο μου μοιάζει σαν να έβγαζε πολλά λάθη η μνήμη με το xmp. Μπορεί να θέλει παραπάνω ρεύμα vdimm για να παίξει στα 3200. Κάπου είχα διαβάσει πρόσφατα από άλλο μέλος, ενώ έβαζε xmp, έπρεπε να βάλει χειροκίνητα το vdim στα 1,35v γιατί έμενε στα 1,2v. (όλα τα άλλα ρεύματα και cpu σε auto). Δοκιμασα xmp off κ auto cpu, το ιδιο ακριβως με xmp on, restart οταν παει να κανει boot windows ή οταν πηγαινε να ξεκινησει να κανει install windows. Η registry πιθανοτατα ηταν εξαρχης μια χαρα, γι αυτο ειπα οτι τα error codes "παρεπεμπαν" σε τετοια errors. Πιθανοτατα αν αλλαζα το ratio απο auto σε fixed απο την αρχη, να μην ειχε χρειαστει καν να κανω fresh install. Και για μια εβδομαδα το pc ετρεξε χωρις ενα blue screen, χωρις ενα restart απο προβλημα ram ή ο,τιδηποτε αλλο.
duffyduck Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) H RAM θελει memtest για να το σιγουρεψεις. Η μνημες ειναι τοποθετημενες όπως λέει το manual π.χ. θεσεις 2 και 4 ? Εγω με B450 Tomahawk Max, επρεπε να κανω BIOS update για να χρονισω τις 4 μνημες στα 3000. Επαναφορα στα BIOS defaults (χωρις XMP) και κανε disable απο το BIOS το PBO overdrive (ειναι στα advance cpu settings ή κατι τετοιο). Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2020 από duffyduck 2
Grim Fandango Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, duffyduck είπε H RAM θελει memtest για να το σιγουρεψεις. Η μνημες ειναι τοποθετημενες όπως λέει το manual π.χ. θεσεις 2 και 4 ? Εγω με B450 Tomahawk Max, επρεπε να κανω BIOS update για να χρονισω τις 4 μνημες στα 3000. Επαναφορα στα BIOS defaults (χωρις XMP) και κανε disable απο το BIOS το PBO overdrive (ειναι στα advance cpu settings ή κατι τετοιο). Μemtest δεν ετρεξα, αλλα ναι, φυσικα ειναι στις Α2 - Β2. Χρονιστηκαν κατευθειαν με το xmp στα 3200, ειχε bios Απριλιου του '20. Δοκιμασα κ restore default settings, δεν αλλαξε κατι. Εκανα ακομα κ update -καποιο του Ιουνιου- ουτε εκει ειδα φως. Δοκιμασα παλι μολις τωρα αυτα που προτεινες, default settings, xmp off k PBO disabled. Μου δειχνει μισο δευτερολεπτο windows loading/welcome screen, μαυρο, restart. Ουτε bsod ουτε τιποτα. Αλλαζω παλι μονο το cpu ratio σε οποιοδηποτε fixed (μεχρι 41.5 το πηγα), κ εχω ενα pc που λειτουργει ρολοι... Πφφ. Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2020 από Grim Fandango
duffyduck Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 τοτε εχεις θεμα ειτε με την μητρικη ειτε με το επεξεργαστη δεν κανεις και ενα clear cmos για καλο και για κακο ? Αν και λογικα δεν χρειαζεται, αλλα ποτε δεν ξερεις. 1
Sakiz105 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Grim Fandango είπε Μemtest δεν ετρεξα, αλλα ναι, φυσικα ειναι στις Α2 - Β2. Χρονιστηκαν κατευθειαν με το xmp στα 3200, ειχε bios Απριλιου του '20. Δοκιμασα κ restore default settings, δεν αλλαξε κατι. Εκανα ακομα κ update -καποιο του Ιουνιου- ουτε εκει ειδα φως. Δοκιμασα παλι μολις τωρα αυτα που προτεινες, default settings, xmp off k PBO disabled. Μου δειχνει μισο δευτερολεπτο windows loading/welcome screen, μαυρο, restart. Ουτε bsod ουτε τιποτα. Αλλαζω παλι μονο το cpu ratio σε οποιοδηποτε fixed (μεχρι 41.5 το πηγα), κ εχω ενα pc που λειτουργει ρολοι... Πφφ. κλείσε το amd cool and quiet και απενεργοποίησε τα c6 state και global c states και βάλε τον επεξεργαστή πάλι auto και ξαναδοκίμασε να μπεις windows για να πω το σκεπτικό μου. Παιζει να φταίει το τροφοδοτικό. Με καρφωτό τον επεξεργαστή, τα cores δεν "κοιμούνται" ποτέ, οπότε τα c states δεν μετράνε. Αν το τροφοδοτικό δεν αντέχει low ampere draw, τότε σου κάνει restart όταν πέφτουν οι πυρήνες για ύπνο Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2020 από Sakiz105 1
Grim Fandango Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 52 λεπτά πριν, Sakiz105 είπε κλείσε το amd cool and quiet και απενεργοποίησε τα c6 state και global c states και βάλε τον επεξεργαστή πάλι auto και ξαναδοκίμασε να μπεις windows για να πω το σκεπτικό μου. Παιζει να φταίει το τροφοδοτικό. Με καρφωτό τον επεξεργαστή, τα cores δεν "κοιμούνται" ποτέ, οπότε τα c states δεν μετράνε. Αν το τροφοδοτικό δεν αντέχει low ampere draw, τότε σου κάνει restart όταν πέφτουν οι πυρήνες για ύπνο Και clear cmos εκανα, μαζι με restore default settings στα αρχικα bios που ειχε, ξεχασα να το αναφερω. Δοκιμασα να κανω disable το cool n quiet, δεν αλλαξε κατι. Τα υπολοιπα που ανεφερες οσο εψαξα δεν μπορεσα να τα βρω καπου, σκεψου κιολας τελευταια bios που ειχα ηταν 9-10 χρονων πισω 😅 Αλλο τροφοδοτικο οπως ανεφερα καπου πισω, επισης δοκιμασα. Evga Supernova 1000G3 κιολας, οχι δηλαδη κανα κινεζικο με 25 ευρω. Αντιθετα παντως, το προβλημα φαινεται να προκυπτει οταν οι πυρηνες "ξυπνανε", οπως οταν παει να σε βαλει στα windows, ή οταν δοκιμαζα να περασω φρεσκα. Ξεκιναγε το πρωτο σταδιο απο το στικακι, εκανε copy τα windows files, κ μολις εκανε το πρωτο restart για να ξεκινησει το setup απο το σκληρο αυτη τη φορα, μετα το screen "preparing to setup windows" ή κατι τετοιο, με το που εφτανε 100%, μαυρο κ restart. Καθε φορα εκει, εκανα 5-6 προσπαθειες. Συν επισης, οπως ανεφερα αρχικα, οτι ολα δουλευαν μια χαρα απο 1η μερα, κ για μια βδομαδα μετα. Ιδια χρηση, ιδιος "φορτος εργασιας". Οπως κ να 'χει παντως, ευχαριστω για το χρονο κ τις προτασεις σας ως τωρα..! Edit: benign, εγω εχω ενα evga 500B Bronze, ουτε 2 χρονων Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2020 από Grim Fandango
Sakiz105 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, Grim Fandango είπε Και clear cmos εκανα, μαζι με restore default settings στα αρχικα bios που ειχε, ξεχασα να το αναφερω. Δοκιμασα να κανω disable το cool n quiet, δεν αλλαξε κατι. Τα υπολοιπα που ανεφερες οσο εψαξα δεν μπορεσα να τα βρω καπου, σκεψου κιολας τελευταια bios που ειχα ηταν 9-10 χρονων πισω 😅 Αλλο τροφοδοτικο οπως ανεφερα καπου πισω, επισης δοκιμασα. Evga Supernova 1000G3 κιολας, οχι δηλαδη κανα κινεζικο με 25 ευρω. Αντιθετα παντως, το προβλημα φαινεται να προκυπτει οταν οι πυρηνες "ξυπνανε", οπως οταν παει να σε βαλει στα windows, ή οταν δοκιμαζα να περασω φρεσκα. Ξεκιναγε το πρωτο σταδιο απο το στικακι, εκανε copy τα windows files, κ μολις εκανε το πρωτο restart για να ξεκινησει το setup απο το σκληρο αυτη τη φορα, μετα το screen "preparing to setup windows" ή κατι τετοιο, με το που εφτανε 100%, μαυρο κ restart. Καθε φορα εκει, εκανα 5-6 προσπαθειες. Συν επισης, οπως ανεφερα αρχικα, οτι ολα δουλευαν μια χαρα απο 1η μερα, κ για μια βδομαδα μετα. Ιδια χρηση, ιδιος "φορτος εργασιας". Οπως κ να 'χει παντως, ευχαριστω για το χρονο κ τις προτασεις σας ως τωρα..! Edit: benign, εγω εχω ενα evga 500B Bronze, ουτε 2 χρονων meh, δεν νομίζω να είναι μητρική ακόμα. κλείνω 95% προς cpu. για τα cs states θα τα έχει στην advanced κατηγορία κάπως cpu management/digital power management Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2020 από Sakiz105
duffyduck Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 φανταζομαι εχεις βαλει τους τελευταιους amd b450 chipset drivers απο το site της AMD. Αυτοι οι drivers περνανε και το AMD Ryzen Balanced power plan. Ισως διορθωθει το προβλημα σου. Εγω χρησιμοποιω το κλασικο Balanced power plan των Windows 10.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα