Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πρόσφατα η vodafone αρχισε τα σκαψήματα στην περιοχή για να περασει οπτικές ινες. Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι τα σκαψήματα δεν ειναι συνεχή και τι εννοώ. Το τετραγωνο που μενω εχει σκαφτει το μισό, εχει σκαφτεί η μια πλευρα ολη, οι 2 αλλες ως την μέση και η απεναντι καθόλου. Το δικό μου σπιτι ειναι στο δρομο που εχει σκαφτεί ως την μεση αλλά δυστυχώς στο ασκαφτο μισό. Στην αρχή ελεγα οτι θα συνεχίσουν καποια αλλη μερα αλλά πλεον στην περιοχή δεν υπαρχει συνεργείο που να δουλευει. Κοιτωντας ξανα τα excel της εεττ με τις αναθέσεις βλεπω οτι στην λιστα με τις καμπινες που εχει αναλάβει η vodafone δεν ειναι συνεχής, για παραδειγμα εχει τις 517-519-521 . Η δικια μου καμπινα ειναι η 520 την οποια δεν βρήκα σε κανενα αλλο excel. Τι σημαίνει αυτό; Ο,τι δεν προκειται εγω να δω ftth; Κι αντε να μην δω ftth, ουτε καν fttc ;

Δημοσ.

καλά είναι δυνατόν; Αν βάλω στα διάφορες σελίδες διαθεσιμότητας vdsl των παρόχων, η κοσμοτε, στην οποια ανήκω, μου δίνει μεχρι 50. Κι επειδή εχω κανει αιτηση στο παρελθόν η μεγιστη ταχύτητα που παιρνω με το μοντεμ της κοσμοτε ειναι 17 επιβεβαιωμενο κι απο τεχνικό τους που ήρθε στην πολυκατοικία. Οι αλλοι παροχοι δεν μου βγαζουν  καθολου διαθεσιμότητα. Αδυνατω να πιστεψω οτι δεν προκειται να δω πανω απο 15 σε μια τοσο κεντρική περιοχή

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και στο δικό μας δρόμο έτσι εχει γίνει. Στη μια μεριά έχουν μπει οπτικές και καφαο Wind και στην άλλη είναι η παλιατζούρα του ΟΤΕ. Ευτυχώς παίρνω απο αυτό με τις οπτικές. Εσύ μάλλον ατύχησες.

Μπορεί κάποια στιγμή στο μέλλον σε 5-10 χρόνια να ξαναγίνει διαγωνισμός και να αλλάξουν και τα υπόλοιπα.

Επεξ/σία από Silverage
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Silverage είπε

Και στο δικό μας δρόμο έτσι εχει γίνει. Στη μια μεριά έχουν μπει οπτικές και καφαο Wind και στην άλλη είναι η παλιατζούρα του ΟΤΕ. Ευτυχώς παίρνω απο αυτό με τις οπτικές. Εσύ μάλλον ατύχησες.

Μπορεί κάποια στιγμή στο μέλλον σε 5-10 χρόνια να ξαναγίνει διαγωνισμός και να αλλάξουν και τα υπόλοιπα.

Απο την παλιατζουρα του οτε παίρνεις ακόμα.

Απλά δεν το γνωρίζεις😄

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Απλά δεν το γνωρίζεις😄

Ξέρω ότι συνδέονται μεταξύ τους τα δύο καφάο αλλά έχω 200άρα σύνδεση οπότε στο τέλος περνάει απο οπτικές. Ο χαλκός είναι απο την παλιατζούρα μέχρι το σπίτι.

Επεξ/σία από Silverage
Δημοσ.

Δηλαδή με την αλλαγή των διπλανών καφαο μπορεί να επωφεληθεί και δίκη μου σύνδεση ασχέτως αν το δικό μου μείνει παλιατζούρα; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ksessalonikios είπε

Δηλαδή με την αλλαγή των διπλανών καφαο μπορεί να επωφεληθεί και δίκη μου σύνδεση ασχέτως αν το δικό μου μείνει παλιατζούρα; 

Για να καταλάβεις

Το καφαο σου πχ το 520 ειναι ενας υπεθριος κατανεμητής, εκεί μεσα συνδέεται το δικο σου χαλκινο ζευγαρι με ένα αλλο χάλκινο ζευγαρι που έρχεται απο το κέντρο του οτε, ετσι εχεις ιντερνετ και τηλεφωνο.

Οταν διπλα στο καφαο του οτε εγκαταστήσει καποιος παροχος ένα νεο καφαο και αυτο αντιστοιχηθεί με το 520, τότε συμβαίνει το εξής απλό, αντί το χάλκινο ζευγαρι σου να συνδεθεί με ενα αλλο χαλκινο και να καταλήξει στον οτε, συνδέεται στο νεο καφαο, μπαίνει σε οπτική ινα, και καταλήγει και πάλι στο κτίριο του οτε

Δηλαδή με λιγα λόγια αντικαθίσταται ο χαλκος από το καφαο του οτε μέχρι τον οτε

Αυτο επιστημονικά λέγεται fttc

.

Στο μελλον ο οτε θα αποσύρει ολα τα χαλκινα καλωδια απο το κεντρο μεχρι τα καφαο, δεν υπάρχει ομως καμια πρόβλεψη για το δικτυο απο τα καφαο μεχρι τα σπίτια του κόσμου, που θα παραμείνει χάλκινο σε άπειρες περιπτώσεις, μέχρις ότου αποκτήσει η σελήνη ιντερνετ 😄

Δημοσ.

Ευχαριστώ για το μακροσκελές ποστ αλλά αυτά τα γνώριζα. 😀

Απλα κάπου μπερδεύτηκα εκεί που λες

2 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Απλά δεν το γνωρίζεις😄

κι ο silverage απαντάει 

1 ώρα πριν, Silverage είπε

Ξέρω ότι συνδέονται μεταξύ τους τα δύο καφάο

...κι έλεγα μπας και γίνεται το παλιό καφαο (πχ 520) να συνδεθεί σε ένα γειτονικό που έχει αλλάξει (πχ 519) και κάπως να πάρει μια ώθηση. Δηλαδή αντί να πηγαίνει κέντρο->καφαο 520->σπίτι να πηγαίνει κέντρο->καφαο 519->καφαο 520->σπίτι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν δεν βάλουν καινούριο καφάο με οπτικές δίπλα ακριβώς απο το δικό σου δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.

Εγώ εννούσα ότι το παλιό και το καινούριο συνδεόνται μεταξύ τους.

Επεξ/σία από Silverage
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατάλαβα... ν’αρχισω να κοιτάω για hcn τότε, πιο γρήγορα βλέπω να σκάβουν αυτοί έτσι όπως το βλέπω. 

Επεξ/σία από ksessalonikios
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ksessalonikios είπε

1.Ευχαριστώ για το μακροσκελές ποστ αλλά αυτά τα γνώριζα😀

2...κι έλεγα μπας και γίνεται το παλιό καφαο (πχ 520) να συνδεθεί σε ένα γειτονικό που έχει αλλάξει (πχ 519) και κάπως να πάρει μια ώθηση. Δηλαδή αντί να πηγαίνει κέντρο->καφαο 520->σπίτι να πηγαίνει κέντρο->καφαο 519->καφαο 520->σπίτι. 

Αν πράγματι γνώριζες το 1 απορώ με την απορια σου στο 2

Το 2 δεν γίνεται ουτε οταν πάρει ίντερνετ και η Σελήνη αλλά και ο Άρης μαζι

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...