Κασσιόπη Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 Γεια σε όλους!🙂 Μόλις πριν λίγο καιρό πήρα το δίπλωμά μου και έχω αρχίσει σιγά -σιγά τις βόλτες μέσα στη πόλη και τη κυκλοφορία. Παρόλα αυτά έχω μία απορία: πόσο περίπου καιρό (και εμπειρία) χρειάζεται ένας νέος οδηγός για να κάνει το πρώτο του ταξίδι με αυτοκίνητο? Προσωπικά ζω στα Χανιά αλλά λόγω δουλειάς χρειάζεται να ταξιδεύω στο Ηράκλειο μία φορά την εβδομάδα και αναγκάζομαι να παίρνω τα ΚΤΕΛ (τρελή ταλαιπωρία). Περιμένω πως και πως να νιώσω πιο σίγουρη στο τιμόνι για να μπορώ να πηγαίνω με την άνεσή μου.... Γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες οι οποίοι επηρεάζουν την ετοιμότητα του οδηγού για ένα πρώτο ταξίδι αλλά ρωτάω τις δικές σας εμπειρίες για να σχηματίσω μία γενική άποψη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Γιάννης Platano Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 Λιγες διαδρομες στα Χανια και μετα καλο ειναι μαζι με καποιν αλλο να βγεις και εξω...Σιγα σιγα και με προσοχη αλλα χωρις φοβο
Bitbit Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 σε αντίθεση με τους περισσότερους πάντα θεωρούσα την οδήγηση στην πόλη περισσότερο επικίνδυνη. Περισσότερο θα εμπιστευόμουν έναν νέο οδηγό στην εθνική παρά μέσα στην πόλη. 10
geomos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 Χανιά -Ρεθυμνο είναι σχεδόν μια ευθεία , μετά αρχίζουν τα δύσκολα. Ο δρόμος Ρεθύμνου - Ηρακλείου είναι δύσκολος από θέμα πολλών στροφών. Αυτό που με τρομάζει περισσότερο είναι η κακή οδηγική συμπεριφορά των πατριωτών μας. Εκεί πρέπει να εστιάσεις κυρίως ,πως είναι τα αντανακλαστικά σου και η αίσθηση του χώρου πέραν του αυτοκινήτου σου. Απέφυγε τουλάχιστον στην αρχή να οδηγείς νυχτερινές ώρες (αν το επιτρέπει το ωράριο σου) και μέρες με βροχή η γενικά κακοκαιρία (χίλιες φορές ΚΤΕΛ) Πιστεύω ότι μετά από καμιά 10αρια πήγαινε έλα οδηγώντας ταυτόχρονα και μέσα στα Χανιά θα είσαι κομπλέ. 4
Κασσιόπη Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Πραγματικά αυτό που με αγχώνει είναι περισσότερο η οδηγική συμπεριφορά των κρητικών (πράγματι άθλια) και λιγότερο ο δρόμος του ταξιδιού. Επίσης το ωράριό μου είναι νυχτερινό (σχολάω 20:00) οπότε μάλλον θα χρειαστώ περισσότερο χρόνο εξάσκησης στην οδήγηση από ότι αν ταξίδευα μέρα... Βέβαια, υπάρχει και ο παράγοντας της κούρασης καθώς εκτός από την οδήγηση στο 'πήγαινε', θα πρέπει να διδάξω τετράωρο μάθημα και μετά να φύγω στα καπάκια (οπότε οδήγηση και στο 'έλα'). Σκέφτομαι μήπως είμαι αρκετά κουρασμένη μετά για να οδηγήσω...🤔
panostom Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Ξεκίνησε σιγά σιγά 2 3 σαββατοκύριακα να πας στο Ρέθυμνο για καφέ. Είναι πιο βατος ο δρόμος. Ρέθυμνο Ηράκλειο είναι συνεχείς ανήφορο κατηφόρες και στροφές. Μέχρι να μάθεις να προσαρμοζεις τις ταχύτητες σου κλπ Το κακό με την Κρήτη είναι η 1 λωρίδα που έχει, οπότε θα δεις πολλούς να σου κολλάνε από πίσω μέχρι να προσπεράσουν, θα δεις προσπεράσεις στα πιο απίθανα σημεία, ακόμα και σε κλειστές στροφές και γενικά γάμησε τα.
geomos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 36 λεπτά πριν, Κασσιόπη είπε Πραγματικά αυτό που με αγχώνει είναι περισσότερο η οδηγική συμπεριφορά των κρητικών (πράγματι άθλια) και λιγότερο ο δρόμος του ταξιδιού. Επίσης το ωράριό μου είναι νυχτερινό (σχολάω 20:00) οπότε μάλλον θα χρειαστώ περισσότερο χρόνο εξάσκησης στην οδήγηση από ότι αν ταξίδευα μέρα... Βέβαια, υπάρχει και ο παράγοντας της κούρασης καθώς εκτός από την οδήγηση στο 'πήγαινε', θα πρέπει να διδάξω τετράωρο μάθημα και μετά να φύγω στα καπάκια (οπότε οδήγηση και στο 'έλα'). Σκέφτομαι μήπως είμαι αρκετά κουρασμένη μετά για να οδηγήσω...🤔 Για να είμαι ειλικρινής βράδυ θα φοβόμουν να κάνω τη συγκεκριμένη διαδρομή σαν νέος οδηγός. Όπως έγραψε και ο συνφορουμιτης κάνε 5-6 βόλτες Ρέθυμνο για αρχή να πάρεις την αίσθηση του δρόμου και αν μπορείς με παρέα ένα σαββατοκύριακο πήγαινε μέχρι Ηράκλειο (πάντα μέρα) χωρίς άγχος για δουλειά να ξέρεις τουλάχιστον τι θα αντιμετωπίσεις. Τώρα κάτι προσπεράσεις από μαύρα Ναβάρα κτλ δεν θα τις γλυτώσεις , δυστυχώς δεν μπορεί κανείς να σε προετοιμάσει , μόνο η συνεχής τριβή με το αμάξι. Οδηγάω σχεδόν 20 χρόνια και έχω κάνει άπειρες φορές τη διαδρομή Ρέθυμνο - Ηράκλειο καλοκαίρι που έχεις και τους αμπαλους τουρίστες με τα rentals και ακόμα φοβάμαι τι θα μου πεταχτεί. Βεβαίως ο φόβος δεν είναι πάντα κακός ,σε κρατάει σε εγρήγορση, μερικές φορές και η υπερβολική αυτοπεποίθηση είναι επικίνδυνη. 1
winawer Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2020 Αγαπητη μου θεωρω οτι δεν υπαρχει καποιο κανονας ωστε να απαντησει στην ερωτηση σου. Προσωπικα δεν γνωριζω τον συγκεκριμενο δρομο. Αυτο που θα σου προτεινα να κανεις ειναι οτι σου εχουν ηδη προτεινει και τα αλλα παιδια δηλαδη συνεχη οδηγηση μεσα και εηω απο την πολη. Να ξερεις οτι αλλοι ειναι οι κινδυνοι και οι παγιδες εντος πολης (στενακια, μηχανακια κτλ) και αλλοι στην εθνικη οδο (προσπερασεις, αγροτικα κτλ). Γνωμη ειναι οτι θα πρεπει να βγεις προς τα εξω οταν αισθανθεις οτι εχεις ακριβη αντιληψη του αυτοκινητου και του χωρου που αυτο βρισκεται και σε σχεση με τους αλλους. Αν αισθανεσαι οτι δεν εχεις εσυ τον ελεγχο του αυτοκινητου (μου συμβαινει και εμενα σε υψηλες ταχυτητες) τοτε συνεχισε την εξασκηση
sargus Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2020 Ότι είπαν οι προηγούμενοι. Ο δρόμος είναι κακός (μπορεί και ο πιο επικίνδυνος σε όλη τη χώρα) και οι υπόλοιποι οδηγοί είναι επίσης κακοί (σίγουρα οι πιο επικίνδυνοι στη χώρα! Χαχα). Οπότε σιγά σιγά να πάρεις το κολαι με ασφάλεια.
conkal Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Στις 1/10/2020 στις 8:52 ΜΜ, Bitbit είπε σε αντίθεση με τους περισσότερους πάντα θεωρούσα την οδήγηση στην πόλη περισσότερο επικίνδυνη. Περισσότερο θα εμπιστευόμουν έναν νέο οδηγό στην εθνική παρά μέσα στην πόλη. Στην πολη ευκολοτερα τρακαρεις αλλα συνηθως οι ζημιες ειναι υλικες. Στην εθνικη το αντιθετο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα