Προς το περιεχόμενο

asus x99 deluxe και nvm2

Runner25

Προτεινόμενες αναρτήσεις

μητρικη asus x99 deluxe επεξεργασστης 5820κ

θελω να βαλω και γω ενα δισκο nvm2 , η δουλεια που κανω στον υπολογιστη ειναι επεξεργασια ηχου με cool edit pro και περιστασιακο gaming (καρτα γραφικων asus gtx 970 strix)

το προβλημα μου ειναι πως να βαλω τον εν λογο δισκο

η μητρικη μου εχει υποδοχη ξεχωριστη για nvm2 αλλα παραλληλα μεσα στη συσκευασια μου εδινε  καρτα για συνδεση σε θυρα pci

η cpu μου 5820κ εχει 28 pci lanes

μπορει καποιος να μου πει πως ειναι καλυτερα να τον συνδεσω και αν ειναι δυνατον μια προταση για nvm2 δισκο

ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, Runner25 είπε

μητρικη asus x99 deluxe επεξεργασστης 5820κ

θελω να βαλω και γω ενα δισκο nvm2 , η δουλεια που κανω στον υπολογιστη ειναι επεξεργασια ηχου με cool edit pro και περιστασιακο gaming (καρτα γραφικων asus gtx 970 strix)

το προβλημα μου ειναι πως να βαλω τον εν λογο δισκο

η μητρικη μου εχει υποδοχη ξεχωριστη για nvm2 αλλα παραλληλα μεσα στη συσκευασια μου εδινε  καρτα για συνδεση σε θυρα pci

η cpu μου 5820κ εχει 28 pci lanes

μπορει καποιος να μου πει πως ειναι καλυτερα να τον συνδεσω και αν ειναι δυνατον μια προταση για nvm2 δισκο

ευχαριστω

1 x M.2 Socket 3, , with vertical M Key design, type 2242/2260/2280 storage devices support (Support PCIE SSD only) που σημαίνει ότι θα βάλεις m.2 τύπου pcie nvme μόνο. Σε αυτό το m/b ο m.2 μπαίνει κάθετα και όχι οριζόντια.Η κάρτα που έχει η μητρική μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης αν δεν κάνει boot όμως τότε μονόδρομος είναι το m.2 socket 3.

Επεξ/σία από Dark_Nightfall
  • Like 1

Πρόσεχε τι θα αγοράσεις! Το Mobo σου υποστηρίζει SATA Μ.2 (NGFF) και όχι NVMe M.2. Επίσης στο Manual αναφέρει να μην συνδεθεί η έξτρα κάρτα όταν έχεις μόνο 28 Lanes. Οπότε κοιτάς για SATA M.2 διότι ο NVMe πιθανότατα δεν θα παίξει καθόλου...

Και φυσικά μην περιμένεις τρομερές ταχύτητες μιας και στην ουσία μιλάμε πάλι για SATA 3 πρωτόκολλο...

Με 2 απλούς SSD σε RAID0 θα πετύχεις καλύτερες ταχύτητες πάντως...

• Like 1

27 minutes ago, SaFiS said:

Πρόσεχε τι θα αγοράσεις! Το Mobo σου υποστηρίζει SATA Μ.2 (NGFF) και όχι NVMe M.2. Επίσης στο Manual αναφέρει να μην συνδεθεί η έξτρα κάρτα όταν έχεις μόνο 28 Lanes. Οπότε κοιτάς για SATA M.2 διότι ο NVMe πιθανότατα δεν θα παίξει καθόλου...

Και φυσικά μην περιμένεις τρομερές ταχύτητες μιας και στην ουσία μιλάμε πάλι για SATA 3 πρωτόκολλο...

ευχαριστω  πολυ καλυψες σχεδον καθε απορια που εχω

οπως τα λετε παντως δεν αξιζει να προβω σε αγορα

18 ώρες πριν, SaFiS είπε

Δεν ισχύει αυτό που λες

https://www.asus.com/Motherboards/X99DELUXE/specifications/

1 ώρα πριν, Dark_Nightfall είπε

Δεν ισχύει αυτό που λες

https://www.asus.com/Motherboards/X99DELUXE/specifications/

Πόσο πιο λιανά πρέπει να στο γράψουν?? (Support PCIE SSD only)

Δεν είναι όλοι οι M.2 "δίσκοι" το ίδιο. Και το Manual στην σελίδα 1-36 αναφέρει ρητά ότι υποστηρίζεται NGFF Μ.2 ο οποίος λειτουργεί ως SATA 3...

https://www.pcpepper.com/sata-vs-msata-vs-ngff-m-2-vs-nvme-pcie-m-2-which-is-the-right-ssd-for-me/

21 λεπτά πριν, SaFiS είπε

Δεν είναι όλοι οι M.2 "δίσκοι" το ίδιο. Και το Manual στην σελίδα 1-36 αναφέρει ρητά ότι υποστηρίζεται NGFF Μ.2 ο οποίος λειτουργεί ως SATA 3...

https://www.pcpepper.com/sata-vs-msata-vs-ngff-m-2-vs-nvme-pcie-m-2-which-is-the-right-ssd-for-me/

Πάμε πάλι....the m.2 socket 3 shares bandwith with PCIe x16_5 slot τι δεν καταλαβαίνεις; και χαλάρωσε λίγο αδερφέ συζήτηση κάνουμε.

20 hours ago, SaFiS said:

παιδια μπερδευτικα λιγο

εντελη αξιζει να αγορασω M2 θα δω διαφορα απο τον 850 evo που εχω αξιζει η μεταβαση?

21 minutes ago, SaFiS said:

Από το Manual της Mobo σου. Το λέει ξεκάθαρα, NGFF και όχι NVMe...

X99.jpg.f646ee61ab4cdd8e6308ff06a1794866.jpg

Εκτός αν μιλάμε τόση ώρα για λάθος Mobo...

ευχαριστω πολυ και παλι, δεν νομιζω να κανω λαθος μιλαμε μαλλον για την ιδιια μητρικη

εχω την asus x99 deluxe οχι ομως τη δευτερη version

Τελικά η ASUS, όντας κλασική ASUS, δεν ενημερώνει ποτέ τα Manuals ή τα Specs. Από το Bios 1502 και μετά, υποστηρίζει και επίσημα τους NVMe. Οπότε αν έχεις παλιότερο Bios, αναβάθμισε στο τελευταίο και θα είσαι ΟΚ. Τώρα για πρόταση, βλέπω οι περισσότεροι να προτείνουν τον Adata XPG Gammix και φυσικά μετά έχεις τους κλασικούς, Samsung, WD Black, Seagate Firecuda, κτλ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...