Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έκανα κάτι μπανάκια τις προηγούμενες μέρες και δυστυχώς φάγαμε το κρύωμα. Λίγο βήχα και τρέχει η μύτη. Κλασική περίπτωση, τίποτα το ιδιαίτερο.

Το θέμα όμως είναι ότι με την παράνοια που κυκλοφορεί έχω βρει το μπελά μου. Δε μπορώ ούτε να βηξω και στο τέλος θα πλακωθω σε κανέναν μουρλό.

Πώς το αντιμετωπίζετε αυτό; Μένουμε σπίτι; Τι να κάνω ρε παιδιά;

Δημοσ.

Ο τιτλος που κολλάει με το ποστ σου;

2 λεπτά πριν, nojom είπε

Έκανα κάτι μπανάκια τις προηγούμενες μέρες και δυστυχώς φάγαμε το κρύωμα. Λίγο βήχα και τρέχει η μύτη. Κλασική περίπτωση, τίποτα το ιδιαίτερο.

Το θέμα όμως είναι ότι με την παράνοια που κυκλοφορεί έχω βρει το μπελά μου. Δε μπορώ ούτε να βηξω και στο τέλος θα πλακωθω σε κανέναν μουρλό.

Κάτσε σπίτι ,απεφυγε τα πολλά πολλά..Τι άλλο να κάνεις;

• Like 1
Δημοσ.

Χωρίς να θέλω να φανώ αγενής δεν είναι ακριβώς θέμα παράνοιας, σίγουρα όχι αβάσιμης παράνοιας, ο κόσμος φοβάται και είναι λογικό, πού να ξέρει ο καθένας γιατί βήχεις και πού πήγες κλπ. Ναι ισχύει, σε λίγο καιρό θα τρέχει μυξούλα και αντί για χαρτομάντηλο θα μας κερνάνε σουτ και γκολ. Τι να κάνουμε τώρα.

Κάτσε σπίτι σου αν είναι δυνατόν, έχε και το νου σου μην σηκώσεις και κανέναν πυρετό, χυμούς, τσαγάκια και ηρεμία. Αν πάλι δουλεύεις ενημέρωσε τη δουλειά σου "παιδιά άρπαξα κρύωμα, την είδα φθινοπωρινή γοργόνα και ντάξ την πάτησα".

Δημοσ.

Δεν υπάρχει κρύωμα χωρίς παθογόνο παράγοντα, υπάρχουν μόνο ψύξεις και υποθερμίες.

Αν έχεις συμπτώματα αναπνευστικού, που έχεις, δηλαδή βήχα και μύτη, έχεις κολλήσει τον ιό του κοινού κρυολογήματος (εξαιρετικά πιθανό) , ή κάποια βακτηριακή φαρυγγίτιδα (πολύ δύσκολο).

Ο κορονοϊός έχει ως σύμπτωμα μόνο το βήχα, ΔΕΝ έχει καταρροή, τουλάχιστον στα αρχικά του στάδια, οπότε ή όντως έχεις απλό κρυολόγημα (καλό σενάριο), ή πέρασες κορόνα αθόρυβα και τώρα στα τελειώματα σου έβγαλε λίγη μυτούλα (τρομερά καλό σενάριο, δεδομένου ότι σε συσκευασία δώρου πήρες ελαφρά νόσο + αντισώματα για έναν -έστω και λίγο- θανατηφόρο ιό).

Σε κάθε περίπτωση, η επίσημη οδηγία του ΠΟΥ είναι να κάτσεις σπίτι για +5 μέρες από εκείνη που θα σου φύγει ο αντανακλαστικός βήχας, αυτός δλδ που προκαλείται από ακαταμάχητη ανάγκη να βήξεις, κι όχι αυτός που προκαλείς για να καθαρίσεις το λαιμό σου.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Το ηθικο ειναι να κανεις PCR και επι θετικου αποτελεσματος να απομονωθεις για μερικες ημερες για να μη κολλησεις τους παντες (σε περιπτωση που δεν ειναι κρυολογημα).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nojom είπε

Αν βήξεις κοντά σε κόσμο σε κλειστό η και ανοιχτό χώρο και δεν φοράς μάσκα λογικό να αντιδράσει κάποιος η να σου πει κάτι. Το γεγονός όμως ότι μπορεί να σου πει ο οποιοσδήποτε το οτιδήποτε ακόμα και με μάσκα ναι με ενοχλεί και εμένα, φτερνισματα αραιά και που είχα όλο το καλοκαίρι, είχε και η μητέρα μου, χωρίς βήχα και καταροη, δεν γίνεται να μην μπορούμε να βηξουμε και να φτερνιστουμε επειδή μπορεί να βρίσκεται κάποιος κοντά μας, ούτε είναι πρόβλημα μου επειδή ο άλλος φοβάται, τις περισσότερες φορές έχω φτερνιστει στο σπίτι, το παθαίνω συχνά όταν με χτυπαει ο ηλιος στα μάτια. Τώρα αν εσύ είσαι άρρωστος κάτσε σπίτι αν μπορείς, τα ίδια έπαθε και ένας φίλος μου που βγήκε έξω και εβηχε κοντά σε κόσμο σου πεζοδρόμιο χωρίς μάσκα, του λέω μπορεί να έχει κορωνοιο μου λέει μάλλον κρυολογημα και δεν κόλλησε κάτι, μα δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις τέτοια συμπτώματα χωρίς να κόλλησες παθογόνο, μόνο ψύξη και άλλες λιγότερο συχνές αιτίες. 

Επεξ/σία από Βασίλης_29
  • Like 2
Δημοσ.

Κάνοντας τεστ για κορονοιο υπάρχουν δυο ενδεχόμενα:

Α) βγαίνει θετικό => απομονωνεσαι

Β) Βγαίνει αρνητικό => Το τεστ δεν ειναι αρκετα αξιόπιστο για πεις με σιγουριά οτι εισαι αρνητικός => απομονωνεσαι. 

Δε χρειάζεται να περιπλέκουμε το πραγμα. Εχεις συμπτώματα γρίπης, μένεις μεσα κ αποφεύγεις τους πάντες. 

• Like 1
Δημοσ.

καποια ιωση λογικά, εχουν ηδη ξεκινήσει. μείνε μέσα λιγες μέρες αν αυτό δε γινεται καλύτερα πήγαινε σε γιατρό να σε δει,  και θα κρίνει αυτός. εγω αλλεργική και πραγματικα από όταν ηρθε ο κορονοιος στην Ελλάδα απο τα 10 μετρα με κοιταζουν με μισο μάτι αν με πιάσει βήχας ή φτερνισμα -ευτυχως που είχαμε καραντίνα την ανοιξη, αλλιως  θα με είχαν καθαρίσει αν έβγαινα με ρινίτιδα, κοκκινα μάτια και βηχα που δε σταματούσε σε κόσμο.

ΛΊγο πριν εμφανιστούν τα πρωτα επίσημα κρούσματα όμως περάσαμε μια ιωση που είχε όλα τα συμπτωματα του κορονοιου. ο πατερας μου, η πεθερά και ο αντρας μου έκαναν και πνευμονία, ευτυχως δε χρειαστηκαν νοσηλεία, τα παιδια είχαν πονοκέφαλο, συμπτωματα γρίπης και γαστρεντερίτιδας μαζι που περνουσαν και μετα απο λιγες μέρες ξανα τα ίδια -σε όλο το νομό αρρωστησαν όλα, εκλεισαν και τα σχολεία- κι εγω ξεκίνησα με εντονο πονοκέφαλο, πυρετο που δεν επεφτε, ριγος, ασταθεια, ανοσμία (κράτησε για κανα μήνα περίπου) εφιδρωσεις, καψιμο στο στήθος κ το λαιμό, βήχα, καθόλου καταρροή, πόνους στα κοκκαλα. οι γιατροι μας είπαν γρίπη, τεστ για γριπη δεν είχαν όμως, αλλά και όσοι απο δω νοσηλευτηκαν και έκαναν τεστ γριπης βγηκε αρνητικο.  από τότε μου έμεινε ενας ξερός βηχας, όχι όμως όπως στην αλλεργια που με πνιγει,  με πιανει το πρωι και το βράδυ οσο είμαι ξαπλα, οι ακτινογραφίες είναι οκ. πραγματικά μου φανηκε πολύ περίεργο, έχω κολλήσει όλες τις γρίπες, αλλά αυτό ήταν αλλο πράγμα, τουλαχιστον όπως ένιωθα. δεν είχα την αισθηση σαν να πε΄ρασε από πάνω μου τρένο. ενιωθα απολυτη αδυναμια εναλλαξ με πως να το πω, υπερδιέγερση, ξεχνούσα, κλπ. όταν μου ψιλοπέρασε πήγα στη σχολή (με μάσκα) να δώσω ενα μαθημα, ενω ημουν καλά ξαφνικά χαλια, σηκώθηκα κι εφυγα αρον αρον. 

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, velociraptoras είπε

καποια ιωση λογικά, εχουν ηδη ξεκινήσει. μείνε μέσα λιγες μέρες αν αυτό δε γινεται καλύτερα πήγαινε σε γιατρό να σε δει,  και θα κρίνει αυτός. εγω αλλεργική και πραγματικα από όταν ηρθε ο κορονοιος στην Ελλάδα απο τα 10 μετρα με κοιταζουν με μισο μάτι αν με πιάσει βήχας ή φτερνισμα -ευτυχως που είχαμε καραντίνα την ανοιξη, αλλιως  θα με είχαν καθαρίσει αν έβγαινα με ρινίτιδα, κοκκινα μάτια και βηχα που δε σταματούσε σε κόσμο.

ΛΊγο πριν εμφανιστούν τα πρωτα επίσημα κρούσματα όμως περάσαμε μια ιωση που είχε όλα τα συμπτωματα του κορονοιου. ο πατερας μου, η πεθερά και ο αντρας μου έκαναν και πνευμονία, ευτυχως δε χρειαστηκαν νοσηλεία, τα παιδια είχαν πονοκέφαλο, συμπτωματα γρίπης και γαστρεντερίτιδας μαζι που περνουσαν και μετα απο λιγες μέρες ξανα τα ίδια -σε όλο το νομό αρρωστησαν όλα, εκλεισαν και τα σχολεία- κι εγω ξεκίνησα με εντονο πονοκέφαλο, πυρετο που δεν επεφτε, ριγος, ασταθεια, ανοσμία (κράτησε για κανα μήνα περίπου) εφιδρωσεις, καψιμο στο στήθος κ το λαιμό, βήχα, καθόλου καταρροή, πόνους στα κοκκαλα. οι γιατροι μας είπαν γρίπη, τεστ για γριπη δεν είχαν όμως, αλλά και όσοι απο δω νοσηλευτηκαν και έκαναν τεστ γριπης βγηκε αρνητικο.  από τότε μου έμεινε ενας ξερός βηχας, όχι όμως όπως στην αλλεργια που με πνιγει,  με πιανει το πρωι και το βράδυ οσο είμαι ξαπλα, οι ακτινογραφίες είναι οκ. πραγματικά μου φανηκε πολύ περίεργο, έχω κολλήσει όλες τις γρίπες, αλλά αυτό ήταν αλλο πράγμα, τουλαχιστον όπως ένιωθα. δεν είχα την αισθηση σαν να πε΄ρασε από πάνω μου τρένο. ενιωθα απολυτη αδυναμια εναλλαξ με πως να το πω, υπερδιέγερση, ξεχνούσα, κλπ. όταν μου ψιλοπέρασε πήγα στη σχολή (με μάσκα) να δώσω ενα μαθημα, ενω ημουν καλά ξαφνικά χαλια, σηκώθηκα κι εφυγα αρον αρον. 

Ενα παρόμοιο πρόβλημα πέρασα και εγώ τον προηγούμενο χειμώνα, ήταν λίγο μετά από το πρώτα κρούσματα κορωνοιου στην Ιταλία και λίγο πριν εμφανιστουν εδώ, τελικά επειδή δεν μπορούσα να πάω σε νοσοκομείο όπως μου σύστησαν να κάνω από την ασφαλιστική μου και δεν μου έστελναν ούτε γιατρό στο σπίτι αν και το δικαιούμαι, κάλεσα άλλον γιατρό από ιδιωτική εταιρεία παροχής ιατρικής περιθαλψης και ήρθε σπίτι, ο γιατρός δεν κατάφερε να βρει τι είχα ακριβώς πάρα τα συμπτώματα που ανέφερα και μου έγραψε προληπτικά 2 φάρμακα, μου έκανε και τεστ γρίπης που βγήκε αρνητικό, σε τρεις ημέρες υποχώρησε ο πυρετός, αδυναμία ένιωθα για καιρό ενώ μου έμεινε ένας βήχας μέχρι πριν το καλοκαίρι. Τώρα παίζει να ήταν και κορωνοιος, δεν ξερουμε. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαι χτες κατά τις 11.00 σε Τράπεζα και περιμένω εξωτερικά σειρά μαζί με καμιά 15αριά άλλα άτομα.Τις αποστάσεις των 2 μέτρων κάπως τις έχουμε ξεπεράσει τελευταία και έχουμε έρθει πιο κοντα.😉

Ξαφνικά ένας δεξιά μου βήχει όχι τίποτε ιδιαίτερο μάλλον για τσιγαρόβηχας φάνηκε γιατί πριν κάπνιζε με μανία.Γυρνάνε όλοι κοιτάνε και αστραπιαία τραβήχτηκαν 4-5 μακριά του . Παράνοια παραλογισμός και πολλά συναφή επίθετα. Φτάσαμε να φοβόμαστε περισσότερο τη συμπεριφορά των συνανθρώπων μας και να κρατάμε ακόμη και κάποιο ξερόβηχα ή φτάρνισμα πατώντας με μανία τη γλώσσα μας στον ουρανίσκο για να το διώξουμε μακριά μας σαν τη χολέρα (για το φτάρνισμα αναφέρομαι) 

Έχει όμως και τα καλά του.Έίχα  κλείσει  ραντεβού σε Νοσοκομείο αναφοράς kovid 09.40 το πρωί για εξέταση σε χειρουργικό εξωτερικό για μία ψιλοεπέμβαση που ήθελα καιρό να κάνω . Πάω 09.30 ερημιά στα εξωτερικά εγώ και στο βάθος στο παθολογικό μία κυρία.Σε 5 λεπτά εμφανίστηκε μία γιατρός στο χειρουργικό που πριν ήταν άδειο με φωνάζει μέσα έρχεται και ένας άλλος γιατρός με εξετάζουν και ενώ περίμενα κανένα ραντεβού κοντά στα Χριστούγεννα μου λένε.

-Την άλλη Πέμπτη 8 του μηνός μπορείτε;;;

-Βεβαίως και μπορώ τι ώρα;;;

-09.30 να είστε εδώ. Πάω να φύγω βγαίνει και με φωνάζει η γιατρός.

-Κύριε ελάτε μισό λεπτό.

-Μάλιστα υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την ημερομηνία;;;; (υποθέτοντας ότι θα με πάνε πιο πίσω)

-Μήπως μπορείτε την Τρίτη 6 του μηνός ;;;; (δηλαδή σε 5 μέρες)

-Βεβαίως μπορώ τι ώρα;;;;

-10.30.

Ευχαριστώ πολύ τα λέμε την Τρίτη.

Μάλλον σας κούρασα αλλά φανταστείτε πόσο διαφορετικοί θα ήταν οι χρόνοι ένα χρόνο πριν.Ενδεχομένως κάνει και καλό σε ορισμένες περιπτώσεις σε κάποιους που δεν φοβούνται και τόσο το (θηρίο).

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...