jkidd13 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 Μεταξύ των 2,και για μοντέλα μεταξύ 2002-2006 ,ποιο προτείνετε ως συνολικά καλύτερη επιλογή,και πιο ανθεκτικό όσον αφορά βλαβες-προβληματα?
madboy Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Το μακρυνό 2007 κοιτάζαμε για καινούριο αυτοκίνητο για την αδερφή μου.Οι επιλογές ήταν Corsa, Fiesta και Mazda 2. Καταλήξαμε σε Opel Corsa D 1.4 και μετά απο 13 χρόνια δεν το έχουμε μετανοιώσει ούτε στιγμή. Μηδενικά προβλήματα και με οδηγό γυναίκα που όλο τυχαίως δεν είναι και τυπική στα σερβις του αυτοκινήτου. Εχει 120.000 χλμ, δεν καίει λάδια, δεν έχει τριγμούς και έχει και καλή κατανάλωση. Το Fiesta είναι λίγο πιο fun to drive αλλά πόσο διασκέδαση να σου προσφέρει ενα 1400αρακι αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας; Το Corsa C, το προηγούμενο μοντέλο που κυκλοφορούσε μέχρι το 2005 είχε μερικά προβληματάκια με κραμεργιέρες και κατι άλλα. Βέβαια θα έχουν λυθεί αυτά τα προβλήματα, πιστευω απο τον προηγούμενο ιδιοκτήτη αλλά προσωπικά Θα σου πρότεινα ανάμεσα σε Corsa C και D να πας στο D. Επεξ/σία 1 Οκτωβρίου 2020 από madboy 1
meletis_m Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, jkidd13 είπε Μεταξύ των 2,και για μοντέλα μεταξύ 2002-2006 ,ποιο προτείνετε ως συνολικά καλύτερη επιλογή,και πιο ανθεκτικό όσον αφορά βλαβες-προβληματα? Είχαμε από καινούργιο Corsa C του 2004. Το δώσαμε με 320.000 το 2014 . Απο προβλήματα έβγαλε αναλώσιμα δηλαδή απο όσο θυμάμαι : πολλαπ[λασιαστή, σέτ χρονισμού που αλλάχτηκε προληπτικα στις 200,000 , βαλβιδα πίεσης λαδιού ( το βγάζει και το corsa D) , αντλια καυσίμου . Είχε καδένα. Επειδή συγγενής μου έχει σε 2πορτο Corsa D και σε πετρέλαιο αλλά κλαι σε βενζίνη , μπορώ να πώ οτι το εσωτερικό του ειναι κατωτέρης ποιότητας απο το Corsa C . Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2020 από meletis_m
jkidd13 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Το Corsa D δεν είναι στο ραντάρ μου,λόγω μεγαλύτερου κοστους,για Corsa μονο την εκδοση C κοιταω... Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2020 από jkidd13
meletis_m Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 12 λεπτά πριν, jkidd13 είπε Το Corsa D δεν είναι στο ραντάρ μου,λόγω μεγαλύτερου κοστους,για Corsa μονο την εκδοση C κοιταω... Εφόσον κοιτάς Corsa C αρκετά έβγαζαν θέμα με τον εγκέφαλο . Επειδή έσταζε λάδι απο τη βαλβιδα πίεσης λαδιού και προχώραγε στην πλεξούδα . Ευτυχώς εγώ την ειχα αλλάξει ( κόστος 20-25€). Εάν είναι με καδένα το μοτέρ ( μεκαδένα είναι τα xe μοτερ ) να δείς εάν χαλαρώσει η καδένα του . Εννοείται σε οτι καταλήξει πάς σε μηχανικό για έλεγχο και μια συμπίεση μοτέρ
hlias1980 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Opel corsa c 2004 και μετά:πιο καλές επιδόσεις, χαμηλότερη κατανάλωση λόγω κινητήρα twinport, καδένα, μεγαλύτεροι χώροι στο εσωτερικό, κοντύτερο κιβώτιο, προβληματική ηλεκτρική κρεμαγιέρα, προβληματικά σινεμπλόκ και ακρόμπαρα, βαφή που ξεθωριάζει Ford fiesta 2003: πιο αργό, μεγαλύτερη κατανάλωση γιατί πρέπει να το πιέζεις για να πας σχετικά γρήγορα, ιμάντας χρονισμού άρα μεγαλύτερο κόστος σέρβις, οπωσδήποτε μακριά από τον αρχαίο κινητήρα 1300, μικρότεροι χώροι στο εσωτερικό, μεγαλύτερη αξιοπιστία, καλύτερη οδική συμπεριφορά, τέλος 2005 βγήκε η έκδοση facelift με διαφορετικά φανάρια και μαλακά πλαστικά στο εσωτερικό, εκδόσεις s στα 1400 και 1600 με πιο σπορ εμφάνιση, κοντές σχέσεις στο 1600 s. 1
conkal Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Αν σκεφτεσαι για μεταχειρισμενο , τοτε θα πρεπει να κοιτας την κατασταση του καθε αυτοκινητου ξεχωριστα. Αν το εχει προσεγμενο ο προηγουμενος παρτο . Κανενα απο τα δυο δεν ειναι ιδιαιτερα ανθεκτικο/αξιοπιστο και σιγουρα δεν θα εχουν επιδοσεις. Οποτε τσεκαρε ενα ενα αυτοκινητο. Ισως το corsa να ειναι πιο οικονομικο και σβελτο αλλα ποτε δεν ξερεις για αυτοκινητα που κοντευουν να ενηλικιωθουν. 1
jkidd13 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Συμφωνω οτι στο μεταχειρισμένο,και ειδικά 15ετίας,πρωτίστως κοιτάς την κατάσταση που είναι το αυτοκίνητο απο την προηγούμενη χρήση του,ωστόσο θέλω την γνώμη όσων ξέρουν κάτι παραπάνω σχετικά με τα 2 αυτά μοντέλα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα