Dimitris Nikolopoulos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Καλησπέρα. Αγοράστηκε η παρακατω οθόνη και εμφανίζεται πρόβλημα ghosting (νομίζω αυτό είναι από το ψάξιμο που έκανα). Επισυνάπτω και μια εικόνα από το παιχνίδι που παίζω (PUBG). Το πρόβλημα εμφανίζεται όταν κινούμαι γρήγορα. Υπάρχει λύση σε αυτό το πρόβλημα? Στισ ρυθμίσεις έχω επιλέξει response time fastest αλλα και με τις άλλες επιλογές (Normal, fast) δεν βλέπω διαφορά. Ευχαριστώ MSI Optix G27CQ4 https://www.skroutz.gr/s/23277775/MSI-Optix-G27CQ4.html?from=account_favorites
elpenor Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Dimitris Nikolopoulos είπε Καλησπέρα. Αγοράστηκε η παρακατω οθόνη και εμφανίζεται πρόβλημα ghosting (νομίζω αυτό είναι από το ψάξιμο που έκανα). Επισυνάπτω και μια εικόνα από το παιχνίδι που παίζω (PUBG). Το πρόβλημα εμφανίζεται όταν κινούμαι γρήγορα. Υπάρχει λύση σε αυτό το πρόβλημα? Στισ ρυθμίσεις έχω επιλέξει response time fastest αλλα και με τις άλλες επιλογές (Normal, fast) δεν βλέπω διαφορά. Ευχαριστώ MSI Optix G27CQ4 https://www.skroutz.gr/s/23277775/MSI-Optix-G27CQ4.html?from=account_favorites Εμένα δεν μου φαίνεται σαν ghosting αλλά overshoot (το ακριβώς αντίθετο δηλαδή). Το overshoot το προκαλεί η επιλογή fastest response σε συνδυασμό με χαμηλό refresh rate (λόγω freesync). Το fast είναι συνήθως ρυθμισμένο ώστε να λειτουργεί σωστά με 144hz και default brightness/contrast και το fastest είναι συνήθως άκυρο. Για να αποκτήσεις μία πιο σωστή είκόνα του προβλήματος της οθόνης πρέπει: 1. Να βγάλεις το freesync. 2 Να σιγουρευτείς ότι η οθόνη δουλεύει στα 144hz. 3. Να επιλέξεις normal response 4. Να την συνδέσεις με ένα επώνυμο καλώδιο DP. 5. Να βάλεις το brightness/contast στο default. Πάντως σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα είναι πολύ έντονο, εγώ θα έστελνα την οθόνη για αντικατάσταση/επισκευή. Επίσης αυτό που λες ότι αλλάζεις το response time και δεν βλέπεις διαφορά είναι ακατανόητο, αν η οθόνη δεν είναι εντελώς χαλασμένη με την επιλογή normal θα έπρεπε να βλέπεις πολύ μεγάλη διαφορά από το fastest. Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2020 από elpenor 1
panoskatos Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2020 Κάνε τα παραπάνω που σου λέει το παλικάρι, προσωπικά από μια εικόνα δεν μπορώ να βγάλω εύκολα συμπεράσματα. Πάντως την τεχνολογία VA στα μόνιτορ εγώ την κρίνω ακατάλληλη για gaming ιδιαίτερα αν μιλάμε για fps παιχνίδια. 1
Dimitris Nikolopoulos Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2020 Στις 2/10/2020 στις 9:24 ΠΜ, elpenor είπε Εμένα δεν μου φαίνεται σαν ghosting αλλά overshoot (το ακριβώς αντίθετο δηλαδή). Το overshoot το προκαλεί η επιλογή fastest response σε συνδυασμό με χαμηλό refresh rate (λόγω freesync). Το fast είναι συνήθως ρυθμισμένο ώστε να λειτουργεί σωστά με 144hz και default brightness/contrast και το fastest είναι συνήθως άκυρο. Για να αποκτήσεις μία πιο σωστή είκόνα του προβλήματος της οθόνης πρέπει: 1. Να βγάλεις το freesync. 2 Να σιγουρευτείς ότι η οθόνη δουλεύει στα 144hz. 3. Να επιλέξεις normal response 4. Να την συνδέσεις με ένα επώνυμο καλώδιο DP. 5. Να βάλεις το brightness/contast στο default. Πάντως σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα είναι πολύ έντονο, εγώ θα έστελνα την οθόνη για αντικατάσταση/επισκευή. Επίσης αυτό που λες ότι αλλάζεις το response time και δεν βλέπεις διαφορά είναι ακατανόητο, αν η οθόνη δεν είναι εντελώς χαλασμένη με την επιλογή normal θα έπρεπε να βλέπεις πολύ μεγάλη διαφορά από το fastest. 10 ώρες πριν, panoskatos είπε Κάνε τα παραπάνω που σου λέει το παλικάρι, προσωπικά από μια εικόνα δεν μπορώ να βγάλω εύκολα συμπεράσματα. Πάντως την τεχνολογία VA στα μόνιτορ εγώ την κρίνω ακατάλληλη για gaming ιδιαίτερα αν μιλάμε για fps παιχνίδια. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Όντως τα έκανα και είχε διαφορά όσον αφορά το normal fast fastest. Δικό μου λάθος. Γενικότερα έχει διορθωθεί πολύ η εικόνα. Το μόνο που μου μένει είναι όταν κινούμαι σε φυσιολογική ή ακόμα και μικρή ταχύτητα ορισμένα αντικείμενα αφήνουν ένα smearing ή trail όπως στις εικόνες. Στην προηγούμενη VA 1080p msi οθόνη που είχα, δεν φαινόταν κάτι τέτοιο. Υπάρχει περίπτωση να το είχα αλλα να μην φαινότανε και τώρα να φαίνεται λόγω 2κ? Επειδή δηλαδή διακρίνονται περισσότερες λεπτομέρειες? Το πρόβλημα εντοπίζεται στα αντικέμενα. Βλέπετε στο κόκκινο "H"τα πίξελ κοκκινίζουν και γύρω από αυτό. Ή στον μαύρο γεμιστήρα παρατηρούνται μαύρα πίξελ γύρω από αυτόν..
elpenor Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) @Dimitris Nikolopoulos Το σίγουρο είναι ότι οι επιδόσεις της οθόνης σου δεν είναι καλές. Αυτό που δεν ξέρω είναι ο λόγος. Μπορεί να φταίει ότι είναι φτηνό μοντέλο της MSI. Αν σκεφτείς ότι η MSI δεν φτιάχνει τις οθόνες μόνη της και ότι είναι ένα ακριβό brand μπορεί η οθόνη να έχει πολύ φτηνή κατασκευή για να έχει τόσο χαμηλή τιμή. Καλύτερα να προτιμάς μάρκες όπως η Dell/Viewsonic που φτιάχνουν τις οθόνες οι ίδιες ή ακόμα και Asus που έχει καλό QC και κάνει κάποιο RnD. Οι Samsung/Acer/AOC επίσης δεν είναι κακές επιλογές αλλά είχαν περισσότερες αποτυχίες τα τελευταία χρόνια. Μπορεί να φταίει η συγκεκριμένη οθόνη, να υπάρχει κακό QC στην παραγωγή και να μην την απέσυραν. Δηλαδή να έχει κακά ρυθμισμένο overdrive, να είναι πολύ αδύναμο στο normal και πολύ δυνατό στο fast. Δοκίμασε πάλι το fast, παίξε και λίγο με το brightness/contrast μήπως πετύχεις κάτι λίγο καλύτερο. Μπορεί να έχεις ενεργοποιήσει κάποιο game mode που κάνει sharpen, πάντα τα αποτελέσματα είναι πολύ άσχημα όταν το επιλέγει κάποιος. Κάνε ένα reset την οθόνη και διάλεξε το default preset. Μπορεί το ghosting/smearing που δείχνουν οι τελευταίες φωτογραφίες να μην είναι υπερβολικό για φτηνή VA (οι φτηνές VA έχουν την χειρότερη φήμη) και η προηγούμενη 1080p VA που είχες να ήταν κάποια ιδιαίτερα καλή οθόνη, δύσκολο να καταλάβει κάποιος από φωτογραφίες. Από τη δική σου μεριά αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να δοκιμάσεις να την δουλέψεις στα 165hz με ένα επώνυμο καλώδιο DP (όταν λες ότι τα έκανες όλα δεν νομίζω ότι δοκίμασες καλό καλώδιο DP ή κάνω λάθος;). Αν και υπάρχουν πολλά site στο internet που γράφουν ότι το καλώδιο δεν έχει σημασία αφού απλά περνάει ένα ψηφιακό σήμα η δική μου εμπειρία έχει δείξει το ακριβώς αντίθετο. Αν έχεις τη δυνατότητα να την αλλάξεις με κάποια άλλη ακριβότερη θα ήταν ότι καλύτερο. Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου 2020 από elpenor
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα